0

آشپزی و غذای کودک

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

تست های خرسی

تست های خرسی

نان‌ها را در توستر قرار دهید. سپس 2 قاشق سوپخوری کره بادام‌زمینی را روی هر یک از نان‌ها بمالید و آن را به شکل خرس حالت دهید. یک برش موز روی دایره‌های کوچک قرار دهید.

تحریریه ماهنامه کودک سالم

 

مواد لازم تست های خرسی

نان تست                2 برش

کره بادام زمینی       4 قاشق سوپخوری

موز خرد کرده           1 عدد

بلوبری                    6 عدد

 

روش تهیه تست های خرسی

نان‌ها را در توستر قرار دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس 2 قاشق سوپخوری کره بادام‌زمینی را روی هر یک از نان‌ها بمالید و آن را به شکل خرس حالت دهید (1 دایره بزرگ برای صورت و 2 دایره کوچک‌تر برای گوش‌های خرس).

آنگاه یک برش موز روی هر یک از دایره‌های کوچک قرار دهید تا گوش‌های خرس درست شود. اکنون یک برش موز به عنوان دهان خرس در وسط دایره بزرگ قرار دهید.

سپس برای چشم‌ها، 2 بلوبری بالای برش موز وسط بگذارید و در آخر، 1 بلوبری بر روی برش موز وسط قرار دهید.

نکته نوروزی: ایام نوروز  از زمان‌هایی است که ممکن است افراد به ویژه کودکان تمایل بیشتری به خوردن فست‌فود داشته باشند برای کاهش تمایل کودکان به مصرف فست‌فودها و غذاهای آماده ابتدا باید جایگزین‌های سالم و جذابی برای او فراهم کنید.

علاوه بر وعده‌های غذایی، تهیه میان وعده‌های سالم مانند انواع میوه‌‌ها و سبزیجات هم می‌تواند باعث شود میل کودکان به خوردن غذاهای آماده کاهش پیدا کند.

هیچ‌گاه اجازه ندهید فرزندتان آنقدر ‌گرسنه شود که نتواند یک تصمیم منطقی بگیرد.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 3 اردیبهشت 1397  10:22 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75 mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

کاپ کیک خرسی

کاپ کیک خرسی

فر را با حرارت 190 درجه سانتیگراد گرم کنید. ماست،‌ تخم‌مرغ و وانیل را در ظرفی بریزید و مخلوط کنید. در کاسه بزرگی، شکر، آرد، پودر بادام، بیکینگ‌پودر و نمک را بریزید.

تحریریه زندگی آنلاین

 

مواد لازم برای تهیه 12 عدد کاپ‌کیک

ماست                         150 میلی‌لیتر

تخم‌مرغ زده‌شده            3 عدد

وانیل                            1 قاشق چایخوری

شکر                            175 گرم

آرد                               140 گرم

پودر بادام                      100 گرم

بیکینگ پودر                   1 قاشق چایخوری

نمک                            به مقدار کم

کره ذوب کرده                 175 گرم

کشمش                       75 گرم

 

روش تهیه کاپ کیک خرسی

قالب 12 تایی مافین را کاغذ بیندازید. فر را با حرارت 190 درجه سانتیگراد گرم کنید. ماست،‌ تخم‌مرغ و وانیل را در ظرفی بریزید و مخلوط کنید.

در کاسه بزرگی، شکر، آرد، پودر بادام، بیکینگ‌پودر و نمک را بریزید، در وسط آن سوراخی ایجاد کنید و مخلوط ماست و کره ذوب کرده را  بریزید.

آن را خوب (اما نه بیش از حد) هم بزنید. در پایان کشمش‌ها را در مقدار کمی آرد بریزید و آن را به مخلوط بیفزایید.

از مخلوط حاصل در قالب‌های آماده بریزید تا کاملاً پر شوند. کاپ‌کیک‌ها را 18 تا 20 دقیقه بپزید تا پف کنند.

اکنون چند دقیقه صبر کنید تا خنک شوند و سپس روی توری سیمی منتقل کنید تا به طور کامل خنک شوند.

شما می‌توانید برای تزئین کاپ‌کیک‌ها از اسمارتیز، شکلات و ژله استفاده نمایید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 22 اردیبهشت 1397  5:17 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

کروکت گل کلم

کروکت گل کلم

گل کلم را به مدت 4 تا 5 دقیقه بخارپز کنید. فر را از قبل به مدت 15 دقیقه روشن نمایید و روی 204 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید. تمام مواد را با هم ترکیب کنید.

تحریریه زندگی آنلاین

 

2-3 سال

مواد لازم کروکت گل کلم

گل کلم خرد کرده                  2 پیمانه

تخم‌مرغ بزرگ                       1 عدد

سفیده تخم‌مرغ                    1 عدد

پیاز کاملاً خرد کرده                نصف پیمانه

جعفری خرد کرده                  3 قاشق سوپخوری

پنیر رنده شده کم چرب چدار   نصف پیمانه

آرد سوخاری                        نصف پیمانه

 

روش تهیه کروکت گل کلم

گل کلم را به مدت 4 تا 5 دقیقه بخارپز کنید. 

فر را از قبل به مدت 15 دقیقه روشن نمایید و روی 204 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید.

تمام مواد را با هم ترکیب کنید و از مخلوط به اندازه 1 قاشق سوپخوری بردارید و به شکل بیضی‌های کوچک در آورید.

سپس آنها را روی کاغذهای مربوط به شیرینی و درون ظرف مخصوص فر گذاشته و بگذارید درون فر به مدت 16 تا 18 دقیقه بپزند تا تقریباً طلایی رنگ شوند.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 22 اردیبهشت 1397  5:18 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پوره لوبیا سبز و ریحان

پوره لوبیا سبز و ریحان

لوبیا سبزها را ریز خرد کنید. سپس روی سینی فر کاغذ بکشید و لوبیا را روی آن قرار دهید و 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) بپزید.

تحریریه زندگی آنلاین

 

9 تا 12 ماه

مواد لازم پوره لوبیا سبز و ریحان

لوبیا سبز تازه          2 پیمانه

ریحان                     4 برگ

آب                         سه چهارم پیمانه

 

روش تهیه پوره لوبیا سبز و ریحان

لوبیا سبزها را بشویید و به صورت تکه‌های ریز خرد کنید.

سپس روی سینی فر کاغذ بکشید و لوبیا را روی آن قرار دهید و 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) بپزید.

حالا لوبیا سبز، آب و برگ‌های ریحان را در دستگاه غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا پوره یکدستی حاصل شود.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 22 اردیبهشت 1397  5:19 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

سوپ برنج و سبزیجات

سوپ برنج و سبزیجات

کلم را خرد، هویج را رنده و تره‌فرنگی را هم حلقه‌حلقه کنید. مقداری از آب مرغ را در ظرفی بریزید و آن را 1 دقیقه حرارت دهید. سپس هویج و تره‌فرنگی را بیفزایید و 3 دقیقه تفت دهید.

تحریریه زندگی آنلاین

 

مواد لازم سوپ برنج و سبزیجات

آب مرغ                     8 پیمانه

انواع کلم                  450 گرم

تره‌فرنگی                  1 عدد

هویج                       2 عدد

برنج                        1 پیمانه

جعفری خرد کرده       1 قاشق سوپخوری

پنیر پارمسان            1 قاشق سوپخوری

روغن زیتون              1 قاشق سوپخوری

 

روش تهیه سوپ برنج و سبزیجات

کلم را خرد، هویج را رنده و تره‌فرنگی را هم حلقه‌حلقه کنید. مقداری از آب مرغ را در ظرفی بریزید و آن را 1 دقیقه حرارت دهید.

سپس هویج و تره‌فرنگی را بیفزایید و 3 دقیقه تفت دهید. آنگاه کلم و بقیه آب مرغ را اضافه کنید و هم بزنید.

وقتی سوپ شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و 20 دقیقه صبر نمایید تا بدون گذاشتن در به آرامی بجوشد.

اکنون برنج را بیفزایید و آن را 15 دقیقه بپزید. وقتی سوپ آماده شد، مقداری جعفری خرد کرده به آن اضافه کنید.

در صورت نیاز، سوپ را در مخلوط‌کن بریزید تا یکدست شود. روی سوپ پنیر پارمسان و مقداری روغن بریزید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 22 اردیبهشت 1397  5:19 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

سوپ برای نوزاد، پنج دستور پخت مجزا

 
سوپ نوزاد معمولاً دارای مواد مغذی بسیاری است. شرط اولیه برای تهیه این سوپ نیز به شکل پوره درآوردن مواد است. در این مطلب چند روش طرز تهیه سوپ برای نوزاد را آموزش داده ایم.
طرز تهیه سوپ برای نوزاد با مواد مختلفی از سبزیجات، خوراکی ها و… انجام می شود. این تنوع مواد باعث دریافت ویتامین های مغذی می شود. کودک در سن ۶ ماهگی به دریافت این ویتامین ها بیشتر از قبل نیاز دارد. 
اغلب والدین به دنبال رژیم غذایی برای کودکان هستند تا با استفاده از آن به افزایش وزن کودک و رشد به موقع وی کمک کنند. تهیه غذاهای مفید و مقوی برای نوزادان و کودکان یکی از مهم ترین مواردی است که باید در یک رژیم غذایی اصولی به آن توجه نمود، از این رو قصد داریم در این مقاله به طرز تهیه سوپ برای نوزاد با چند روش مجزا بپردازیم که مطمئنا مورد توجه شما عزیزان نیز قرار خواهد گرفت.
 
سوپ اسفناج
مواد لازم: 
اسفناج، لپه(یک دوم پیمانه)، سیر(یک عدد) و پودر آنغوزه
ابتدا لپه ها را از شب قبل خیس کرده و آماده کنید. آن گاه لپه را در ظرف مناسبی بپزید. در ادامه اسفناج های شسته شده را خرد و به لپه اضافه کنید. سپس یک عدد سیر را به صورت کامل به مجموع مواد اضافه و در پایان نیز پودر آنغوزه و آب را به میزان کمی به سوپ بیفزایید. بعد از طی مدتی می توانید سوپ را به نوزاد بدهید. البته باید تمام مواد کاملاً له باشند و اثری از لپه و اسفناج نباشد. برای له کردن می توانید در نهایت از میکسر کمک بگیرید.
 
سوپ هویج و گشنیز
مواد لازم: 
پیاز(یک عدد)، سیب زمینی(یک عدد)، هویج(یک عدد)،گشنیز(به میزان کمی)، روغن(به میزان کمی)
برای تهیه سوپ هویج ابتدا ظرف مناسبی را بر روی شعله بگذارید. سپس مقداری روغن در تابه یا قابلمه کوچک ریخته و پیاز را خرد کنید. پیاز خرد شده را به میزان کمی در تابه تفت دهید. آن گاه در ادامه هویج و سیب زمینی خرد شده را به مواد داخل تابه اضافه کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه سوپ برای نوزاد, باید برای پخت مواد به آن آب اضافه شود. در آخر نیز گشنیز را به مواد داخل تابه اضافه کنید. این سوپ را زمانی از روی شعله بر می دارید که کاملاً پخته و له شده باشد و اثری از هویج و سیب زمینی در آن نباشد.
 
سوپ مرغ
برای تهیه سوپ مرغ نوزاد باید پیاز و سیب زمینی، برنج، یک تکه مرغ یا گوشت، گشنیز و هویج بدون پوست را در قابلمه بریزید تا بپزد. بعد از کم شدن آب و پخته شدن مواد، یک تکه کره کوچک به آن اضافه کنید. آن گاه مواد را برای تبدیل شدن به فرنی داخل میکسر بزنید.
 
سوپ کدو حلوایی
مواد لازم: 
کدو حلوایی(۳ تا ۴ تکه کوچک)، گشنیز(چند عدد)، ماهیچه گوسفند(یک تکه)، سیب زمینی متوسط(یک عدد)
این نوع سوپ تا حدی شبیه به سوپ گوشت می باشد، برای تهیه آن ابتدا همه این مواد را بپزید و مخلوط کنید و و در آخر نیز به شکل پوره در آورید. البته در ماه های بعدی که سن نوزاد بالاتر رفت می توانید فقط آن ها را کمی له کنید.
 
سوپ ران مرغ
مواد لازم: 
فیله ران مرغ(یک تکه معادل یک کف دست)، هویج متوسط(یک عدد)، سیب زمینی کوچک(یک عدد)
همه مواد را داخل قابلمه بریزید. هنگامی که مواد به شکل پوره در آمد، غذا را به کودک دهید.
منبع: آرگا

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

جمعه 16 شهریور 1397  10:08 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

طرز تهیه انواع پوره برای نوزاد+ اینفوگرافی

طرز تهیه انواع پوره برای نوزاد+ اینفوگرافی

 
 
 
یکی از اولین غذاهایی که کودک از حدود 6 ماهگی می‌تواند در کنار شیر مادر مصرف کند، انواع پوره های مختلف است. بیشتر کودکان از خوردن پوره ها استقبال می‌کنند و از این غذای کمکی خوش شان می‌آید. اگر شما هم جزو مادرانی هستید که کودک شما به سن مصرف پوره رسیده، از این مواد غذایی مختلف برای آماده‌سازی و ذخیره پوره ها کمک بگیرید و با آن‌ها پوره های خوشمزه­ای برای کودک آماده کنید.
البته یادتان باشد که پیش از تهیه هر نوع پوره برای نوزاد با پزشک کودک مشورت کنید و از بابت مناسب بودن این نوع از پوره در هر دوره سنی کودک مطمئن شوید.

 
پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
جمعه 23 شهریور 1397  12:22 PM
تشکرات از این پست
zahra_53 fatemeh_75
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 آشپزی با کودکان؛ 5 طرز تهیه ساده

آشپزی با کودکان؛ 5 طرز تهیه سا

 
 
احتمالاً برای شما هم پیش آمده که وقتی در حال آشپزی هستید کودکتان بخواهد به شما کمک کند و پای گاز بایستد و غذا بپزد. آشپزی با کودکان علاوه بر لذتی که دارد به آنها حس استقلال و بزرگ شدن می‌دهد. آشپزی با کودکان نه تنها تجربه لذت بخشی است و می‌تواند آنها را ساعاتی سرگرم کند بلکه روشی بسیار مناسب برای بالا بردن کیفیت زمانی است که با فرزندتان می‌گذرانید.
زمانی که کودکان آشپزی می‌کنند به خوردن دست پختشان مشتاق‌تر می‌شوند، در نتیجه می‌تواند به عنوان روشی برای کودکان بد غذا باشد. در ادامه چند دستور ساده و خوشمزه آورده‌ایم که می‌توانید همراه کودکتان در آشپرخانه آنها را درست کرده و لذت ببرید.

1. طرز تهیه تست تخم مرغ پنیری

مدت زمان آماده سازی این غذا 20 دقیقه است. بهتر است برای آشپزی با کودک و پخت این تست مواد زیر را آماده کنید:
  • ژامبون 4 ورق
  • کره 1 قاشق غذاخوری
  • نان تست به میزان کافی
  • تخم مرغ 4 عدد
  • پنیر پارمسان 4 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان کافی

آشپزی با کودکان

طرز تهیه:
  • ژامبون‌ها را به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا کمی برشته شوند. سپس آنها را کنار بگذارید تا خنک شوند.
  • وسط ژامبون‌ها را به شکل دلخواه ببرید و خالی کنید. می‌توانید این کار را با قالب‌های مختلف شکل‌دار انجام دهید‌. پیشنهاد می‌کنیم این کار را یک بار در مقابل فرزندتان انجام دهید و بقیه نان‌ها را به او بدهید تا قالب بزند.
  • نان‌ها را با کره ذوب شده کمی چرب کنید و داخل ماهی‌تابه با شعله کم بگذارید تا یک روی آن طلایی شود. سپس نان را پشت و رو کنید و تخم‌مرغ را داخل سوراخ نان بشکنید و روی آن پنیر پارمسان بریزید. اجازه دهید تا زرده سفت‌تر شود و تخم مرغ بپزد.
  • بعد از گذاشتن در ظرف مورد نظر روی آن ژامبون‌‌هایی که درست کرده بودید را اضافه کرده و به همراه کودکتان نوش جان کنید.

هنگام آشپزی کودک چه کند؟

  • فرزندتان نان‌ها را قالب بزند.
  • اگر فرزندتان بزرگ است اجازه دهید تا تخم مرغ را داخل ماهی تابه بشکند و پنیر را روی نان بریزد.
  • کودک تان می‌تواند ژامبو‌ن‌ها را روی نان بریزد.
  • تزیین غذا را انجام دهد.

2. سالاد رنگین کمانی

یکی از نکاتی که کودکان را به آشپزی و البته خوردن یک غذا ترغیب می‌کند، ظاهر رنگی و جذاب غذا است. در این سالاد رنگارنگ می‌توانید از مواد سالم و البته دارای ویتامین استفاده کنید.

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
مواد لازم:
  • پاستا شکل‌دار 350 گرم
  • لوبیا سبز خرد شده 200 گرم
  • تن ماهی با روغن زیتون 160 گرم
  • سس مایونز 4 قاشق غذاخوری
  • ماست 4 قاشق غذاخوری
  • یک قاشق غذاخوری شوید (اختیاری)
  • گوجه گیلاسی 200 گرم
  • فلفل دلمه نارنجی یک عدد خرد شده مکعبی
  • ذرت شیرین 195 گرم
طرز تهیه:
  • پاستا را آبکش کنید و اجازه دهید تا آب آن به طور کامل خارج شود.
  • لوبیا سبزها را در آب جوش به مدت دو دقیقه بجوشانید و سپس با آب سرد آبکشی کنید.
  • روغن اضافی تن ماهی را بگیرید و با ماست و مایونز مخلوط کنید. در صورت تمایل شوید را اضافه کنید.
  • در ظرفی که شیشه‌ای، لایه‌ها را به این ترتیب اضافه کنید در لایه اول پاستا، سپس لایه تن ماهی، لوبیا سبز، گوجه گیلاسی، فلفل نارنجی و در آخر ذرت را اضافه کنید.

هنگام آشپزی کودک چه کند؟

  • مخلوط کردن مواد تن ماهی و ماست را به کودکان واگذار کنید.
  • سالاد را در ظرف‌های کوچک جداگانه درست کنید و ترتیب لایه‌ها را به فرزندتان یاد داده و بخواهید این کار را انجام دهد.

3. بستنی پرتقالی

بستنی از خوردنی‌های مورد علاقه بچه‌هاست که حتما درست کردنش برایشان جالب است. این بستنی با داشتن پرتقال ویتامین سی به کودک می‌رساند. در این دستور فرزندتان باید کمی صبور باشد تا بستنی بگیرد! 
  

آشپزی با کودکان، بستنی پرتقالی
   
مواد لازم:
  • آب پرتقال طبیعی بدون پالپ 4 پیمانه
  • عسل یک چهارم پیمانه
  • ماست یونانی یک پیمانه
  • دو قاشق چایخوری پوست پرتقال
  • عصاره وانیل یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
  • در ابتدا آب پرتقال و عسل را بر روی شعله بگذارید تا بجوشد. مخلوط را حدود 25 دقیقه هم بزنید تا تقریبا اندازه دو پیمانه باقی بماند. اجازه دهید تا به طور کامل خنک شود.
  • به این ترکیب، ماست، وانیل، پوست لیمو و مقدار بسیار کمی نمک اضافه کنید و داخل مخلوط کن بریزید تا ترکیب یکدست شود.
  • در قالب مخصوص بستنی بریزید و 4-6 ساعت اجازه دهید تا خودش را بگیرد.

هنگام آشپزی کودک چه کند؟

اضافه کردن مواد به ترکیب عسل و آب پرتقال را کودک انجام دهد و با حضور شما مخلوط کن را روشن کند.
به او کمک کنید تا مواد را داخل قالب بریزد و در فریزر بگذارد.

4. مینی پیتزا

مینی پیتزا یکی از ساده‌ترین دستورات غذایی است که می‌توانید با آن آشپزی همراه کودک را تجربه کنید.

آشپزی با کودک در خانه
  
مواد لازم:
  • نان تست
  • پپرونی یا هر موادی که دوست دارید روی پیتزا باشد
  • پنیر پیتزا
  • سس گوجه
طرز تهیه:
  • سس گوجه یا سس پیتزا را روی نان تست بمالید.
  • سپس پپرونی یا مواد روی پیتزا رو بچینید و پنیر پیتزا روی آن بپاشید.
  • تست ها را درون فر بگذارید تا پنیر آب شده و کمی طلایی شود.

هنگام آشپزی کودک چه کند؟

تمامی مراحل این پیتزا را فرزندتان می‌تواند انجام دهد.

5. کوفته‌های قلقلی کوچک

این کوفته‌های گوشتی می‌تواند یک غذای مناسب برای کودک باشد. در کنار آن می‌توانید بنابر ذائقه کودک از نان یا برنج استفاده کنید.

قلقلی های کوچک
   
مواد لازم:
  • تخم مرغ یک عدد همزده
  • نصف پیمانه خرده نان باگت
  • پیاز یک عدد خرد شده
  • نمک نصف قاشق چایخوری
  • فلفل یک چهارم قاشق چایخوری
  • گوشت چرخکرده نیم کیلوگرم
  • جعفری مقداری
طرز تهیه:
  • تمامی مواد را به جز گوشت در ظرفی با یکدیگر مخلوط کنید. سپس گوشت را اضافه کرده و با دست ورز دهید تا تمامی مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. برای درست کردن قلقلی‌ها مقداری را بردارید و با دست‌ها کوفته‌ها را شکل دهید.
  • کوفته‌ها را داخل سینی فر بچینید و با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه بپزید تا زمانی که تمامی آن بپزد. همچنین می توانید داخل ماهی تابه آنها را سرخ کنید.

هنگام آشپزی کودک چه کند؟

کودک می‌تواند تمامی مراحل به جز پختن روی گاز را خودش انجام دهد.
جمعه 23 شهریور 1397  12:24 PM
تشکرات از این پست
zahra_53 fatemeh_75
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 
سوپ گوجه

آشپزخانه کودکت؛ سوپ گوجه انتخابی متفاوت

 
 
 

بعضی‌ها معتقدند که سوپ غذا نیست. نمی‌دانیم که شما تا چه اندازه با این نظر موافق هستید اما بعضی از سوپ‌ها آن‌قدر غنی و خوشمزه هستند که به راحتی می‌توانند به عنوان یک وعده غذایی (بهتر است برای شام انتخاب شوند) نوش جان کنید. یکی از گزینه‌هایی که از میان سوپ‌های فراوان می‌توانید برای شام خود و کودک دلبندتان آماده کنید، سوپ گوجه‌ است. این سوپ که حالت غلیظش به آن طعم منحصر به فردی می‌دهد به یکی از انتخاب‌های درجه یک شما و خانواده تبدیل خواهد شد. شک نکنید! با این قسمت از آشپزخانه کودکت همراه باشید تا با طرز تهیه سوپ گوجه بیشتر آشنا شویم.

بیشتر بخوانید: سوپ مرغ خوشمزه؛ غذایی جذاب و ساده برای کودک در روزهای پاییز

مواد لازم برای تهیه سوپ گوجه ای

سوپ گوجه - مواد لازم

  • ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
  • ۱ فنجان کرفس خرد شده؛
  • ۱ فنجان هویج خرد شده؛
  • ۱ فنجان پیاز خرده شده؛
  • ۸۰۰ گرم گوجه؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری آویشن؛
  • یک-چهارم فنجان ریحان تازه؛
  • ۳/۵ فنجان آب مرغ بدون نمک (گیاهخواران می‌توانند آب سبزیجات مورد علاقه خود مانند کرفس را استفاده کنند)؛
  • پنیر پارمزان (اختیاری)؛
  • ۲ قاشق غذاخوری کره؛
  • ۲ قاشق غذاخوری آرد؛
  • ۱ عدد برگ بو؛
  • ۱/۷۵ فنجان شیر کم‌چرب (۲درصد) گرم؛
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی.
 

دستور تهیه سوپ گوجه ای

سوپ گوجه ای - دستور تهیه

ابتدا باید قابلمه خود را روی حرارت ملایم گرم کنید و بعد روغن، کرفس، هویج و پیاز را اضافه کنید. اجازه بدهید که این مواد تا طلایی شدن پیاز یعنی در حدود ۵ تا ۶ دقیقه بپزند. حالا باید گوجه‌ها را خرد کنید، پوست بگیرید و با دست ورز بدهید تا حالت یکپارچه‌ای در کنار هم پیدا کرده و به قابلمه یا آرام‌پز اضافه کنید. آویشن، برگ بو، آب مرغ، ریجان و پنیر پارمزان را هم اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید تا ۶ ساعت زیر آن روشن بماند و همه مواد پخته شوند. سبزیجات باید به خوبی نرم و مزه‌ها کاملا با هم ترکیب شوند.

بعد از پختن سوپ باید آن را درون مخلوط‌کن بریزید تا ترکیبات صاف و یکدست شوند. حالا کره را روی حرارت ملایم آب و آرد را به آن اضافه کنید. این ترکیب را به مدت ۴ تا ۵ دقیقه هم بزنید. شیر را هم به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدست بشود. سپس مواد مخلوط‌شده سوپ را بار دیگر داخل قابلمه یا آرام‌پز بریزید، مخلوط تازه حاوی کره و… را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید که سوپ ۳۰ دقیقه دیگر بپزد.

این سوپ خوشمزه بی‌شک، نظر تمام کسانی را که سوپ دوست ندارند، تغییر خواهد داد و آنها را به عشاقان سینه‌چاک سوپ‌ گوجه تبدیل خواهد کرد. کودکان هم این سوپ را دوست خواهند داشت.

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

پنج شنبه 1 آذر 1397  10:27 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 
سوپ مرغ

سوپ مرغ خوشمزه؛ غذایی جذاب و ساده برای کودک در روزهای پاییز

 
 
 
 

در روزهای سرد و بارانی پاییز، چه چیزی بیشتر از یک ظرف سوپ مرغ خوشمزه و داغ برای کودک دلبندتان مناسب است؟ همه مواد مقوی و سالم مثل: سیب‌ زمینی، قارچ، مرغ، هویج، پیاز و … در یک گردهمایی جالب در قابلمه شما به سوپ مرغ تبدیل می‌شوند. یکی از نقاط قوت این سوپ در شیوه‌های مختلف سِرو کردن آن است؛ هم می‌توانید آن را درون نان‌های بزرگ مخصوص سوپ بریزید و حال و هوای شیک و مجلسی به آن بدهید و هم می‌توانید خیلی ساده و سریع برای خوردن شامی ساده برای کودکتان، سوپ را آماده کنید. با آشپزخانه کودکت همراه باشید تا طرز تهیه سوپ مرغ را با هم مرور کنیم.

دستور تهیه سوپ مرغ پاییزی

سوپ مرغ - تهیه

بدیهی است که برای تهیه سوپ مرغ در درجه نخست باید به فکر تهیه مرغ باشید. پس ابتدا تعدادی سینه مرغ را بپزید. بهتر است ۳ قطعه سینه مرغ خام را به مدت ۱۵ دقیقه بپزید و سپس مرغ پخته‌شده را به قطعات کوچک تقسیم کنید. یکی از نقاط قوت سوپ مرغ این است که کاملا شکم کودک را سیر می‌کند. بسیاری از بچه‌ها و حتی بزرگسالان معتقد هستند که سوپ غذا نیست. زیرا بیشتر سوپ‌ها به اندازه کافی، معده را پر نمی‌کنند اما این سوپ همه معادلات را برهم می‌زند و ضمن سبک بودن کاملا سیرکننده است.

 

مواد لازم برای تهیه سوپ مرغ

سوپ مرغ - مواد

  • یک چهارم فنجان آرد (برای درست کردن آردی که فاقد گلاتن است از ۲ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت استفاده کنید)؛
  • ۲ فنجان آب؛
  • ۴ فنجان شیر بدون چربی؛
  • ۱ عدد ساقه کرفس بزرگ، خُردشده؛
  • نصف پیاز خرُد شده؛
  • ۸ عدد قارچ کوچک؛
  • ۲ عدد عصاره مرغ؛
  • فلفل تازه به مقدار کافی؛
  • کمی آویشن؛
  • ۲۰۰ گرم از سبزیجات (ذرت، نخود، هویج، لوبیا و…)
  • ۲ عدد سیب‌زمینی پخته و قطعه‌ قطعه‌ شده؛
  • نمک؛
  • ۳ قطعه سینه پخته‌شده مرغ(حدود ۴۰۰ گرم).
 

مرحله نهایی تهیه سوپ مرغ

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

بعد از آماده‌سازی مواد لازم برای تهیه سوپ مرغ باید آستین‌ها را بالا بزنید و وارد مرحله شیرین آشپزی بشوید. اما چطور؟

  • نصف فنجان آب سرد را با آرد مخلوط کنید تا ترکیبی یک‌دست ایجاد شود؛
  • شیر و آب را  به آرامی بجوشانید؛
  • تمام مواد یعنی عصاره مرغ، سبزیجات، قارچ، پیاز، فلفل و… را به آب و شیر اضافه کنید؛
  • اجازه بدهید که محتویات قابلمه به ویژه سبزیجات به مدت ۲۰ دقیقه پخته شوند؛
  • بعد از پخته شدن مواد مرحله قبل، سیب‌زمینی‌ها را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه، آنها را بپزید؛
  • حالا نوبت آن رسیده که مرغ‌های قطع‌قطعه‌شده را به قابلمه اضافه کنید و مادامی که مرغ‌ها را اضافه می‌کنید، ترکیب داخل قابلمه را هم بزنید؛
  • ۲ تا ۳ دقیقه دیگر اجازه بدهید که سوپ روی گاز کاملا پخته و غلیظ شود.

حالا سوپ مرغ شما آماده است و می‌توانید در کنار کودک دلبندتان، آن را میل کنید. این سوپ غلیظ و خوشمزه جای هیچ بهانه و طفره رفتن از غذا خوردن را باقی نمی‌گذارد. شک نکنید!

 

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

پنج شنبه 1 آذر 1397  10:29 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

میان وعده ای خوشمزه و سبک برای عصرانه
میان وعده ای خوشمزه و سبک - شکلات بوقلمونی

 میان وعده ای خوشمزه و سبک برای عصرانه

 
 
 

تصور کنید شکلات‌هایی به شکل بوقلمون چقدر می‌توانند با نمک و دوست‌داشتنی باشند. نکته جالب این که خیلی راحت و سریع می‌توانید میان وعده ای خوشمزه و سبک مثل شکلات بوقلمونی را درست کنید. این شکلات‌ها ترکیب مارشملو و شکلات هستند. مطمئن باشید که کودک شما عاشق آن می‌شود. در این قسمت از آشپزخانه کودکت طرز تهیه این شکلات را که جدا میان وعده ای خوشمزه و سبک است به شما یاد می‌دهیم. می‌توانید از کودک دوست داشتنی خود هم برای کمک در تهیه این شکلات‌ها کمک بگیرید تا به سلیقه خودش شکلات بوقلمونی درست کند.

مواد لازم برای تهیه شکلات بوقلمونی

میان وعده ای سبک و خوشمزه - شکلات شکل دار

  • شکلات چیپسیِ کم‌شیرین
  • شکلات سفید
  • مارشملو
  • قاشق
  • چنگال
  • کاسه
  • پاستیل یا آبنبات به شکل ذرت

طرز تهیه میان وعده ای خوشمزه و سبک

ابتدا در ماکرویو یا در کاسه‌ای به روش بِن‌ماری کردن شکلات‌های چیپسی را آب کنید. برای آب کردن شکلات در مایکرویو ۱ تا ۲ دقیقه زمان کافی است. مارشملو را با چنگال در شکلات آب‌شده بزنید و بچرخانید تا شکلات همه جای آن را بپوشاند.

با استفاده از شکلات سفید آب‌شده روی مارشملو شکلاتی می‌شود. سپس دو نقطه برای چشم بوقلمون قرار دهید و با استفاده از یک قلم‌موی نازک، روی این شکلات‌ها چشم بوقلمون را بکشید. بعد از کشیدن چشم برای شکلات بوقلمونی، آنها را روی کاغذ مومی قرار بدهید تا سفت شوند.

 

برای درست کردن نوک بوقلمون هم می‌توانید ۱ عدد پاستیل یا آبنبات به شکل ذرت/ هویج و… را روی مارشملو بگذارید اگر به این مدل از آبنبات‌ها دسترسی نداشتید، با استفاده از آب کردن شکلات سفید و اضافه کردن کمی رنگ خوراکیِ نارنجی به آن، با قیف شیرینی پزی روی مارشملوی شکلاتی نوک بوقلمون را بکشید.

با چنگال، کمی شکلات آب‌شده به پشت شکلات بوقلمونی بمالید و بعد پاستیل‌های ذرتی خود را طوری روی آن قرار دهید که شبیه پرهای بوقلمون به نظر برسد و سفت سرجای خود قرار بگیرند. بعد از تمام شدن این مرحله، شکلات‌های خوشمزه و با نمک شما آماده است. می‌توانید از این شکلات‌ها برای پذیرایی در جشن تولدها استفاده بفرمایید.

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

سه شنبه 6 آذر 1397  10:36 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

غذای کمکی نوزاد، طرز تهیه پوره هویج!

 

پرسش: من دختره 8 ماهه ای دارم،برای تونع غذاییش چه پیشنهادی دارید؟
پاسخ: در دو هفته اول ماه هشتم ضمن ادامه برنامه غذایی قبل، زرده تخم مرغ به رژیم غذایی شیرخوار اضافه و دفعات تغذیه او 5 بار در روز می شود. تخم مرغ را در اب به مدت 20 دقیقه بجوشانید تا کاملاً سفت شود، سپس زرده سفت شده را از سفیده ان جدا کرده و روز اول به اندازه یک نخود از زرده تخم مرغ را در کمی اب جوشیده یا شیرمادر حل و نرم کرده، سپس به شیرخوار بدهید.هر روز صبح همراه با فرنی زرده تخم مرغ را اضافه کرده تا در مدت 10 روز به یک زرده کامل برسد. از ان به بعد می توانید هر روز نصف زرده تخم مرغ را همراه با 3 قاشق مرباخوری فرنی یا( حریره) به کودک بدهید  یا یک روز در میان یک زرده کامل تخم مرغ به او داده و روز بعد 5 تا6 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام داده شود. در این زمان کم کم می توان ازسبزی های نشاسته ای مثل سیب زمینی، کدو حلوایی و نخود فرنگی( نخود سبز) نیز به فاصله هر 3 روز به سوپ کودک اضافه کرد و دلیل ان این است که اگر کودک به سبزی خاصی بی علاقه است یا حساسیت دارد مادر متوجه شود. بهتر است غلظت سوپ به اندازه حلیم باشد.

غذای کمکی نوزاد، طرز تهیه پوره هویج!

 توجه

- سیب زمینی را بعد از شستن باید پخت، سپس پوست ان را جدا کرد و سیب زمینی پخته شده را به سوپ اضافه کرد.

 بعد از پوست کندن سیب زمینی اگر بخشی از ان سبز رنگ بود، باید ان را جدا کرد و دورانداخت و بقیه سیب زمینی را که سالم و زرد رنگ است به سوپ کودک اضافه کرد.

- معمولاً یک چهارم سیب زمینی برای هر وعده سوپ و یک سیب زمینی متوسط برای سوپ تمام روز کافی است. یک تکه کوچک از کدو حلوایی به اندازه یک قوطی کبریت برای سوپ تمام روز کفایت می کند.

- استفاده از گوجه فرنگی به سوپ به فاصله سه روز از اضافه کردن یک نوع سبزی اشکالی ندارد.

- بعد از سوپ ظهر و شب می توان یک قاشق مرباخوری ماست هم به کودک داد و مقدار ان را به تدریج و برحسب تمایل او اضافه کرد. بهتر است ماست با سوپ مخلوط نشود تا شیرخوار، با طعم خود ماست اشنا شود. ولی اگر شیرخوار مخلوط ماست با سوپ را دوست داشت این کار بالامانع است. به عنوان مثال 3 نوع سوپ که تنوع موادغذایی در محتویات ان رعایت شده است ذکر می شود.

1- گوشت مرغ، هویج، برنج، جعفری و سیب زمینی.

2- گوشت گوسفند، لوبیا سبز، برنج، گشنیز، گوجه فرنگی.

3- گوشت گوساله، کدو حلوایی، جعفری، سیب زمینی و گوجه فرنگی. اضافه کردن کمی پیاز رنده شده یا خرد شده به سوپ برای از بین بردن بوی مرغ یا گوشت اشکالی ندارد. هم چنین افزودن چند قطره اب لیموترش تازه یا اب نارنج تازه به سوپ و غذای کمکی، هم ان را خوش طعم می کند و هم جذب اهن را افزایش می دهد.

غذای کمکی نوزاد، طرز تهیه پوره هویج!

دو هفته اخر ماه هشتم برنامه غذایی کودک در دو هفته اخر ماه هشتم زندگی

-  صبح :3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره + نصف زرده تخم مرغ  

- 10 صبح :3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره و یا پوره  

-  ظهر: 3 تا 6 قاشق مرباخوری سوپ + 2 تا 4 قاشق مرباخوری ماست 

-  عصر: 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره و یا پوره 

شب: 3 تا 6 قاشق مرباخوری سوپ + 2 تا 4 قاشق مرباخوری ماست.

 طرز تهیه پوره سیب زمینی یک سیب زمینی متوسط را بعد از شستن کامل با پوست می پزیم. بعد از پخته شدن، پوست ان را جدا و سپس سیب زمینی را همراه با یک قاشق مرباخوری کره یا روغن مایع نرم می کنیم، کم کم به ان شیر پاستوریزه ای که قبلاً جوشانده شده باشد اضافه کرده تا به نرمی و غلظت دل خواه برسد.

طرز تهیه پوره هویج پوره هویج هم مثل پوره سیب زمینی تهیه می شود با این تفاوت که اول یک هویج متوسط را به طور کامل شسته و پوسته کنده و ان گاه با کمی اب می پزند و بعد از ان، کره یا روغن و شیر را اضافه می کنند. برای تنوع بخشیدن به غذای کودک، باید هر چند روز یک بار، مواد تشکیل دهنده سوپ را تغییر داد. هر سه روز یک بار می توان جو، بلغور گندم و رشته فرنگی را که قبلاً پخته و نرم شده است، به اندازه یک قاشق مرباخوری به سوپ اضافه کرد. بعد از اضافه کردن جو، گندم و... بهتر است به اندازه یک قاشق مرباخوری کره یا روغن مایع به سوپ اضافه نمود. افزودن کره یا روغن مایع به غذای شیرخوار به ویژه شیرخوارانی که رشد کافی ندارند به رشد انان کمک می کند. از سبزیهای نشاسته ای و یا سایر سبزی ها می توان پوره تهیه کرد و به جای یک وعده فرنی، صبح یا عصر از پوره استفاده نمود.

 

دستور تهیه یک نوع غذای کمکی کودک هشت ماهه

 یک نوع غذای نیمه جامد برای کودک هشت ماهه

آرد برنج یا آرد گندم 1 قاشق مرباخوری

شکر یا نبات 1 قاشق مرباخوری

پودر کنجد یا تخمه آفتابگردان 1 قاشق چایخوری

پودر فندق یا گردو 1 قاشق چایخوری

شیر پاستوریزه  1لیوان

روغن زیتون 1 قاشق چایخوری

غذای کمکی نوزاد، طرز تهیه پوره هویج!

 

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

دوشنبه 1 بهمن 1397  7:24 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

طرز تهیه فرنی نوزاد

طرز تهیه فرنی نوزاد

 
 
فرنی با آرد برنج، فرنی با شیر خشک، فرنی با شیر مادر و.. انواع فرنی های رایج هستند که به سادگی آماده می‌شوند. طرز تهیه فرنی بسیار ساده است. این غذای کمکی خوشمزه را برای نوزاد آماده کنید و او را با طعم خوشمزه فرنی آشنا سازید. بهترین غذای کمکی نوزاد فرنی است. برای تهیه فرنی نوزاد چند دستور مختلف وجود دارد. فرنی از جمله غذاهایی است که می‌توانید به شیوه‌های مختلف آن را آماده کرده و از شش ماهگی به بعد در برنامه غذایی نوزاد و کودک قرار دهید.

طرز تهیه فرنی با آرد برنج برای نوزاد

یکی از رایج‌ترین روش‌های تهیه فرنی برای نوزاد استفاده از آرد برنج است. طرز تهیه فرنی با آرد برنج برای کودک بسیار ساده است و این غذای نوزاد به سرعت آماده می‌شود.

مواد لازم
  • یک قاشق غذاخوری آرد برنج
  • نصف قاشق غذاخوری شکر
  • 5 قاشق غذاخوری شیر
طرز تهیه فرنی نوزاد

طرز تهیه فرنی
  •  ابتدا آرد برنج را با آب و شکر روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
  •  سپس شیر را اضافه کرده و فرنی را هم بزنید تا غلیظ شود.
  • غلظت فرنی این فرنی باید از شیر مادر کمی بیشتر باشد.
نکته: اگر می‌خواهید این فرنی را با شیر گاو تهیه کنید بهتر است که قبل از مصرف آن را کاملاً بجوشانید تا از بابت سلامت شیر مطمئن شوید.

فرنی با شیر خشک

مواد لازم
  • 2 قاشق مربا خوری آرد برنج
  • یک پیمانه آب
  • یک پیمانه شیرخشک

طرز تهیه فرنی برای نوزاد با شیر خشک
  • آب را در قابلمه لعابی کوچکی ریخته و بدون اینکه روی حرارت قرار دهید، آرد برنج را به آن اضافه کنید.
  • آرد برنج را به پشت قاشق در داخل آب صاف کنید تا در آب یکنواخت شود.
  • قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید. این کار را در حدود یک ربع انجام دهید تا فرنی به جوش بیاید و کمی بجوشد.
  •  بعد از یکنواخت شدن مایه آن را از روی حرارت بردارید. غلظت فرنی تا اینجای کار شبیه به ماست است.
  • بعد از اینکه فرنی ولرم شد یک پیمانه شیرخشک به آن اضافه کنید و هم بزنید تا فرنی نوزاد یکنواخت شود. سپس آن را با قاشق کوچک به نوزاد بدهید.
  • اگر فرنی برای کودک زیاد بود آن را در داخل ظرف دردار کوچکی ریخته و در یخچال قرار دهید. این فرنی تا دو روز قابل استفاده است.
نکته مهم در طرز تهیه فرنی نوزاد با شیرخشک
شیر خشک را باید زمانی به فرنی اضافه کنید که داغی آن از بین رفته و ولرم شده باشد، در غیر اینصورت فرنی ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد.

فرنی نوزاد


طرز تهیه فرنی نوزاد فرنی با شیر مادر

برای تهیه فرنی نوزاد می‌توانید از شیر خودتان هم استفاده کنید. در این شرایط بهتر است که ابتدا آرد برنج را با آب بپزید و با قوام سفت‌تری از روی اجاق بردارید تا پس از مخلوط کردن با شیر مادر به قوام مطلوب برسید. روزهای اولی که نوزاد فقط یک یا دو قاشق مرباخوری فرنی می‌خورد بهتر است فرنی تهیه شده را که هنوز شیر مادر به آن اضافه نکرده‌اید را در یخچال بگذارید و دفعات بعد، هر بار کمی از آن را گرم کرده سپس با شیر خود مخلوط کرده به فرزندتان بدهید.

طرز تهیه فرنی برای کودک یکساله

از یک سالگی به بعد می‌توانید به دستور فرنی شکر هم اضافه کنید. تا قبل از یکسالگی مصرف نمک و شکر در غذای کمکی نوزاد مجاز نیست اما بعد از آن می‌توانید طعم‌دهنده‌ها و شیرین‌کننده‌ها را به مقدار کم به غذاهای کمکی نوزاد راه دهید.

طرز تهیه فرنی نوزاد

طرز تهیه فرنی با نشاسته برای نوزاد

مواد لازم
  • یک قاشق غذا خوری نشاسته گندم
  • یک پیمانه آب
  • یک پیمانه شیر خشک
  • 4 عدد بادام
طرز تهیه
  • 3 تا 4 ساعت قبل از پختن فرنی بادام‌ها را داخل آب خیس کنید، بعد پوست آن‌ها را بگیرید و رنده‌شان کنید تا به پودر نرم و لطیفی تبدیل شوند.
  • بادام‌های رنده شده را از صافی عبور دهید تا صاف و یکدست شده و تکه‌های درشت در آن باقی نماند.
  • آب را در ظرف لعابی کوچکی بریزید و نشاسته گندم را با پشت قاشق داخل آن صاف کنید تا حل شود.ئ
  • پودر بادام را به این مواد اضافه کرده و بعد قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • فرنی را به مدت یک ربع تا 20 دقیقه مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت برداشته کنار بگذارید تا حرارت آن کاملاً از بین برود.
  • بعد از ولرم شدن فرنی شیر خشک را اضافه کنید و هم بزنید. فرنی شما آماده است. آن را در ظرف مناسبی ریخته و برای کودک سرو کنید.
شنبه 11 اسفند 1397  10:51 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

آشپزخانه کودکت؛ لازانیای سبزیجات غذایی به طعم طبیعت

لازانیای سبزیجات غذایی به طعم طبیعت

 

نظرتان درباره درست کردن لازانیای سبزیجات با طعم تازه‌ای ازطبیعت تازه چیست؟ آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که سبزیجات مورد نیاز را در باغچه خانه خود بکارید؟ می‌دانستید یکی از تفریحات مورد علاقه بچه‌ها کشاورزی با بزرگترها است؟

مشکلی که اکثر والدین برای تغذیه کودکانشان دارند، مقاومتی است که آن‌ها برای خوردن سبزیجات سالم از خود نشان می‌دهند. همه بچه‌ها عاشق غذاهایی هستند که با پنیر پیتزا درست شده و خوشرنگ و لعاب است. اما آیا تا به حال تلاش کرده‌اید که سبزیجات را به شیوه‌ای که کودک شما دوست دارد به ظرف غذایش اضافه کنید؟ پختن غذایی پر از سبزیجات تازه و سرشار از ویتامین که کودکتان نمی‌تواند به آن «نه» بگوید آرزوی هر پدر و مادری است.

در این قسمت دستور پخت این غذای جادویی که با سبزیجات آماده می‌شود را به شما خواهیم گفت. پس سبد خریدتان را بردارید و برای رفتن به بازار میوه و تره بار آماده شوید. یا اصلا چه بهتر که اگر در خانه‌ای حیاط دار زندگی می‌کنید با کودکان خود باغچه سبزیجات درست کنید و از همین باغچه برای آن‌ها لازانیای سبزیجات با طعم طبیعت درست کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه لازانیای سبزیجات

یک بسته ماکارونی فرمی به شکل فوسیلی (فرفری)

  • یک بسته ماکارونی فرمی به شکل فوسیلی (فرفری)
  • ۵۰۰ گرم پنیر ریکوتا
  • یک و یک دوم پیمانه پنیر موتزارلا و پنیر پیتزای سفید
  • یک ظرف ( به اندازه دلخواه) سبزیجات تازه پخته شده( در صورتی که به سبزیجات تازه دسترسی ندارید و برای درست کردن غذا عجله دارید از سبزیجات یخ زده استفاده کنید.)
  • یک شیشه کوچک (۵۰۰ گرم سس مارینارا)

نکاتی که باید پیش از درست کردن لازانیای سبزیجات به آن دقت کنید

مواد مورد نیاز برای تهیه لازانیای سبزیجات

  • اگر نمی‌دانید ماکارونی فرفری چیست، کافی است نگاهی به عکس زیر بیاندازید. می‌توانید به جای ماکارونی از ورق‌های مخصوص پخت لازانیا استفاده کنید.
  • پنیر ریکوتا : یک نوع پنیر ایتالیایی سفید رنگ است که از باقی مانده آب پنیر تهیه شده و دارای چربی بسیار کمی است. اگر نتوانستید پنیر ریکوتا را در فروشگاه پیدا کنید. دستور تهیه آن را در پایین این مطلب بخوانید.
  • سس مارینارا هم می‌توانید در خانه تهیه کنید. طرز تهیه این سس ایتالیایی که برای درست کردن پیتزا، لازانیا و اسپاگتی بسیار مناسب را در پایین همین مطلب بخوانید.

 

 طرز تهیه لازانیای سبزیجات

فر را روی ۳۵۷ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و اجازه دهید گرم شود. ماکارونی‌ها را طبق دستور پخت در قابلمه‌ای ریخته و اجازه دهید بجوشد تا نرم شود.

سبزیجات پخته یا یخ زده خود را با سس مارینارا، پنیر ریکوتا و پنیر موتزارلا مخلوط کنید و در کاسه‌ای قرار دهید.

کف ظرفی که می‌خواهید در آن لازانیا را سرو کرده، با اسپری روغن چرب کنید.

وقتی ماکارونی‌ها نرم شدند آن‌ها در کاسه‌ای که بزرگ با سس مارینارا و سبزیجاتی که از قبل مخلوط کرده‌اید بریزد و خوب هم بزنید. دقت داشته باشید که همه ماکارونی‌ها با این مخلوط پوشیده شوند.

مواد را در ظرف ریخته و برای مدت زمان ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. تا زمانی که روی لازانیای شما طلایی نشده و پنیر‌ها آب شود، صبر کنید.

اگر از ورقه‌های لازانیا برای درست کردن لازانیای سبزیجات استفاده می‌کنید. مانند دستور العمل پخت لازانیای معمولی عمل کرده فقط در آخرین لایه پنیر موتزارلا و سس مارینارا اضافه کنید.

لازانیای خوشمزه شما آماده است، با سبزیجات تازه آن را تزئین کنید و از صرف یک وعده غذایی خوشمزه کنار خانواده خود لذت ببرید.

طرز تهیه پنیر ریکوتا

طرز تهیه پنیر ریکوتا :

پنیر ریکوتا را می‌توانید از بیرون تهیه کرده یا در خانه درست کنید. اگر نتوانستید آن را در فروشگاه‌ها پیدا کنید، دستور غذای زیر تهیه پنیر را به شما آموزش می‌دهد.

برای درست کردن پنیر ریکوتا شما نیاز به وسایل زیر دارید

  • پارچه نخی نسبتا بزرگ
  • یک پیمانه خامه سنگین
  • ربع پیمانه سرکه سفید
  • دو لیتر شیر کامل ۳.۵ درصد چربی
  • به مقدار لازم نمک

نکته: استفاده از نمک برای درست کردن پنیر ریکوتا کاملا اختیاری است. اگر پنیر را برای غذا استفاده می‌کنید یک هشتم قاشق چایخوری نمک اضافه کنید و اگر برای دسر است نیازی به اضافه کردن نمک نیست.

 

روش تهیه پنیر ریکوتا

ابتدا شیر، خامه و در صورت نیاز نمک را در ظرفی نسوز روی شعله متوسط قرار دهید و هم بزنید تا حرارت به طور یکسان پخش شود. بعد از جوش آمدن مخلوط شیر و خامه آن را از روی شعله بردارید و سرکه را اضافه کنید. یک تا دو دقیقه هم بزنید و پنج دقیقه صبر کنید، محلول باید شروع به بریده شدن کند، اگر اینطور نشد؛ یک قاشق غذاخوری دیگر سرکه اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

اجازه دهید مخلوط کامل بریده شود. داخل یک آبکش پارچه نخی (صافی یا تنظیف) را پهن کنید و مخلوط را از آن رد کنید، اجازه دهید آب آن کامل خارج شود. آن چه در تنظیف می‌ماند پنیر ریکوتا است.

پنیر ریکوتا بافتی خامه‌ای و نرم دارد و اگر می‌خواهید کودکتان تغذیه‌ای سالمتر داشته باشد با اضافه کردن مقدار دلخواه نمک در ابتدای کار، پنیر ریکوتای خامه‌ای درست کنید که جایگزین پنیرهای کارخانه‌ای شود.

طرز تهیه سس مارینارا

طرز تهیه سس مارینارا

سس مارینارا، یک سس ایتالیایی بسیار خوشمزه بوده که در غذاهای مختلف از پیتزا تا اسپاگتی می‌توانید از آن استفاده کنید.

 

برای تهیه این سس خوشمزه شما نیاز به مواد زیر دارید

  • آب گوجه فرنگی تازه یا گوجه فرنگی رنده شده
  • پیاز نگینی خرد شده
  • سیر خرد شده
  • سبزیجات تازه
  • ادویه به مقدار لازم
  • روغن زیتون
  • آبلیمو
  • نمک، آویشن و طعم دهنده دلخواه

روش تهیه

در مرحله اول در ماهیتابه‌ای روی شعله متوسط روغن زیتون، پیاز و سیر را تفت دهید و بعد از طلایی شدن آن‌ها، گوجه فرنگی خرد یا رنده شده را اضافه کنید. سپس نمک، فلفل و آبلیمو را افزوده و اجازه دهید برای مدت زمان ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم پخته شوند. در این مرحله چند بار گوجه فرنگی‌ها را هم بزنید که ته نگیرد.

بعد از پخته شدن سس، آن را به همراه جعفری و آویشن در مخلوط کن ریخته و خوب میکس کنید. بعد از آن دوباره سس را روی حرارت ملایم برای ۱۰ دقیقه قرار دهید تا خوب پخته شود. نکته اصلی در پخت سس مارینارا این است که اجازه دهید سس به آرامی روی حرارت ملایم پخته شود و صبور باشید.

نکات تغذیه‌ای لازانیای سبزیجات

حقایق تغذیه‌ای لازانیای سبزیجات

مواد گفته شده برای شش نفر کافی است. علاوه بر این کالری حاصل از یک بشقاب لازانیای سبزیجات خوشمزه حدود ۲۸۴ کیلو کالری است. که بر اساس نیاز خود می‌توانید برای کاهش کالری آن مواد را کم و زیاد کنید.

  • چربی کل ۱۵ گرم
  • کربوهیدارت کل ۴۳ گرم
  • کل فیبر موجود ۴ گرم
  • کل پروتئین موجود ۲۳ گرم

نکته: اطلاعات تغذیه‌ای نوشته شده بر اساس نیاز انسان بالغ بر اساس ۲۰۰۰ کالری در روز است.

پنج شنبه 9 خرداد 1398  1:09 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

۱. بادمجان پخته شده با پنیر

مواد مورد نیاز:

  • یک بادمجان بزرگ تکه شده
  • یک فنجان شیر
  • یک قاشق غذاخوری نمک
  • یک فنجان آرد
  • یک فنجان پودر سوخاری
  • یک قاشق غذاخوری ادویه
  • یک قاشق غذاخوری روغن گیاهی
  • یک فنجان سس ماکارونی
  • یک پیمانه پنیر تازه موزرلا
  • یک فنجان پنیر تازه پارمسان

دستور غذا با بادمجان و پنیر

مراحل آماده سازی

    • دمای فر را روی ۴۳۵ درجه فارنهایت قرار دهید.
    • شیر و نمک را در یک ظرف مخلوط کنید. تکه‌ها‌ی بادمجان را به ظرف اضافه نمایید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه در مخلوط استراحت کند.
    • در یک ظرف دیگر، آرد، پودر سوخاری، نمک و فلفل را مخلوط کنید. یک ورق آلومینیومی را روغن بزنید.
    • بعد از اینکه تکه‌ها‌ی بادمجان را درون مخلوط آرد و پودر سوخاری غلتاندید، آن‌ها را درون ورق روغنی قرار دهید.
    • زمانی که تکه‌ها‌ی بادمجان درون فر طلایی شد، سس پاستا و پنیر را روی آن‌ها بریزید و اجازه دهید پنیر با حرارت فر ذوب شود.
جمعه 24 خرداد 1398  5:37 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها