چی لازم داریم:
مرغ متوسط 1 عدد
ماست چکیده ( ترجیحا ترش ) نیم کیلو گرم
خلال بادام 50 گرم
زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
برنج پلوپز 4 پیمانه
روغن و کره به میزان لازم
چطوری درست کنیم:
مرغ را با یک و نیم لیتر آب می جوشانیم و کف آن را مرتب می گیریم، بعد به آن زردچوبه، پیاز یک عدد بزرگ، چند حبه سیر خرد شده، ساقه کرفس، یک عدد هویج، چوب دارچین و نمک و فلفل اضافه میکنیم به مدت 10 دقیقه با حرارت زیاد می جوشانیم بعد حرارت را ملایم می کنیم به مدت یک ساعت و نیم می پزیم بعد از پخت باید حدود یک لیوان آب مرغ بماند. مرغ را بیرون آورده و پس از خنک شدن استخوان مرغ را می گیریم تکه های مرغ را خیلی ریز نکنید.
به نیمی از ماستمان کمی نمک، زعفران دم کرده غلیظ دو قاشق غذاخوری و فلفل قرمز و کمی پودر خردل اضافه می کنیم و مرغ ها را در آن قرار می دهیم و در یخچال می گذاریم. (این کار را می توانیم حتی از روز قبل انجام دهیم که در این صورت خوشمزه هم می شود) حالا نیم دیگر ماست را هم به همین ترتیب مزه دار می کنیم و کنار می گذاریم برای برنج.
برنج را با یک قاشق زردچوبه می جوشانیم و آن را زنده برمی داریم. حتما اول کمی با آب ولرم شستشو می دهیم بعد کمی آب سرد. و برنج را با ماستمان مخلوط می کنیم + کمی روغن مایع.
حالا کف قالبمان یا در ماهیتابه گود نصف پیمانه روغن ریخته و نیمی از برنج را ریخته و صاف می کنیم و روی آن زعفران می ریزیم.
بعد مرغ ها را روی برنج می چینیم و خلال بادام ها را هم ، همه جای ظرف می پاشیم و بعد بقیه برنج را و دوباره زعفران.
با قاشق چند سوراخ روی برنج می دهیم. روی قالب را فویل کشیده و داخل فر گذاشته روی حرارت زیاد به مدت نیم ساعت و بعد با حرارت متوسط برای یک ساعت دیگر.
و یا اگر روی حرارت مستقیم خواستیم تهیه کنیم 10 دقیقه اول حرارت زیاد باشد و بعد حرارت را کم می کنیم . به مدت یک ساعت و نیم .
رولت ته چین مرغ را من روی فویل رول کردم و در فر قرار دادم.