0

آشپزی و غذای کودک

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

دستور غذایی برای تغذیه 10 تا 12 ماهه ها

 

دستور غذایی برای تغذیه 10 تا 12 ماهه ها

سوپ را بجوشانید، برنج و عدس را اضافه كنید، حرارت را كم كنید و تقریبا 45 دقیقه بجوشانید تا برنج و عدس نرم شوند. سبزی‌های را زیر آب سرد بشویید و به برنج و عدس پخته اضافه كنید.

 

 

الف) برنج قهوه‌ای با سبزی‌ها و عدس                          

- یک و نیم لیوان سوپ جوجه كم سدیم (كم نمك)

- نصف  لیوان برنج قهوه‌ای

- نصف لیوان عدس (پر از پروتئین، آهن و كلسیم)

- 150 گرم مخلوط سبزی‌های خرد شده

سوپ را بجوشانید، برنج و عدس را اضافه كنید، حرارت را كم كنید و تقریبا 45 دقیقه بجوشانید تا برنج و عدس نرم شوند.

سبزی‌های را زیر آب سرد بشویید و به برنج و عدس پخته اضافه كنید.

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

ب) بوقلمون چرخ شده با لوبیا قرمز، گوجه‌فرنگی و لوبیا سبز        

لوبیاهای قرمز مورد مصرف در این دستور تهیه، غنی از كلسیم و آهن هستند.

- 200 گرم سینه بوقلمون چرخ شده

- یک قاشق چایخوری ریحان خشك شده

- نصف قوطی كنسرو لوبیا قرمز پخته، شسته و آبگیری شده

- 200 گرم گوجه‌فرنگی‌های مكعبی آب پز شده

- نصف لیوان لوبیا سبز خرد شده پخته

گوشت بوقلمون چرخ شده را با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ صورتی آن از بین برود، ریحان خشك شده را اضافه كنید.

روغن تابه را خالی كنید و بوقلمون را در كاسه بگذارید.

لوبیاهای قرمز، گوجه‌فرنگی‌های پخته (همراه با آب آنها)، و لوبیا سبزهای ریزشده را اضافه كنید.

با هم مخلوط كرده، حرارت دهید و سرو كنید.

دکتر محمدرضا وفا و همکاران؛ متخصصین تغذیه

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 16 مهر 1396  3:41 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پوره براکلی، سیب زمینی و پنیر

 

پوره براکلی، سیب زمینی و پنیر

سیب‌زمینی و براکلی را بخارپز کنید. وقتی سیب‌زمینی و براکلی پخت، آنها را همراه پنیر در مخلوط‌کن بریزید. کمی از آب پخت به پوره اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد.

 

 

9-12 ماه

مواد لازم

سیب‌زمینی خرد کرده                  1 پیمانه

براکلی خرد کرده                         1 پیمانه

پنیر چدار خرد کرده                       2 قاشق سوپخوری

 

روش تهیه

سیب‌زمینی و براکلی را بخارپز کنید.

وقتی سیب‌زمینی و براکلی پخت، آنها را همراه پنیر در مخلوط‌کن بریزید.

کمی از آب پخت به پوره اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد.

شنبه 22 مهر 1396  9:21 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

قایق هایی از کدو

 

قایق هایی از کدو

پیاز، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، سیر و پنیر را ریز خرد کنید. فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت گرم کنید. روی سینی کاغذ بیندازید. تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید.

 

 

2-3 سال

مواد لازم قایق هایی از کدو 

پیاز                       1 عدد متوسط

فلفل دلمه‌ای قرمز    1 عدد متوسط

گوجه‌فرنگی            2 عدد متوسط

سیر                      2 حبه

پنیر                       50 گرم

روغن                     1 قاشق سوپخوری

پودر زیره                 1 قاشق چایخوری

پودر چیلی              1 قاشق چایخوری

کدو                        4 عدد درشت

 

روش تهیه قایق هایی از کدو

پیاز، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، سیر و پنیر را ریز خرد کنید.

فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت گرم کنید. روی سینی کاغذ بیندازید.

تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید و روغن را در آن بریزید. پیاز و فلفل دلمه‌ای را 10 دقیقه در آن تفت دهید.

آنگاه گوجه‌فرنگی، سیر، زیره و پودر چیلی را بیفزائید و 8 تا 10 دقیقه دیگر تفت دهید.

در این هنگام کدوها را برش طولی بزنید و به دو قسمت تقسیم کنید و ساقه چوبی آنها را جدا کنید.

با استفاده از یک قاشق کوچک و با دقت وسط کدوها را خالی کنید.

اکنون کدوها را در سینی فر آماده کرده بچینید و داخل آنها از مخلوط گوجه‌فرنگی بریزید و روی آن پنیر رنده کرده بپاشید و 20 دقیقه بپزید تا کدوها نرم شوند.

 

- تحریریه زندگی آنلاین

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 22 مهر 1396  9:21 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

سالاد مرغ در ساقه های کرفس

 

سالاد مرغ در ساقه های کرفس

 

 

 

12-24 ماه

مواد لازم سالاد مرغ در ساقه های کرفس

سینه مرغ پخته و خرد کرده   2 پیمانه

پیاز خرد کرده                     3 قاشق سوپخوری

کرفس                              1 ساقه

ماست                             یک‌چهارم پیمانه

آبلیمو                              یک‌دوم قاشق چایخوری

پودر سیر                          یک‌دوم قاشق چایخوری

بادام خرد کرده                   یک‌چهارم پیمانه

 

روش تهیه سالاد مرغ در ساقه های کرفس

سینه مرغ را بپزید و آن را خرد کنید. پیاز را خرد کنید.

کرفس را بشویید و به اندازه دلخواه برش بزنید.

سپس ماست، پیاز، آبلیمو و پودر سیر را مخلوط کنید.

مرغ را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.

در ظرف را بگذارید و آن را در یخچال قرار دهید.

حالا از مخلوط مرغ روی تکه‌های کرفس بریزید و روی آن بادام بپاشید.

سپس در صورت تمایل، آن را با شوید تزئین کنید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

پنج شنبه 11 آبان 1396  9:32 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

مافین های خوشمزه صبحانه

 

مافین های خوشمزه صبحانه

 

 

 

12 تا 24 ماه

مواد لازم مافین های خوشمزه صبحانه

روغن مایع                                       به مقدار کم

تخم‌مرغ                                           6 عدد درشت

شیر                                                یک چهارم پیمانه

فلفل دلمه‌ای قرمز ریز خرد کرده            1 عدد متوسط

اسفناج خرد کرده                               سه چهارم پیمانه

پنیر چدار خرد کرده                            یک چهارم پیمانه

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

روش تهیه

قالب‌های مافین را با مقدار کمی روغن چرب کنید و کنار بگذارید.

فر را با حرارت 375 درجه فارنهایت گرم کنید. تخم‌مرغ‌ها و شیر را در کاسه‌ای، خوب با همزن بزنید.

سپس فلفل دلمه‌ای،‌ اسفناج و پنیر را به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کنید.

حالا سه چهارم قالب‌های مافین را از مخلوط حاصل پر کنید و مافین‌ها را 20 تا 25 دقیقه بپزید تا وسط آنها سفت شود.

اکنون صبر کنید تا مافین‌ها کمی خنک شوند.

شما می‌توانید از این مافین‌های خوش‌طعم برای صبحانه و یا میان‌وعده فرزندتان هم استفاده کنید.

استفاده از فلفل دلمه‌ای قرمز و اسفناج باعث رنگی شدن این مافین می‌شود و کودکان از خوردن آن بیشتر لذت خواهند برد.

افزودن کمی پنیر هم به طعم بهتر آن کمک می‌کند. کودکان می‌توانند این مافین‌ها را همراه سالسا یا کچاپ میل کنند.

 زندگی آنلاین 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 22 آبان 1396  9:09 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوازدان – بخش اول

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوازدان – بخش اول


کمپوت موز ( مناسب چهار تا شش ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد موز
1 بسته شکر وانیل دار ( یک قاشق مربا خوری )
•    پوست موز را با برس و آب بشویید و آن را به مدت 10 دقیقه با بخار بپزید.
•    پوست موز پخته پخته را جدا کنید. موز را در بشقاب کاملا نرم کرده و در صورت شکر وانیل دار به آن اضافه کنید.
توجه : وقتی کودک کمی بزرگتر شد میتوان مقداری خامه نیز به موز اضافه کرد. در صورتی که ظرف های پخت با بخار و یا زنبیل های مخصوص این کار را ندارید موز را داخل سبد فلزی قرار داده و آن را در ظرفی حاوی آب بگذارید و حدود 20 دقیقه با در بسته حرارت دهید.
کمپوت زردآلو ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
3 تا 4 عدد زردآلوی رسیده
2حبه قند
•    زردآلو را شسته هسته هایش را جدا کنید. سپس آن را در ظرفی حاوی نصف لیوان آب قرار داده و 15 دقیقه حرارت دهید.
•    زردآلوی پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید و در بشقاب بریزید.
•    حبه های قند را زیر شیر آب مرطوب کرده و داخل قابلمه ای به صورت کارامل درآورید. سپس آن را روی کمپوت بریزید.
کمپوت گیلاس ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
1 مشت گیلاس قرمز و رسیده
1 قاشق سوپخوری شکر
•    گیلاس را بشویید و پس از جدا کردن ساقه و هسته هایش در ظرفی حاوی آب و یک قاشق سوپخوری شکر حرارت دهید.
•    گیلاس های پخته را توسط مخلوط کم به صورت پوره درآورید.
•    کمپوت را در بشقاب بریزید و در صورت تمایل مقداری پنیر با ماست کرم دار به آن اضافه کنید.
•    گیلاس خون را تمیز کرده و مورد علاقه ی کودکان است.
کمپوت انجیر تازه (مناسب نه ماهگی)
مواد لازم :
2-3 عدد انجیر کاملا رسیده ( له نشده )
1 بسته شکر وانیل دار ( یک قاشق مرباخوری)
4/1 لیمو ترش
1 قاشق سوپخوری خامه
•    پوست انجیرها را بگیرید و آنها را چهار قسمت کنید. سپس انجیر ، شکر وانیل دار ، چند قطره لیموترش و دو قاشق سوپخوری آب را در ظرفی به مدت 10 دقیقه حرارت دهید و گاهی هم بزنید.
•    انجیر پخته را در بشقابی بریزید و کاملا نرم کنید.بعد از اینکه انجیر خنک شد خامه را به آن اضافه کنید.
توجه : این کمپوت مغذی ولی ملین است.
 کمپوت مخلوط میوه  ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
2/1 سیب
2/1 گلابی
1 عدد آلوی سیاه
1 ساقه کوچک انگور
کمی شکر وانیل دار
4/1 لیموترش
•    میوه ها را شسته و پوست بگیرید.حبه های انگور را از شاخه جدا کنید .
•    میوه ها را با کمی شکر وانیل دار در ظرفی ریخته و دو تا سه قاشق آب نیز به آنها اضافه کنید و بگذارید به مدت 10 تا 15 دقیقه روی آتش ملایم بپزد. گاهی نیز آنها را هم بزنید.
•    میوه های پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
توجه : در فصل های مختلف میتوان کمپوت هایی متنوع تهیه کرد. میتوان ترکیب کمپوت را با توجه به میوه های فصل عوض کرد. در زمستان با سیب ، گلابی ، موز ، یک قطعه آناناس ، مقداری شکر وانیل دار ، آب پرتقال و یا آب گریپ فروت میتوانید کمپوت مخلوط میوه تهیه کنید.

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

یک شنبه 5 آذر 1396  8:59 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش دوم

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش دوم


کمپوت میوه های قرمز ( مناسب پنج ماهگی)
مواد لازم :
50 گرم توت فرنگی
50 گرم تمشک
50 گرم انگور فرنگی
1 قاشق سوپخوری شکر وانیل دار
•    میوه ها را جدا جدا تمیز کرده و پس از شستن در قابلمه ای همراه با شکر و دو قاشق سوپخوری آب به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم حرارت دهید.
•    میوه های پخته را توسط مخلوط کن به صورت کمپوتی نرم درآورید.میوه های قرمز سرشار از ویتامین C بوده و مورد علاقه کودکان هستند.
کمپوت آلوی قطره طلا (مناسب شش ماهگی )
مواد لازم :
250 گرم آلوی قطره طلا
1 قاشق مرباخوری شکر یا عسل گلابی
•    آلوها را بشویید و هسته ی آنها را جدا کنید. سپس همراه با نصف لیوان آب به مدت 20 دقیقه حرارت دهید.
•    آلوی پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
•    کمپوت را در ظرفی مخصوص بریزید و عسل گلابی یا شکر را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید و به کودک بدهید.
کمپوت سبزی ( مناسب پنج ماهگی )
پیشنهاد کمپوت سبزی کمی غیرمعمولی به نظر می رسد ولی چون اغلب کودکان به سوپ و پوره های دارای طعم نمکی علاقه ای نشان نمی دهند ، سبزی ها را میتوان به صورت شیرین به آنها داد.
100 گرم کدوی حلوایی
4/1 کاهوی نرم
2/1 کدو
1 عدد گوجه فرنگی
2 قاشق سوپخوری شکر
•    پوست ضخیم ، دانه و الیاف کدو حلوایی را جدا کنید. برگ های غیرسالم کاهو را حذف کرده و بقیه را بشویید. گوجه فرنگی و کدو را با پوست بشویید و با بخار بپزید.
•    کدو حلوایی و کدوی معمولی را به قطعاتی کوچک تقسیم کنید. دانه و پوست گوجه فرنگی را جدا کنید. کاهو را کاملا ریز کرده و همراه با مواد دیگر و دو قاشق سوپخوری شکر و مقدار کمی آب در قابلمه ای ریخته و به مدت 10 دقیقه روی شعله ملایم حرارت دهید. گاهی نیز آن را هم بزنید.
•    سبزی های پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
توجه : در ترکیب پوره یا کمپوت سبزی میتوان با اضافه و یا کم کردن بعضی از سبزی ها تغییرات بسیاری به وجود آورد.
کمپوت هلو ( سه تا چهارماهگی )
مواد لازم :
2 عدد هلوی رسیده
1 قاشق مرباخوری شکر وانیل دار
2/1 لیموترش
•    پوست و هسته هلو را جدا کرده و گوشت آن را چهار قسمت کنید . سپس آنها را در قابلمه ای ریخته ، شکر وانیل دار و آبلیمو را نیز به آن اضافه کنید. این مخلوط را به مدت 10 دقیقه حرارت دهید ( درب ظرف باید بسته باشد).
•    هلوی پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
هلو ، میوه ای زود هضم بوده و مورد علاقه کودکان است. در صورت امکان هلوی صورتی را به هلوی سفید ترجیح دهید.
کمپوت گلابی ( سه تا چهار ماهگی )
مواد لازم :
2 عدد گلابی آبدار
•    گلابی را پس از شستن پوست بکنید. دانه و قسمت های اضافی آن را جدا کنید و در جهت طولی به چهار قطعه تقسیم کنید ( یا به قطعاتی ریزتر ).
سپس آنها را در قابلمه ای همراه با یک قاشق سوپخوری آب به مدت 10 دقیقه حرارت دهید ( حرارت ملایم باشد).
•    گلابی پخته را توسط مخلوط کن نرم کنید.

یک شنبه 5 آذر 1396  9:00 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش سوم

 

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش سوم


کمپوت سیب ( مناسب چهارماهگی)
مواد لازم:
1 یا 2 عدد سیب ( گلاب یا قندک)
2/1 لیموترش
•    سیب را پوست کنده و چهارقسمت کنید. دانه ها و قسمت های سفت آن را جدا کرده و به قطعات ریز تقسیم کنید.
•    بلافاصله مقداری آب لیمو روی سیب ها بریزید تا سیاه نشوند. سیب ها را در قابلمه ای حاوی کمی آب به مدت 15 تا 20 دقیقه حرارت دهید تا کاملا بپزد.
•    سیب پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
توجه : سیب اولین میوه ای است که به کودک داده می شود. سیب رسیده ، ضد عطش و صاف کننده ی خون بوده و سبب سهولت هضم می شود.
کمپوت کیوی ( مناسب نه ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد سیب
1 عدد کیوی
مقداری شکر وانیل دار
•    سیب را پوست کنده و چهار قسمت کنید. دانه ها و قسمت های سفت آن را جدا کنید. کیوی را پوست کنده و چهار تکه کنید.
•    میوه ها را همراه با شکر وانیل دار و دو قاشق سوپخوری آب در قابلمه ای به مدت 20 دقیقه حرارت دهید.
•    میوه های پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره در آورید.
توجه : کیوی سرشار از ویتامین C است. طعم ترش کیوی ممکن است برای کودک جالب نباشد. بنابراین سعی کنید کیوی کاملا رسیده را انتخاب کنید.
کمپوت سیب و گلابی با عسل ( مناسب یک سالگی)
مواد لازم :
1 عدد سیب
1 عدد گلابی نرم
1 قاشق مرباخوری عسل
•    پوست میوه ها را بکنید و آنها را چهار قسمت کنید. دانه و قسمت های اضافی آنها را دور بریزید. میوه ها را به قطعاتی کوچک و یا باریک تقسیم کرده و در قابلمه ای همراه با یک قاشق سوپخوری آب به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته و نرم شوند.
•    میوه های پخته را توسط مخلوط کن به صورت کرم یا پوره درآورید.
•    پوره را در بشقاب بریزید و عسل را با آن مخلوط کنید.
توجه : عسل ماده ای بسیار مغذی است. اگر از میوه های شیرین استفاده می کنید اضافه کردن عسل ضروری نیست.
کمپوت آلو ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
100 گرم آلو
•    آلو را پس از شستن 10 دقیقه حرارت دهید تا با افزایش حجم آن راحت تر بتوانید هسته ها را جدا کنید.
•    آلوی بدون هسته را در قابلمه ای همراه با یک لیوان آب به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید.
•    آلوی پخته و آب باقی مانده را توسط مخلوط کن به صورت کرم یا پوره درآورید.
توجه : از این میوه میتوان در دوره ی ابتلای کودک به یبوست استفاده کرد. این میوه دارای مقدار قابل توجهی منیزیم و پتاسیم است.
کمپوت ریواس ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
120 گرم ریواس
2 قاشق سوپخوری شکر
•    ساقه های ریواس را کاملا پاک کرده و بشویید.
•    ریواس را در ظرفی بریزید. شکر را اضافه کنید و پس از مخلوط کردن آنها به مدت 12 ساعت در جایی خنک قرار داده و هرچند گاه آن را هم بزنید.
•    پس از گذشت این مدت ریواس و شکر را در قابلمه ای بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. اگر آب ظرف زیاد بود در آن را موقع حرارت دادن بردارید.
•    ریواس کاملا پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

یک شنبه 5 آذر 1396  9:01 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش چهارم

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش چهارم


کرم آنگلز ( مناسب شش ماهگی)
مقادیر و اندازه های پیشنهادی برای تهیه این کرم حداقل مقدار لازم است. برای سهولت کار میتوانید این کرم را با یک لیتر شیر 200 گرم ، 12 زرده تخم مرغ و یک قاشق مرباخوری وانیل تهیه کرده و به اندازه یک پیمانه از آن را برای کودک کنار بگذارید.
مواد لازم ( برای دو ظرف ):
4/1 لیتر شیر
4/1 شاخه وانیل ( یا 4/1 قاشق مرباخوری پودر وانیل)
3 عدد زرده تخم مرغ
50 گرم شکر
•    شیر را همراه با وانیل در قابلمه ای بجوشانید. مواظب باشید که شیر سر نرود. سپس قابلمه را کنار بگذارید تا نیم گرم شود.
•    در این فاصله زرده های تخم مرغ را با شکر آنقدر هم بزنید تا رنگ آن سفید شود.
•    شیر را کم کم به تخم مرغ اضافه کنید ( اگر شیر گرم باشد تخم مرغ را سفت می کند).
•    مخلوط شیر و تخم مرغ را که به صورت کرم در آمده است روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود ( نباید به مرحله جوشیدن برسد).
•    کرم را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن مصرف کنید.
کرم آنگلز با شکلات ( مناسب هشت ماهگی)
•    پس از تهیه کرم آنگلنز شکلات خوراکی را در حالی که کرم هنوز گرم است به آن اضافه کرده و آن قدر هم بزنید که خوب مخلوط شود.
کرم شکلاتی ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
4/1 لیتر شیر
2 قاشق سوپخوری شکر
2 تکه مربعی شکل شکلات خوراکی ( حدود 10 گرم)
1 عدد تخم مرغ
•    شیر را با شکر بجوشانید. مواظب باشید شیر سر نرود. سپس شیر را از روی حرارت کنار بگذارید و شکلات ها را در آن حل کنید.
•    تخم مرغ را با همزن بزنید و شیر و شکلات را کم کم به آن اضافه کنید. عمل هم زدن را قطع نکنید.
•    این مخلوط را در ظرفی بریزید و در آن را با کاغذ آلومینیومی مسدود کنید و به مدت 20 دقیقه در بخار قرار دهید.
توجه : این کرم را به روش بن ماری نیز میتوان تهیه کرد. در این صورت مدت پخت آن 30 دقیقه است.
کرم واژگون ( مناسب دوازده ماهگی)
این کرم در واقع همان کرم آنگلز است با این تفاوت که در آن از سفیده های تخم مرغ نیز استفاده شده است.
مواد لازم :
4/1 لیتر شیر
4/1 شاخه وانیل ( یا 4/1 قاشق مرباخوری پودر وانیل)
3 عدد تخم مرغ
50 گرم شکر
5گرم کره
•    شیر و شاخه ی وانیل را آنقدر حرارت دهید تا بجوشد. سپس بگذارید نیم گرم شود.
•    تخم مرغ ها را ( سفیده و زرده ) با شکر مخلوط کرده و با همزن آنقدر بزنید تا به صورت کرم درآید . شیر را به تدریج در آن بریزید ( در این موقع شاخه وانیل را کنار بگذارید). این مایع را پس از مخلوط شدن در ظروف مخصوص پخت بگذارید.
•    فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و ظرف حاوی کرم را به مدت 40 دقیقه ( یک ساعت اگر ظرف بزرگ باشد) در فر حرارت دهید. این کرم را می توان به روش بن ماری نیز حرارت داد. در این صورت سینی فلزی فر را از آب گرم پر کرده و ظرف حاوی کرم را داخل سینی قرار دهید.
•    کرم را پس از پختن از فر خارج کرده و آن را در بشقاب کودک برگردانید.
عسل گلابی ( مناسب پنج ماهگی)
مواد لازم :
500 گرم گلابی
250 گرم شکر
•    گلابی ها را پس از شستن در ظرفی رنده کرده ( قسمت های سفت و دانه ها باید جدا شوند) سپس شکر را به آن اضافه کنید.
•    مخلوط گلابی و شکر را در ظرفی ( ته آن ضخیم باشد) به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید. گاهی نیز آن را هم بزنید تا گلابی رنگ طلایی به خود بگیرد. این حالت عسل گلابی نام دارد.
توجه : این عسل مانند مربا قابل نگهداری است ولی پس از باز شدن در ظرف آن حداکثر باید تا 15 روز مصرف شود.

یک شنبه 5 آذر 1396  9:02 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش پنجم

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش پنجم


کرپ با مربا ( مناسب دوازده ماهگی)
برای تهیه کرپ ، کمترین اندازه های لازم پیشنهاد شده است. شما براساس این دو اندازه میتوانید با توجه به سن کودک و اشتهای او یک تا دو عدد کرپ را آماده کنید.
مواد لازم ( برای 12 کرپ) :
100 گرم آرد
3 عدد تخم مرغ
30 گرم کره
4/1 لیتر شیر
مقدار بسیار کمی نمک
مربا به انتخاب خودتان
مقداری زردآلو ، مربای میوه های قرمز وغیره
•    آرد و نمک را در ظرفی بریزید. حفره ای در وسط آن ایجاد کنید. تخم مرغ ها را درون آن بشکنید و با چنگال و یا همزن آنقدر هم بزنید تا مخلوط کاملا یکنواخت و نرم شود.
•    کره آب شده را به مخلوط بالا اضافه کرده و به تدریج شیر را نیز در آن بریزید و خوب هم بزنید. این خمیر مایع را به مدت 30 دقیقه کناری بگذارید.
•    پس از این مدت ظرفی لب تخت و یا تابه مخصوص کرپ را روی حرارت قرار دهید ( قطر تابه باید حدود 20 سانتی متر باشد) کف تابه را کمی چرب کنید. با ملاقه مقداری مایع کرپ را روی تابه بریزید و آن را در تمام سطح تابه پخش کنید و هر دو طرف آن را بپزید.
•    تا پایان یافتن خمیر به همین ترتیب عمل کنید. هر بار قبل از ریختن مایع کرپ کف تابه را چرب کنید( چرب کردن ته تابه با یک تکه چربی گوسفند راحت تر است).
•    روی کرپی که برای کودک کنار می گذارید مقداری مربا بریزید و آن را با قاشق به کودک بدهید.
موس موز و توت فرنگی ( مناسب شش ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد موز
1 مشت توت فرنگی
مقداری شکر وانیل دار
•    پوست موز را جدا کنید. توت فرنگی ها را با دقت و ظرافت بشویید و دم آنها را بگیرید.
•    میوه ها و شکر وانیل دار را توسط مخلوط کن کاملا مخلوط کنید تا به صورت کرم اسفنجی شکلی درآید.
شیر برنج با کارامل ( مناسب نه ماهگی )
مواد لازم :
20 سانتی لیتر شیر
40 گرم برنج
1 عدد زرده تخم مرغ
2 حبه قند
کمی شکر وانیل دار
•    شیر را در ظرفی بجوشانید. وانیل را در شیر گرم بریزید.
•    برنج ( قبلا باید شسته شود) را داخل شیر بریزید و حرارت دهید تا کاملا بپزد. سپس از روی حرارت کنار بگذارید.
•    در این فاصله کارامل را تهیه کنید. دو حبه قند را زیر شیر آب مرطوب کرده و فوری در ظرفی با ته ضخیم ( آلومینیومی نباشد) روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت کارامل فندقی رنگ درآید.
•    کارامل را در ظرفی بریزید و ته و کناره های آن را به کارامل آغشته کنید.
•    برنج را در ظرف آغشته به کارامل بریزید و بگذارید 12 ساعت بماند و کارامل به برنج نفوذ کند. پس از این مدت میتوانید دسر را به کودک بدهید.
موس موز و نارگیل ( مناسب نه ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد موز رسیده
1 قاشق نارگیل رنده شده
4/1 لیموترش
•    پوست موز را جدا کرده ( الیاف سفید رنگ اطراف آن را دور بریزید) و آن را به قطعاتی کوچک تقسیم کنید.
•    موز و نارگیل را همراه با چند قطره آبلیمو توسط مخلوط کن خوب مخلوط کنید تا به صورت پوره ای سبک و اسفنجی درآید.
شیر و تخم مرغ ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
20 سانتی لیتر شیر
1 قاشق سوپخوری شکر
1عدد تخم مرغ
چند قطره بهارنارنج
•    شیر و شکر را بجوشانید. توجه کنید شیر سر نرود.
•    تخم مرغ را هم زده و آب بهارنارنج را به آن اضافه کنید. سپس این محلول را در شیر بریزید. در تمام مدت از بهم زدن محلول غفلت نکنید. کرم حاصله را در ظرف های مخصوص ریخته و در آنها را با کاغذ آلومینیومی بپوشانید. سپس آن ها را به مدت 10 دقیقه با بخار داخل فر بپزید. این دسر را میتوان نیم گرم و یا سرد مصرف کرد.
منبع : کتاب آشپزی نوین برای کودکان از سه تا هیجده ماهگی

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

یک شنبه 5 آذر 1396  9:03 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پوره تره فرنگی

پوره تره فرنگی

تره فرنگی و سیب‌زمینی را بخارپز کنید. آب پخت را کنار بگذارید. سپس تره‌فرنگی و سیب‌زمینی را در مخلوط کن بریزید و کمی از آب پخت به آن بیفزائید تا به غلظت مورد نظر برسد.

 


6 – 9 ماه

شما می‌توانید از این دستور برای آشنا کردن ذائقه کودک با یک سبزی پرخاصیت دیگر یعنی تره‌فرنگی استفاده کنید.

مواد لازم

تره فرنگی خرد کرده        2 پیمانه

سیب‌زمینی خرد کرده     1 پیمانه



روش تهیه

تره فرنگی و سیب‌زمینی را بخارپز کنید.

آب پخت را کنار بگذارید.

سپس تره‌فرنگی و سیب‌زمینی را در مخلوط کن بریزید و کمی از آب پخت به آن بیفزائید تا به غلظت مورد نظر برسد.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 14 آذر 1396  6:10 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

مافین های خوشمزه صبحانه

 

مافین های خوشمزه صبحانه

قالب‌های مافین را با مقدار کمی روغن چرب کنید و کنار بگذارید. فر را با حرارت 375 درجه فارنهایت گرم کنید. تخم‌مرغ‌ها و شیر را در کاسه‌ای، خوب با همزن بزنید.

 

 

12 تا 24 ماه

مواد لازم مافین های خوشمزه صبحانه

روغن مایع                                       به مقدار کم

تخم‌مرغ                                           6 عدد درشت

شیر                                                یک چهارم پیمانه

فلفل دلمه‌ای قرمز ریز خرد کرده            1 عدد متوسط

اسفناج خرد کرده                               سه چهارم پیمانه

پنیر چدار خرد کرده                            یک چهارم پیمانه

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

روش تهیه

قالب‌های مافین را با مقدار کمی روغن چرب کنید و کنار بگذارید.

فر را با حرارت 375 درجه فارنهایت گرم کنید. تخم‌مرغ‌ها و شیر را در کاسه‌ای، خوب با همزن بزنید.

سپس فلفل دلمه‌ای،‌ اسفناج و پنیر را به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کنید.

حالا سه چهارم قالب‌های مافین را از مخلوط حاصل پر کنید و مافین‌ها را 20 تا 25 دقیقه بپزید تا وسط آنها سفت شود.

اکنون صبر کنید تا مافین‌ها کمی خنک شوند.

شما می‌توانید از این مافین‌های خوش‌طعم برای صبحانه و یا میان‌وعده فرزندتان هم استفاده کنید.

استفاده از فلفل دلمه‌ای قرمز و اسفناج باعث رنگی شدن این مافین می‌شود و کودکان از خوردن آن بیشتر لذت خواهند برد.

افزودن کمی پنیر هم به طعم بهتر آن کمک می‌کند. کودکان می‌توانند این مافین‌ها را همراه سالسا یا کچاپ میل کنند.

- تحریریه زندگی آنلاین 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 14 آذر 1396  6:15 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

اسنک پیتزا یک پیشنهاد خوشمزه برای کوچولوهای خانواده

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

بعد داخل همان ماهیتابه‌ای که سیر و کره را داخل آن تفت دادید قارچ‌هایی که حلقه کردید را بریزید و یک کم نمک روی آن بپاشید و تفتشان بدهید.


 فردا: اسنک‌ها انواع مختلف دارند و معمولا جز آن دسته غذا‌هایی هستند که همه خیلی طرفدارش هستند مخصوصا بچه‌ها که بدون هیچ بهانه گیری نوش جان می‌کنند. در این مطلب به نقل از بیتوته طرز تهیه یک اسنک آسان و خوشمزه را برایتان می‌گذاریم که از مواد اولیه پیتزا داخل آن استفاده شده و اگر یک موقع کوچولوهایتان هوس پیتزا کرده باشند می‌توانید در خانه تا حدودی خواسته شان را برآورده کنید.

 

طرز تهیه اسنک پیتزا


مواد لازم برای تهیه هر عدد اسنک پیتزا:


نان تست ۲ عدد
کالباس ۱ برگ
سیر رنده شده ۱/۲ قاشق چایخوری
کره ۱۰ گرم
قارچ خام ۲ عدد
پنیر پیتزا ۱ قاشق غذاخوری
سس گوجه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه اسنک پیتزا:


من مقدار مواد را بر حسب یک عدد اسنک برایتان نوشتم تا بر اساس تعدادی که مد نظر دارید مقدار مواد را زیاد کنید. حالا دور تا دور نان‌های تست تان را خیلی نازک می‌برید تا قسمت قهوه‌ای و سفت نان‌ها جدا شود.

برای اینکه نان‌ها یکم طعم دار شوند و از خشکی هم در بیایند کره و سیر را داخل ماهیتابه بریزید و بعد فقط یکم تفتشان بدهید تا کره مزه سیر را بگیرد، ولی نیازی نیست تا سیر سرخ شود.

حالا روی هر دو تا نان هر اسنک از مخلوط سیر و کره بمالید اگر از مزه سیر خوشتان نمی‌آید می‌توانید از کره خالی یا از کره با هر ادویه‌ی دیگری استفاده کنید.


بعد روی سطح یکی از نان‌ها به اندازه کافی سس بمالید.


حالا روی یکی دیگر از نان تست‌ها پنیر پیتزا را پخش کنید.


برگه کالباس را روی پنیر‌ها بگذارید. من از کالباس گیاهی استفاده کردم تا اسنک هام سالم‌تر باشند.

بعد داخل همان ماهیتابه‌ای که سیر و کره را داخل آن تفت دادید قارچ‌هایی که حلقه کردید را بریزید و یک کم نمک روی آن بپاشید و تفتشان بدهید.


وقتی قارچ‌ها آب انداختن حرارت راو زیاد کنید تا آبشان کاملا کشیده شود. حالا قارچ‌ها هم آماده هستند.


قارچ‌ها را روی کالباس می‌گذاریم.

بعد تکه دیگر نان تست را که به سس آغشته کرده بودیم را روی این نان می‌گذاریم.


در نهایت اسنک هایمان را داخل دستگاه ساندویج ساز می‌گذاریم. اگر این دستگاه را ندارید می‌توانید اسنک‌ها را بگذارید داخل یک ماهیتابه نچسب (بدون روغن) و بعد روی آن‌ها یک چیز سنگین بگذارید مثل یک کاسه نشکن و وقتی زیرشان طلایی شد آن‌ها را برگردانید، البته خوبی دستگاه ساندویج ساز این است که اسنک‌ها را خوب پرس می‌کند و مواد بعد از حاضر شدن از داخل اسنک‌ها بیرون نمی‌ریزد.

وقتی اسنک‌ها طلایی شدن از دستگاه آن‌ها را بیرون می‌آوریم و به دو نیم آن‌ها را تقسیم می‌کنیم.


حالا اسنک‌های ما حاضر هستند و می‌توانیم با سس مورد علاقمان آن را سرو می‌کنیم.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 18 آذر 1396  5:55 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

پیتزا آب نباتی، مخصوص بچه ها

 

وب سایت سرآشپز پاپیون: این پیتزا یک پیتزای خوشمزه و زیباست که به ویژه کودکان از طعم و شکل آن لذت خواهند برد.

 

مواد لازم

 

  • سوسیس به مقدار لازم
  • پنیر موزارلا (موتزارلا) ۱.۵ پیمانه
  • خمیر پیتزا ۴۵۰ گرم
  • سس پیتزا یا سس گوجه فرنگی ۱/۲ پیمانه

 

 پیتزای آب نباتی

 

طرز تهیه
 

  1. روی سطح صاف آردپاشی شده، خمیر پیتزا را به شکل مستطیل باز کنید. خمیر را نباید خیلی نازک کنید تا هنگام رول کردن پاره نشود. زیر آن نیز به قدر کافی آرد بپاشید که پس از پر کردن روی آن، به سطح زیرین نچسبد.
  2. روی خمیر یک لایه سس بمالید. پنیر بپاشید وسوسیس یا هر چیزی که دوست دارید بریزید.
  3. از طول خمیر شروع کنید رول کردن پیتزا و تا انتها این کار را ادامه دهید.
  4. با استفاده از قیچی آشپزخانه، رول پیتزا را به رولت هایی با عرض سه سانتی متری برش دهید.
  5. کف سینی فر یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید. این رولت ها را با فاصله درون آن بچینید. آنها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا خمیر پف کند و حجم رولت ها دو برابر شود.
  6. سپس آنها را به مدت ۱۵ تا ۱۸ دقیقه در فر قرار دهید تا پنیرها آب و سطح رولت ها طلایی شوند.
  7. به تعداد رولت های پیتزا، سیخ های چوبی یا چوب های پلاستیکی آب نبات تهیه کنید و آنها را به چوب بکشید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

پنج شنبه 14 دی 1396  9:47 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

کیک های برشی هویج

 

کیک های برشی هویج

تخم‌مرغ، شیر، دارچین، وانیل و هویج را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید. تابه مناسبی را کمی چرب کنید و روی حرارت قرار دهید. حالا هر بار نان‌ها را به مایع فراهم کرده آغشته کنید.

تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین - گروه کودک

 

2 تا 3 نفر

مواد لازم

تخم‌مرغ                                         4 عدد درشت

شیر                                              یک چهارم پیمانه

دارچین                                          1 قاشق چایخوری

وانیل                                             یک هشتم قاشق چایخوری

هویج رنده کرده                               یک چهارم پیمانه

نان تست ورقه‌ای سبوس‌دار              5 برش

پودر نارگیل                                     1 قاشق سوپخوری

روغن                                             به میزان لازم

 

روش تهیه 

تخم‌مرغ، شیر، دارچین، وانیل و هویج را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید.

آنگاه تابه مناسبی را کمی چرب کنید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود.

حالا هر بار نان‌ها را به مایع فراهم کرده آغشته کنید و دوطرف آن را در تابه برشته کنید.

سپس روی نان‌های تخم‌مرغی را با ماست یا عسل آغشته کنید و روی آنها پودر نارگیل، موز، ‌آناناس یا مغزها بریزید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 16 دی 1396  6:04 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
دسترسی سریع به انجمن ها