0

آشپزی و غذای کودک

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

توپ های پنیری

توپ های پنیری

 

12-24 ماه

مواد لازم توپ های پنیری

شیر                      1 پیمانه

روغن زیتون           یک‌دوم پیمانه

نمک                    1 قاشق چایخوری

نشاسته ذرت        400 گرم

تخم‌مرغ                2 عدد

پنیر پارمسان         1 پیمانه

 

روش تهیه توپ های پنیری

فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) گرم کنید. در قابلمه‌ای، شیر، روغن و نمک را بریزید و آن را به جوش بیاورید.

سپس نشاسته ذرت را در ظرف همزن بریزید. بعد شیرداغ را روی نشاسته ذرت بریزید.

همزن را روشن کنید و 2 دقیقه با حرارت متوسط هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.

آن را کنار بگذارید تا کمی خنک شود. آن‌گاه در کاسه کوچکی تخم‌مرغ‌ها را با همزن بزنید.

اکنون تخم‌مرغ‌ها را به آرامی به مخلوط نشاسته ذرت بیفزائید و 1 دقیقه با همزن بزنید.

سپس پنیر پارمسان را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر با همزن بزنید تا خمیر غلیظی به دست بیاید.

قالب‌های کوچک مافین را کمی چرب کنید و آنها را از مخلوط خمیری حاصل پر کنید (کمی از سر قالب‌ها خالی باشد).

توپ‌های‌ پنیری را 25 دقیقه بپزید تا سطح بیرونی آنها خشک و طلایی شود. 5 دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شوند.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 19 شهریور 1396  5:52 PM
تشکرات از این پست
ali_81
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

مافین صبحانه

 

مافین صبحانه

 

 

 

مواد لازم برای تهیه 12 مافین

آرد سبوسدار                    1 پیمانه

آرد جو                             1 پیمانه

دارچین                            1 قاشق چایخوری

بیكینگ‌پودر                       3 قاشق چایخوری

موز رسیده پوست كنده       2 عدد

عسل                              3 قاشق سوپخوری

آب سیب                          یك‌دوم پیمانه

سركه سیب                      2 قاشق چایخوری

كدوی رنده كرده                 1 عدد (حدود یك‌ونیم پیمانه)

گردوی خرد كرده                یك‌دوم پیمانه

كشمش                          یك‌دوم پیمانه

روش تهیه مافین صبحانه

فر را از قبل با حرارت 375 درجه سانتیگراد گرم كنید. قالب مافین را با كاغذ بپوشانید.

سپس آرد، دارچین، بیكینگ‌پودر را در كاسه‌ای بریزید و مخلوط كنید.

آنگاه موز، عسل، آب سیب و سركه سیب را در مخلوط كن بریزید تا مخلوط یكدستی بدست آید.

حالا مواد خشك و مرطوب را با هم مخلوط كنید و كدو، گردو و كشمش را بیفزائید.

در صورت نیاز كمی آب سیب اضافه كنید. مخلوط حاصل را در 12 قالب مافین بریزید و 20 دقیقه بپزید.

اكنون مافین‌ها را از قالب خارج كنید و روی سینی توری قرار دهید تا خنك شوند.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 19 شهریور 1396  5:53 PM
تشکرات از این پست
ali_81
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

توپ های خرما و نارگیل

 

توپ های خرما و نارگیل

.

2-3 سال

مواد لازم توپ های خرما و نارگیل

خرمای بدون هسته                                                          2 پیمانه

مغزها به دلخواه (در اینجا از گردو استفاده شده است)            یک دوم پیمانه

پودر نارگیل                                                                     3 قاشق سوپخوری

وانیل                                                                             2 قاشق چایخوری

آب                                                                                2 قاشق سوپخوری

 

روش تهیه توپ های خرما و نارگیل

همه مواد را در دستگاه غذاساز بریزید تا با هم مخلوط شوند.

مقداری پودر نارگیل در بشقابی بریزید.

از مخلوط، تکه‌هایی بردارید و با دست به صورت توپ‌های کوچک درست کنید.

توپ‌ها را در بشقاب حاوی پودر نارگیل بریزید.

شما می‌توانید آن را در ظروف در بسته بگذارید و در یخچال قرار دهید.

 

منبع: زندگی آنلاین

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 19 شهریور 1396  5:54 PM
تشکرات از این پست
ali_81
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

فریتاتای بخارپز

 

فریتاتای بخارپز

 

تخم مرغ، پنیر پارمسان، شیر، ریحان و روغن زیتون را در کاسه‌ای بریزید. ته بخارپز یک کاغذ مخصوص پخت و پز بیندازید. مقداری آب جوش، برای بخارپز، در ظرفی تهیه کنید.

 

 

12-24 ماه

مواد لازم فریتاتای بخارپز

تخم مرغ                              1 عدد

پنیر پارمسان رنده کرده           1 قاشق سوپخوری

شیر (ترجیحا شیر مادر)          3 قاشق سوپخوری

برگ ریحان                            1 عدد

روغن زیتون                           1 قاشق چایخوری

 

روش تهیه فریتاتای بخارپز

تخم مرغ، پنیر پارمسان، شیر، ریحان و روغن زیتون را در کاسه‌ای بریزید.

ته بخارپز یک کاغذ مخصوص پخت و پز بیندازید.

مقداری آب جوش، برای بخارپز، در ظرفی تهیه کنید.

مخلوط تخم مرغ را در بخارپز بر روی کاغذ بریزید.

در ظرف را بگذارید و 10 دقیقه صبر کنید تا فریتاتا بخارپز شود.

شنبه 25 شهریور 1396  4:43 PM
تشکرات از این پست
ali_81
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پوره مرغ، برنج و سیب

 

 

پوره مرغ، برنج و سیب

پوست سیب و هویج را بگیرید و آنها را ریز خرد کنید. برنج را 30 ثانیه زیر آب سرد بشویید. برنج را بپزید. مرغ، سیب، ‌هویج و ریحان را هم در ظرفی ریخته 30 دقیقه بخارپز نمایید.

 

6-9 ماه

 

مواد لازم پوره مرغ، برنج و سیب

برنج                     سه چهارم پیمانه

آب                       1 پیمانه

ران مرغ                1 عدد

سیب                   یک دوم عدد

برگ ریحان             2 عدد

هویج کوچک          1 عدد

 

روش تهیه پوره مرغ، برنج و سیب

ران مرغ را به صورت تکه‌های کوچک خرد کنید.

پوست سیب و هویج را بگیرید و آنها را ریز خرد کنید. برنج را 30 ثانیه زیر آب سرد بشویید.

برنج را بپزید. مرغ، سیب، ‌هویج و ریحان را هم در ظرفی ریخته 30 دقیقه بخارپز نمایید.

سپس تمام مواد را در ظرف بزرگی بریزید و 1پیمانه مایع (شیر مادر یا آب داغ و یا عصاره سبزیجات) به آن بیفزایید.

همه مواد را 1 دقیقه در مخلوط کن با هم مخلوط کنید تا پوره یکدستی حاصل شود.

 

تحریریه زندگی آنلاین 

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 25 شهریور 1396  4:43 PM
تشکرات از این پست
ali_81
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوازدان – بخش اول

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوازدان – بخش اول


کمپوت موز ( مناسب چهار تا شش ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد موز
1 بسته شکر وانیل دار ( یک قاشق مربا خوری )
•    پوست موز را با برس و آب بشویید و آن را به مدت 10 دقیقه با بخار بپزید.
•    پوست موز پخته پخته را جدا کنید. موز را در بشقاب کاملا نرم کرده و در صورت شکر وانیل دار به آن اضافه کنید.
توجه : وقتی کودک کمی بزرگتر شد میتوان مقداری خامه نیز به موز اضافه کرد. در صورتی که ظرف های پخت با بخار و یا زنبیل های مخصوص این کار را ندارید موز را داخل سبد فلزی قرار داده و آن را در ظرفی حاوی آب بگذارید و حدود 20 دقیقه با در بسته حرارت دهید.
کمپوت زردآلو ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
3 تا 4 عدد زردآلوی رسیده
2حبه قند
•    زردآلو را شسته هسته هایش را جدا کنید. سپس آن را در ظرفی حاوی نصف لیوان آب قرار داده و 15 دقیقه حرارت دهید.
•    زردآلوی پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید و در بشقاب بریزید.
•    حبه های قند را زیر شیر آب مرطوب کرده و داخل قابلمه ای به صورت کارامل درآورید. سپس آن را روی کمپوت بریزید.
کمپوت گیلاس ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
1 مشت گیلاس قرمز و رسیده
1 قاشق سوپخوری شکر
•    گیلاس را بشویید و پس از جدا کردن ساقه و هسته هایش در ظرفی حاوی آب و یک قاشق سوپخوری شکر حرارت دهید.
•    گیلاس های پخته را توسط مخلوط کم به صورت پوره درآورید.
•    کمپوت را در بشقاب بریزید و در صورت تمایل مقداری پنیر با ماست کرم دار به آن اضافه کنید.
•    گیلاس خون را تمیز کرده و مورد علاقه ی کودکان است.
کمپوت انجیر تازه (مناسب نه ماهگی)
مواد لازم :
2-3 عدد انجیر کاملا رسیده ( له نشده )
1 بسته شکر وانیل دار ( یک قاشق مرباخوری)
4/1 لیمو ترش
1 قاشق سوپخوری خامه
•    پوست انجیرها را بگیرید و آنها را چهار قسمت کنید. سپس انجیر ، شکر وانیل دار ، چند قطره لیموترش و دو قاشق سوپخوری آب را در ظرفی به مدت 10 دقیقه حرارت دهید و گاهی هم بزنید.
•    انجیر پخته را در بشقابی بریزید و کاملا نرم کنید.بعد از اینکه انجیر خنک شد خامه را به آن اضافه کنید.
توجه : این کمپوت مغذی ولی ملین است.
 کمپوت مخلوط میوه  ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
2/1 سیب
2/1 گلابی
1 عدد آلوی سیاه
1 ساقه کوچک انگور
کمی شکر وانیل دار
4/1 لیموترش
•    میوه ها را شسته و پوست بگیرید.حبه های انگور را از شاخه جدا کنید .
•    میوه ها را با کمی شکر وانیل دار در ظرفی ریخته و دو تا سه قاشق آب نیز به آنها اضافه کنید و بگذارید به مدت 10 تا 15 دقیقه روی آتش ملایم بپزد. گاهی نیز آنها را هم بزنید.
•    میوه های پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
توجه : در فصل های مختلف میتوان کمپوت هایی متنوع تهیه کرد. میتوان ترکیب کمپوت را با توجه به میوه های فصل عوض کرد. در زمستان با سیب ، گلابی ، موز ، یک قطعه آناناس ، مقداری شکر وانیل دار ، آب پرتقال و یا آب گریپ فروت میتوانید کمپوت مخلوط میوه تهیه کنید.
منبع : کتاب آشپزی نوین

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 27 شهریور 1396  5:57 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش دوم

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش دوم


کمپوت میوه های قرمز ( مناسب پنج ماهگی)
مواد لازم :
50 گرم توت فرنگی
50 گرم تمشک
50 گرم انگور فرنگی
1 قاشق سوپخوری شکر وانیل دار
•    میوه ها را جدا جدا تمیز کرده و پس از شستن در قابلمه ای همراه با شکر و دو قاشق سوپخوری آب به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم حرارت دهید.
•    میوه های پخته را توسط مخلوط کن به صورت کمپوتی نرم درآورید.میوه های قرمز سرشار از ویتامین C بوده و مورد علاقه کودکان هستند.
کمپوت آلوی قطره طلا (مناسب شش ماهگی )
مواد لازم :
250 گرم آلوی قطره طلا
1 قاشق مرباخوری شکر یا عسل گلابی
•    آلوها را بشویید و هسته ی آنها را جدا کنید. سپس همراه با نصف لیوان آب به مدت 20 دقیقه حرارت دهید.
•    آلوی پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
•    کمپوت را در ظرفی مخصوص بریزید و عسل گلابی یا شکر را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید و به کودک بدهید.
کمپوت سبزی ( مناسب پنج ماهگی )
پیشنهاد کمپوت سبزی کمی غیرمعمولی به نظر می رسد ولی چون اغلب کودکان به سوپ و پوره های دارای طعم نمکی علاقه ای نشان نمی دهند ، سبزی ها را میتوان به صورت شیرین به آنها داد.
100 گرم کدوی حلوایی
4/1 کاهوی نرم
2/1 کدو
1 عدد گوجه فرنگی
2 قاشق سوپخوری شکر
•    پوست ضخیم ، دانه و الیاف کدو حلوایی را جدا کنید. برگ های غیرسالم کاهو را حذف کرده و بقیه را بشویید. گوجه فرنگی و کدو را با پوست بشویید و با بخار بپزید.
•    کدو حلوایی و کدوی معمولی را به قطعاتی کوچک تقسیم کنید. دانه و پوست گوجه فرنگی را جدا کنید. کاهو را کاملا ریز کرده و همراه با مواد دیگر و دو قاشق سوپخوری شکر و مقدار کمی آب در قابلمه ای ریخته و به مدت 10 دقیقه روی شعله ملایم حرارت دهید. گاهی نیز آن را هم بزنید.
•    سبزی های پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
توجه : در ترکیب پوره یا کمپوت سبزی میتوان با اضافه و یا کم کردن بعضی از سبزی ها تغییرات بسیاری به وجود آورد.
کمپوت هلو ( سه تا چهارماهگی )
مواد لازم :
2 عدد هلوی رسیده
1 قاشق مرباخوری شکر وانیل دار
2/1 لیموترش
•    پوست و هسته هلو را جدا کرده و گوشت آن را چهار قسمت کنید . سپس آنها را در قابلمه ای ریخته ، شکر وانیل دار و آبلیمو را نیز به آن اضافه کنید. این مخلوط را به مدت 10 دقیقه حرارت دهید ( درب ظرف باید بسته باشد).
•    هلوی پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
هلو ، میوه ای زود هضم بوده و مورد علاقه کودکان است. در صورت امکان هلوی صورتی را به هلوی سفید ترجیح دهید.
کمپوت گلابی ( سه تا چهار ماهگی )
مواد لازم :
2 عدد گلابی آبدار
•    گلابی را پس از شستن پوست بکنید. دانه و قسمت های اضافی آن را جدا کنید و در جهت طولی به چهار قطعه تقسیم کنید ( یا به قطعاتی ریزتر ).
سپس آنها را در قابلمه ای همراه با یک قاشق سوپخوری آب به مدت 10 دقیقه حرارت دهید ( حرارت ملایم باشد).
•    گلابی پخته را توسط مخلوط کن نرم کنید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 27 شهریور 1396  6:00 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش سوم

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش سوم


کمپوت سیب ( مناسب چهارماهگی)
مواد لازم:
1 یا 2 عدد سیب ( گلاب یا قندک)
2/1 لیموترش
•    سیب را پوست کنده و چهارقسمت کنید. دانه ها و قسمت های سفت آن را جدا کرده و به قطعات ریز تقسیم کنید.
•    بلافاصله مقداری آب لیمو روی سیب ها بریزید تا سیاه نشوند. سیب ها را در قابلمه ای حاوی کمی آب به مدت 15 تا 20 دقیقه حرارت دهید تا کاملا بپزد.
•    سیب پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
توجه : سیب اولین میوه ای است که به کودک داده می شود. سیب رسیده ، ضد عطش و صاف کننده ی خون بوده و سبب سهولت هضم می شود.
کمپوت کیوی ( مناسب نه ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد سیب
1 عدد کیوی
مقداری شکر وانیل دار
•    سیب را پوست کنده و چهار قسمت کنید. دانه ها و قسمت های سفت آن را جدا کنید. کیوی را پوست کنده و چهار تکه کنید.
•    میوه ها را همراه با شکر وانیل دار و دو قاشق سوپخوری آب در قابلمه ای به مدت 20 دقیقه حرارت دهید.
•    میوه های پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره در آورید.
توجه : کیوی سرشار از ویتامین C است. طعم ترش کیوی ممکن است برای کودک جالب نباشد. بنابراین سعی کنید کیوی کاملا رسیده را انتخاب کنید.
کمپوت سیب و گلابی با عسل ( مناسب یک سالگی)
مواد لازم :
1 عدد سیب
1 عدد گلابی نرم
1 قاشق مرباخوری عسل
•    پوست میوه ها را بکنید و آنها را چهار قسمت کنید. دانه و قسمت های اضافی آنها را دور بریزید. میوه ها را به قطعاتی کوچک و یا باریک تقسیم کرده و در قابلمه ای همراه با یک قاشق سوپخوری آب به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته و نرم شوند.
•    میوه های پخته را توسط مخلوط کن به صورت کرم یا پوره درآورید.
•    پوره را در بشقاب بریزید و عسل را با آن مخلوط کنید.
توجه : عسل ماده ای بسیار مغذی است. اگر از میوه های شیرین استفاده می کنید اضافه کردن عسل ضروری نیست.
کمپوت آلو ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
100 گرم آلو
•    آلو را پس از شستن 10 دقیقه حرارت دهید تا با افزایش حجم آن راحت تر بتوانید هسته ها را جدا کنید.
•    آلوی بدون هسته را در قابلمه ای همراه با یک لیوان آب به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید.
•    آلوی پخته و آب باقی مانده را توسط مخلوط کن به صورت کرم یا پوره درآورید.
توجه : از این میوه میتوان در دوره ی ابتلای کودک به یبوست استفاده کرد. این میوه دارای مقدار قابل توجهی منیزیم و پتاسیم است.
کمپوت ریواس ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
120 گرم ریواس
2 قاشق سوپخوری شکر
•    ساقه های ریواس را کاملا پاک کرده و بشویید.
•    ریواس را در ظرفی بریزید. شکر را اضافه کنید و پس از مخلوط کردن آنها به مدت 12 ساعت در جایی خنک قرار داده و هرچند گاه آن را هم بزنید.
•    پس از گذشت این مدت ریواس و شکر را در قابلمه ای بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. اگر آب ظرف زیاد بود در آن را موقع حرارت دادن بردارید.
•    ریواس کاملا پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 27 شهریور 1396  6:01 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش چهارم

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش چهارم


کرم آنگلز ( مناسب شش ماهگی)
مقادیر و اندازه های پیشنهادی برای تهیه این کرم حداقل مقدار لازم است. برای سهولت کار میتوانید این کرم را با یک لیتر شیر 200 گرم ، 12 زرده تخم مرغ و یک قاشق مرباخوری وانیل تهیه کرده و به اندازه یک پیمانه از آن را برای کودک کنار بگذارید.
مواد لازم ( برای دو ظرف ):
4/1 لیتر شیر
4/1 شاخه وانیل ( یا 4/1 قاشق مرباخوری پودر وانیل)
3 عدد زرده تخم مرغ
50 گرم شکر
•    شیر را همراه با وانیل در قابلمه ای بجوشانید. مواظب باشید که شیر سر نرود. سپس قابلمه را کنار بگذارید تا نیم گرم شود.
•    در این فاصله زرده های تخم مرغ را با شکر آنقدر هم بزنید تا رنگ آن سفید شود.
•    شیر را کم کم به تخم مرغ اضافه کنید ( اگر شیر گرم باشد تخم مرغ را سفت می کند).
•    مخلوط شیر و تخم مرغ را که به صورت کرم در آمده است روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود ( نباید به مرحله جوشیدن برسد).
•    کرم را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن مصرف کنید.
کرم آنگلز با شکلات ( مناسب هشت ماهگی)
•    پس از تهیه کرم آنگلنز شکلات خوراکی را در حالی که کرم هنوز گرم است به آن اضافه کرده و آن قدر هم بزنید که خوب مخلوط شود.
کرم شکلاتی ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
4/1 لیتر شیر
2 قاشق سوپخوری شکر
2 تکه مربعی شکل شکلات خوراکی ( حدود 10 گرم)
1 عدد تخم مرغ
•    شیر را با شکر بجوشانید. مواظب باشید شیر سر نرود. سپس شیر را از روی حرارت کنار بگذارید و شکلات ها را در آن حل کنید.
•    تخم مرغ را با همزن بزنید و شیر و شکلات را کم کم به آن اضافه کنید. عمل هم زدن را قطع نکنید.
•    این مخلوط را در ظرفی بریزید و در آن را با کاغذ آلومینیومی مسدود کنید و به مدت 20 دقیقه در بخار قرار دهید.
توجه : این کرم را به روش بن ماری نیز میتوان تهیه کرد. در این صورت مدت پخت آن 30 دقیقه است.
کرم واژگون ( مناسب دوازده ماهگی)
این کرم در واقع همان کرم آنگلز است با این تفاوت که در آن از سفیده های تخم مرغ نیز استفاده شده است.
مواد لازم :
4/1 لیتر شیر
4/1 شاخه وانیل ( یا 4/1 قاشق مرباخوری پودر وانیل)
3 عدد تخم مرغ
50 گرم شکر
5گرم کره
•    شیر و شاخه ی وانیل را آنقدر حرارت دهید تا بجوشد. سپس بگذارید نیم گرم شود.
•    تخم مرغ ها را ( سفیده و زرده ) با شکر مخلوط کرده و با همزن آنقدر بزنید تا به صورت کرم درآید . شیر را به تدریج در آن بریزید ( در این موقع شاخه وانیل را کنار بگذارید). این مایع را پس از مخلوط شدن در ظروف مخصوص پخت بگذارید.
•    فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و ظرف حاوی کرم را به مدت 40 دقیقه ( یک ساعت اگر ظرف بزرگ باشد) در فر حرارت دهید. این کرم را می توان به روش بن ماری نیز حرارت داد. در این صورت سینی فلزی فر را از آب گرم پر کرده و ظرف حاوی کرم را داخل سینی قرار دهید.
•    کرم را پس از پختن از فر خارج کرده و آن را در بشقاب کودک برگردانید.
عسل گلابی ( مناسب پنج ماهگی)
مواد لازم :
500 گرم گلابی
250 گرم شکر
•    گلابی ها را پس از شستن در ظرفی رنده کرده ( قسمت های سفت و دانه ها باید جدا شوند) سپس شکر را به آن اضافه کنید.
•    مخلوط گلابی و شکر را در ظرفی ( ته آن ضخیم باشد) به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید. گاهی نیز آن را هم بزنید تا گلابی رنگ طلایی به خود بگیرد. این حالت عسل گلابی نام دارد.
توجه : این عسل مانند مربا قابل نگهداری است ولی پس از باز شدن در ظرف آن حداکثر باید تا 15 روز مصرف شود.
منبع : کتاب آشپزی نوین برای کودکان از سه تا هیجده ماهگی

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 27 شهریور 1396  6:04 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش پنجم

 

طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش پنجم


کرپ با مربا ( مناسب دوازده ماهگی)
برای تهیه کرپ ، کمترین اندازه های لازم پیشنهاد شده است. شما براساس این دو اندازه میتوانید با توجه به سن کودک و اشتهای او یک تا دو عدد کرپ را آماده کنید.
مواد لازم ( برای 12 کرپ) :
100 گرم آرد
3 عدد تخم مرغ
30 گرم کره
4/1 لیتر شیر
مقدار بسیار کمی نمک
مربا به انتخاب خودتان
مقداری زردآلو ، مربای میوه های قرمز وغیره
•    آرد و نمک را در ظرفی بریزید. حفره ای در وسط آن ایجاد کنید. تخم مرغ ها را درون آن بشکنید و با چنگال و یا همزن آنقدر هم بزنید تا مخلوط کاملا یکنواخت و نرم شود.
•    کره آب شده را به مخلوط بالا اضافه کرده و به تدریج شیر را نیز در آن بریزید و خوب هم بزنید. این خمیر مایع را به مدت 30 دقیقه کناری بگذارید.
•    پس از این مدت ظرفی لب تخت و یا تابه مخصوص کرپ را روی حرارت قرار دهید ( قطر تابه باید حدود 20 سانتی متر باشد) کف تابه را کمی چرب کنید. با ملاقه مقداری مایع کرپ را روی تابه بریزید و آن را در تمام سطح تابه پخش کنید و هر دو طرف آن را بپزید.
•    تا پایان یافتن خمیر به همین ترتیب عمل کنید. هر بار قبل از ریختن مایع کرپ کف تابه را چرب کنید( چرب کردن ته تابه با یک تکه چربی گوسفند راحت تر است).
•    روی کرپی که برای کودک کنار می گذارید مقداری مربا بریزید و آن را با قاشق به کودک بدهید.
موس موز و توت فرنگی ( مناسب شش ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد موز
1 مشت توت فرنگی
مقداری شکر وانیل دار
•    پوست موز را جدا کنید. توت فرنگی ها را با دقت و ظرافت بشویید و دم آنها را بگیرید.
•    میوه ها و شکر وانیل دار را توسط مخلوط کن کاملا مخلوط کنید تا به صورت کرم اسفنجی شکلی درآید.
شیر برنج با کارامل ( مناسب نه ماهگی )
مواد لازم :
20 سانتی لیتر شیر
40 گرم برنج
1 عدد زرده تخم مرغ
2 حبه قند
کمی شکر وانیل دار
•    شیر را در ظرفی بجوشانید. وانیل را در شیر گرم بریزید.
•    برنج ( قبلا باید شسته شود) را داخل شیر بریزید و حرارت دهید تا کاملا بپزد. سپس از روی حرارت کنار بگذارید.
•    در این فاصله کارامل را تهیه کنید. دو حبه قند را زیر شیر آب مرطوب کرده و فوری در ظرفی با ته ضخیم ( آلومینیومی نباشد) روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت کارامل فندقی رنگ درآید.
•    کارامل را در ظرفی بریزید و ته و کناره های آن را به کارامل آغشته کنید.
•    برنج را در ظرف آغشته به کارامل بریزید و بگذارید 12 ساعت بماند و کارامل به برنج نفوذ کند. پس از این مدت میتوانید دسر را به کودک بدهید.
موس موز و نارگیل ( مناسب نه ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد موز رسیده
1 قاشق نارگیل رنده شده
4/1 لیموترش
•    پوست موز را جدا کرده ( الیاف سفید رنگ اطراف آن را دور بریزید) و آن را به قطعاتی کوچک تقسیم کنید.
•    موز و نارگیل را همراه با چند قطره آبلیمو توسط مخلوط کن خوب مخلوط کنید تا به صورت پوره ای سبک و اسفنجی درآید.
شیر و تخم مرغ ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
20 سانتی لیتر شیر
1 قاشق سوپخوری شکر
1عدد تخم مرغ
چند قطره بهارنارنج
•    شیر و شکر را بجوشانید. توجه کنید شیر سر نرود.
•    تخم مرغ را هم زده و آب بهارنارنج را به آن اضافه کنید. سپس این محلول را در شیر بریزید. در تمام مدت از بهم زدن محلول غفلت نکنید. کرم حاصله را در ظرف های مخصوص ریخته و در آنها را با کاغذ آلومینیومی بپوشانید. سپس آن ها را به مدت 10 دقیقه با بخار داخل فر بپزید. این دسر را میتوان نیم گرم و یا سرد مصرف کرد.
منبع : کتاب آشپزی نوین برای کودکان از سه تا هیجده ماهگی

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 27 شهریور 1396  6:07 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پوره میوه ها

 

پوره میوه ها

هسته سیب‌ها را خارج کنید و آنها را ریز خرد نمایید. پوست کیوی را بگیرید و آن را هم ریز خرد کنید. سپس پوست آناناس را بگیرید و دو برش از آن بزنید و ریز خرد کنید.

مناسب برای درمان سرماخوردگی کودک

12-24 ماه

 

مواد لازم پوره میوه ها

سیب                                   2 عدد

زنجبیل رنده کرده                    1 قاشق چایخوری

آبلیمو                                  1 قاشق چایخوری

سرکه سیب                          1 قاشق چایخوری

کیوی رسیده                         2 عدد

آناناس تازه خرد کرده               2 برش

 

روش تهیه پوره میوه ها

هسته سیب‌ها را خارج کنید و آنها را ریز خرد نمایید.

پوست کیوی را بگیرید و آن را هم ریز خرد کنید.

سپس پوست آناناس را بگیرید و دو برش از آن بزنید و ریز خرد کنید.

سیب‌ها را 10 دقیقه بخارپز کنید.

سیب، زنجبیل رنده کرده، آبلیمو، سرکه سیب، کیوی و آناناس را 2 دقیقه در مخلوط کن بریزید تا پوره یکدستی حاصل شود.

شما می‌توانید این پوره را گرم یا سرد به کودک خود بدهید.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 10 مهر 1396  9:48 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

پوره لوبیا سبز، مرغ و آووکادو

 

پوره لوبیا سبز، مرغ و آووکادو

فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) گرم کنید. به آرامی هر دو طرف سینه مرغ را کمی روغن زیتون بمالید. روی سینی فر کاغذ بیندازید و سینه مرغ را روی آن بگذارید.

 

9-12 ماه

 

مواد لازم پوره لوبیا سبز، مرغ و آووکادو

سینه مرغ بدون پوست و استخوان                    نصف 1 عدد

لوبیا سبز                                                     نیم پیمانه

آووکادو                                                          1 عدد

آب سبزیجات                                                 1 پیمانه

 

روش تهیه پوره لوبیا سبز، مرغ و آووکادو

فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) گرم کنید.

به آرامی هر دو طرف سینه مرغ را کمی روغن زیتون بمالید.

روی سینی فر کاغذ بیندازید و سینه مرغ را روی آن بگذارید و 45 تا 50 دقیقه در فر بپزید.

در این هنگام لوبیا سبز را بشویید، سر و ته آن را ببرید و نخ بلند روی آن را خارج کنید.

سپس لوبیا سبزهارا به سه تکه خرد کنید. آنگاه روی یک سینی فر کوچک کاغذ بیندازید و کمی آن را با روغن زیتون چرب کنید.

لوبیا سبز را روی آن بریزید. 15 دقیقه بعد از اینکه مرغ را در فر قرار دادید، لوبیا سبز را هم در فر قرار دهید و هر دو را 30 دقیقه بپزید (تا مرغ 45 دقیقه و لوبیا سبز 30 دقیقه بپزد).

حالا مرغ و لوبیا سبز را از فر خارج کنید. سینه مرغ را به صورت تکه‌های درشت خرد کنید. و آن را در دستگاه غذاساز بریزید و آب سبزیجات و لوبیاسبز را به آن اضافه کنید.

دستگاه غذاساز را چند دقیقه روشن کنید تا پوره یکدستی حاصل شود. در صورت تمایل می‌توانید پوره را از صافی رد کنید تا باقیمانده‌های درشت لوبیا خارج شود.

اکنون یک آووکادوی رسیده را خرد کنید. 4 تکه از آن را در کاسه‌ای بریزید و با یک چنگال به شکل پوره در بیاورید.

اکنون 4 قاشق سوپخوری از مخلوط مرغ و لوبیا سبز به آن اضافه کنید.

شما می‌توانید بقیه پوره را در ظرف در بسته بریزید و تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.

هنگام مصرف،‌آووکادو را به پوره اضافه نمایید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 10 مهر 1396  9:49 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

دستور تغذیه كمكی برای 4 تا 6 ماهه ها

 

دستور تغذیه كمكی برای 4 تا 6 ماهه ها

قالب‌ها را در كیسه‌های فریزر بگذارید و در فریزر نگهداری كنید. هنگامیكه آماده مصرف‌اند، تعداد قالب‌های دلخواه را یخ زدایی و گرم كنید. از افزودن قند، نمك یا سایر چاشنی‌ها اجتناب كنید.

دکتر محمدرضا وفا و همکاران؛ متخصصین تغذیه

 

بهتر است تغذیه کودکان برای چند ماه با غذای تك جزئی شروع شود و تدریجا به دستورهای تهیه غذای تركیبی برسد.

الف) میوه مخلوط شده

میوه تازه یا یخ زده یا كنسروی (بسته بندی شده در آب خود میوه یا شربت سبك) را برای رسیدن به قوام مطلوب با آب مخلوط كنید (قوام خیلی روان و رقیق‌تر برای نوزادان كوچك‌تر و قوام غلیظ‌تر با بافت بیشتر برای نوزادان بزرگ‌تر).

اگر دانه‌ها، پوست‌ها یا تكه‌هایی وجود دارند آن را از صافی رد كنید.

 می‌توانید میوه‌هایی را كه از صافی رد كرده‌اید در سینی‌های قالب یخ بریزید و منجمد كنید.

سپس قالب‌ها را در كیسه‌های فریزر بگذارید و در فریزر نگهداری كنید.

هنگامیكه آماده مصرف‌اند، تعداد قالب‌های دلخواه را یخ زدایی و گرم كنید. از افزودن قند، نمك یا سایر چاشنی‌ها اجتناب كنید.

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

ب) غله برنج                                            

وعده غذایی دو و نیم لیوان تهیه كنید.

-  3 قاشق غذاخوری برنج قهوه‌ای كاملا آرد شده (كاملا در مخلوط‌‌كن یا دستگاه قهوه خرد كن، آرد كنید).

- یك لیوان آب جوش

برنج آرد شده را كم كم داخل آب در حال جوش بریزید، حرارت را برای یك جوش ملایم كم كنید و به مدت 8 تا 10 دقیقه هم بزنید.

آن را با شیر مادر یا فرمولا رقیق كنید تا به قوام دلخواه برسد. خنك كرده و سرو كنید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 16 مهر 1396  3:34 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

دستور غذایی برای تغذیه كمكی 6 تا 8 ماهه ها

 

دستور غذایی برای تغذیه كمكی 6 تا 8 ماهه ها

ماست را در فیلتر قهوه در آبكش قرار داده و آن را در یك ظرف پلاستیكی بگذارید به طوریكه بین آبكش و ته ظرف فاصله باشد. روی آن را بپوشانید و برای 1 ساعت یا بیشتر در یخچال بگذارید.

 

 

الف) غله جو                                                                 

-یک چهارم لیوان جو كاملا آرد شده (در مخلوطكن یا دستگاه قهوه خردكن آرد كنید)

- یک  لیوان آب جوش

جو آرد شده را كم كم داخل آب در حال جوش بریزید، حرارت را كم كنید تا یك جوش ملایم بزند، و به مدت 8 تا 10 دقیقه هم بزنید.

آن را با شیر مادر یا فرمولا رقیق كنید تا به قوام دلخواه برسد. خنك كرده و سرو كنید.

ب) پنیر ماست (ماست چكیده)                                           

این دستور تهیه مواد مغذی ماست را با كم كردن محتوای آب آن، غلیظ می‌كند.

توجه كنید كه بعضی ماست‌ها باكتری‌های زنده و فعال‌تری نسبت به سایرین دارند.

نوعی كه در این دستور پخت ذكر شده خیلی باكتری دارد.

- ماست ساده

- صافی قهوه و آبكش فلزی

ماست را در فیلتر قهوه در آبكش قرار داده و آن را در یك ظرف پلاستیكی بگذارید به طوریكه حداقل یك اینچ بین آبكش و ته ظرف فاصله باشد.

روی آن را بپوشانید و برای 1 ساعت یا بیشتر (در طول شب عالی است) در یخچال بگذارید، هرچه طولانی‌تر بماند، سفت‌تر می‌شود.

سپس آن را به مقدار دلخواه با غلات و سیب‌زمینی‌های شیرین پوره شده مخلوط كنید.

ج) پوره آووكادو             

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک                             

- یک آووكادو رسیده

- یک دوم لیوان پنیر ماست یا ماست چكیده

-  آووكادو را در مخلوطكن یا مولینكس پوره كنید، با ماست چكیده مخلوط كرده و سرو كنید.

 د) سیب‌زمینی‌های شیرین كنجدی                             

- یک سیب‌زمینی شیرین متوسط

- یک  قاشق غذاخوری خمیر دانه كنجد

فر را تا 180درجه گرم كنید. سیب‌زمینی شیرین را بشویید و با چنگال چند بار سوراخ كنید.

آن را تقریبا برای یك ساعت بپزید تا نرم شود. اجازه دهید به آرامی خنك شود، سپس آن را از طول (درازا) نصف كنید و گوشت داخل سیب‌زمینی را با قاشق خارج كنید.

آن را پوره كرده و با خمیر دانه كنجد مخلوط كنید.

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

ه) پنیر و هلو                                    

-  یک دوم لیوان پنیر شیركامل

- یک هلوی رسیده (اگر فصل آن نیست، منجمد، بدون قند)

 پنیر و هلو را با هم تا حد قوام نرم و پوره كنید.

 

دکتر محمدرضا وفا و همکاران؛ متخصصین تغذیه

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 16 مهر 1396  3:39 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

دستور غذایی برای تغذیه كمكی، 8 تا 10 ماهه ها

 

دستور غذایی برای تغذیه كمكی، 8 تا 10 ماهه ها

اسفناج را بشویید و خشك كنید. آن را خرد كرده یا به قطعات كوچك‌تر ببرید. گوشت گاو چرخ شده را در ماهیتابه تفت داده و بپزید. روغن را خالی كنید و اسفناج را با گوشت گاو گرم مخلوط كنید.

 

 

الف) پوره اسفناج و گوشت گاو                                    

- 100 گرم اسفناج ریز

- 100 گرم گوشت گاو 90 درصد لخم و چرخ شده

اسفناج را بشویید و خشك كنید. آن را خرد كرده یا به قطعات كوچك‌تر ببرید.

گوشت گاو چرخ شده را در ماهیتابه تفت داده و بپزید.

روغن را خالی كنید و اسفناج را با گوشت گاو گرم مخلوط كرده و در مولینكس پوره كنید تا نرم شوند.

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک

ب) بروكلی و پنیر ریكوتا                                            

-  100 گرم  بروكلی

- 200 گرم پنیر ریكوتای شیركامل

بروكلی را بشویید و به قطعات كوچك ببرید. به مدت 2 تا 3 دقیقه یا تا زمانی كه با فرو كردن چنگال نرم باشد، در آب در حال جوش بپزید.

آب را خالی كنید. اجازه دهید بروكلی كمی خنك شود. برای خنك كردن بروكلی آب سرد را روی آن نگیرید این كار مواد مغذی را كم خواهد كرد.

آن را در مولینكس پوره كرده، سپس پنیر ریكوتا را به آن اضافه نموده و با هم پوره كنید.

می توانید در صورت تمایل از سایر سبزی‌ها استفاده کنید.

دکتر محمدرضا وفا و همکاران؛ متخصصین تغذیه

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 16 مهر 1396  3:40 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها