تروریست های تکفیری داعش در 5 سال اخیر در منطقه غرب آسیا جنایات بسیاری را مرتکب شدند که از جمله آن ها می توان به سر بریدن و زنده زنده سوزاندن افراد اشاره کرد.
**خسارت های داعش و همپیمانانش به منطقه غرب آسیا
شیب رشد تروریست های تکفیری در منطقه "غرب آسیا" نشان می دهد که داعش و همپیمانانش به منطقه آسیب بسیاری وارد کرده اند و زیر ساخت های زیادی را از بین برده اند.
شبکه المیادین گزارش داد: سازمان اطلاعات روسیه معتقد است که در صورت توافق گروههای داعش و القاعده در شمال آفریقا، آنها می توانند کل قاره را بی ثبات کنند. این سازمان اعلام داشت که داعش در غرب آسیا 33هزار جنگجو دارد که 19 هزار تن از آنان در عراق و 14 هزارتن نیز در سوریه هستند.
سازمان اطلاعات روسیه عنوان داشت: بیش از 800تروریست تکفیری از 4سال گذشته وارد آلمان شده اند. هم چنین افزود: داعش موفق به جذب بیش از 4هزار لیبیایی، مصری و تونسی به صفوف خود در لیبی شده است.
سازمان اطلاعات روسیه تاکید کرد: داعش زره پوش و تانک، سلاح های پیشرفته و همچنین سیستم های ضدتانک (Antitank Guided Missile) و ابزارهای دفاع هوایی گسترده ای در اختیار دارد.
گروه تروریستی داعش در تلاش است تا قبائل محلی را زیر پرچمش در لیبی به خود ملحق کرده و همچنین دولت های دیگر را نیز به جنگ و منازعه بکشاند. داعش نزدیک به 250 کیلومتر از سواحل دریای مدیترانه در منطقه "سرت" لیبی را در کنترل دارد.
سازمان اطلاعات روسیه تاکید کرد: تعداد افراد مسلح مرتبط با داعش در آسیای مرکزی به 4500 تن می رسد. سطح تروریسم در اروپا به دلیل بازگشت جنگجویان و افراد مسلح به کشورهایشان به افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.
سازمان اطلاعات روسیه تصریح کرد: تروریست ها می خواهند با استفاده از اختلافات قومی- مذهبی مواضع خود را در آسیای مرکزی تقویت کنند و همانگونه که دیده شد درصورت توافق گروههای داعش و القاعده سراسر شمال آفریقا را بی ثبات می کنند.
**داعش 33هزار جنگجو در منطقه غرب آسیا دارد
داعش 33هزار جنگجو در منطقه غرب آسیا دارد که 19هزار نفر در عراق و 14 هزار نفر در سوریه هستند، و آن ها (تروریست های تکفیری) به دنبال حمله به ارتش سوریه برای تضعیف داعش هستند.
اگر بخواهیم به توان تجهیزاتی تروریستهای داعش نگاهی بیاندازیم؛ درمییابیم که این گروه تروریستی از طریق گسترش تصرفات و غنایم جنگی میدانی، پرتاب محمولههای سلاح در استانهای "نینوا" و "صلاحالدین" و فروش نفت و خرید یا انتقال سلاح از کشورهای حامی خود از جمله ترکیه، قطر و عربستان سعودی سلاحهای خود را تامین میکند.
سردار سرتیپ "محمداسماعیل کوثری" رئیس کمیته دفاعی امنیتی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عنوان داشت: پیاده نظام داعش عاملان و سربازان رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه غرب آسیا هستند.
نماینده داعش در پاکستان مدعی شد این گروه با استخدام بیش از 10 هزار شبه نظامی از افغانستان و پاکستان و برپایی کمپ های آموزشی به ویژه در مناطق مرزی دو کشور در تلاش است قدرت خود را افزایش دهد و گزارشها نشان میدهد بیشتر طالبان پاکستان به علت دریافت پول بیشتر به داعش پیوستهاند.
سی.ان.ان (CNN) با اشاره به تحلیل و ارزیابی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا از تعداد نظامیان داعش نوشت: بر اساس ارزیابی سیا تعداد نظامیان داعش بین 20 تا 31 هزار و 500 نفر بوده که در دو کشور عراق و جمهوری عربی سوریه متمرکز شدهاند.
اسپوتنیك گزارش داد: گروه «سوفان» كه خدمات اطلاعات امنیتی راهبردی را در اختیار دولت ها و سازمان های چند ملیتی قرار می دهد، تعداد افرادی را كه از جنوب فیلیپین و مناطق نزدیك به آن، نظیر مالزی و اندونزی به مبارزان داعش در سوریه پیوسته اند، بالغ بر 700 تا یكهزار نفر تخمین زد. این گزارش می افزاید داعش هنوز باید قلمرو خود را در جنوب آسیا پی ریزی كند و با توجه به تضعیف مواضعش در سوریه و عراق، این كار را تا پایان سال انجام خواهد داد.
اسپوتنیک به نقل از موسسه "سوفان" افزود: با وجود قرار گرفتن مركز توجه عموم بر فعالیت داعش در لیبی، این گروه توانایی مقاومت در این كشور را نخواهد داشت. با وجود پایین بودن تعداد حامیان داعش در جنوب آسیا نسبت به سایر مناطق، تنها یك گروه با تجربه می تواند به كشتار های جمعی در این منطقه، نظیر آنچه در پاریس و بروكسل رخ داد، دست بزند. این موسسه از دیگر دلایل فرضیه خود را فعالیت چندین گروه تروریستی در جنوب فیلیپین و مقاومت آن ها در برابر یگان های نظامی این كشور توصیف می كند.
**تروریست های تکفیری داعش تلاش می کنند قلمرو خود را به سمت آسیای شرقی گسترش دهند
در حقیقت تروریست های تکفیری داعش تلاش می کنند قلمرو خود را به سمت آسیای شرقی گسترش دهند و در این مسیر فلیپین را به عنوان مقصد اول خود برگزیدند که باید دید چقدر این راهبرد در آینده محقق خواهد شد؟
البته منابع کمکی تروریست های تکفیری اگر خشکانده شود ؛ داعش دیگر نمی تواند توسعه یابد و در این مسیر نیروی هوایی ارتش فدراسیون روسیه اقدامات مهمی را انجام داد تا درآمد داعش کاهش قابل توجهی پیدا کند.
روزنامه دیلی تلگراف در مطلبی اعلام کرد داعش 30 درصد از درآمدهای خود را به سبب کاهش سرزمین های تحت تصرف خود از دست داده است. این روزنامه می نویسد: درآمد داعش که بر مناطق گسترده ای از سوریه و عراق تسلط دارد، سال گذشته به علت از دست دادن مناطقی که در تسلط خود داشت، کاهش یافت. داعش مالیات هایی را که در این مناطق برقرار کرده بود، از دست داد؛ از این رو مالیات های جدیدی را در مناطق تحت تسلط خود به منظور کاهش حجم خسارتش وضع کرد. این روزنامه در ادامه می نویسد: درآمدهای ماهیانه داعش از 80 میلیون دلار در آوریل 2015 (فروردین سال گذشته) به 54 میلیون دلار در ماه جاری میلادی (آوریل 2016) کاهش پیدا کرده است.
دیلی تلگراف تاکید کرد: داعش در ماه های گذشته حدود یک چهارم سرزمین هایی را که در اوایل سال گذشته میلادی بر آنها مسلط بود، از دست داده است که این بزرگترین عقب نشینی او از زمان گسترش این گروه تروریستی محسوب می شود.
دیلی تلگراف در ادامه افزود: شمار ساکنان مناطق تحت تصرف داعش از 9 میلیون در اوایل سال 2015 به کمتر از 6 میلیون که آمار کنونی است، کاهش یافته است. این کاهش پس از آن صورت می گیرد که داعش تسلط خود را بر مناطقی از عراق و سوریه از دست داد. این روزنامه همچنین می نویسد حملات هوایی توانسته 25 هزار نفر از عناصر داعش را از ابتدای سال گذشته میلادی به هلاکت برساند.
"لودوویکو کارلینو،" پژوهشگر ارشد مؤسسه IHS گفت: درآمد این گروه که به 80 میلیون دلار می رسید، از مارس 2016 (اسفند 94) به 56 میلیون دلار کاهش پیدا کرده است. در گزارشی نیز که این مؤسسه منتشر کرد، اعلام شد میزان نفت تولیدی در مناطق تحت تسلط داعش از 33 هزار بشکه به 21 هزار بشکه کاهش یافته است.در این گزارش آمده است: 50 درصد از درآمد داعش از مالیات ها و مصادره املاک و مؤسسات تجاری است و قاچاق نفت 43 درصد از درآمدهای این گروه را تشکیل می دهد.
در حقیقت داعش با دارا بودن بیش از 30 هزار نیرو یک شبکه تروریستی بزرگ در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقاست. البته اگر تروریست های داعش با القاعده که اکنون با یکدیگر اختلافاتی دارند ؛ متحد شوند تراژدی تاسف باری در شمال آفریقا رخ می دهد.