هَواری ماهی
مواد لازم برای 4 نفر
- 200 گرم ماهی شیر
- 1 بوته سیر
- 2 ق س پیازداغ
- 2 عدد گوجه فرنگی
- 2 /1 بسته تمبرهندی
- 3 ق س گشنیز خرد شده
- 3 پیمانه برنج
- نمک، فلفلقرمز، زردچوبه و
- زعفران دم کرده
- به میزان لازم
- 2 پیمانه آب
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا تمبرهندی را در 2پیمانه آب ولرم خیس و حل کرده، آن را صاف کنید. حالاماهیها را به قطعات 4 سانتیمتری برش بزنید و در تمبرهندی آماده شده بخوابانید. سیر را له کنید و نمک، زردچوبه و پیازداغ را به آن اضافه کنید. سپس گوجه فرنگی را پوست کنده و رنده کنید.
2. ماهی را از تمبرهندی درآورده و با سیر، پیازداغ، نمک و زردچوبه کمی سرخ کنید. حال تمبرهندی، گوجه فرنگی و فلفل را هم به مواد اضافه کنید و بگذارید تا ده دقیقه بپزد.
3. برنج را طبق روال معمول بعد از نیم ساعت خیساندن و خواباندن در آب و نمک آبکش کنید و از مایه ماهی، تمبرهندی و دو قاشق از گشنیز لای برنج بریزید و آن را دم بگذارید. بعد از دم کشیدن پلو را در دیس بکشید و روی برنج، باقی مانده گشنیز را همراه با زعفران و روغن بریزید.
یه جور دیگه
برای آنکه پوست گوجه فرنگی ها به راحتی کنده شود،ابتدا آنها را داخل آب جوش قرار داده و بعد از10 دقیقه داخل آب سرد بگذارید.
حَمیس باقلا سبز
مواد لازم
- 500 گرم باقلای سبز پاک شده
- 1 بوته سیر
- 1 عدد پیاز
- 1/3 بسته تمبرهندی
- نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا باقلا را با آب کمی بپزید و بعد آنها را با گوشت کوب یا چنگال بکوبید؛ البته مراقب باشید باقلا ها را خیلی له نکنید که فقط خمیری از باقلا به جا بماند . تمبرهندی را هم در مقداری آب نیم گرم خیس کرده ، صاف کنید.
2. پیاز را پوست گرفته، بشوییدو به صورت نگینی خرد کنید.سپس در تابه ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید. سیر له شده، زردچوبه، نمک و فلفل را هم به آن اضافه کرده، سرخ کنید. حالا باقلای پخته و کوبیده را به آن افزوده، کمی تفت دهید.
4. تمبر هندی صاف شده را هم به مخلوط باقلا و سیر و پیاز اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا همه مواد با هم پخته و آب مواد کشیده و تمام شود.حالا این پیش غذای آماده شده را در ظرف مناسب بریزید و همراه نان سرو کنید.
نکته
اشتباه نکنید؛حمص به معنای نخود است اما حمیس (با فتح ح ) به معنای تند میباشد؛ برای همین این غذا تند است.
رشته تَپَک
مواد لازم برای 4 نفر
- 6 عدد بادمجان
- 1 ق م فلفل قرمز
- 1 ق م زردچوبه
- 1 ق م نمک
- 1 ق م گرد لیمو
- ۱۰۰ گرم کره
- 1/2 پیمانه کشمش پلویی
- 1/2 پیمانه روغن
- ۶۰۰ گرم رشته بو داده
- 4 عدد پیاز درشت خلالی و خرد شده
طرز تهیه:
1. ابتدا بادمجانها را بشویید، با کلاهک و پوست برشهای طولی بزنید و داخل روغن سرخ کنید. بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافی جذب دستمال شود.
2. پیاز ها را خلالی خرد کرده و با روغن و زردچوبه تفت دهید. نمک و فلفل را افزوده و در آخر کشمش شسته و خشک شده را اضافه کرده و همراه با پیاز تفت دهید.
3. داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و رشته ها را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا نرم شوند. البته این میزان بستگی به این دارد که رشته در چه مدتی نرم میشود. حالا رشتهها را آبکش کرده و کمی آب سرد روی رشتههابریزید.
4. داخل قابلمه کمی روغن ریخته، تهدیگ دلخواه خود را - نان یا سیبزمینی -کف آن بچینید. حالا روی نان یا سیب زمینی ای که برای ته دیگ قرار داده اید ، مقداری از رشته ها را بریزید لایه بعدی مخلوط پیاز داغ و کشمش است سپس بادمجانها ی سرخ شده را روی این مخلوط بچینید این کار را آنقدر تکرار کنید که رشته، بادمجان و مایه کشمشی تمام شود . حالا کره آب شده را با گرد لیمو روی حرارت کمی تفت دهید ، روی غذا بریزید و مدت 20 دقیقه دم کنید.
فوت و فن
جنوبی ها رشته ای که برای این غذا استفاده می کنند محلی و تفت داده شده است و بوی خامی نمی دهد.
* کارشناس غذاهای سنتی و فانتزی