0

زهد در نهج البلاغه

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به: زهد در نهج البلاغه

لا معقل أحسن من الورع.
هيچ بازدارنده اى بهتر از پارسايى نيست.15

16. ساعات مومن

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

دوشنبه 27 اردیبهشت 1395  12:12 AM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

للمؤمن ثلاث ساعات: فساعة يناجى فيها ربه، و ساعة يرم معاشه، و ساعة يخلى بين نفسه و بين لذتها فيما يحلّ و يجمل.
ساعات مؤ من به سه بخش تقسيم مى شود: يخشى را به مناجات پروردگارش مى گذراند، و بخشى را در پى سامان بخشيدن به زندگى اش ‍ مى گذراند، و در بخشى ديگر، از لذت هاى حلال و دل پسند بهره مى برد.16

17. مومن واقعى از ديدگاه على (علی علیه السلام)

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

المؤمن بُشره فى وجهه، و حزنه فى قلبه، أوسع شىء صدرا، و أذل شىء نفسا. يكره الرفعة، و ينشاء السمعة، طويل غمّه، بعيد همّه، كثير صمته، مشغول وقته. شكور صبور، مغمور بفكرته، ضنين بخلته، سهل الخليقة، لين العريكة! نفسه أصلب من الصد، و هو أذل من العبد.
در وصف مؤمن مى فرمايد: مؤ من كسى است كه شادى اش در چهره و اندوهش در دل، سينه اش از هر چيز گشادتر و نفسش از هر چيز خوارتر است، بلندپروازى را ناخوش و خودنمايى (رياكارى) را دشمن مى شمرد، اندوهش طولانى و همتش بلند، سكوتش بسيار و وقتش به تمام مشغول (كار خدايى) است. او بسيار شاكر و شكيبا و همواره در انديشه و تفكر است و به درخواست خدا از ديگرى بخل مى ورزد و اظهار حاجت نمى نمايد. اخلاقش ملايم، برخوردش توأم با نرمش است، او از سنگ خارا محكم تر و در پيشگاه خدا از غلامى خوارتر است.17

18. بالاترين زهد

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

لا زهد كالزهد فى الحرام.
هيچ زهدى بهتر از دورى از حرام نيست.18

19. رياضت

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

وَ ايمُ الله يمينا أستثنى فيها بمشيئة الله لاروضن نفسى رياضة تهتش ‍معها الى القرص اذا قدرت عليه مطعوما، و تقنع بالملح مأدوما، و لادعن مقلتى كعين ماء نضب معينها، مستفرعه دموتها. أتمتلىء السائمة من رعيها فتبرك؟ و تشبع الربيضة من عشبها فتربض؟ و يأكل على من زاده فيهجع! قرت اذا عينه اذا اقتدى بعد السنين المتطاولة بالبهيمة الهاملة و السائمة المرعية!
به خدا قسم ياد مى كنم كه جز در مواردى كه خواست و اراده خدا تعلق گيرد هر آينه و البته خود را با رنج و ناراحتى پرورش مى دهم، به گونه اى كه براى خوراك خود به گرده اى نان كه اگر به دست آيد خشنود گردم و براى نان خورش خود به نمك قانع باشم و هر آينه به تحقيق چشم را به حال خود مى گذارم تا مانند چشمه آبى كه جريان آن قطع گشته چندان بگريد تا از اشك تهى گردد، آيا حيوانى مى چرد و شكم خود را از علوفه پر مى سازد آن گاه به پهلو مى افتد و يا گله اى از گوسفندان از گياهان مخصوص به خود سير مى شوند و در محل استراحت خود مى خوابند، و آيا على هم (مانند آن ها) توشه و غذاى خويش را خورد، سپس به استراحت پردازد؟ در اين صورت چشم او روشن باد! كه پس از سال هاى طولانى از چارپاى بى چوپان رها از تكليف و گوسفندان چرنده پيروى كرده است.19

20. حقيقت زهد

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

الزهد كله بين كلمتين من القرآن: قال الله سبحانه (لكيلا تأسوا على ما فاتكم، و لا تفرحوا بما آتاكم) و من لم يأس على الماضى، و لم يفرح بالاتى، فقد أخذ الزهد بطرفيه.
تمام زهد در دو جمله از قرآن آمده است، خداوند مى فرمايد: نسبت به آن چه از دست مى دهيد تأسف نخوريد و بر آن چه به دست مى آوريد شادمان نباشيد و كسى كه غم گذشته نخورد و از آينده خوشحال نشود، هر دو جانب زهد را در اختيار گرفته است. (كنايه از اين كه حقيقت زهد ترك تمام وابستگى هاى گذشته و آينده است.)20

