حجت الاسلام عبدالکریم بهجت پور، دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان ضمن اشاره به نقش خانواده در ایجاد جامعه مهدوی تصریح کرد: خانواده اصولا آن کوچکترین واحد اجتماعی است که اگر به خوبی سازمان پیدا کند و شکل بگیرد بسیاری از نقص ها و کمبودهایی را که در یک جامعه شایسته نباید شاهد آن بود، مرتفع می کند.
وی افزود: به میزانی که این هسته اصلی (خانواده) به خوبی شکل بگیرد امکان تامین کمالات و ارزش های اجتماعی فراهم می شود. ما به دلیل اینکه در خانواده ها دچار سستی، کاستی و ضعف هستیم هزینه های اجتماعی بسیاری را تحمل می کنیم به عنوان مثال اگر امروز در خانواده مسائل اقتصادی کمتر تبدیل به مشکل شود و خانواده بتواند معیشت خود را تامین کند مسلما اجتماع در این رابطه کمتر هزینه خواهد کرد.
رییس گروه مطالعات قرآن و حدیث پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اظهار کرد: اگر سلامت و بهداشت در خانواده رعایت شود، جامعه هزینه کمتری برای حفظ سلامت و بهداشت افراد خواهد داد. در مسایل اخلاقی، روحی روانی، مسائل علمی و آداب معاشرت و هنجارهای اجتماعی نیز به همین صورت است یعنی خانواده جزء کم هزینه ترین و پرثمرترین بخش های در خدمت اجتماع محسوب می شود.
حجت الاسلام بهجت پور تاکید کرد: اگر بخواهیم خانواده ها را به خوبی مدیریت و تربیت کنیم نتیجه این می شود که از خانواده پاک زمینه برای تشکیل جامعه پاک آماده می شود و خانواده آلوده و ضعیف منبعی برای پمپاژ ضعف و بیماری به جامعه خواهد بود، البته از آن سو نیز گاه این اجتماع است که در خانواده تاثیر می گذارد اما تجربه نشان داده که میزان تاثیرگذاری جامعه و خانواده هایی که دارای اصالت هستند و تربیت در آنها تربیتی درست و ریشه دار است، بسیار اندک خواهد بود.
صاحب تفسیر «همگام با وحی» در ادامه با اشاره به نقش خانواده در سرنوشت افراد بیان کرد: امروز مشاهده می شود که خداوند در قرآن کریم در رابطه با مسئله انبیاء و ائمه (ع) از جمله پیامبر اعظم صل الله علیه وآله هنگامی که از کمالات ایشان سخن می گوید می فرماید: «خداوند احوال تو را در همه حال می بیند.» مفسرین در تفسیر این فراز آورده اند که وجود مبارک رسول خدا صل الله علیه وآله دایما از صلب مردان پاک به رحم مادرانی پاک منتقل شد تا این که تبدیل به انسانی شد که در جهان تحول ایجاد کرد. همچنین، فرزندان حضرت زهرا سلام الله علیها و نسل های پاکی از سادات و امامزادگان که اگرچه معصوم نبوده، اما نقش های مثبت ایفا کرده اند همه به دلیل آن سلامت، صلابت و لبریز بودن از کمالات اخلاقی، معنوی و سلامت های الهی و انسانی در میان خانواده ها بوده است.
وی یادآور شد: بنابراین از یک خانواده کوچک اما نورانی می توان جهان را تغییر داد و به همین نسبت اگر بنا است که جامعه ای منتظر ظهور حضرت بقیه الله داشته باشیم جامعه ای که بتواند بار حمایت، همراهی، ولایت پذیری حضرت مهدی (عج) را بر عهده بگیرد و در زمان ظهور دست بیعت به ایشان دهد باید بتوانیم چنین خانواده هایی را ایجاد کنیم که در این صورت مسلما شرایط برای ظهور و سپس به ثمر رسیدن اقدامات پس از آن فراهم می شود.
رییس موسسه علمی قرآنی تمهید در پایان خاطرنشان کرد: تمرکز روی خانواده مهدوی و تلاش برای اینکه نور مهدوی در خانواده ها تقویت شود یکی از تصمیمات ارزشمندی است که در دهه مهدویت نیز مورد توجه قرار گرفته است.