0

آيا من در ازدواج موفق خواهم بود؟

fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3415

بسياري از افراد در دوران آشنايي و حتي نامزدي به خصوص اوقاتي که با فرد مقابل دچار مشکل و عدم تفاهم مي شوند به سراغ سوالهاي بي جوابي چون آيا تصميم من براي ازدواج با اين فرد درست بوده است؟ آيا او مي تواند مرا خوشبخت کند؟ من چقدر با او خوشبخت خواهم بود؟ آيا ما در زندگي آينده مان موفق خواهيم بود؟ و.

مي روند و خود را در سرابي بزرگ تک و تنها مي بينند. درحاليکه راههاي بسياري براي ارزيابي رابطه شان با فرد مقابل و آينده زندگي مشترکشان وجود دارد و آنها از اين راهکارها غلفلند. يکي از اين راهها فرمول بسيار جالبي است که ويليام گلسر و کارلين گلسر براي پيش بيني ميزان موفقيت افراد در ازدواجشان طراحي نمودند. اصل و اساس فرمول آنها بر پايه اين فرض مهم استوار است که « ازدواج هايي بيشترين دوام را دارند که در آن زن و مرد بيشترين شباهت را به هم داشته باشند».

گلسرها در اين فرمول ابتدا به پنج دسته از نيازهاي اصلي انسانها که شامل بقا، عشق، قدرت، آزادي، و تفريح مي باشند اشاره مي کنند و متقدند هر کدام از اين موارد را مي توان در هر فرد براساس نمره دادن به وي از شماره 1 تا 5 سنجيد. نيمرخ حاصل از اين ارزيابيها از هر فرد و مقايسه اين ارزيابي ها با فرد مقابل، راهنمايي خوبي براي پيش بيني آينده ازدواج آنها مي باشد.

پنج نياز اساسي انسانها به شرح ذيل مي باشد:

1 - بقا ، که شامل اموري چون محتاطانه عمل کردن، اهميت دادن به سلامتي، تغذيه و ورزش، اهميت دادن به رابطه زناشويي مي باشد.

2 - عشق ، در بر گيرنده محبت ديدن و محبت کردن، کلام محبت آميز، صميميت جسمي و رفتاري مي باشد.

3 - قدرت ، شامل توانمند بودن و قدرت را در دست داشتن، مطرح بودن، رياست کردن است.

4 - آزادي ، مواردي چون پايبند و اسير نبودن، آزادي در تصميم گيري براي زندگي، انتخاب هاي آزادانه، روابط آزاد را شامل مي گردد.

5 - تفريح ، همان بازي کردن، لذت بردن از زندگي و انجام فعاليت هاي لذت بخش، شوخي و خنده، پارک و سينمارفتن مي باشد.

ويليام و کارلين گلسر معتقدند نياز افراد به هريک از اين 5 مورد، متفاوت است و تنها کساني مي توانند يک زندگي مشترک موفق داشته باشند که نيازهاي آنها در هر يک از اين 5 دسته و نمره اي که به آن مي دهند به هم نزديک و شبيه باشند. مثلا کسي که نياز به بقاي او از مقياس 5 تايي، 5 باشد، يعني شخص بسيار محتاطي است که به سلامت و تغذيه اش و همچنين به رابطه عاطفي با همسرش اهميت زيادي مي دهد و چنين فردي در ازدواجبا کسي که اين نياز در او مثلا در حد 2 است و بنابراين در اين زمينه بي قيدتر است، دچار مشکل مي شود، شما و همسرتان مي توانيد ميزان نيازتان را در هريک از اين 5 دسته مشخص کنيد و به ترتيب از چپ به راست بنويسيد: 1 2 3 4 5.

گلسرها در اين فرمول ابتدا به پنج دسته از نيازهاي اصلي انسانها که شامل بقا، عشق، قدرت، آزادي، و تفريح مي باشند اشاره مي کنند و متقدند هر کدام از اين موارد را مي توان در هر فرد براساس نمره دادن به وي از شماره 1 تا 5 سنجيد.نيمرخ هايي که از اين طريق به دست مي آيند براحتي قابل مقايسه و نتيجه گيري هستند؛ مثلا رابطه نيمرخ فردي 4 5 3 5 5 است با فردي که نيمرخ نيازهاي اساسي اش 3 5 3 3 2 مي باشد،‌ خوب نخواهد بود، اما رابطه همان فرد با فردي که نيمرخش 4 5 4 4 5 مي باشد چون به هم شبيه تر هستند يقينا خوبتر خواهد بود.

ويليام و کارلين گلسر معتقدند اختلاف تنها 1 تا حداکثر 2 درجه آن هم در يکي يا در نهايت دو تا از اين 5 مورد مي تواند رابطه خوبي را شکل دهد، اما اختلاف بيش از اين مي تواند مشکل آفرين شود و هرچه ميزان اين اختلاف بيشتر باشد، احتمال شکست ازدواج هم بيشتر خواهد شد. البته اين نکته بسيار اهميت دارد که سنجش ها بايد بسيار دقيق و همچنين صادقانه انجام شود تا نتيجه قابل اعتمادي به دست آيد.

دوشنبه 20 اردیبهشت 1395  10:46 AM
تشکرات از این پست
borkhar
دسترسی سریع به انجمن ها