0

آشپزی و غذای کودک

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک


  •  

طرز تهیه کیک فنجانی برشتوک برنج |مخصوص کودکان

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 25 اردیبهشت 1395  8:38 AM
تشکرات از این پست
ali_81 fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

نوعی سالاد میوه برای کودکان
مواد لازم
کمپوت آناناس تکه ای بدون آب آن
یک قوطی کمپوت پره پرتقال بدون آب آن
یک قوطی ماست خامه ای شیرین
پودر نارگیلی 250 گرم
یک فنجان مارشمااو ( پف پفی ) ریز یا خرد شده بصورت تکه ای کوچک

 
چگونگی تهیه

کمپوت آناناس را به همراه یک قاشق غذاخوری از آب آن در کاسه متوسطی ریخته و ماست را به آن افزوده و آنها را به آرامی با هم مخلوط کنید . سپس کمپوت پره پرتقال ، پودرنارگیلی و مارشمالو را نیز به مواد اضافه کنید و همه مواد را بخوبی بهم بزنید تا با هم مخلوط شوند و بعد ، روی سالاد را بپوشانید و آنرا بمدت چند ساعت یا تا زمانیکه کاملا" خنک شود، در یخچال قرار دهید.
توجه: می توانید روی سالاد را با پاستیل های شکری رنگی و برگهای کوچک نعناع تزیین کنید

آموزش آشپزي آموزش ترشيجات آموزش دسر آموزش شيريني  غذاي ايراني غذاي كودك غذاي فرنگي

 

شنبه 25 اردیبهشت 1395  8:41 AM
تشکرات از این پست
ali_81
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

  توپی ماهی


 
مجله آشپزی مثبت: توپی های ماهی با شکل متفاوتی که دارند، خوردن ماهی را برای بچه ها خوشایند می کند.

اگر فرزندتان از طعم ماهی خوشش نمی آید و از خوردن این غذای پر خاصیت امتناع می کند، باید به فکر یک راه حل دیگر برای دادن ماهی به فرزندتان باشید. یکی از این راه ها توپی های ماهی است که با شکل متفاوتی که دارند، خوردن ماهی را برای بچه ها خوشایند می کند.
 

ماهی خور کردن کودک با توپی ماهی

مواد لازم:



  • ۱ عدد سیب زمینی
  • ۱۰۰ گرم فیله ماهی
  • ۱ ق س آب لیمو
  • ۱ ق س کره خردشده
  • ۲ عدد پیاز رنده شده
  • ۲ ق س سس گوجه فرنگی
  • ۲ /۱ ق س سس مایونز
  • ۳ ق س آرد
  • ۱ عدد تخم مرغ
  • ۵۰ گرم پودر سوخاری
  • ۲ ق س روغن مایع
  • به میزان لازم نمک و فلفل


طرز تهیه:

۱. ابتدا سیب زمینی را بپزید، سپس پوست آن را جدا کرده و در یک کاسه مناسب آن را خوب له کنید. در یک تابه کره را بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا فیله های ماهی را که با مقداری نمک و فلفل طعم دار کرده اید داخل آن سرخ کنید. تکه های ماهی را ریز خردکنید، سپس آن را به سیب زمینی اضافه کنید.

۲. حالا باید سس کچاپ، سس مایونز، پیاز رنده شده، آب لیمو، مقداری نمک و فلفل را به مخلوط سیب زمینی و ماهی اضافه کرده و مواد را خوب باهم مخلوط کنید تا مواد به شکل خمیر درآید.

۳. در یک کاسه تخم مرغ را بزنید. در یک کاسه دیگر آرد و در دیگری پودر سوخاری بریزید. از مواد مقداری بردارید و آن را به شکل یک توپ کوچک درآورید. حالا آن را به ترتیب داخل آرد، تخم مرغ و پودر سوخاری بغلتانید. هر تعداد که می شود به همین شکل توپی ها را آماده کنید. در یک تابه روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا توپی های ماهی را داخل آن سرخ کرده و آنها را سرو کنید.

شنبه 25 اردیبهشت 1395  10:07 AM
تشکرات از این پست
ali_81
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

تالیاتلی پنیردار با کلم بروکلی و ژامبون

مواد لازم:
کلم بروکلی=115 گرم
ژامبون مرغ=50 گرم
پنیر چدار=50 گرم
شیر خشک آماده شده=1و 4/1 لیوان(300 میلی لیتر)
تالیاتلی(نوعی پاستای پهن و نواری شکل)=50 گرم
نمک=بمیزان لازم
طرز تهیه:
کلم بروکلی را بشویید و آن را بصورت گلچه های کوچک درآورید. ساقه های آنها را هم خرد کنید. سپس ژامبون را خرد کرده و پنیر چدار را نیز رنده کنید. شیر را در شیرجوش ریخته و آن را جوش بیاورید. سپس تالیاتلی ها را به آن اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه با در باز و به آرامی بجوشند. کلم بروکلی ها را به شیر اضافه کرده و آنها را بمدت 10 دقیقه بپزید تا کاملا نرم شوند. ژامبون،پنیر چدار و نمک را به کلم بروکلی و تالیاتلی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پنیر کاملا آب شود. مخلوط را با درشتی و اندازه دلخواه کودکتان خرد کنید و یا در غذاساز بریزید و بعد کمی از آن را در کاسه سرو کنید. درجه حرارت غذا را امتحان کنید و در صورت نیاز و پیش از دادن آن به کودک، غذا را خنک کنید. بقیه غذا را در ظرف دربسته بریزید و هرچه سریعتر در یخچال بگذارید. سعی کنید این غذا را در کمتر از 24 ساعت مصرف کنید
نکته:برای آنکه بتوان شیر خشک را بصورت مایع درآورد باید هر 3 قاشق غذاخوری شیرخشک را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرد
.

 

شنبه 25 اردیبهشت 1395  10:39 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

کرم شوکولاتی ساده برای بچه ها

Image result for ‫کرم شوکولاتی ساده برای بچه ها‬‎

مواد لازم برای 6 نفر:
شیر=2/1 لیتر(2 لیوان معمولی)
شکر=200 گرم(1 لیوان معمولی)
شوکولات بدون مغز=250 گرم یا 4 قاشق سوپخوری کاکائو
زرده تخم مرغ=6 عدد
آرد سفید نرم=2 قاشق سوپخوری سرخالی(40 گرم)
طرز تهیه:
این کرم بسیار ساده و آسان تهیه می شود و اکثر بچه ها آن را دوست دارند.
آرد را در ظرفی ریخته،شیر را کم کم روی آن می ریزیم و هم می زنیم تا آرد در شیر حل شود.بعد مایه را روی حرارت ملایم گذاشته، مرتب هم می زنیم تا جوش آمده کمی غلیظ شود.کاکائو یا شکلات را در شیر ریخته،و همزدن را ادامه می هیم تا شیر یکی دو جوش بزند.زرده تخم مرغ را با شکر و وانیل مخلوط کرده خوب هم می زنیم تا کاملا سفید و سفت شود.شیر را کم کم روی زرده تخم مرغ می ریزیم و مخلوط می کنیم.یک بار دیگر ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم و مرتب هم می زنیم تا فقط مایه یک جوش بزند و خامی زرده گرفته شود.مایه را در ظرف مناسبی می ریزیم و ظرف را در یخچال می گذاریم تا کرم سرد شده کمی سفت شود و با همان ظرف سرو می کنیم.می توانیم 150 گرم خامه را با 3 قاشق سوپخوری پودر قند و کمی وانیل مخلوط کنیم و با همزن برقی بزنیم تا کمی سفت شود و خامه را در ظرف جداگانه ریخته با کرم سرو کنیم.

 

یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  10:28 AM
تشکرات از این پست
shayesteh2000
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

کاپ کیک کودکان(cup cake)

Image result for ‫کاپ کیک کودکان(cup cake)‬‎

مواد لازم:
شکر=1 لیوان
کره=نصف لیوان
تخم مرغ=2 عدد
آرد=1 لیوان و نصف
پکینگ پودر=2 قاشق غذاخوری
شیر=نصف لیوان
مواد لازم برای کرم:
کره=4/1 لیوان
پودر کاکائو=نصف لیوان
شیر=3/1 لیوان
وانیل=1 قاشق مرباخوری
پودر شکر=3 لیوان
طرز تهیه:
ابتدا شکر و کره و تخم مرغ را با هم مخلوط کرده،سپس آرد و پکینگ پودر و شیر را به آن اضافه می کنیم.در صورتیکه بخواهیم کیک شکلاتی بشود پودر کاکائو را هم به آن اضافه می کنیم.مایه را در ظرف های مخصوص کاپ کیک که قبلا چرب کرده ایم می ریزیم و در فر با درجه حرارت 170 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 45 دقیقه می گذاریم تا کیک بپزد.
طرز تهیه کرم:
کره و پودر کاکائو را با همزن خوب مخلوط کرده سپس شیر و وانیل و شکر نرم شده را به آن اضافه می کنیم.بعد از اینکه کیک سرد شد،کرم روی روی آن ریخته و در یخچال می گذاریم تا کمی خنک شود.

