حوزه/ لَقَد کان لَکم فِی رَسُولِ اَلله أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن کانَ یرجُوا اَلله وَ اَلیومَ اَلآخِرَ وَ ذَکرَ اَلله کثِیراً[1]
مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بود، برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می کنند.
همان گونه که اشاره شد، مهم ترین هدف رسالت پیامبران، هدایت انسان ها از تاریکی های جهل و ناآگاهی به سوی نور و کمال است. آنان علاوه بر شکوفایی دو نور هدایت درونی بندگان- یعنی عقل و فطرت- خود نیز دست بندگان را گرفته و آنان را به سوی خیر و صلاح ابدی راهنمایی می کنند. در این میان، وجود پیامبر خاتم -حضرت محمد مصطفی - وجودی سراسر خیر و رحمت و مملو از آثار و برکات فراوان برای انسان ها بوده است.
قرآن کریم، بعثت آن حضرت را نعمتی بسیار بزرگ برای مؤمنان دانسته است و در چند جا -از جمله آیه فوق- آن حضرت را الگوی تمام نمای حق، معرفی کرده و مؤمنان را به تماشای سیره ی ملکوتی وی و اقتدای کامل به وی فرا می خواند.
پیامبر در همه زمینه ها، بهترین الگو برای مؤمنان است. عبادت و بندگی خداوند، اخلاص و توجه به خدا، استقامت و شکیبایی در برابر مشکلات، حسن خلق و رابطه نیکو با همگان، مدیریت و رهبری صحیح جامعه و دیگر شئون فردی و اجتماعی آن حضرت هر کدام می تواند الگو و سرمشقی برای همه مسلمین باشد. تقوا معیار فضیلت اشخاص نزد خداوند است و نباید نسبت به انسان ها از منظر ویژگی های جسمی، اقتصادی، علمی و...قضاوت نمود.
آیات و حدیث متناسب
آل عمران، 164 / سبأ، 28 /نجم، 3.
امام علی: «او ]پیامبر[ بخشنده ترین، دلیرترین، راست گوترین، خوش عهدترین و نرم خوترین مردم بود و رفتارش از همه بزرگوارانه تر بود. نظیر او را در گذشته و حال ندیده ام. »[2]
شعر
قدم در راه مردی نه که راه و گاه و جاهش را
نباشد تا ابد مقطع، نبودست از ازل مبدا
پی نوشت ها
[1] احزاب آیه 21
[2] مکارم الأخلاق، ج1، ص 51، ح 20.
منبع : هاشمی، سید مهدی، کتاب طرح بزرگ قرآنی 1448