0

آشپزی و غذای کودک

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

۲. بادمجان سوخاری

مواد مورد نیاز:

  • یک بادمجان بزرگ پوست کنده و بریده شده
  • یک پیمانه آرد
  • دو عدد تخم مرغ
  • ۱/۴ پیمانه شیر
  • یک قاشق غذاخوری پونه کوهی
  • یک قاشق غذاخوری نمک
  • ۱/۲ پیمانه روغن زیتون

دستور غذا با بادمجان سوخاری

مراحل آماده سازی

  • نمک را بر روی برش‌های بادمجان بمالید و با یک دستمال کاغذی روی آن را بپوشانید و به مدت ۴۰ دقیقه کنار بگذارید.
  • تخم مرغ، شیر و پونه را در یک ظرف و سپس آرد و نمک را نیز در ظرف دیگر‌ی مخلوط کنید. روغن را در ماهیتابه حرارت دهید.
  • تکه‌های بادمجان را در مخلوط تخم مرغ و سپس در مخلوط آرد بغلتانید.
  • حالا بادمجان را سرخ کنید تا هر دو طرف آن طلایی شود.
جمعه 24 خرداد 1398  5:37 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

۳. سالاد ماکارونی و بادمجان

مواد مورد نیاز:

  • سه قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • دو عدد ساقه کرفس
  • گوجه فرنگی گیلاسی
  • ۱/۴ فنجان رب گوجه فرنگی
  • یک بادمجان برش خورده
  • یک قاشق غذاخوری قند
  • ۱/۴ فنجان ذرت بخارپز
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • دو قاشق غذاخوری زیتون
  • یک بسته پاستا پنه
  • آب

دستور غذا با بادمجان و پاستا

مراحل آماده سازی

  • روغن را در ماهیتابه حرارت داده و ساقه‌های برش خورده کرفس را در آن سرخ کنید و سپس گوجه و تکه‌های بادمجان را به آن اضافه کنید.
  • رب گوجه فرنگی، آب، نمک، فلفل و قند را در ظرف دیگری مخلوط نمایید، سپس این ترکیب را به ماهیتابه اضافه کنید.
  • تکه‌های بادمجان را طوری طبخ دهید که ترد شوند وسپس ماهیتابه را از حرارت بر دارید و به آن جعفری خوردشده، زیتون و ذرت را اضافه کنید.
  • پاستا پنه را طبق دستوالعمل در بسته طبخ کنید و سپس آن را با بادمجان مخلوط کرده و کمی حرارت دهید.
جمعه 24 خرداد 1398  5:38 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

  •  

۴.‌‌ بادمجان کرفس با گوجه فرنگی و ریحان

مواد مورد نیاز:

  • یک پیمانه برنج باسماتی
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک پیاز خرد شده
  • یک پیمانه گوجه فرنگی گیلاسی
  • یک عددبادمجان برش خورده
  • ۱/۲ قاشق غذاخوری پودر کاری
  • نخود فرنگی
  • ۱/۲ ‌‌فنجان ریحان تازه
  • ۱/۴ فنجان ماست ساده
  • آب

دستور غذا با بادمجان و کرفس

مراحل آماده سازی

    • برنج را با آب و نمک به مدت ۱۸ دقیقه رو حرارت قرار دهید تا بپزد.
    • روغن را درون ماهیتابه ریخته و پیاز نگینی شده را درون آن تفت دهید.
    • تکه‌های بادمجان، گوجه گیلاسی، نمک، فلفل و پودر کاری را به آن اضافه کنید و ۲ دقیقه فرصت دهید تا حرارت ببیند.
    • آب را به مواد اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه فرصت دهید تا مواد با هم بپزند.
    • نخود پخته شده را به آن اضافه کرده و به مدت ۳ دقیقه اجازه دهید تا با مواد بپزد، سپس ریحان را به آن اضافه نمایید. حالا می‌توانید برنج را با بادمجان و ماست سرو کنید.
جمعه 24 خرداد 1398  5:38 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

۵. کراکر بادمجان

مواد مورد نیاز:

  • یک بادمجان برش خورده
  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • نمک و فلفل برای چشیدن
  • ۱/۲ پیمانه پودر سوخاری
  • دو قاشق غذاخوری پنیر پارمسان
  • یک عدد تخم مرغ بزرگ

دستور غذا با بادمجان

مراحل آماده سازی

  • فر را درحرارت ۴۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید. کاغذ روغنی را با اسپری روغن چرب کنید.
  • درون یک ظرف به برش‌های بادمجان، مقداری روغن، نمک و فلفل اضافه کنید و بگذارید کمی به این حالت بماند.
  • در ظرف دیگری پودر سوخاری را با پنیر پارمسان مخلوط کنید، سپس تکه‌های بادمجان را درون تخم مرغ و بعد درون مخلوط پودر سوخاری بزنید و به مدت ۱۰ دقیقه درون فر بگذارید تا بپزد.
جمعه 24 خرداد 1398  5:38 PM
تشکرات از این پست
zahra_53 ravabet_rasekhoon
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

غذای کودک باید متنوع و ساده و ترکیبی از مواد لازم بدن کودک باشد . کودکان بیشتر  اوقات کار بزرگ ترها را تقلید می کنند و دوست دارند کارهای آن ها را انجام دهند .

