0

جهاد در نهج البلاغه

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به: جهاد در نهج البلاغه

16. محبوب ترين چيزها نزد على عليه السلام

عندما يوبّخ أصحابه على التوانى عن الجهاد: و إن أحبّ ما أنا لاقٍ الىّ الموت.
امام على عليه السلام در آن جا كه ياران خود را به دليل سستى در امر جهاد توبيخ مى كند مى فرمايد: براى من محبوب ترين چيزى كه ملاقاتش كنم مرگ است.16

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  11:35 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

17. جهاد برای پاكسازى زمين

و سأجهد فى أن أطهر الارض من هذا الشخص المعكوس.
در نامه خود به عثمان بن حنيف مى فرمايد: كوشش مى نمايم كه زمين را از اين شخص واژگون و جسم منحرف (معاويه) پاك سازم.17

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

18. دعوت به جهاد هر حال

ألا و أنى قد دعوتُكم الى قتال هولاء القوم ليلاً و نهاراً و سرّاً و اعلاناً، و قلت لكم اغزوهم قبل أن يغزوكم، فوالله ما غَزى قوم قطّ فى عقر دارهم الا ذَلّوا.
هان! من شما را شب و روز، در آشكار و نهان به نبرد با اين قوم فرا خواندم و به شما گفتم: پيش از آن كه آنان به شما يورش آورند، شما بر آنان بتازيد؛ زيرا به خدا سوگند، هيچ مردمى در دل سرزمين خودشان مورد حمله قرار نگرفت، جز آن كه به خاك مذلت افتادند.18

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

19. پيشگويى على عليه السلام در نبرد خوارج

مصارعُهم دونَ النطفة، و الله لا يُفلت منهم عشَرة و لا يَهلك منكم عشرة.
در جنگ با خوارج فرمودند: قتلگاه آنان اين سوى آب (نهروان) است؛ به خدا سوگند، از آنان ده نفر نخواهند گريخت و از شما ده نفر كشته نخواهند شد.19

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

20. جنگ در ركاب پيامبر (صلی الله علیه وآله)

لقد كُنّا مع رسول الله صلى الله عليه و آله نقتلُ آباءنا و أبناءنا و إخواننا و أعمامنا؛ ما يزيدنا ذلك الا ايمانا و تسليما، و مضيا على اللقم، و صبرا على مضض الألم، و جدّا فى جهاد العدو.
ما در ركاب پيامبر خدا صلى الله عليه و آله با پدران و فرزندان و برادران و عموهاى خود مى جنگيديم و اين پيكار بر ايمان و تسليم ما مى افزود، و ما را در جاده وسيع حق و صبر در برابر سوزش ناراحتى ها و كوشش در جنگ با دشمن ثابت قدم تر مى ساخت.20

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

21. جانبازترين طايفه

أما نحن فأبذل لما فى أيدينا، و أسمحُ عند الموت بنفوسنا.
ما (بنى هاشم) در آنچه داريم بخشنده تريم و در پيكار جانبازتريم.21

یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  11:36 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

22. جنگ با حق ستيزان

لعمرى ما علىّ من قتال من خالف الحق و خابط الغىّ من ادهان و لا ايهان. فاتقوا الله عباد الله، و فرّوا الى الله من الله، و امضوا فى الذى نهجه لكم، و قوموا بما عصبة بكم. فعلىٌ ضامن لفلجكم آجلا، ان لم تُمنحوه عاجلا.
به جان خودم سوگند كه در جنگ با حق ستيزان و فرورفتگان در ورطه گمراهى، هرگز سازشكارى و سستى روا نمى دارم. پس، اى بندگان خدا! از خداى بپرهيزيد و از عذاب خدا، به خدا بگريزيد و در راه روشنى كه فرا پيش شما نهاده است پيش رويد و به آنچه شما را بدان مكلف فرموده قيام كنيد! اگر در اين دنيا پيروزى نصيب شما نشد، على پيروزى در آن دنيا را براى شما ضمانت مى كند.22

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

23. نهی از فرار در جنگ

و ايمُ الله لئن فررتم من سيف العاجلة، لا تسلموا من سيف الاخرة، و أنتم لهاميم العرب، و السنام الاعظم، أن فى الفرار موجدة الله، و الذلّ اللازم، و العار الباقى. و أن الفارّ لغير مزيد فى عمره، و لا محجوز محجوب بينه و بين يومه. من الرائج الى الله كالظمآن يردُ الماء؟ الجنة تحت أطراف العوالى! اليوم تُبلى الاخبار! و الله لأنا أشوق الى لقائهم منهم الى ديارهم.
به خدا سوگند، اگر از شمشير اين دنيا بگريزيد، از شمشير آن جهان نخواهيد رهيد. شما اشراف و بزرگان عرب هستيد. همانا فرار از جنگ موج خشم خداوند و خوارى و ننگ جاويدان است. به زندگى گريزنده هرگز چيزى افزوده نگردد و چيزى مانع مرگش نشود. كيست كه همچون تشنه اى كه به آب مى رسد به سوى حق رود؟ بهشت زير لبه هاى نيزه هاست. امروز نهان ها آزموده و آشكار مى شوند. به خدا سوگند، كه من به رويارويى آنان بيش از آن اشتياق دارم كه آن ها براى رسيدن به خانه هاى خود مشتاق اند.23

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

24. زندگی با ذلت هرگز!

