0

باغ گلشن ، نمونه باغ ایرانی در کویر

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

باغ گلشن ، نمونه باغ ایرانی در کویر

باغ گلشن در شهر کویری شمال شرقی استان یزد و در بستر شهری و در انتهای شرقی خیابان گلشن طبس و به وسیله میرحسن خان، سومین حاكم طبس، از سلسله خوانینی که به وسیله نادرشاه به حکومت طبس منصوب شدند، ساخته شده است. برای آشنایی با این باغ نمونه کامل ایرانی در حاشیه کویر ایران با ما همراه باشید .

 

 

253

 

 

254

 

این باغ با عمارتی در دو طبقه و زیرزمین كوچك، در یك نخلستان (۲۰۰۰۰ نفر خرما) با ابعادی در حدود ۲۶۶ متر در ۲۶۰ متر بنا شده و به شماره ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. سردر ورودی باغ با نمایی از اندود گچ سفید، رو به میدان و سوی دیگر رو به باغ، با ایوانی دو ستونه و تزیینات آجری نقش‎دار ساخته شده است.

 

025

 

این باغ دارای دو خیابان اصلی متقاطع بوده و در مركز آن حوضی است با ابعاد ۸۵/۲۵*۵/۷ متر و سه فواره، كه محوطه باغ را به چهار مربع بزرگ تقسیم می‌کند‎ كه هر كدام از این مربع‎ها با گذرگاه‎های كوچكی به چهار كرت تقسیم شده، كه در داخل آنها ۲۵۰۰ اصله مركبات (درختان نارنج و...) و انار (۵۰۰ اصله) كاشته شده است.

 

421

 

این باغ روی امتداد جریان آب چشمه‎های سرد و گرم كه به جانب طبس می‎آید شكل گرفته، آب از انتهای مجموعه وارد باغ شده و پس از آبیاری كرت‌ها و حركت در جوی‌ها و فواره‎ها از زیر هشتی ساختمان سردر می‎گذرد و به شهر می‌رود. طراحی این باغ بر اساس نمونه چهار باغ ایرانی است که برگرفته از آیات قرآن در مورد بهشت، دو نهر در آن همدیگر را قطع می‌کنند. درختانی که گفته می‌شود ۴۰۰ سال عمر دارند سایه دل‌انگیزی را در کنار دیوارهای کهن این باغ می‌گسترانند.

 

باغ گلشن ، نمونه باغ ایرانی در کویر

 

 

4

 

 

0142

 

دومین باغی که دیلی تلگراف در میان زیباترین باغ‌های جهان معرفی کرده، باغ «عفیف‌آباد» یا باغ گلشن طبس است. این باغ در منطقه‌ای واقع شده است که در میان دو کویر نمک‌زار ایران قرار دارد؛ اما کیفیت معجزه‌آسای آب این منطقه آبشارها و استخرهای طبیعی زیبایی را تشکیل داده‌اند که مادر طبیعت آنها را با چمن‌زارهای زیبا تزیین کرده است.

 

75

 

احساس شگفت‌انگیز  این منطقه با وجود درختان قدیمی نخل، انار، مرکبات به همراه رایحه گلهای سرخس، رز و ختمی تکمیل می‌شود. جهانگردانی که از طبس دیدن کرده‌اند، از جمله سون هدین سوئدی در سال ۱۹۰۶ میلادی و معمار و باستان‌شناس فرانسوی، آندره گدار، باغ گلشن را توصیف و از «درختان خرما و مرکبات»، «سایه‌ی خنک نخل‌ها»، «نغمه‌ی زیبای آب روان جوی‌ها»، «چمن‌های میان دو جوی»، «زمزمه‌ی باد در میان درختان» و «فواره‌های متعدد که آب را مانند تحفه‌ای به آسمان می‌فرستند» در باغ سخن رانده‌اند.

 

14

 

 

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  9:25 PM
تشکرات از این پست
rasekhoon_m
دسترسی سریع به انجمن ها