جمعه 24 خرداد 1398  6:30 PM
تشکرات از این پست
zahra_53 mohammad_43 ravabet_rasekhoon
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

کار دوستان عالی و کاربردی است. دست همه تان درد نکند . ممنون

 

شنبه 25 خرداد 1398  8:09 AM
تشکرات از این پست
zahra_53 ravabet_rasekhoon
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

کودکان عاشق کارند آن هم آشپزی که برایشان هیجان دارد‌.

شنبه 25 خرداد 1398  8:27 AM
تشکرات از این پست
zahra_53 ravabet_rasekhoon
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

کیک ماکارونی، یک غذای متفاوت برای کودکان بدغذا!!

 

 

کیک ماکارونی به دلیل داشتن مزه و شکل خاص یک غذای پرطرفدار در میان کودکان است و با داشتن مواد اولیه مغذی برای رشد آنها مفید است.

مواد لازم کیک ماکارونی

فلفل دلمه ای : نصف عدد
پنیر پیتزا : ۵ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی : ۳ قاشق غذاخوری
زعفران : یک چهارم قاشق چای خوری
گوشت چرخ کرده : یک کاسه ماست خوری
پیاز : یک عدد
ماکارونی : ۳۰۰ گرم
سوسیس : دو عدد کوچک
روغن : نصف فنجان
نمک و فلفل : به میزان لازم
تخم مرغ : سه عدد
ماست : سه قاشق غذاخوری
قالب تفلون به شکل قلب به قطر ۲۴ سانتی متر
گاز فر دار

 

طرز تهیه کیک ماکارونی

یک عدد پیاز متوسط را با نصف فنجان روغن سرخ می کنیم. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده هم می زنیم.
نمک و فلفل و رب گوجه را اضافه می کنیم.
فلفل دلمه ای خردشده را اضافه می کنیم. مایه ماکارونی آماده است.
در یک قابلمه آب را جوش آورده و پنج قاشق نمک اضافه می کنیم.
ماکارونی های دراز را نصف کرده، در آب جوش می ریزیم.
ماکارونی حدود ده دقیقه که بپزد، نرم می شود. بعد از نرم شدن، آن را آبکش می کنیم و مقدار زیادی آب سرد روی آن می ریزیم.
سه قاشق غذاخوری ماست را با قاشق هم زده، سه عدد تخم مرغ و زعفران دم کرده را با آن مخلوط می کنیم.
ماکارونی آبکش شده را با مایه تخم مرغی مخلوط می کنیم.
ته قالب را با کمی روغن چرب می کنیم.
نصف ماکارونی را در قالب ریخته، مایه گوشتی را روی آن می ریزیم سپس کمی پنیر پیتزا روی آن می پاشیم. مایه ماکارونی نباید با کناره های ظرف تماس پیدا کند.
بقیه ماکارونی را می ریزیم و روی قالب را با یک فویل می پوشانیم. ماکارونی را در قالب با دست یا قاشق فشرده می کنیم.
فر را از نیم ساعت قبل با حرارت متوسط (۱۶۰ الی ۱۸۰ درجه سانتی گراد) روشن می کنیم و قالب را برای مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم.
کیک ماکارونی پخته شده را از فر درآورده، ده دقیقه می گذاریم تا سرد شود سپس آن را از قالب در می آوریم.
بقیه پنیر پیتزا و سوسیس های خردشده را روی کیک قرار می دهیم.
کیک ماکارونی را برای مدت پنج دقیقه زیر شعله گریل فر قرار می دهیم تا پنیرها ذوب و طلایی رنگ شوند.
روی سوسیس ها را می توان با سس گوجه و نخودفرنگی تزئین کرد.


منبع : sooran.com

 

سه شنبه 4 تیر 1398  11:23 AM
تشکرات از این پست
zahra_53 ravabet_rasekhoon
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

آشپزخانه کودکت؛ لیوان ساحلی

 یک میان وعده تابستانی برای کودک

 

 

لیوان ساحلی چیست؟ لیوان‌ ساحلی، میان وعده مناسب و خوشمزه‌ای است که خیلی راحت درست می‌شود و بچه‌ها هم می‌توانند به سلیقه خودشان آن را تزئین کنند. اگر تولد کودک شما با تِم ساحل است، آنوقت این لیوان‌های ساحلی گزینه‌ای بسیار مناسب برای تزئین میز تولد و پذیرایی و البته یک میان وعده مناسب هستند.  حتی می‌توانید از بچه‌ها بخواهید به سلیقه خودشان لیوان ساحلی خود را تزئین کنند.

مواد لازم برای تهیه لیوان ساحلی

میان وعده مناسب - لیوان ساحلی

  • یک فنجان پودینگ وانیلی ( می‌توانید از دَنِت هم استفاده کنید)
  • بیسکویت خرد شده کراکر نمکی (مثل بیسکویت تُرد)
  • پاستیل خرسی
  • بیسکوییت به شکل ماهی
  • چترهای تزئینی
  • پلاستیک

دستور تهیه این میان وعده مناسب و زیبا

میان وعده مناسب و خوشمزه‌ای که معرفی کردیم یعنی لیوان‌های ساحلی خیلی راحت‌تر از آن چیزی که فکر می‌کنید آماده می‌شوند. برای شروع کافی است، بیسکویت‌های کراکر نمکی را در پلاستیک ریخته و به خوبی خرد کنید تا بافتی یک‌دست و نرم مانند ساحل داشته باشند. دنت یا پودینگ را باز کنید و روی آن کمی از این کراکر خرد شده بریزید و صاف کنید تا شبیه شن ساحل شوند، یک چتر کوچک روی پودینگ قرار دهید و زیر آن پاستیل خرسی بگذارید و بعد با هرچیزی که دوست داشتید آن را تزئین کنید. به همین راحتی لیوان ساحلی شما آماده است. اگر دوست داشتید می‌توانید، به جای پودینگ از ژله یا هرچیزی که بچه‌ها دوست دارند و حالت غلیظی دارد، استفاده کنید.

چهارشنبه 9 مرداد 1398  6:08 PM
تشکرات از این پست
zahra_53 ravabet_rasekhoon
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

 تزیین میوه با سیخ چوبی و قالب های گل را بلد هستید؟

 

حتما شما هم قبول دارید که کودکان به غذاهای تزیین‌ شده بیشتر علاقه دارند. وقتی غذا را تزیین می‌کنید، تمام حواس پنج‌گانه کوچک به آن معطوف می‌شود. شیوه‌های مختلفی برای تزیین غذا و خوراکی‌ها وجود دارد. مثلا برای اینکه کودک خود را به یک میوه‌خور حرفه‌ای تبدیل کنید بهتر است از تزیین میوه با سیخ چوبی بهره ببرید.

تزیین میوه با سیخ چوبی علاوه بر جذابیت‌های بصری زیادی که دارد، به کودک این فرصت را می‌دهد که بیشتر به هر چیزی دقت کند و حواس پنج گانه خود را به شکل موثرتری مورد استفاده قرار بدهد. پس این بار که خواستید به کودک خود میوه بدهید، تزیین میوه با سیخ چوبی را در خاطر داشته باشید.

مواد لازم برای تزیین میوه با سیخ چوبی

تزیین میوه با سیخ چوبی - طالبی و هندوانه

  • طالبی
  • هندوانه
  • چند دانه انگور بزرگ
  • سیخ چوبی
  • فوم یا ابر
  • قالب به شکل دایره و گل

 

گام نخست

ابتدا میوه‌ها را بشویید. سپس هندوانه و طالبی را برش بدهید. قالب به شکل گل را روی هندوانه بگذارید و شکل‌های گل از آن دربیاورید. با قالب دایره هم همین کار را روی طالبی تکرار کنید. حالا تعدادی گل هندوانه‌ای و به قول بچه‌ها، طالبی گردالی در اختیار دارید. کافی است طالبی‌ها را روی گل‌های هندوانه‌ای قرار بدهید تا به شکل مرکز گل دربیایند. برای اینکه طالبی‌های دایره‌ای روی گل‌ها به درستی قرار بگیرند، باید روی هندوانه‌ها هم به کمک قالب دایره‌ای، قالب بزنید و به اندازه دایره طالبی‌ها، از سطح هندوانه‌ها، دایره بیرون بیاورید. حالا طالبی‌ها را توی هندوانه فرو کنید.