قد استطعموكم القتال، فأقروا على مذلة و تأخير محلة، أو رَووا السيوف من الدماء ترووا من الماء؛ فالموت فى حياتكم مقهورين، و الحياة فى موتكم قاهرين.
در جنگ صفين آن گاه كه سپاه معاويه آب فرات را در اختيار گرفت، فرمود: (با اين اقدامشان) از شما خواستند تا دست به جنگ بگشاييد، اينك شما يا به خوارى اعتراف كنيد و منزلت شجاعت و شرافت را از دست نهيد، يا شمشيرها را از خون ها سيراب كنيد تا از آب سيراب شويد، زيرا اگر زنده بمانيد، اما شكست خورده باشيد در حقيقت مرده ايد و اگر بميريد اما پيروز شويد در حقيقت زنده ايد!24

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

25. هدايت به راه روشن بهشت

و قد جمع الناس بعد صفين و حضّهم على الجهاد فسكتوا مليّا، فقال:... لقد حملتُكم على الطريق الواضح التى لا يهلك عليها الا هالك، من استقام فإلى الجنة، و من زلّ فإلى النار.
امام عليه السلام بعد از جنگ صفين و نهروان اصحابش را براى ادامه نبرد تشویق كرد و فرمود:... شما را به راه روشنى واداشتم كه جز افراد ناشايسته در آن هلاك نشوند، هر كس در اين راه استقامت كرد به جانب بهشت شتافت و كسى كه پايش لغزيد به جهنم روانه شد.25

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

27. حمايت از يكديگر در عرصه ميدان

و أىّ امرىء منكم أحسّ من نفسه رباطة جأش عند اللقاء، و راى من أحد من اخوانه فشلاً، فليذبّ عن أخيه بفضل نجدته التى فضل بها عليه كما يذبّ عن نفسه.
در قسمتى از سخنان آن حضرت در ميدان جنگ صفين آمده است: هر كدام از شما كه در هنگام رويارويى با دشمن در دل خويش احساس دليرى داشت و در یکی از برادران خود ترس و خوفى ديد، بايد به سبب برترى و دليرى كه خداوند ارزانى اش داشته است، از برادر خويش دفاع كند، همان گونه كه از خويشتن دفاع مى كند.27

یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  11:37 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

28. ثابت قدم در جنگ

تزول الجبال و لا تزل! عضّ على ناجذك. أعر الله جمجمتك. تِد فى الارض قدمك. إرمِ ببصرك أقصى القوم و غضّ بصرك و اعلم أن النصر من عند الله سبحانه.
امام على عليه السلام به فرزندش محمد بن حنفيه هنگاى كه پرچم را به دست او داد فرمود: فرزندم! اگر كوه ها از جاى كنده شوند، تو پابرجا باش. دندان ها را روى هم بفشار. جمجمه ات را به خدا بسپار، قدمت را روى زمين چونان ميخ فرورفته ثابت بدار، چشم به آخرين صفوف دشمن بدوز، و ديده از نيروها و بارقه هاى شمشير آنان بپوش و خيره مباش و بدان كه پيروزى از نزد خداوند سبحان است.28

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

29. آموزش فنون جنگى

معاشر المسلمين، استشعروا الخشية، و تجلببوا السكينة و عضّوا على النواجذ، فانه أنبى للسيوف عن الهامّ و أكملوا اللامة و قلقلوا السيوف فى أغمادها قبل سلّها. و الحظوا الخزر و اطعنوا الشزر، و نافحوا بالظبا، و صلوا السيوف بالخطات و اعلموا أنكم بعين الله.
امام على عليه السلام در آموزش فنون جنگ و جنگجويى مى فرمايد: اى گروه مسلمانان! خدا ترسى را جامه زيرين خود كنيد و رداى آرامش را بپوشيد و دندان هايتان را بر هم بفشريد؛ زيرا كه اين كار تأثير شمشيرها را بر سر كمتر مى كند، زره كامل بپوشيد و پيش از بركشيدن شمشيرها آن ها را در نيامشان بجنبانيد و خشمگنانه با گوشه چشم بنگريد و از چپ و راست نيزه بزنيد و با تيزى شمشيرها ضربه زنيد و با پيش نهادن گام هايتان شمشيرها را به دشمن برسانيد و بدانيد كه زير نظر خدا هستيد.29

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

30. علل شكست در جهاد

أول ما تُغلبون عليه من الجهاد، الجهاد بأيديكم، ثم بألسنتكم، ثم بقلوبكم؛ فمن لم يعرف بقلبه معروفا، و لم ينكر منكرا قُلِبَ، فجعل أعلاه أسفله و أسفله أعلاه.
اولين چيزى كه در جهاد از آن شكست مى خوريد، جهاد با دست هايتان است، بعد با زبان هايتان، سپس با دل هايتان، پس آن كه با دلش خوبى ها را نشناسد و با بدى ها به مبارزه برنخيزد، قلبش واژگونه مى شود، و امور او زیر و رو مى شود.30

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

31. جايگاه سربازان مسلح و غير مسلح

قدّموا الدارع، و أخرّوا الحاسر، و عضّوا على الاضراس، فانه أنبى للسيوف عن الهامّ؛ و التووا فى أطراف الرماح، فانه أمور للأسنّة؛ و غضّوا الابصار، فانه أربط للجأش، و أسكن للقلوب، و أميتوا الاصوات، فانه أطرد للفشل.
زره پوشان را در صف جلو و بى زرهان را در صفوف عقب قرار دهيد و دندان ها را برهم بفشاريد كه اين كار تأثير شمشير را بر سر كمتر مى كند و در اطراف نيزه ها پيچ و تاب خوريد كه با اين كار در برابر نيزه ها بهتر مى توان جا خالى كرد، ديدگان را فرو اندازيد كه اين كار بيشتر قوت قلب و آرامش دل مى بخشد، صداهاى خود را خاموش كنيد كه اين كار در زدودن ترس و سستى مؤ ثر است.31

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها