وبسایت آشپزباشی: آش هالاو سنندج از غذا های محلی و خوش طعم شهر سنندج است. به این غذا آبگوشت غوره هم گفته می شود، چون آب غوره از مواد اصلی در تهیه آن به شمار می آید و در اصل آن را مانند آبگوشت با آب فراوان و به صورت گوشت کوبیده میل می کنند.
مواد لازم:
-
چغندر ۱ عدد
-
برنج دو سوم پیمانه
-
نخود ۱/۲ پیمانه
-
فلفل به میزان لازم
-
نمک به میزان لازم
-
گوشت ۷۰۰ گرم
-
پیاز ۱ عدد
-
روغن به میزان لازم
-
برگ چغندر ۳۰۰ گرم
-
جعفری ۱۰۰ گرم
-
آب غوره ۱/۲ پیمانه
-
زعفران آب کرده به میزان لازم
-
نعناع داغ به میزان لازم
-
پیاز داغ به میزان لازم
طرز تهیه:
1- در قابلمه ای روی حرارت متوسط مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تا نرم شود، تفت دهید.
2 - گوشت را به آن اضافه کنید و تا قهوه ای رنگ شود، تفت دهید. به آن ها نمک، فلفل و زردچوبه بزنید.
3-نخود را به همراه 7 پیمانه آب به سایر مواد اضافه کنید و بجوشانید. سپس حرارت را کم کرده و بگذارید برای 30 دقیقه قل بزند.
4-برنج را در آش بریزید و بگذارید تا آش کاملا پخته شود.
5- برگ چغندر و جعفری را به آش اضافه کنید و آن برای 30 دقیقه دیگر بپزید.
6- آب غوره، زعفران (آب کرده) و چغندر پخته را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید.
7- آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کرده و میل کنید.
نکات:
1- پیاز را خرد کنید.
2- از گوشت بدون استخوان استفاده کنید.
3- نخود را از قبل خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.
4- برنج را از قبل با کمی نمک خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.
5- چغندر را پوست بگیرید. آن را خرد کنید و برای حدود ۲ ساعت آب پز کنید.
6- برگ چغندر و جعفری را خرد کنید. در صورت تمایل می توانید از سایر سبزی های معطر مانند نعناع و پیازچه هم استفاده کنید.
7- اگر تمایل داشتید می توانید میزان آب غوره را کم یا زیاد کنید.