 

یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  10:30 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

ساندويچ خوشمزه براى مدرسه

مواد لازم (براى هشت ساندويچ كوچك):
۴۰۰ گرم گوشت مرغ چرخ شده
سه چهارم پيمانه مغز نان سفيد
 يك چهارم پيمانه ترشى ميوه
 سه حبه سير كوبيده
 سه تا چهار عدد لواش نرم و تازه
 روغن  مايع براى سرخ كردن
 يك دوم پيمانه پنير خامه اى
 يك دوم پيمانه پيازچه خرد شده
 يك عدد گوجه فرنگى، ريز خرد شده
 دو قاشق سوپخورى آب ليمو
 نمك و فلفل بنا به ذائقه
طرز تهیه:
گوشت مرغ چرخ شده، مغز نان سفيد، ترشى ميوه، سير و كمى نمك و فلفل را در دستگاه غذاساز بريزيد و چند دقيقه روشن كنيد تا خوب مخلوط شوند. اين مخلوط را به هشت قسمت مساوى تقسيم كنيد و هريك را با دست به صورت يك سوسيس به بلندى ۱۲ سانتى متر درآوريد.
در يك تابه نچسب كمى روغن مايع بريزيد و سوسيس هايى را كه آماده كرده ايد در روغن مايع با حرارت متوسط سرخ كنيد به طورى كه سوسيس ها از همه طرف طلايى شوند. از زيادكردن شعله گاز خوددارى كنيد چون سطح روى سوسيس ها زود برشته مى شوند اما مغزپخت نمى  شوند. آنها را چند دقيقه در يك صافى قرار دهيد تا روغن اضافى مربوط به سرخ كردن سوسيس ها گرفته شود. در اين فاصله هشت دايره به قطر حدود ۲۰ سانتى متر از نان لواش ببريد. پنير خامه اى را با پيازچه خرد شده مخلوط كنيد و از اين مخلوط مقدار كمى روى هر يك از نان ها بماليد.
گوجه فرنگى و پياز خرد شده را با هم مخلوط كنيد و آب ليمو را اضافه كنيد. مقدارى از اين مخلوط را روى هريك از نان ها بريزيد و يك عدد سوسيس را روى هركدام گذاشته نان را به صورت يك ساندويچ لوله كنيد.

 

یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  11:17 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

تغذيه شيرخواران از 6 تا 12 ماهگی

فرنی
براي تهيه فرني از 2 روش زير مي توان استفاده كرد:

روش اول:

آرد برنج (يك قاشق مرباخوري سرصاف)
شكر (نصف قاشق مرباخوري سرصاف)
شير (ترجيحا شير مادر) (5 قاشق مربا خوري)
آرد برنج بايد اول با كمي آب و شكر (به ميزان فوق) كاملا پخته شود سپس 5 قاشق مرباخوري شير اضافه گردد. قوام فرني بايد كمي بيشتر از شير مادر باشد. اگر از شيري به جز شير مادر استفاده مي شود حتماً بايد قبلا جوشانده شود.

روش دوم:

آرد (برنج يك قاشق مرباخوري سرصاف)
شكر (نصف قاشق مرباخوري سرصاف)
شير پاستوريزه (120 سي سي، معادل نصف ليوان معمولي)
در اين روش اول 120 سي سي شير پاستوريزه را به مدت 10 دقيقه مي جوشانند، سپس آب جوشيده خنك شده را به آن اضافه مي كنند تا حجم شير مجددا به 120 سي سي برسد بعد آرد و شكر را به شير اضافه مي كنند و مجدداً حرارت مي دهند تا به قوام فرني برسد.

توجه: منظور از يك قاشق مرباخوري، قاشقي است با گنجايش cc 5 مانند قاشق مدرج شربت هاي كودكان.

حريره بادام
طرز تهيه كاملا مشابه تهيه فرني است و همراه با افزودن آرد و شكر يك قاشق مرباخوري بادام پوست گرفته و رنده شده ( يا آسياب شده) نيز اضافه مي شود.

براي سهولت كار و رعايت تنوع در غذاي شيرخوار مي توان يك روز در ميان از فرني و حريره بادام استفاده كرد.

سوپ
گوشت بدون چربي به اندازه يك تكه خورشتي (معمولا به اندازه يك تخم مرغ متوسط) به ترتيب اولويت و ارجحيت گوشت گوسفند، مرغ، گوساله.
برنج يك قاشق مربا خوري
هويج متوسط يك سوم
بعد از اين كه گوشت كمي پخته شد برنج و هويج اضافه مي شود. پس از پختن كامل، بايد همه مواد سوپ را مخلوط و نرم كرد تا به غلظت فرني برسد.

به عنوان مثال 3 نوع سوپ كه تنوع مواد غذايي در محتويات آن رعايت شده است ذكر مي گردد.

گوشت مرغ، هويج، برنج، جعفري و سيب زميني
گوشت گوسفند، لوبيا سبز، برنج، گشنيز و گوجه فرنگي
گوشت گوساله، كدو حلوايي، جعفري، سيب زميني و گوجه فرنگي
اضافه كردن كمي پياز رنده شده و خرد شده به سوپ براي رفع بوي مرغ يا گوشت اشكالي ندارد. همچنين افزودن چند قطره آب ليمو ترش تازه يا آب نارنج تازه به سوپ و غذاي كودك هم آن را خوش طعم مي كند و هم جذب آهن را افزايش مي دهد.

توجه:

هر سه روز يك بار يك نوع سبزي به سوپ اضافه مي شود: مانند جعفري، گشنيز، لوبياسبز، كدوسبز، كرفس و ...
به سوپ نبايد نمك، شكر يا چاشني اضافه كرد.
بهتر است كدو، كرفس و لوبيا سبز را اول پخته و بعد به سوپ اضافه كنند.
سبزي ها بايد در آخرين لحظات پخت سوپ اضافه شود. در ظرف را نيز مي بندند تا ويتامين هاي آن از بين نرود.
اسفناج تا يك سالگي مجاز نبوده و نبايد به سوپ شيرخوار اضافه شود.
پوره سيب زميني
يك سيب زميني متوسط را بعد از شستن كامل با پوست مي پزند. بعد از پخته شدن، پوست آن را جدا مي كنند سپس سيب زميني را همراه با يك قاشق مرباخوري كره يا روغن مايع نرم كرده، كم كم به آن شير پاستوريزه كه قبلا جوشانده باشد اضافه مي كنند تا به نرمي و غلظت دلخواه برسد.

پوره هويج
پوره هويج هم مثل پوره سيب زميني تهيه مي شود با اين تفاوت كه اول يك هويج متوسط را كاملا شسته و پوست كنده و با كمي آب مي پزند و بعد كره يا روغن و شير را اضافه مي كنند.

یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  11:18 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

شیر برنج برای اطفال

nakyp04

به کودکتان شیربرنج دهید اگر به سلامت و طول عمر او می اندیشید چون هم باعث رشد کودک می شود و هم صبحانه ای سالم و مقوی برای کودک است.

 

غلامرضا کردافشاری درباره راه‌های چاق شدن افراد لاغر اظهار داشت: افرادی که لاغر هستند و از لاغری رنج می‌‌برند می‌توانند از آب و عسل و کمی لیمو ترش استفاده کنند.
به گفته وی معمولا این افراد اگر زیاد غذا هم بخورند، خیلی چاق نمی شوند. غذا باید در بدن بنشیند و بدن غذا را بپذیرد تا جذب شود. مصرف انجیر خشک خیسانده در عسل و عرق انیسون یا دم کرده انیسون خود راهی برای چاق شدن افراد لاغر است.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: انیسون بذری است مثل رازیانه که همراه با انجیر، مجاری غذا را در بافت‌ها باز می‌کند و باعث جذب غذا به سمت مجاری می‌شود . انجیر گرم و تر است و رطوبت آن به اندازه‌ است مخصوصا خیسانده آن باعث تقویت مغز، قلب و کلیه می‌شود و باعث وضعیت بهتری برای بدن افراد لاغر می‌شود.
کردافشاری گفت: کسانی که به مصرف برنج عادت دارند بهتر است که آن را با مصلحاتش بخورند. مثلا مصلح برنج زیره، زرشک و زعفران است. خوردن سرخ کردنی‌ها به دلیل حرارت و خشکی که ایجاد می‌کند می‌تواند باعث تشنگی شود.
این متخصص طب سنتی افزود: استفاده از خاگینه با شیره انگور غذایی مقوی بوده و از ضعف پیشگیری می‌کند.
کردافشاری درباره خواص شیربرنج و فواید آن برای کودکان و افراد لاغر بیان کرد: شیربرنج برای افرادی که دارای طبع سرد و خشک و کسانی که غلبه خلط سودا در بدن دارند, مناسب است خصوصاً برای افراد لاغر، کودکان و پیران مفید است در منابع طب سنتی آمده است که زیاد خوردن شیربرنج موجب افزایش طول عمر می‌شود.

سه شنبه 28 اردیبهشت 1395  11:19 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

دستور تهيه غذاهاي كمكي كودكان
مواد لازم
فرني آرد برنج
آرد برنج دو قاشق مرباخوري سر صاف (‌با استفاده از قاشق هاي اندازه گيري
يا قاشق شربت آنتي بيوتيك )
شكر يك قاشق مرباخوري سرصاف
شير پاستوريزه 120 ميلي ليتر ( سي سي )‌ معادل نصف ليوان معمولي
حريره بادام
مغز بادام شيرين با اندازه متوسط پنج عدد
آرد برنج دو قاشق مرباخوري سر صاف
شكر نصف قاشق مرباخوري
شير پاستوريزه 120 سي سي معادل نصف يك ليوان معمولي
پوره سيب زميني :
سيب زميني دو عدد با اندازه متوسط
شير پاستوريزه پنج قاشق غذا خوري (مقدار مورد نياز براي متناسب كردن قوام پوره)
كره يك قاشق مرباخوري
سوپ سبزي :‌
گوشت گوسفند يا گوساله مرغ (تكه و خرد شده )‌ به اندازه يك تخم مرغ متوسط
يا گوشت چرخ كرده يك قاشق غذا خوري پر
پياز يك چهارم (كوچك)
جعفري خرد شده يك قاشق مرباخوري
سيب زميني يك عدد ( متوسط )
هويج يك عدد ( متوسط )
گوجه فرنگي يك عدد ( متوسط )
برنج يا آرد برنج يك قاشق مرباخوري
كره يك قاشق مرباخوري
سوپ شنبليله ( اشكنه ) :
آرد ذرت يا گندم يا برنج يك قاشق غذاخوري
زرده تخم مرغ يك عدد
شنبليله ( خرد شده ) يك قاشق مرباخوري
پياز يك عدد (كوچك)
گوجه فرنگي يك عدد متوسط
سيب زميني يك عدد متوسط
كره يك قاشق مرباخوري
چگونگی تهیه
فرني آرد برنج
مواد لازم :‌
آرد برنج دو قاشق مرباخوري سر صاف (‌با استفاده از قاشق هاي اندازه گيري
يا قاشق شربت آنتي بيوتيك )
شكر يك قاشق مرباخوري سرصاف
شير پاستوريزه 120 ميلي ليتر ( سي سي )‌ معادل نصف ليوان معمولي
طرز تهيه
شير پاستوريزه را پس از به جوش آمدن يك دقيقه در حال جوش نگهداريد و بعد در جاي خنك بگذاريد تا سرد شود (آرد برنج در آب يا شير سرد به خوبي حل مي شود )‌
بعد آرد برنج و شكر را به شير اضافه كرده روي شعله ملايم قرار دهيد و مرتب آن را هم بزنيد تا كم كم به قوام مطلوب برسد يعني از قاشق نريزد .
با مقادير فوق حدود 12 تا 15 قاشق مرباخوري فرني بدست مي آيد كه هر گرم آن حدود 2/1 كيلو كالري انرژي دارد در صورت استفاده از نصف قاشق مرباخوري كره هر گرم فرني 2 كيلو كالري انرژي خواهد داشت
توجه
در مورد كودكاني كه افزايش وزن آنان مطلوب است نيازي نيست كه به فرني كره اضافه شود ولي براي شير خواراني كه بايد وزن بيشتر بگيرند مي توان هنگام تهيه فرني نصف قاشق مرباخوري كره يا يك قاشق مرباخوري روغن زيتون و يا هر روغني كه در دسترس است اضافه كرد
از 8 ماهگي به بعد مي توانيد فرني كودك را با آرد گندم و يا نشاسته هم درست كنيد
اگر براي تهيه فرني از شيرهاي استريل يا با ماندگاري طولاني مدت استفاده مي نمائيد اين شيرها نيازي به جوشاندن ندارند ولي بايد دقت كنيد كه بعد از باز كردن در آن ها در يخچال نگهداري شوند در اين صورت تا 48 ساعت ديگر هم براي شيرخوار قابل استفاده هستند
ولي بعد از 48 ساعت بهتر است يك قاشق از آن را بجوشانيد اگر دلمه نشد استفاده نمائيد
اگر فرني را با شير مادر تهيه مي كنيد اول آرد برنج و شكر را با آب بپزيد و با قوام سفت تري از روي اجاق برداريد تا بعد كه با شير مادر مخطوط و نرم مي كنيد به قوام مطلوب برسد روزهاي اول كه شيرخوار يك يا دو قاشق مرباخوري فرني مي خورد بهتر است بقيه فرني تهيه شده را كه هنوز شير مادر به آن اضافه نكرده ايد در يخچال بگذاريد و دفعات بعد هر بار كمي از آن را با شير خود مخلوط كرده به كودك بدهيد در اين حالت نيازي به گرم كردن مجدد فرني نخواهد بود
براي اطمينان يافتن از سلامت شير پاستوريزه ابتدا يك قاشق شير را روي شعله قرار دهيد تا به جوش آيد اگر شير دلمه شد دليل فساد آن است
حريره بادام
مواد لازم :
مغز بادام شيرين با اندازه متوسط پنج عدد
آرد برنج دو قاشق مرباخوري سر صاف
شكر نصف قاشق مرباخوري
شير پاستوريزه 120 سي سي معادل نصف يك ليوان معمولي
طرز تهيه :‌
مغز بادام ها را در آب جوش خيس كنيد بعد از سه تا پنج ساعت پوست آن را بگيريد و با هر وسيله اي كه در منزل داريد آن ها را كوبيده يا آسياب نمائيد تا نرم شوند بعد آرد برنج و شكر و بادام كوبيده شده را به شير پاستوريزه ( به طريقي كه در تهيه فرني گفته شد ) اضافه كرده روي حرارت ملايم بگذاريد و مرتب هم بزنيد تا به قوام مورد نظر برسد
