گروه استانها / حوزه اصفهان
89/10/11 - 09:37
شماره:8910110085
دستگاههاي متولي تئاتر موازي كاري ميكنند؛
خبرگزاري فارس: يك كارگردان و فعال عرصه تئاتر در اصفهان گفت: در اصفهان اتحاديه و صنف كاري براي هنرمندان وجود ندارد و اين يكي از دلايل نبود گروههاي ثابت تئاتري در اصفهان است.
قادر طباطبايي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان در خصوص لزوم وجود صنف براي هنرمندان عرصه تئاتر اظهار داشت: فعاليت هنرمندان عرصه تئاتر در قالب وجود يك اتحاديه معنا ميگيرد به طوريكه در صورت وجود يك اتحاديه هنرمندان به انجام فعاليت ملزم ميشوند.
وي يكي از دلايل عقب ماندگي تئاتر در اصفهان را واگذاري جشنوارههاي كودك و نوجوان به شهرهاي ديگر و كمبود سالنهاي تئاتر دانست و افزود: اصفهان داراي سه سالن تئاتر است كه هر كدام از آنها زير نظر يك ارگان قرار دارد.
اين كارگردان تئاتر ادامه داد: حوزه هنري، سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري و ادارهكل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان در راستاي اهداف هم كار نميكنند و هر كدام سياستهاي جداگانهاي دارند كه با ادامه اين سياستها مشكل تئاتر اصفهان حل نميشود.
وي تصريح كرد: تئاتر اصفهان در زمان وجود جشنوارههاي كودك و نوجوان و دانشگاه سوره پيشرفت خوبي كرده بود اما با واگذاري اين جشنوارهها، تعطيلي دانشگاه سوره و مهاجرت هنرمندان به تهران، هنر تئاتر از روند رو به پيشرفت خود باز ماند و دچار ركود شد.
طباطبايي با بيان اينكه تئاتر اصفهان به مديريت متخصصانه و حمايت مالي و معنوي مسئولان نيازمند است، گفت: بايد شرايطي ايجاد شود كه هنرمندان خود را نسبت به فعاليتهاي هنري متعهد بدانند و هنر تئاتر را به عنوان شغل اول خود بپذيرند.
وي با اشاره به يكي ديگر از مشكلاتي كه تئاتر اصفهان را به انزوا كشيده است، بيان داشت: اجرا نشدن متون خارجي توسط هنرمندان تئاتر اصفهان يكي ديگر از اين مشكلات است.
طباطبايي ادامه داد: هنرمندان در جهت ارتقاي سطح دانش خود لازم است كه به متون خارجي نيز بپردازند و تفاوتها را درك كنند.
اين كارگردان تئاتر تاكيد كرد: نمايشنامهخواني نميتواند مشكل تئاتر اصفهان را حل كند زيرا قسمت اعظمي از نمايشنامه سانسور ميشود و مخاطب چيزي از موضوع و محور اصلي داستان درك نميكند.