مواد لازم
آرد: 700گرم
تخممرغ: 2 عدد
مارگارین ذوب شده: 150 گرم
شكر: 200 گرم
وانیل: یكدوم قاشق چایخوری
شیر: 125 گرم
خمیرترش: 20 گرم
بهبود دهنده: 4 گرم
زرده تخم مرغ: یک عدد
کنجد: به میزان لازم
روش تهیه:
1. ابتدا آرد را با بهبوددهنده الك كرده و كنار میگذاریم. شیر را كمی گرم میكنیم و همراه دو قاشق شكر، خمیرترش و چند قاشق آرد هم میزنیم و مخلوط می کنیم. حال روی پیشخمیر را میپوشانیم و در محیطی گرم به مدت 15 دقیقه قرار میدهیم تا افزایش حجم دهد.
2. پس از این مدت تخممرغها را با مابقی شكر هم زده همراه مارگارین ذوب شده و مخلوط آرد و بهبود دهنده و وانیل به پیشخمیر اضافه میكنیم و هم میزنیم تا جایی كه خمیر یكدستی حاصل شود. روی خمیر را پوشانده و به مدت 60 تا 80 دقیقه در محیطی گرم استراحت میدهیم تا حدودا حجم خمیر دوبرابر شود.
3. خمیر را به شكل گلولههای 50 گرمی تقسیم میكنیم. بهتر است این كار به كمك ترازو انجام شود.
4. هر گلوله خمیر را یكبار چانه میكنیم و به شكل لولهای باریك و بلند فرم میدهیم. ابتدای دو لوله را به هم متصل كرده و دور خودشان میپیچیم. بافت حاصل را روی كاغذ روغنی داخل سینی فر قرار داده داخل كیسه نایلونی میگذاریم و دوباره به مدت 15 دقیقه در محیطی گرم استراحت میدهیم. بهتر است در این مرحله یك لیوان آب جوش نیز داخل سینی در كیسه نایلونی قرار دهیم.
5. پس از این مدت با زرده تخممرغ كه با كمی شیر مخلوط كردهایم روی نان را آغشته میكنیم و رویشان كنجد میپاشیم و به مدت حدودا 50 دقیقه روی پنجره وسط فر كه از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم كردهایم، میپزیم.
منبع :مجله زندگی ایده آل