وب سایت آکا ایران: کالزونه پيتزايي است که اختصاصا متعلق به ناپل است. کالزونه در زبان ايتاليايي به معني پاچه شلوار است. دليل اين نام گذاري به خاطر نوعي شلوار گشاد مردانه بوده است که در قرن 18 و19 ميلادي پوشيده مي شده است و ظاهرا شکل آن به اين پيتزاي بسته شباهت داشته است. کالزونه در حقيقت پيتزايي است که مواد روي نيمي از خمير ريخته مي شود ونيم ديگر به روي آن تا شده و دور آن بسته مي شود. انواع مختلف آن را در فر پخته مي شود و بعضي از انواع کوچک آن مانند پانزاروتي در روغن سرخ مي شود. يک کالزونه خوب نه تنها به مواد داخل آن بلکه به کيفيت خوب خمير آن نيز بستگي دارد.
مواد اولیه :
- گوجه گیلاسی نصف شده 225 گرم
- فیله مرغ مکعبی خرد شده 250 گرم
- سس پیتزا یا اسپاگتی 1 فنجان
- پنیر موزارلا رنده شده 1/5 فنجان
- پنیر پارمزان رنده شده یک سوم فنجان
طرز تهیه :
1.فر را با دمای 250 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود . کف سینی فر کاغذ روغنی انداخته کناری بگذارید .
2.کمی روغن زیتون روی حرارت گذاشته و تکه های مرغ را در تابه ریخته رویشان نمک و فللفل بپاشید و طبخ کنید سپس از روغن کشیده کناری بگذارید . در صورت تمایل میتوانید مرغ ها را به صورت آب پز طبخ نمایید .
3.اسفناج ها را خرد کرده در همان تابه حدود 1 دقیقه تفت دهید نرم شد و به کاسه ای دیگر منتقل کرده کناری بگذارید .
4.خمیر پیتزا را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و روی سطح کار که کمی آرد پاشی شده به اندازه ی دایره های 18 سانتی باز کنید و 1 و نیم قاشق از سس روی نیمی از هر کدام از خمیرها بکشید و به اندازه ی یکسان مرغ ، گوجه و اسفناج رویش بگذارید و مطابق ذائقه خودتان نمک و فلفل بپاشید و رویشان با با پنیر موزارلا پر کنید و نیمه ی دیگر خمیر را رویشان برگردانده و لبه های خمیر را روی هم محکم کنید و روی سینی فری که آماده کرده بودید بچینید .
5.مقداری پنیر پارمزان رنده شده روی خمیر ها بگذارید و کالزونه ها را به مدت 18 الی 20 دقیقه در فر بگذارید تا بپزد و پنیر رویشان ذوب شود و به همراه سس اضافه سرو نمایید .