سپس سیخ‌های چوبی را بردارید، درون هر کدام چند دانه انگور درشت فرو کنید و بعد گل‌هایی را که در دل خود طالبی دایره‌ای دارند درون سیخ چوبی قرار بدهید. دیدید که تزیین میوه با سیخ چوبی چقدر جالب و خلاقانه است؟ در طول کار بهتر است از کودک هم کمک بگیرید تا مهارت‌ها و توانایی‌هایش رشد پیدا کنند و در کنار شما اوقات خوبی را هم سپری کند.

گام آخر

در نهایت باید سیخ‌های گل‌گلی را درون فوم یا همان ابری که از ابتدا تهیه کرده‌اید، قرار بدهید تا سفت و محکم بایستند. مطمئن باشید که کودکتان از تزیین میوه با سیخ چوبی لذت زیادی خواهد برد. ایده‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد. فقط یادتان باشد که مراحل خطرناک کار مانند دست زدن به چاقو برای برش دادن هندوانه و… را خودتان بر عهده بگیرید. لازم نیست حتما از هندوانه و طالبی استفاده کنید. خلاقیت به خرج بدهید و ببینید چه میوه‌های دیگری برای این نوع تزیین میوه با سیخ چوبی مناسب هستند.

شنبه 12 مرداد 1398  10:45 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon zahra_53
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

آشپزخانه کودکت؛ بستنی یخی میوه ای درست کنید!

 

هیچ خوراکی به اندازه بستنی یخی میوه ای در تابستان محبوب نیست. صف‌های طولانی جلوی در بستنی فروشی‌ها در روزهای گرم تابستانی منظره‌ای است که برای همه ما آشنا است. از همه بیشتر بچه‌ها طرفدار این بستنی یخی میوه ای هستند. اگر دوست داشته باشید می‌توانید در کمتر از چند ساعت و به کمک بچه‌ها در خانه بستنی یخی میوه ای درست کنید و اوقات خوشی را در روزهای تابستانی با کودک خود در آشپزخانه بگذرانید.

درست کردن بستنی یخی میوه ای در خانه نه تنها راه خوبی برای سرگرم کردن بچه‌ها و ساختن خاطرات خوش است بلکه از مواد تشکیل دهنده بستنی خود نیز مطمئن هستید و می‌دانید که کودکتان تغذیه‌ای سالم دارد. در دستور آشپزی امروز که حال وهوای تابستانه دارد به شما طرز تهیه بستنی یخی میوه ای که با انبه، کیوی و تمشک درست می‌شود را آموزش خواهیم داد. اگر در خانه مهمانی یا جشن تولد دارید می‌توانید با این بستنی یخی میوه ای خوشمزه از مهمانان خود پذیرایی کنید. این بستنی‌ها نه تنها خیلی خوشمزه هستند بلکه حسابی خوشرنگ و هیجان انگیز هم هستند پس می‌توانید مطمئن شوید همه عاشق این خوشمزه‌های خوشرنگ خواهند شد.

مواد لازم برای تهیه بستنی یخی میوه ای

۹ قاشق غذاخوری آب
دو قاشق غذاخوری شکر
یک عدد کیوی پوست کنده
نصف یک انبه پوست کنده
۳۰ گرم تمشک تازه

بستنی یخی میوه ای

 

طرز تهیه بستنی یخی میوه ای

در شیرجوش یا هر وسیله دیگری که دارید شکر و آب را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم ۴ تا ۵ دقیقه قرار دهید تا شیره شکر درست شود. مراقب باشید حرارت خیلی زیاد نباشد که شیره شما بسوزد. شیره را در گوشه‌ای قرار دهید و به سراغ درست کردن سایر مواد بستنی یخی میوه ای بروید.

در میکسر یا مخلوط کن هر میوه را به طور جداگانه کاملا میکس کنید تا شبیه پوره میوه شوند. میوه‌های پوره شده را در سه ظرف جداگانه بریزید و به طور مساوی از شیره شکر در هر ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا پوره میوه و شیره شکر باهم ترکیب شوند. در قالب بستنی به طور مساوی هرکدام از میوه‌ها را که دوست داشتید بریزید و بعد آن را برای مدت زمان یک ساعت در فریزر قرار دهید تا سفت شود. لایه بعدی پوره میوه را بعد از این یک ساعت روی اولین لایه خود بریزید و دوباره برای یک ساعت دیگر در فریزر قرار دهید و به همین ترتیب لایه سوم را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن آخرین لایه اجازه دهید که بستنی، بیست دقیقه در فریزر بماند و بعد چوب بستنی خود را در آن قرار دهید و اجازه دهید برای ۲ ساعت دیگر بستنی یخی میوه ای در فریزر بماند. بعد از این دو ساعت بستنی یخی میوه ای شما آماده است و می‌توانید در بعد از ظهرهای گرم تابستانی هم خودتان و هم کودکتان از خوردن این بستنی خوشمزه لذت ببرید.

تغذیه کودک از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه کنید و سعی کنید که در خانه با کمی خلاقیت و خواندن دستورهای آشپزی مختلف برای کودک خود میان وعده‌های ساده، خوشمزه و سالم درست کنید.
در بخش دستور غذایی کودکان سعی شده که با ساده‌ترین مواد و تنها با کمی خلاقیت میان وعده‌ها و غذاهای خوشمزه به شما آموزش داده شود تا از تغذیه کودک خود مطمئن باشید.

شنبه 12 مرداد 1398  10:46 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon zahra_53
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

لقمه های سوخاری از سیب زمینی

لقمه های سوخاری از سیب زمینی

تخم‌مرغ‌ها را 5 دقیقه با همزن برقی بزنید. آن‌گاه سیب‌زمینی، نمک، فلفل، زعفران، پیاز و پنیر موزارلا را افزوده و قدری دیگر آن را هم بزنید. سپس کف دست را مرطوب کنید.

 

 

مواد لازم برای 6 تا 8 نفر 

تخم‌مرغ                               5 عدد

سیب‌زمینی پخته و رنده کرده   4 عدد متوسط

نمک و فلفل                         به میزان لازم

زعفران حلکرده                      1 قاشق چایخوری

پیاز رنده کرده و آبگرفته            1 عدد متوسط

پنیر موزارلای رنده کرده دالیا      80 گرم

آرد                                       2 قاشق سوپخوری

تخم‌مرغ همزده                       2 عدد

آرد سوخاری                           2 پیمانه

روغن                                    به میزان لازم

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

روش تهیه لقمه های سوخاری از سیب زمینی

تخم‌مرغ‌ها را 5 دقیقه با همزن برقی بزنید.

آن‌گاه سیب‌زمینی، نمک، فلفل، زعفران، پیاز و پنیر موزارلا را افزوده و قدری دیگر آن را هم بزنید.

سپس کف دست را مرطوب کنید و هر بار از مایه فراهم کرده به اندازه یک نارنگی بردارید و در دست فرم دهید،‌ قدری بفشارید.

حالا لقمه‌های سیب‌زمینی را در آرد بغلتانید.

اینک به تخم‌مرغ همزده آغشته کنید و در آخر در پودر سوخاری بغلتانید.

لقمه‌های سوخاری را در ظرف نچسب بچینید، آن را به مدت20 دقیقه در طبقه وسط فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد بپزید.

گاهی آنها را زیر و رو کنید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 2 شهریور 1398  12:20 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

طرز تهیه انواع پوره برای نوزاد+ اینفوگرافی

طرز تهیه انواع پوره برای نوزاد+ اینفوگرافی

 

یکی از اولین غذاهایی که کودک از حدود 6 ماهگی می‌تواند در کنار شیر مادر مصرف کند، انواع پوره های مختلف است. بیشتر کودکان از خوردن پوره ها استقبال می‌کنند و از این غذای کمکی خوش شان می‌آید. اگر شما هم جزو مادرانی هستید که کودک شما به سن مصرف پوره رسیده، از این مواد غذایی مختلف برای آماده‌سازی و ذخیره پوره ها کمک بگیرید و با آن‌ها پوره های خوشمزه­ای برای کودک آماده کنید.

البته یادتان باشد که پیش از تهیه هر نوع پوره برای نوزاد با پزشک کودک مشورت کنید و از بابت مناسب بودن این نوع از پوره در هر دوره سنی کودک مطمئن شوید.


 

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پنج شنبه 14 شهریور 1398  11:25 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پوره سیب زمینی برای شش ماهگی

 

پوره سیب زمینی یکی از بهترین غذاهای کمکی برای بعد از شش ماهگی شروع غذای کمکی کودک است. دستور تهیه و چند نکته برای تهیه این پوره را در ادامه بخوانید.

طرز تهیه غذای کمکی
مواد لازم:
سیب‌زمینی: دو عدد با اندازه متوسط
شیر پاستوریزه: پنج قاشق غذاخوری (مقدار مورد نیاز برای متنساب کردن قوام پوره)
کره: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه پوره سیب زمینی:
برای تهیه پوره سیب‌زمینی، از سیب‌زمینی‌‌های زرد و سالم استفاده کنید
(سیب‌زمینی‌هایی که سبز رنگ هستند می‌توانند باعث مسمومیت شوند)‌
ابتدا سیب‌زمینی را با پوست کاملاً بشوئید و با مقداری آب بپزید.
بعداز پخته شدن وقتی که هنوز سیب‌زمینی گرم است پوست آن را جدا کنید و سیب‌زمینی را رنده نموده با کره و شیر مخلوط نمائید تا کاملاً نرم و یکنواخت شود.