21. نظر اولياء به باطن دنيا

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

ان أولياءالله هم الذين نظروا الى باطن الدنيا اذا نظر الناس الى ظاهرها، و اشتغلوا بآجلها اذا اشتغل الناس بعاجلها.
همانا دوستان خدا آنانى هستند كه باطن دنيا را مى بينند، هنگامى كه مردم فقط به ظاهر آن مى نگرند و به آينده مى پردازند، آن گاه كه مردم به امور زودگذر دنيا مشغول اند.21

22. گروگان هاى گورها

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

فى معشر أسهر عيونهم خوف معادهم، و تجافت عن مضاجعهم جنوبهم، و همهمت بذكر ربهم شفاههم، و تقشعت بطول استغفارهم ذنوبهم: (أولئك حزب الله، الا ان حزب الله هم المفلحون).
(امام على عليه السلام در اوصاف حزب الله فرمود): آن ها از خوف معاد چشم هايشان خواب ندارد، پهلوهايشان براى استراحت در خوابگاهشان قرار ندارد، و هميشه لب هايشان به ياد پروردگارشان در حركت است و گناهانشان در اثر تداوم در استغفار ريخته است. آن ها حزب الله اند، آگاه باشيد كه حزب الله پيروزند.23

24. حالات بندگى مشتاق خدا

دوشنبه 27 اردیبهشت 1395  12:13 AM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

فى صفة الراغبين فى الله: رجال غض أبصارهم ذكر المرجع، و أراق دموعهم خوف المحشر، فهم بين شريد ناد، و خائف مقموع، و ساكت مكعوم، وداع مخلص، و ثكلان موجع.
در صفت راغبين به خدا مى فرمايد: گروهى كه ياد سرنوشت نهايى، ديدگان آنان را از محرمات فرو بسته و بيم روز رستاخيز اشك هاى آنان را سرازير مى نمايد. برخى از آنان (از ميان جاهلان) رميده و مطرودند. برخى ديگر در حال ترس و كنده شدن (از ميان مردم هواپرست) و دسته اى از آنان خاموش و ساكت هستند، گروهى ديگر از آنان با خداى خود دعای مخلصانه دارند و بعضى ديگر ماتم زده زجر كشيده اند.24

25. محبوب ترين بندگان

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

ان مِن احبّ عبادالله اليه عبدا أعانه الله على نفسه... قد أبصر طريقه و سلك سبيله، و عرف مناره، و قطع غماره، و استمسك من العرى بأوثقها، و من الحبال بأمتنها.
از محبوب ترين بندگان خدا در پيشگاه او بنده اى است كه خداوند او را در پیکار با نفس خود و ساختن آن يارى فرمايد. بينايى به راهش پيدا كرد و در مسير خود به حركت پرداخت و نشان رستگارى خود را بر براهين روشن ساخت. و از فرو رفتن در شهوات برگسيخت و از وسايل نجات به استوارترين آن ها و از طناب هاى نگهدارنده به محكم ترين آن ها چنگ زد.25

26. چراغ هاى هدايت

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

فى التزهيد فى الدنيا: و ذلك زمان لا ينجو فيه الا كل مومن نُوَمة، ان شهد لم يُعرف، و ان غاب لم يُفتقد، اولئك مصابيح الهدى.
و آن (آخرالزمان) زمانى است كه نجات پيدا نمى كند در آن مگر هر مؤمنى كه گمنام زندگى مى كند و اگر در ميان جمع حاضر باشد، شناخته نشود و اگر غايب شود جستجويش نكند. آنان هستند چراغ هاى هدايت و علامت راهنما براى حركت.26

27. بى اعتنايى على (علیه السلام) به دنيا

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

28. ناچيزى دنيا

و لألفيتم دنياكم هذه أزهد عندى من عفطة عنز!
اين دنياى شما نزد من از آب بينى يك بز هم ناچيزتر است.28

دوشنبه 27 اردیبهشت 1395  12:14 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها