0

اینطوری بهتر «زبان خارجی» یاد می گیرید!

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

اینطوری بهتر «زبان خارجی» یاد می گیرید!

یادگیری یک زبان خارجی می‌تواند آغاز ورود به یک دنیای جدید باشد. با توجه به کم‌رنگ شدن مرزهای ارتباطات، اهمیت این مسئله روز به روز شکل جدی‌تری به خود می‌گیرد.

 یادگیری یک زبان خارجی می‌تواند آغاز ورود به یک دنیای جدید باشد. با توجه به کم‌رنگ شدن مرزهای ارتباطات، اهمیت این مسئله روز به روز شکل جدی‌تری به خود می‌گیرد.
 

۷ روش سریع برای یادگیری زبان خارجی


تجربه نشان داده است که یادگیری زبان خارجی برای یک بزرگسال با چالش‌های زیادی روبرو است. برای مثال، یادگیری گرامر سخت بوده واز آن بدتر تلفظ صحیح کلمات است. "النا پروکوپتز" که یک نویسنده جهانگرد است به سه زبان تسلط دارد. در ادامه راهکارهایی را معرفی خواهیم کرد که بر مبنای مطالعات آموزشی و شخصی پروکوپتز به دست آمده‌اند:

۱. بر یادگیری تمرکز داشته باشید و ابتدا آواها را بیاموزید

یادگیری یک زبان جدید در دوران کودکی کار آسان‌تری است. یکی از دلایلش هم این است که کودکان توانایی قابل توجهی در درک تفاوت آواها و اصوات در همه‌ی زبان‌ها دارند و به سرعت آن‌ها را به خاطر می‌سپارند. به همین دلیل همه‌ی ما زبان مادری را به خوبی فرا گرفته ایم. هر چه سن ما بالاتر می‌رود، این توانایی فوق العاده برای تمایز آواها کم‌تر می‌شود. به عنوان مثال، معمولا دانش‌آموزان بزرگسال ژاپنی در درک تفاوت دو صدای R و L حروف الفبای انگلیسی مشکل دارند.
 

 


ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا امکان کسب این توانایی برای به خاطر سپردن آواها و کلمات خارجی وجود دارد؟ علم پاسخ مثبت به این پرسش می‌دهد. در اینجا راه حل این است که قبل از به ذهن سپردن کلمات و یادگیری گرامر، با آواهای زبان آشنا شوید و آن‌ها را با تکرار به خاطر بسپارید. از این رو لازم است بیشتر زمان خود را صرف شنیدن و تکرار واژه‌ها و آواها کنید. اگر این امکان را دارید که در تقویت مکالمه‌ی خود بازخورد سریع بگیرید، عملکرد شما به شکل چشم‌گیری بهتر خواهد شد. در این باره استفاده از نرم‌افزارهای آموزشی مانند Rosetta Stone و Gritty Spanish هم پیشنهاد می‌شود. علاوه بر این، مطالعات ثابت کرده‌اند که گوش دادن به آرایه‌ی وسیعی از آواها می‌تواند مغز شما را آموزش دهد و به شما کمک می‌کند تا آموخته‌های خود را به دنیای بیرون انتقال دهید.

۲. از تکنیک "فاصله و تکرار" استفاده کنید
 

۷ روش سریع برای یادگیری زبان خارجی


تکنیک فاصله و تکرار یک روش قدیمی محسوب می‌شود اما تا به حال خوب جواب داده است. این روش کمک می‌کند تا کلمات را بهتر به خاطر بسپارید.در این تکنیک شما باید هر کلمه را در فواصل زمانی مشخص، مرور کنید. در ابتدا این فاصله‌های زمانی کوتاه است. برای مثال برای مرور کلمه یا عبارت جدید ابتدا جلسه به جلسه پیش می‌روید و بعد از آن فاصله‌ی زمانی را به چند روز و چند هفته افزایش می‌دهید.

در نمودار زیر، روند این فرآیند نشان داده شده است:
 

۷ روش سریع برای یادگیری زبان خارجی


۳.  خودتان را نیشگون بگیرید

این راهکار توسط "مانش سدی" پیشنهاد شده است. سدی یک جهانگرد است که در بزرگسالی توانسته است به ۴ زبان خارجی مسلط شود. در روش پیشنهادی سدی از یک محرک منفی برای بهبود یادگیری استفاده می‌شود. البته این روش هم علاوه بر این که تجربه‌ی شخصی است، مبنای علمی دارد. بنا به مطالعات انجام شده در دپارتمان مرکز علوم عصبی و روانشناسی دانشگاه نیویورک، عکس العمل بدن شما نسبت به تهدید یا محرک منفی می‌تواند کیفیت عملکرد حافظه را افزایش دهد. محققان این مرکز در آزمایشات خود در صورت پاسخ نادرست از شوک‌های خفیف الکتریکی استفاده می‌کردند.

حالا از نتیجه‌ی این مطالعه چطور می‌توان در یادگیری زبان استفاده کرد؟ (مطمئنا پیشنهاد نمی‌کنیم که شوک الکتریکی به خود وارد کنید!)
 

  • برای یادگیری کلمات و گرامر، فلش کارت‌هایی را تهیه کنید.
  • در این مرحله نیشگون محکمی از خود بگیرید تا عکس العمل بدن شما نسبت به تهدید فعال شود.
  • مروری بر فلش کارت‌ها داشته باشید. فلش کارت‌ها می‌تواند حاوی صفت‌ها یا هر گروه دیگری از کلمات باشند. در این مرحله نیازی نیست خود را نیشگون بگیرید.
  • حالا فلش کارت‌های خود را که بر اساس گروه‌های مختلف کلمات (فعل، صفت، قید و غیره) دسته‌بندی شده‌اند را مرور کنید و به ازای هر کلمه یک نیشگون کوچک از خود بگیرید. بعضی مواقع لازم است قبل از این که سراغ کارت بعدی بروید، روی کارت قبلی مطالعه‌ای داشته باشید.
  • در طول جلسات مطالعه فقط در صورت فراموش کردن کلمه خود را نیشگون بگیرید.هدف شما در واقع افزایش تمرکز حافظه بر روی واژه‌هایی است که به خاطر سپردن آن‌ها برای‌تان مشکل است. در این مرحله هم قبل از خواندن کارت بعدی، روی کارت قبلی تمرکز کنید.


۴. یک برنامه‌ریزی یادگیری قبل از خواب داشته باشید

یکی از فواید بزرگ خواب این است که اجازه می‌دهد بخش فعال حافظه پاک شود و آمادگی یادگیری افزایش پیدا کند. مطالعه‌ی قبل از خواب کمک می‌کند که تمام اطلاعاتی که به ذهن خود وارد کرده‌اید در حافظه‌ی بلند مدت شما ثبت شوند.
 

 


در این حالت تکنیک‌های تکرار می‌تواند کمک کند که بین حافظه‌ی کوتاه‌مدت و بلند مدت ارتباط برقرار شود و آموخته‌های شما دقیق‌تر و سریع‌تر به خاطر سپرده شوند.

۵. به جای زبان، محتوا را مطالعه کنید

بنا بر نتیجه‌ی یک برسی که در Cambridge Journal منتشر شده است، دانش‌آموزانی که به جای شرکت در کلاس به شکل موضوعی زبان را می‌آموزند عملکرد بهتری نسبت به دانش‌آموزانی دارند که در کلاس‌های زبان شرکت می‌کنند. البته دانش‌آموزانی که در کلاس‌ها استاندارد آموزش زبان شرکت می‌کنند در مهارت‌هایی مثل خواندن و نوشتن عملکرد بهتری دارند. مطمئنا هر دو روش مزایای خود را دارد. برای افزایش یادگیری زبان خود، سعی کنید سراغ موضوعاتی بروید که به آن‌ها علاقمند هستید. مقالات آنلاین، تماشای ویدیو یا گوش دادن به پادکست‌ها می‌تواند روند پیشرفت شما را سریع‌تر کند.

۶. کلمات قدیمی و جدید را با هم مخلوط کنید

با وجود این که مغز ما تنوع طلب است، اما یادگیری تعداد زیادی کلمه‌ی جدید می‌تواند کاری خسته‌کننده محسوب شود. پس به خاطر بسپارید که هنگام یادگیری کلمات جدید، مروری هم بر روی کلمات قدیم داشته باشید. برای مثال، برای یادگیری زبان خارجی تصمیم می‌گیرید که کتاب داستان کودکان را بخوانید. در این حالت زبان خارجی به صورت ساده ای بیان شده است و شکل داستانی جملات به شما کمک می‌کند که معنی کلمات را بدون مراجعه به دیکشنری یاد بگیرید. در اینجا با مخلوطی از کلمات جدید و قدیمی سر و کار دارید. ضمن این که خواندن کتاب‌های کودکان، جدا از یادگیری زبان جدید، واقعا سرگرم کننده است!

۷. مطالعه‌ کم اما روزانه داشته باشید

پیدا کردن زمان برای مطالعه‌ی یک زبان جدید می‌تواند چالش برانگیز باشد. چنانچه شما مشغولیت کاری دارید و وقت آزاد زیادی ندارید، ممکن است تصمیم بگیرید که مطالعات خود را به آخر هفته محدود کنید. در صورتی که مطالعات کوتاه مدت روزانه تاثیر بیشتری خواهند داشت. با توجه به این که بخشی از حافظه‌ی ما در هر بار خوابیدن پاک می‌شود، مطالعه‌ی روزانه می‌تواند موثرتر باشد.بنابراین یادگیری زبان به صورت مداوم و کوتاه می‌تواند تاثیرات بسیار خوبی در آموختن داشته باشد. پیش به سوی یادگیری زبان جدید!

zoomit.ir

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

پنج شنبه 6 خرداد 1395  10:25 AM
تشکرات از این پست
siryahya 8pooria noorbaranam
mostafarahmati2010
mostafarahmati2010
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : تیر 1389 
تعداد پست ها : 118
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اینطوری بهتر «زبان خارجی» یاد می گیرید!

«بسم الله الرحمن الرحیم»

«رب اشرح لی صدری و یسر لی امری و احلل عقدة من لسانی یفقهوا قولی»

بحث را با چند سوال شروع میکنیم.

آیا تا به حال به روند یادگیری یک زبان در کودکان توجه کرده اید؟

آیا تا به حال فکر کرده اید که چطور میتوان یک زبان را فقط در ۴ ماه یاد گرفت؟

آیا تا به حال برای کاهش هزینه های یادگیری زبان به نتیجه ای رسیده اید؟

خب، پاسخ به این سوالات کمک زیادی به حل چندین مشکل در روند یادگیری زبان خواهد کرد.

با یادآوری دونکته، روشی را به شما معرفی خواهیم کرد که بتوانید با این روش یک زبان را فقط در ۴ ماه یاد بگیرید.

اولا این که «استعداد یادگیری زبان کوکان بیشتر است و با افزایش سن این استعداد کاهش می یابد» یک افسانه است. حتی قضیه برعکس است و بزرگسالان توانایی درک بالاتری نسبت به کودکان دارند.

ثانیا این که «سفر به یک کشور که به زبان مقصد ما در آن صحبت میشود باعث میشود زودتر یک زبان را یاد بگیریم» نیز یک تصور اشتباه است چرا که مثال نقض دارد و آن این است که اگر شخصی را که شنا بلد نیست در استخر بیاندازید شنا یاد نمیگیرد.

معمولا کسانی که درگیر یادگیری زبان هستند میدانند که در چهار حوضه مهارتی آموزش زبان صورت م یگیرد که عبارتند از :

۱-شنیدار ۲-نوشتن ۳- خواندن ۴-گفتار

اما اولویت یادگیری با کدام حوضه است؟ تا به حال به این فکر کرده اید که کودکان ابتدا کدام را فرا میگیرند؟

خب واضح است که ابتدا کودکان مهارت شنیداری خود را تقویت میکنند. یک کودک از ابتدا نه چیزی میگوید و نه قادر به خواندن و نوشتن است. در واقع کودک سعی میکند صداها را تشخیص دهد و با دقت گوش میدهد تا اجزای آوایی آن زبان را بیاموزد. بعد از مدتی همین کودک اصواتی هر چند نامفهوم را ادا میکند که درواقع او در حال تمرین برای تسلط بر مخارج حروف است. پس از مدتی او سعی میکند که کلماتی ساده مثل بابا یا مامان را ادا کند.

هنگامی که کودک بزرگ میشود و میخواهد حالا به مدرسه برود تا خواندن و نوشتن بیاموزد، دیگر سلیس و روان صحبت میکند و تمامی جملاتی که ادا میکند تا حد بسیار زیادی از نظر ساختار زبانی صحیح است.

تا اینجا دیگر باید فهمیده باشید که اولویت تقویت هر یک حوضه های مهارتی زبان چگونه است:

۱-شنیدار ۲-گفتار ۳-نوشتن و خواندن

البته که این ترتیب معمولا در آموزشگاه های زبان رعایت نمیشود و از همان ابتدا هر چهار حوضه را با هم آموزش میدهند. بنابراین میبینیم که اکثر افرادی که بعد از یک سال کلاس زبان رفتن از آنها سوال میکنیم که آیا قادر به صحبت کردن به آن زبان هستید جواب میدهند که «نه!».

حالا به این سوال پاسخ میدهیم:

چگونه میشود که یک زبان را در چهار ماه یاد گرفت؟

برای پاسخ به این سوال زبانی را در نظر میگیریم که در بین زبان آموزان آموختن آن معمول است. زبان انگلیسی.

برای زبان انگلیسی ابتدا مهارت شنیداری این زبان را تقویت کنید. چطور؟ به صوتهایی که فقط در آن به زبان انگلیسی صحبت میشود گوش کنید. این کار را به مدت ۳هفته روزی ۱ تا ۲ ساعت انجام دهید. این کار باعث میشود که گوش شما به اصوات این زبان عادت کند.

بعد از این سعی کنید که کمی هم انگلیسی صحبت کنید یعنی حوضه گفتار را تقویت کنید. چطور؟ به سایت www.book2.de رفته و روی نقشه، ایران را انتخاب کنید سپس زبان انگلیسی را انتخاب کرده و درسهای ۱ تا ۲۰ آن را فقط گوش بدهید و هر جمله را عینا و با درنظر گرفتن ظرافتهای تلفظ کلمات، آن ها را با صدای رسا تکرار کنید تا برای شما ملکه شود. این کار را به مدت بیست روز به مدت ۱ تا ۲ ساعت انجام دهید.

حالاست که شما نیاز واقعی به یک معلم دارید که ساختار یک زبان را به شما آموزش دهد. اما این معلم در واقع هنوز قرار نیست که خواندن و  نوشتن را به شما بیاموزد. بلکه باید ساختار زبان را به شما بیاموزد. حالا یک سوال، این که کودکان نیز وقتی میخواهند زبان مادریشان را یاد بگیرند آیا معلم خصوصی زبان دارند؟ نه؛ اما کسی که او را دراین جهت کمک میکند والدین است. والدین به اصطلاح زبان آموزان، همان نیتیوها(Natives) هستند. این ها کسانی هستند که زبان مثلا انگلیسی زبان مادریشان است. شما با ثبت نام در سایت (Gospeaky.com) میتوانید این افراد را پیدا کرده و با آنها تصویری چت کنید. اولا که سعی کنید فقط از انگلیسی استفاده کنید(شما در حال یادگیری انگلیسی هستید) و شخصی که با شما صحبت میکند کاملا مانند والدین یک کودک عمل میکند. در واقع اجازه میدهد که شما صحبت کنید و از شما اشکالاتی را میگیرد که یا مربوط به تلفظ است یا ساختار جمله شما. 

البته میتوانید خودتان هم با هوش و ذکاوتتان از همان سایت Book2.de استفاده کرده و ساختار زبان را استخراج کنید که البته این کار زمان میبرد اما کم هزینه است.

و آخرین مرحله همان معلم خصوصی است. از این معلم خصوصی بخواهید فقط به شما مهارت گفتار را بیاموزد. مطمئنا این روش کم هزینه تر از یک سال کلاس زبان رفتن است. چرا که تکمیل مهارت گفتار به سه ماه وقت بیشتر نیاز ندارد. همچنین در وقت شما صرفه جویی میشود.

بعد از این مراحل حالا شروع به کسب مهارتهای نوشتن و خواندن کنید. این مرحله از یادگیری زبان تا آخر عمرتان ادامه خواهد داشت و در پیشبرد یادگیری یک زبان بسیار موثر است. والبته باز هم ظرفیت گسترده اینترنت را دریابید.

بنابراین در حدود چهار ماه شما میتوانید یک زبان را یاد گرفته و از آن برای ارتباط استفاده کنید.

چند نکته پایانی:

۱- در همان حال که در حال یادگیری مهارت گفتار هستید باید مهارت شنیدار را در کنار آن تقویت کرده و از آن غافل نشوید.

۲- هر زبان مخصوصا انگلیسی معمولا یک سری واژگان هسته دارند که شمار آنها معمولا به هزار تا میرسد. ابتدا این واژگان را به خاطر بسپارید که با این کار قادر خواهید بود که ۸۵ درصد مکالمات یک زبان را دریابید.

۳- پادکست ها را دریابید ولی توجه داشته باشید که این پادکستها فرهنگ زبانی آن زبان را نیز آموزش میدهند. لطفا فرهنگ اسلامی ایرانی تان را فراموش نکنید!

۴- فیلم های زبان اصلی را هم تماشا کنید البته هالیوود را قلم بگیرید. هالیوود فرهنگ کثیف خودش را منتقل خواهد کرد. به بهانه یاد گیری زبان پای این فیلمها ننشینید. اصلا توصیه نمیشود.

۵- یادگیری اصطلاحات هر زبان شیرین ترین بخش یادگیری آن زبان است. آنها را دریابید.

عجل الله فرجک یا صاحب الزمان (ج)

به وبلاگم سر بزنین

شنبه 15 خرداد 1395  7:09 PM
تشکرات از این پست
siryahya fatemeh_75 8pooria noorbaranam
دسترسی سریع به انجمن ها