مصرف نان های سفید مثل باگت هم چون فیبر و سبوس ندارند و زود هضم می شوند، باعث گرسنگی خواهد شد.
اگر از سلامت کودک اطمینان حاصل کردیم و متوجه شدیم که کودک دچار کم خونی، عفونت ادرار، انگل، مشکلات تیزئید و غدد و... نیست، میتوان با مواد اشتهاآور طبیعی، اشتهای کودک را تقویت کرد.
اشتهاآورهای طبیعی چیست؟
اشتهاآورهای طبیعی لزوما مواد غذایی نیستند. محیطی که کودک در آن غذا میخورد، احوال خانواده از جمله مادر و پدر،شاد یا غمگین یا دچار استرس و اضطراب بودنشان، حتی تزیین غذا در افزایش یا کاهش اشتهای کودک موثرند. در محیطی آرام و بی تشنج، که موسیقی هم نواخته شود، میل به خوردن غذا افزایش مییابد. مادران این کودکان باید صبور باشند. اما برخی مواد غذایی هم اشتهاآور است.
مواد غذایی اشتهاآور شامل:
* قندهای ساده مثل شربت و آب میوه
* مواد غذایی ای که سریع هضم میشوند مثل کدوحلوایی
* برخی گیاهان مثل بومادران، رازیانه، دارچین، زیره و انواع فلفل(برای کودکان زیر ۱سال ممنوع است)
* مواد غذایی ای که ترشح بزاق را افزایش میدهد مثل ترشی و انواع چاشنی مثل آبلیمو، سیر و پیاز
* مواد غذایی حاوی اسید چرب امگا ۳ مثل ماهی، گردو و روغن کانولا و بذر کتان
* برخی میوه ها مثل انگور و میوه های قرمز رنگ
به طور کلی مصرف تمام این اشتهاآورها برای کسی که به غذا بی میل است و دچار کاهش وزن شده، خوب و برای کسی که بیش از حد لازم غذا دریافت میکند، مضر است. اکیدا اشتهاآوری که بیش از حد لزوم، ایجاد اشتها کند را مضر می شماریم. مصرف نان های سفید مثل باگت هم چون فیبر و سبوس ندارند و زود هضم می شوند، باعث گرسنگی خواهد شد.
از اشتهاآورها چه مقدار باید مصرف کنیم؟
در حد متعادل. مثلا دارچین در حد نوک قاشق چای خوری، زیره یک قاشق مرباخوری، ترشی نصف نعلبکی (برای کودکان بالای ۳ سال) و... مصرف کم و فقط به مقدار اندک برای تحریک اولیه کفایت میکند. با عوارض داروهای اشتها آور بیشتر آشنا شوید.
منبع: سلامت بانوان اوما