نکات مهم در هنگام تهیه غذای کمکی کودک
اگر سیب‌زمینی سرد شود ترکیب نشاسته آن تغییر و نشاسته مقاوم نامیده می‌شود که در روده کوچک غیرقابل هضم اما در روده بزرگ قابل تخمیر است. بنابراین باید پوره سیب‌زمینی را برای کودکان با سیب‌زمینی پخته شده که هنوز گرم است تهیه نمود.
برای شیرخوارانی که خوب وزن نمی‌‌گیرند می‌توان یک قاشق مرباخوری پودر بادام یا گردو یا فندق یا زرده تخم‌مرغ پخته شده به پوره اضافه کرد تا انرژی و مواد مغذی آن بیشتر شود.


پوره سیب زمینی برای شش ماهگی

 

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
طرز تهیه ی پوره موز با گلابی
این غذا حاوی یک درصد ویتامین ( C ) است.
تهیه برای: یک وعده ی غذایی کودک
مواد لازم:
- یک عدد گلابی رسیده و نصف موز رسیده
گلابی را پوست کنید و دانه های آن را بیرون بیاورید. گلابی را خرد کنید. گلابی را با کمی آب در قابلمه به آرامی حرارت دهید تا نرم شود. گلابی و موز را با همزن مخلوط کنید تا پوره آماده شود. پوره را از صافی در کنید.


پوره سیب زمینی برای شش ماهگی
طرز تهیه ی پوره ی سیب با فرنی برنج
این غذا حاوی 0/5 درصد پروتئین است.
تهیه برای: یک وعده غذایی کودک
مواد لازم:
یک عدد سیب رسیده با دو قاشق فرنی برنج
سیب را پوست کنید. دانه های سیب را جدا کنید و سیب را خرد کنید. سیب را با کمی آب در قابلمه به آرامی حرارت دهید تا ترد شود. سیب را با دو قاشق فرنی برنج با همزن مخلوط کنید تا نرم شود. پوره آماده است.

طرز تهیه ی پوره ی سیب زمینی با نعناع و نخود سبز
این غذا حاوی 0/5 درصد پروتئین، 0/5 درصد آهن، 0/5 درصد روی، یک درصد ویتامین ( C ) و غنی از ویتامین ( B1 ) است.
تهیه برای: سه وعده ی غذایی کودک
نحوه نگه داری: تا 24 ساعت پس از تهیه در یخچال نگه داری شود.
مواد لازم:
- یک عدد سیب زمینی - 100 گرم نخود سبز - یک عدد برگ نعناع
برای تحریک اشتهای کودک می توانید از سبزی استفاده کنید. نعناع و نخود سبز طعم غذا را مطبوع می کند.
1- سیب زمینی را پوست کنید و آن را خرد کنید. سیب زمینی را آب پز کنید کمی قبل از پخت سیب زمینی نخود سبز را به ظرف اضافه کنید تا بپزد.
2- نعناع را به غذا اضافه کنید و پس از سرد شدن سیب زمینی و نخود سبز، نعناع را با همزن مخلوط کنید تا نرم شود.
3- پوره را از صافی رد کنید.

طرز تهیه ی پوره ی کدو با گل کلم
این غذا حاوی یک درصد پروتئین و 0/5 درصد ویتامین ( c ) است. برگ های داخلی کلم ویتامین ( c ) بیشتری دارد.
تهیه برای: سه وعده غذایی کودک
نحوه ی نگه داری: تا 24 ساعت پس از تهیه در یخچال نگه داری شود.
مواد لازم: - یک عدد کدوی سبز - 50 گرم گل کلم - یک عدد سیب زمینی متوسط
هنگام پخت کدو و گل کلم، آنها را بخارپز و یا آب پز کنید تا مواد مغذی آنها از بین نرود. کم نفاخ است. بهتر است در اوایل تغذیه ی کودک مقدار کدوی غذا بیشتر از کلم باشد.
1- گل کلم را بشویید و کلم را خرد کنید.
2- کدو را پوست کنید و خرد کنید.
3- کدو و گل کلم را با بخارپز بپزید و یا آنها را آب پز کنید.
4- غذا را با همزن هم بزنید تا نرم شود.
5- پوره را از صافی رد کنید.

