طرز تهيه برخي از غذاهاي كمكي (ويژه بهورز و كارشناس)
فرني آرد برنج: يك قاشق غذاخوري پرآرد برنج را در يك ليوان شير (در صورت استفاده از شير محلي شير جوشيده سرد شده) حل كنيد و يك قاشق مرباخوري شكر را نيز به آن بيافزاييد و مخلوط را روي شعله ملايم قرار دهيد و به هم بزنيد تا كم كم برنج پخته و به قوام بيايد. معمولا" بعد از جوش آمدن حدود 10-5 دقيقه حرارت ملايم براي قوام آمدن آن كافي است.
فرني بادام: 3 عدد بادام را 3 ساعت در آب جوش خيس كرده و سپس پوست آن را گرفته و پودر يا رنده كنيد و با 1 قاشق غذاخوري پرآرد برنج و 1 قاشق مرباخوري شكر مخلوط كرده و داخل شير (جوشيده شده) بريزيد و روي حرارت ملايم آن را به هم بزنيد تا به غلظت مناسب برسد.
شير برنج: 1 قاشق غذاخوري برنج را پاك كرده و بشوئيد و با 1 ليوان آب روي شعله گذاشته تا برنج كاملا" پخته و له شود سپس 1 ليوان شير و 1 قاشق مرباخوري شكر به آن اضافه كرده روي شعله ملايم حرارت دهيد تا برنج لعاب بيندازد و به غلظت مناسب برسد.
حليم گوشت و برنج: يك تكه گوشت مرغ يا گوسفند را با كمي پياز بپزيد سپس 2 قاشق غذاخوري برنج را به آن اضافه كنيد تا كاملا" بپزد و له شود از روي شعله برداريد و با گوشت كوب آن را له كرده و 1 قاشق مرباخوري كره اضافه كنيد و موقع دادن غذا در صورت تمايل كمي شكر به آن اضافه كنيد.
پوره سيب زميني: 2 عدد سيب زميني را بشوييد و با پوست بپزيد سپس پوست آن را بكنيد و با قاشق يا گوشت كوب آن را نرم و با كمي روغن مايع يا كره و 5 قاشق غذاخوري شير مخلوط كنيد و دوباره روي اجاق بگذاريد.
پوره هويج: مانند پوره سيب زميني تهيه مي شود همچنين مي توانيد سيب زميني و هويج و گوشت را از ظرف غذاي خانواده برداريد و نرم كنيد بعد ادويه جات و نمك به غذاي خانواده اضافه كنيد.
سوپ ماش: يك تكه كوچك گوشت گوسفندي را با كمي پياز بپزيد بعد از اين كه كمي گوشت پخت 1 قاشق غذاخوري ماش و يك قاشق غذاخوري برنج را اضافه كنيد تا كاملا" پخته و له شود و لعاب بيندازد و در انتها نصف قاشق مرباخوري كره را اضافه كنيد و مخلوط نمائيد.
آش ماست: يك تكه كوچك گوشت گوسفندي يا مرغ را با كمي پياز بپزيد و بعد از اين كه گوشت كمي پخت 1 قاشق غذاخوري لپه و 1 قاشق غذاخوري برنج را اضافه كنيد و با حرارت ملايم بپزيد سپس 1 قاشق غذاخوري سبزي خرد شده (جعفري، گشنيز، شويد) را اضافه كنيد و هر از چند گاهي به هم زده تا ته نگيرد وقتي كاملا" پخت و برنج لعاب انداخت از روي حرارت برداريد و نصف قاشق مرباخوري كره به آن اضافه كنيد. هنگام دادن غذا يك قاشق غذاخوري ماست به آش اضافه كنيد.
آش گندم: يك قاشق غذاخوري عدس و لوبيا سفيد را خيس كنيد و سپس با 2 قاشق غذاخوري گندم پرك يا گندم نيم كوب شده و يك تكه گوشت گوسفندي و پياز بپزيد هرازچندگاهي به هم بزنيد تا حبوبات و گوشت كاملا" پخته و آش لعاب بيندازد و در انتها نصف قاشق مرباخوري كره را اضافه كنيد.
آش حبوبات: 1 قاشق غذاخوري لوبيا و عدس را كه قبلا" خيس كرده ايد با 1 قاشق غذاخوري گوشت چرخ كرده گوسفندي و كمي پياز كاملا" بپزيد بعد 1 قاشق غذاخوري برنج و 1 قاشق غذاخوري سبزي ريز شده (جعفري، شويد، گشنيز) را اضافه كنيد تا برنج لعاب بيندازد و در انتها نصف قاشق مرباخوري كره اضافه كنيد. در صورت تمايل مي توانيد مقداري ماست نيز به غذا اضافه كنيد.
حليم گندم: 1 قاشق غذاخوري لوبيا سفيد كه قبلا" خيس كرده ايد با يك تكه خورشتي گوشت، 1 قاشق غذاخوري گندم نيم كوب شده وكمي پياز بپزيد بعد از اين كه اين مواد كاملا" پخته شد سيب زميني كوچكي را ريز كرده و داخل غذا بريزيد و در انتها 1 قاشق مرباخوري پركره را اضافه كنيد.
شويد پلو با مرغ: نصف ران مرغ با استخوان و كمي پياز را بپزيد. 4 قاشق غذاخوري يا يك استكان كوچك برنج و يك قاشق مرباخوري كره را اضافه كنيد تا مثل كته پخته شود و هنگام دم كردن 1 قاشق غذاخوري شويد ريز شده نيز اضافه كنيد هنگام غذا دادن به كودك مجددا" يك قاشق كره اضافه كنيد و همراه ماست به او بدهيد.
كته ماهيچه: يك تكه متوسط ماهيچه گوسفندي را ريز كرده و با كمي پياز كاملا" بپزيد سپس 4 قاشق غذاخوري يا يك استكان برنج را همراه با 1 قاشق مرباخوري كره اضافه كنيد تا مثل كته پخته و نرم شود و دم بگذاريد هنگام دادن غذا نصف قاشق مرباخوري كره اضافه و همراه ماست به كودك بدهيد.