با مقادير فوق حدود 17 قاشق مرباخوري حريره بادام درست مي شود كه هر گرم آن 5/1 كيلو كالري انرژي دارد
انواع پوره ها
پوره سيب زميني هويج نخود فرنگي لوبيا سبز كدو حلوايي كدو خورشتي و كرفس طرز تهيه همه پوره ها يكسان است و به يك نمونه از آن اشاره مي شود :
پوره سيب زميني :
مواد لازم :‌
سيب زميني دو عدد با اندازه متوسط
شير پاستوريزه پنج قاشق غذا خوري (مقدار مورد نياز براي متناسب كردن قوام پوره)
كره يك قاشق مرباخوري
براي تهيه پوره سيب زميني از سيب زميني هاي زرد و سالم استفاده كنيد (‌ سيب زميني هايي كه سبز رنگ هستند مي توانند باعث مسموميت شوند ) ابتدا سيب زميني را با پوست كاملا بشوئيد و با كمي آب بپزيد و بعد از پخته شدن و جدا كردن پوست سيب زميني را رنده كرده و با كره و شير مخلوط نمائيد تا كاملا نرم و يكنواخت شود
توجه
براي شيرخواراني كه خوب وزن نمي گيرند مي توان يك قاشق مرباخوري پودر بادام يا گردو يا فندق يا زرده تخم مرغ پخته شده به پوره اضافه كرد تا انرژي و مواد مغذي آن بيشتر شود
در دستور تهيه انواع غذاها هر جا كه استفاده از كره توصيه شده مي توان از روغن زيتون روغن مايع روغن حيواني و يا هر روغن خوراكي ديگري كه در دسترس است استفاده كرد يك قاشق مرباخوري كره معادل دو قاشق مرباخوري روغن مايع است
انواع سوپ ها :
سوپ سبزي :‌
مواد لازم :
گوشت گوسفند يا گوساله مرغ (تكه و خرد شده )‌ به اندازه يك تخم مرغ متوسط
يا گوشت چرخ كرده يك قاشق غذا خوري پر
پياز يك چهارم (كوچك)
جعفري خرد شده يك قاشق مرباخوري
سيب زميني يك عدد ( متوسط )
هويج يك عدد ( متوسط )
گوجه فرنگي يك عدد ( متوسط )
برنج يا آرد برنج يك قاشق مرباخوري
كره يك قاشق مرباخوري
طرز تهيه :
ابتدا گوشت را با پياز خرد شده كمي تفت بدهيد سپس حدود دو ليوان آب به آن اضافه كنيد و بگذاريد بپزد بعد هويج و سيب زميني بسيار خرد شده و برنج را اضافه كنيد
نيم ساعت بعد گوجه فرنگي رنده و كره را داخل سوپ بريزيد پس از آن كه چند جوش زد و به قوام مطلوب (‌مثل حليم يا ماست ) رسيد از روي اجاق برداريد
به همه سوپ ها مي توانيد چند قطره آب ليمو ترش يا آب نارنج تازه اضافه كنيد تا خوشمزه تر شوند
سوپ رشته فرنگي بلغور جو يا گندم :
مواد لازم :‌ مشابه سوپ قبلي است منتهي مي توانيد به جاي برنج يا آرد برنج از يك قاشق غذا خوري رشته فرنگي خرد شده يا بلغور جو استفاده كنيد
سوپ شنبليله ( اشكنه ) :
مواد لازم :‌
آرد ذرت يا گندم يا برنج يك قاشق غذاخوري
زرده تخم مرغ يك عدد
شنبليله ( خرد شده ) يك قاشق مرباخوري
پياز يك عدد (كوچك)
گوجه فرنگي يك عدد متوسط
سيب زميني يك عدد متوسط
كره يك قاشق مرباخوري
طرز تهيه :‌
ابتدا آرد را در كره تفت بدهيد سپس شنبليله را كه خيلي تميز شسته و خرد كرده ايد همراه با پياز رنده شده و تكه هاي كوچك سيب زميني و گوجه فرنگي رنده شده و يك ليوان آب به آن اضافه نمائيد و صبر كنيد تا بپزد سوپ كه جا افتاد و غليظ شد زرده تخم مرغ را با چنگال به هم بزنيد و كم كم به سوپ اضافه كنيد تا جوش بزند
سوپ عدس (‌از پايان 9 ماهگي به بعد )‌‌:‌
مواد لازم :‌
گوشت به اندازه يك تخم مرغ از گوشت تكه شده يا يك
قاشق غذا خوري پر از گوشت چرخ كرده
آرد گندم يا آرد برنج يك قاشق مرباخوري
عدس دال يا عدس معمولي يك قاشق مرباخوري
هويج يك عدد متوسط
سبزي خرد شده مثلا گشنيز يا جعفري يك قاشق مرباخوري
كره يك قاشق مرباخوري
طرز تهيه :‌
ابتدا گوشت و عدس و هويج خرد شده را با هم بپزيد آرد گندم يا آرد برنج را با كره كمي تفت داده به سوپ اضافه كنيد پس از آنكه همه مواد پخته شد بقيه كره و سبزي را داخل سوپ بريزيد صبر كنيد تا چند جوش بزند و كاملا به غلظت برسد.
انواع حليم ها :
حليم گندم :‌
مواد لازم :‌
گندم نيمكوب دو قاشق غذا خوري سر صاف
گوشت به اندازه يك تخم مرغ
سيب زميني يك عدد كوچك
پياز نصف يك عدد كوچك
شكر يك قاشق مرباخوري
كره يك قاشق مرباخوري
طرز تهيه :
ابتدا گندم و گوشت و پياز را با مقداري آب بگذاريد تا كاملا بپزد بعد سيب زميني خرد شده را به آن اضافه كنيد و بگذاريد چند جوش ديگر بزند تا همه محتويات حليم كاملا پخته و نرم شوند سپس با پشت قاشق با گوشت كوب آن را نرم و يكنواخت كنيد كره را آب كرده و همراه شكر به حليم اضافه نمائيد
حليم گوشت و ذرت
حليم گوشت و لوبيا سفيد يا حليم گوشت و ماش
(از پايان ماه نهم به بعد چون حبوبات از ماه نهم به برنامه غذايي كودك اضافه مي شود)
مواد لازم :
گوشت به اندازه يك تخم مرغ
پياز نصف يك عدد كوچك
لوبيا سفيد يا ماش يا ذرت يك قاشق غذاخوري
كره يك قاشق مرباخوري
اين حليم ها نياز به شكر ندارند و طرز تهيه آنها مانند حليم گندم است
لوبيا را بهتر است از شب قبل خيس كنيد ماش نياز به خيساندن از شب قبل ندارد ولي ذرت اگر قبل از پختن يكي دو ساعت خيس بخورد كافي است .
انواع آش ها
انواع آش ها كه از ماه نهم و كته ها و خوراك ها كه معمولا از ماه دهم زندگي به بعد براي كودك تهيه مي شوند با غذاهاي مورد استفاده خانواده زياد فرقي ندارند براي خانواده هايي كه امكان تهيه غذا براي كودك به طور جداگانه وجود دارد بهترين كار تهيه غذاهاي مخصوص شيرخوار است تا به اين طريق از مقدار غذا و انرژي دريافتي كودك اطمينان كامل حاصل شود ولي براي خانواده هايي كه اين امكان وجود ندارد توصيه مي شود از غذاي خانواده به شيرخوار بدهند
به عنوان مثال :‌ مي توان گوشت سيب زميني حبوبات پخته شده يا سبزي هاي درون غذا (خورش خوراك يا آبگوشت ) را جدا كرده با آب خورش يا خوراك و كمي روغن مخلوط و با پشت قاشق كاملا نرم و له كرده و به كودك بدهند در اين صورت غذا بايد كم نمك بوده و با كمترين ادويه تهيه شده باشد
آش ماش وعدس
مواد لازم :
گوشت تكه اي معادل يك عدد تخم مرغ
يا گوشت چرخ كرده يك قاشق غذا خوري پر
ماش يك قاشق مربا خوري
عدس يك قاشق مربا خوري
برنج يك قاشق مربا خوري
پياز يك عدد (كوچك)
سبزي آش (‌شويد جعفري گشنيز و تره)‌ يك قاشق غذا خوري
كره يك قاشق مرباخوري
طرز تهيه :‌
عدس و ماش را جداگانه بپزيد گوشت را با كمي پياز و آب پخته سپس برنج را به آن اضافه كنيد كمي كه جا افتاد سبزي و كره را داخل آش بريزيد بعد از چند دقيقه جوشيدن حبوبات پخته شده را هم اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد تا همه موارد آن كاملا مخلوط شوند.
آش لوبيا چيتي و عدس :‌
مواد لازم و طرز تهيه مانند آش قبلي است منتها به جاي ماش از لوبيا چيتي استفاده مي شود ( حبوبات آش بايد آن قدر پخته شده باشند كه با پشت قاشق كاملا نرم و له شوند)
آش لپه يا نخود :‌
مواد لازم و طرز تهيه آن هم مانند آش قبلي است ولي به جاي عدس و لوبيا چيتي از لپه يا نخود استفاده مي شود
اضافه كردن دو قاشق غذا خوري ماست به آش يا چند قطره آب نارنج تازه يا آب ليمو ترش تازه اين آش ها را خوشمزه تر مي كند
آش گندم و آش جو :
مانند آش لوبيا چيتي و عدس است مي توانيد علاوه بر برنج از يك قاشق مرباخوري گندم يا جو استفاده كنيد وقتي آش جا افتاد يك قاشق غذا خوري كشك به آن اضافه كنيد تا حدود 5 دقيقه با آش بجوشد بهتر است از كشك پاستوريزه و كم نمك استفاده نمائيد و كشك هاي ديگر را قبل از اضافه كردن به آش چند دقيقه بجوشانيد كشك طعم آش گندم و جو را دلپذيرتر و ارزش غذايي آن را بيشتر مي كند
آش كلم :
طرز تهيه آن مانند ساير آش ها است گوشت را با كمي پياز و آب بار كنيد سپس هويج و كلم را كه قبلا به قطعات ريز خرد كرده ايد همراه با گندم يا بلغور گندم يا جو به آن اضافه كنيد مواد آش كه پخته شدند سبزي و كره را داخل آن بريزيد وقتي آش كاملا جا افتاد
يك قاشق غذا خوري كشك پاستوريزه كم نمك به آن اضافه نمائيد (‌اگر از گوشت چرخ كرده استفاده مي كنيد مي توانيد آنرا با كمي پياز رنده شده به صورت كوفته قلقلي در آوريد و وقتي سبزي و كره را به آش اضافه مي كنيد كوفته قلقلي ها را هم داخل آش بريزيد)
سه شنبه 28 اردیبهشت 1395  11:24 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک


موز شکلاتی
 

تزئین غذای کودک برای عصرانه و مهمانی


مواد مورد نیاز: موز، چوب بستنی، شکلات تلخ مخصوص آشپزی، اسپرینکل رنگی و یا هر خوردنی ای که برای روی شکلات دوست دارید.

طرز تهیه: با این ایده ی دوست داشتنی به موزهای ساده ی کسل کننده شکلی زیبا و طعمی نو بدهید! موز را ببرید و چوب بستنی را در موز بگذارید چوب بستنی دسته ی موز ما خواهد بود. شکلات را آب کنید و موز را تا نیمه داخل شکلات فرو کنید. بیرون که آوردید اسپرینکل را روی آن بپاشید و صبر کنید خنک شود. حتی می توانید از خود بچه ها ههم کمک بگیرید و با فراهم کردن چند نوع اسپرینکل بگذارید به سلیقه خودشان روکش شکلات را انتخاب کنند.

یک شنبه 9 خرداد 1395  4:39 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک


سالاد میوه قلب و ستاره
 

تزئین غذای کودک برای عصرانه و مهمانی


مواد مورد نیاز: زغال اخته ، توت فرنگی، هندوانه (قسمتهای بدون هسته اش را جدا کنید.)

طرز تهیه: این سالاد برای هدیه دادن به چشمها و معده کودک شماست! چند قالب کلوچه به شکل های قلب و ستاره بخرید. هندوانه را نصف کنید و به اندازه یک برش عرضی از آن جدا کنید و روی یک سطح صاف بگذارید و با استفاده از قالب ستاره ها را در بیاورید. توت فرنگی ها را بردارید و به آنها برش طولی بدهید و با قالب قلب همه ی برش ها را به شکل قلب در بیاورید. حالا یک ظرف زیبا بردارید و آنها را با زغال اخته مخلوط کنید تا سالاد آماده شود.

یک شنبه 9 خرداد 1395  4:39 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک


صبحانه ی خرسی!
 

تزئین غذای کودک برای عصرانه و مهمانی


مواد مورد نیاز: نان تست، موز، شکلات، نوتلا

طرز تهیه: روی نان تست را به نوتلا آغشته کنید. سه حلقه موز ببرید دو تا را برای گوشها و یکی را برای پوزه استفاده کنید. حالا نوبت شکلات هاست آنها را به جای چشم و دماغ خرس استفاده کنید. می توانید فقط از خود ایده استفاده کنید و مواد مختلف را با موادی که ما گذاشتیم جا به جا کنید.

یک شنبه 9 خرداد 1395  4:40 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک


تخم مرغ جغدی!
 

تزئین غذای کودک برای عصرانه و مهمانی


مواد مورد نیاز: تخم مرغ آب پز، مایونز، زیتون، هویج

طرز تهیه: تخم مرغ آپ پز را بردارید و بالای آن را به شکل هفت و هشت برش بزنید تا شبیه کلاهک جغد ما شود. برش که تمام شد کلاهک را جدا کنید را جدا کنید و زرده را بیرون بیاورید. زرده را در یک ظرف جدا با مایونز مخلوط کنید و آن را بین کلاهک و بقیه ی تخم مرغ که بدن جغد ماست بگذارید. یک حلقه از زیتون ها را ببرید و کمی هویج جای هسته بگذارید تا شبیه چشم شود و آن را به مخلوط زرده و مایونزبچسپانید. حالا بقیه ی هویج را به شکل پای جغد برش بزنید و زیر جغد بگذارید. جغد تخم مرغی ما آماده است. می توانید آن را در کنار سبزیجاتی که شبیه لانه تزئین شده اند سرو کنید.

یک شنبه 9 خرداد 1395  4:40 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک


تخم مرغ قارچی
 

تزئین غذای کودک برای عصرانه و مهمانی


مواد مورد نیاز: تخم مرغ آب پز، گوجه فرنگی، مایونز

طرز تهیه: گوجه ها راطوری انتخاب کنید که فقط کمی از تخم مرغ بزرگتر باشند. بالای تخم مرغ را ببرید و زرده را بیرون بیاورید. زرده را در یک ظرف جدا با مایونز مخلوط کنید . مخلوط مایونز و زرده را روی قسمت برش داده ی تخم مرغ بگذارید. حالا گوجه را به دو نیم تقسیم کنید و یک نیمه را برای تخم مرغ بگذارید. با مایونز روی گوجه را خال خالی کنید تا قارچ ما آماده شود.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 9 خرداد 1395  4:41 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها