وبسایت آشپز باشی: این شیرینی محلی، سوغات کرمانشاه است. در تهیه انواع این شیرینی، معمولا از آرد برنج، پودر قند یا شکر، روغن جامد به خصوص روغن کرمانشاهی، تخم مرغ، گلاب و هل استفاده میشود. می توان آن را به صورت ساده یا زعفرانی تهیه کرد.
مواد لازم:
-
روغن جامد ۱۲۵ گرم
-
پودر قند ۹۰ گرم
-
زرده تخم مرغ ۱ عدد
-
آرد برنج ۲۵۰ گرم
-
نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
-
هل ۱ قاشق چای خوری
-
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
-
گلاب ۱/۴ پیمانه
-
خرفه به میزان لازم
طرز تهیه:
1- در ظرفی، روغن و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا یکدست شوند.
2- زرده تخم مرغ را به آن اضافه کنید و دوباره بزنید تا مواد کم رنگ شود.
3- آرد برنج، نمک، هل و زعفران را به سایر مواد اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
4- گلاب را کم کم اضافه کنید.
5-خمیر را 24 ساعت در یخچال بگذارید. بعد از این مدت، آن را از یخچال خارج کنید و صبر کنید تا به دمای محیط برسد.
6- از قبل فر را با حرارت 160 درجه سانتی گراد گرم کنید.
7- اگر می خواهید که شیرینی ها راحت تر از سینی فر جدا شوند، در آن کاغذ روغنی پهن کنید.
8-از خمیر گلوله هایی به اندازه گردو برداشته، آن ها را در دست گرد کنید. در سینی فر قرار دهید.
9- روی شیرینی ها را با مهر مخصوص طرح بندازید و بر روی آن ها تخم خرفه بپاشید.
10- شیرینی ها را برای 15 تا 20 دقیقه در طبقه ی وسط فر بپزید.
11- اجازه دهید تا شیرینی ها در سینی خنک شوند و سپس آن ها را جدا کنید.
نکات:
۱- در صورت دسترسی از روغن کرمانشاهی استفاده کنید.
۲- آرد برنج را الک کنید.
۳- در صورت تمایل از هل و زعفران استفاده کنید.
۴- خمیر این شیرینی باید برای ۲۴ ساعت در یخچال استراحت کند.