وبسایت ایران کوک: این غذا هم آشه و هم کوفته!! یعنی اصلا توی شیراز بهش میگن: ”آش کوفته سبزی”! بستگی داره که شما سس کوفته رو چقدر رقیق یا غلیظ تهیه کنین. برخی کمی غلیظ تر میکنن و همراه کوفته سرو میکنن. برخی مانند آش در کنار کوفته سرو میکنن.
مواد لازم:
-
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
-
پیاز متوسط 3 عدد
-
نخود آبگوشتی 300 گرم
-
برنج 5 لیوان
-
سبزی (جعفری، شوید، تره و ترخون) ساطوری شده 1 کیلو
-
کشمش یا آلو 1 مشت
-
گردو 1 مشت
-
پیاز داغ 1 لیوان
-
نمک و زردچوبه و فلفل
طرز تهیه:
1-نخود و برنج را یک روز قبل در آب خیس کنید. سپس برنج و نخود خیس خورده را در آبکش ریخته تا کاملا آب آن برود تا در مراحل بعدی کوفته وا نرود.
2-یک لیوان برنج و مقداری از سبزی ساطوری شده را در قابلمه بریزید و بگذارید با آب زیاد به صورت آش پخته شود.
3-پیازها را بسیار ریز رنده کنید و همراه با گوشت و نخود و برنج باقی مانده مخلوط کنید و آن را با چرخ گوشت دوباره چرخ کنید. در مرحله دوم نمک، زردچوبه و فلفل را به میزان کافی اضافه کنید. مواد را به مدت 10 دقیقه با دست تمیز ورز دهید.
4-پیاز داغ را همراه با کشمش (یا آلو) و گردو در 1 قاشق روغن تفت دهید و کمی زردچوبه به آنها بزنید. مواد کوفته را با دست بردارید و کمی از این مخلوط درون آن جا دهید. سپس گلوله کوفته را درست کنید. گلوله ها را به آرامی و با کمی فاصله در آب سبزی و برنج در حال جوش بیندازید.
5-بگذارید تا کوفته ها کاملا بجوشند و بپزند.
نکته:
در تهیه سس کوفته می توانید از رب گوجه فرنگی نیز به دلخواه استفاده کنید.