طرز تهیه ی پوره ی هویج زردک با سیب زمینی
این غذا حاوی 0/5 درصد پروتئین، 0/5 درصد ویتامین ( C ) است.
تهیه برای: پنج وعده غذایی کودک
نحوه نگه داری:
تا دو ماه پس از تهیه در فریزر نگه داری شود.
مواد لازم:
- یک عدد هویج زردک بزرگ
- یک عدد سیب زمینی
- کمی رزماری و یا ادویه ی کاری ملایم آسیاب شده
1- هویج و سیب زمینی را پوست کنید و آنها را خرد کنید. هویج و سیب زمینی را آب پز کنید.
2- هویج و سیب زمینی را با کمی رزماری و ادویه با همزن مخلوط کنید تا نرم شود.
3- پوره را در جایخی بریزید و روی آن را با کاغذ آلومینیومی بپوشانید. پوره را در فریزر بگذارید.
4- قبل از مصرف بگذارید یخ غذا وا برود.


پوره سیب زمینی برای شش ماهگی
طرز تهیه ی پوره ی هلو و گیلاس
این غذا حاوی 0/5 درصد ویتامین ( C ) است.
تهیه برای: سه وعده غذایی کودک
نحوه نگه داری: تا دو ماه پس از تهیه در فریز نگه داری شود.
مواد لازم: - یک مشت گیلاس - سه عدد هلو.
1- هلو را پوست کنید و آن را خرد کنید.
2- هسته های گیلاس را در آورید.
3- گیلاس و هلو را با کمی آب در قابلمه و آرامی حرارت دهید تا میوه ها نرم شود. سپس میوه ها را با همزن هم بزنید تا پوره آماده شود.
4- پوره را در جایخی بریزید و روی آن را با کاغذ آلومینیومی بپوشانید. پوره را در فریزر بگذارید.
5- بگذارید یخ غذا وا برود.

طرز تهیه ی فرنی وانیلی
این غذا حاوی 3 درصد پروتئین، یک درصد روی، 0/5 درصد آهن، 0/5 درصد کلسیم است. این غذا مناسب کودکان یک سال به بالا است.
تهیه برای: سه وعده ی غذایی کودک و یا یک وعده ی غذایی کودک و یک وعده ی غذایی بزرگسال.
نحوه نگهداری: بلافاصله پس از تهیه مصرف شود. حداقل تا 24 ساعت در یخچال نگهداری شود.
مواد لازم:
- وانیل تازه و یا پودر وانیل
- 200 میلی لیتر شیر مادر یا شیر خشک آماده
- 125 میلی گرم آب
- 60 گرم جو
- یک قاشق انبه ی خرد شده
1- وانیل، شیر، شیر، آب و جو را در قابلمه به آرامی حرارت دهید و مواد را خوب همه بزنید تا مواد بپزد و غذا به غلظت مورد نظر برسد.
2- مواد غذایی را با همزن هم بزنید تا غذا آماده شود. کمی انبه ی خرد شده را به فرنی وانیلی اضافه کنید و آن را به کودک خود بدهید.

طرز تهیه ی پوره ی توت فرنگی با سیب و نعناع
این غذا حاوی 0/5 در صد روی، یک درصد آهن، 4 درصد ویتامین ( C ) است.
تهیه برای:
سه وعده ی غذایی کودک و یا یک وعده ی غذایی کودک و یک وعده ی غذایی بزرگسال به عنوان دسر
نحوه نگه داری:
بلافاصله پس از مصرف تهیه شود.
مواد لازم:
- یک مشت توت فرنگی ارگانیک
- نصف سیب
- یک برگ نعناع
توت فرنگی به رفع یبوست کمک می کند، ممکن است برخی از کودکان به توت فرنگی آلرژی داشته باشند. قبل از تهیه ی هر گونه غذا با پزشک و متخصص تغذیه کودک مشورت کنید.
1- توت فرنگی را خوب بشویید.
2- سیب را پوست کنید. سپس سیب را در ظرفی به آرامی بپزید.
3- پس از اینکه سیب سرد شد، توت فرنگی و نعناع را به آن اضافه کنید و مواد را با همزن هم بزنید تا غذا نرم شود، پوره آماده مصرف است.
این غذا حاوی 0/5 درصد پروتئین، 0/5 در صد آهن و 6 درصد ویتامین ( C ) است.

پوره انبه، هویج و سیب
- ½ فنجان هویج خرد شده
- 1 فنجان انبه خرد شده
- 1 فنجان سیب خرد شده و پوست کنده
هویج را به مدت 3 دقیقه بپزید. انبه و سیب را به آن اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر صبر کنید تا مواد نرم شوند. آنها را در مخلوط کن بریزید، سپس صبر کنید تا سرد شود.
مناسب برای: 6 ماه به بالا


پوره سیب زمینی برای شش ماهگی
انبه، گلابی و بلغور جو دو سر
- 4 قاشق غذاخوری بلغور جو دو سر (با شیر مادر یا شیر خشک درست شده باشد)
- 2 قاشق غذاخوری پوره انبه
- 2قاشق غذاخوری پوره گلابی
تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا نرم شوند. این مقدار برای 2 وعده کودک کافی است.
مناسب برای: 6 ماه به بالا

پنج شنبه 25 مهر 1398  2:54 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

دستور غذایی کودک، کیک چوبی

  •  کیک چوبی یک میان وعده لذیذ

 

در این قسمت سعی شده تا با معرفی میان وعده و غذاهای سالمی که می‌توانید تنها با کمی خلاقیت برای کودکان خود در خانه درست کنید، شور و هیجان را به آشپزخانه شما وارد کنیم.
در این قسمت هم به شما طرز تهیه کیک چوبی را آموزش می‌دهیم. شما می‌توانید از این کیک چوبی تقریبا در هر موقعیتی و برای هر مراسمی به خصوص تولدها استفاده کنید. این میان وعده به قدری ساده و خوشمزه است که حتی مادران شاغل هم نمی‌توانند برای درست نکردن آن بهانه بیاورند. اگر می‌خواهید بچه‌ها را حسابی سوپرایز کنید، بهتر است سریع‌تر دست به کار تهیه این کیک چوبی شوید، البته باید خلاقیت خود را در تزئین این کیک‌ها هم حسابی به کار ببرید.

 

مواد لازم برای تهیه کیک چوبی :

مواد لازم برای تهیه کیک چوبی :

کیک ساده (می توانید آن را درخانه درست کرده باشید یا از بیرون بخرید)
خامه زده شده یا کرم آیسینگ برای پوشاندن روی کیک چوبی
شکلات سفید یا قهوه‌ای
چوب آب نبات یا سیخ جوجه چینی
اسمارتیز، آب نبات، شکلا چیپسی، پودر نارگیل یا آجیل خرد شده و هرچیزی که برای تزئین دوست دارید.

دستور تهیه :

دستور تهیه :

در مرحله اول کیک تخته‌ای یا ساده (حتی می‌توانید از کیک شکلاتی هم استفاده کنید) را در میکسر ریخته و به خوبی خرد کنید، سپس به آن خامه زده شده یا کرم آیسینگ اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. بعد از این که کیک شما حالت خمیری پیدا کرد، دستکش بهداشتی بپوشید و به اندازه یک اسکوپِ بستنی از مواد بردارید و با دست به شکل توپ در بیاورید، این توپ‌های خوشگل و یک دست را روی یک کاغذ روغنی قرار دهید. سینی را برای مدت ۲۰ دقیقه در فریزر قرار دهید و بعد سیخ جوجه چینی را در هرکدام از این توپ ها فرو کنید، شکلات سفید یا شکلات موردعلاقه خود را به روش بن ماری کردن (قرار دادن کاسه‌ای روی سطح آب در حال جوشیدن و آب کردن شکلات‌ها در آن) آب کنید و این توپ‌ها را در شکلات آب شده بزنید سپس روی آن اسمارتیز یا خرده آجیل، پودر نارگیل یا هرچیزی که دوست داشتید اضافه کنید و اجازه دهید برای مدت ۲۰ دقیقه دوباره در فریزر بماند تا سفت شود و بعد از این برای خوردن آماده هستند.
نکته: اگر دوست دارید کیک چوبی خود را به رنگ‌های مختلف درست کنید می‌توانید از شکلات سفید و کمی رنگ خوراکی برای پوشاندن روی آن اضافه کنید. برای این کار بعد از آب کردن شکلات سفید به روش بن‌ماری کردن یک تا دو قطره رنگ خوراک به شکلات آب شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید، پس از آن کیک‌های چوبی را در این شکلات خوشرنگ بزنید.
نکته: اگر وقت بسیار کمی برای تهیه کیک چوبی دارید به جای کیک می‌توانید از دونات استفاده کنید. حتی به جای خامه می‌توانید از شکلات آب شده برای خمیری کردن کیک یا دونات خرد شده استفاده کنید.
نکته: برای این که سیخ جوجه چینی سرجای خود محکم شود ابتدا آن را در کمی شکلات سفید آب شده بزنید و بعد در توپ کیک و خامه فرو کنید.

پیشنهاد : با کمک بچه‌ها آشپزی کنید و کنار هم خاطرات خوبی درست کنید. فراموش نکنید با این کارها می‌توانید به افزایش اشتهای کودک خود هم کمک کنید.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 5 آبان 1398  11:24 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها