گروه استانها / حوزه همدان
89/10/11 - 10:46
شماره:8910110206
رئيس سازمان جهاد كشاورزي همدان:
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان جهاد كشاورزي همدان گفت: با وجود برخي مشكلات، برخورداري همدان از كشاورزان سختكوش نويدبخش آينده روشن بخش كشاورزي است.
عليرضا رنجبرضرابي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان بخش كشاورزي را عمدهترين بخش اقتصادي استان دانست و اظهار داشت: با توجه به وضعيت آب استان اين بخش با مشكلات عديدهاي روبهرو است اما وجود كشاورزان سختكوش نويدبخش آينده روشني است.
وي موقعيت جغرافيايي، اقليم مناسب و خاك مستعد، وجود كشاورزان سختكوش و پيشرو و تشكلهاي توانمند كشاورزي را از نقاط قوت استان دانست و تصريح كرد: وجود ذخاير ژنتيكي مهم، وجود بستر مناسب توسعه تحقيقات و آموزشهاي علمي و كاربردي كشاورزي زمينههاي مناسبي براي توسعه و ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي را به وجود آورده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي همدان پايين بودن ميزان سرمايهگذاري در اين بخش و منابع مالي مورد نياز، پايين بودن سطح سواد و دانش روز را از جمله مشكلات اين بخش دانست و گفت: لازم است به منظور ثبات بازار و نوسانات قيمت محصولات و نهادههاي كشاورزي و همچنين مشكل خرد و پراكنده بودن اراضي برنامهريزي مناسبي انجام شود.
وي با اشاره به محدوديت منابع آب در استان افزود: افت آبهاي زيرزميني و خشك شدن تدريجي چاههاي آب از جمله تهديدها اين بخش محسوب ميشود كه مديريت عرضه و تقاضاي آب كشاورزي و ارتقاي بهرهوري منابع، عوامل و فعاليتها در بخش كشاورزي ضرورت دارد.
رنجبرضرابي با اشاره به بالابودن هزينههاي اوليه سرمايهگذاري و به تبع آن بالا بودن قيمت تمام شده محصولات توليدي بخش تصريح كرد: ارتقاي سطح امنيت سرمايهگذاري و توليد در بخش كشاورزي و بهبود سطح درآمد و زندگي كشاورزان، روستاييان و عشاير همچنين توسعه بازار و صادرات محصولات و فرآوردههاي كشاورزي بايد انجام شود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: شش راهبرد براي تحقق اهداف جهاد كشاورزي شامل اصلاح ساختار مديريتي بخش كشاورزي استان در راستاي سياستهاي اصل 44 ، مديريت بهينه عرضه و تقاضاي آب كشاورزي، تقويت و توسعه امور زيربنايي بخش كشاورزي، افزايش ضريب خودكفايي و امنيت غذايي، پشتياني و حمايت از فعاليتهاي كشاورزي در راستاي توسعه پايدار و توسعه فرآوري و صادرات و بازار محصولات كشاورزي است.