کاربر «مک» بودن به این معنی نیست که دیگر باید از خیر نرم افزارهای ویندوز بگذرید. راه های بسیاری برای نصب نرم افزارهای ویندوز مورد نیازتان بر روی یک مک وجود دارد که اغلب هم رایگان هستند. در کنار این، سخت افزار مک نیز توان فوق العاده ای برای اجرای ویندوز دارد.
پیش از هر چیز باید توجه داشت که هدف اصلی هر کاربر اپل باید استفاده حداکثری ممکن از برنامه های مختص خود سیستم عامل باشد. این کم دردسر ترین و کارا ترین روش موجود است، اما در برخی از مواقع برای استفاده از نرم افزارهای ویندوز لازم است همزمان به هر دو سیستم عامل دسترسی داشته باشید.
بوت کمپ
خود OS X که به گفته اپل به زودی نامش به MacOS تغییر خواهد کرد، توسط ویژگی ای به نام «Boot Camp» به شما اجازه نصب و بوت شدن ویندوز بر روی دستگاه مک را می دهد. اگر پیش از این از دستگاهی با دو سیستم عامل استفاده کرده باشید، با این روند آشنایی خواهید داشت.
مزایا:
-
سریع و ساده
-
تمام پیش نیازها از قبل آماده بوده و نیازی به نرم افزارهای اضافی نیست
-
از آنجا که سیستم به صورت مستقل و با دسترسی کامل کار می کند، تمام قدرت سیستم در اختیارتان خواهد بود.
معایب:
-
در هر زمان فقط می توانید از یکی از سیستم عامل ها استفاده کنید
-
به نرم افزارهای مک و ویندوز در کنار هم دسترسی ندارید
ماشین مجازی
یکی از روش های مناسب اجرای ویندوز روی مک استفاده از «ماشین مجازی» است. بدین منظور نرم افزار رایگان «ویرچوال باکس» قابل استفاده است اما اپلیکیشن «Parallels Desktop» به دلیل قابل اعتماد بودن، سادگی در استفاده و همینطور امکاناتی که برای بهینه کردن بارِ «ماشین مجازی» روی دستگاه در اختیارتان قرار می دهد، بیشتر توصیه می شود. این برنامه همچنین قابلیت راه اندازی سیستم عامل های دیگری مانند «لینوکس» و «گوگل کروم» را بر روی مک دارد.
مزایا:
-
می توانید ویندوز و OS X را در کنار هم در اختیار داشته باشید
-
می توانید به سادگی از ماشین مجازی تان اسنپ شات و بکاپ بگیرید تا در صورت بروز مشکل به راحتی همه چیز را به حالت قبل برگردانید.
معایب:
-
این روش نیازمند نصب یک نرم افزار اضافی است
-
با محدودیت کارایی حداکثری دستگاه، مخصوصا در مورد نمایش های گرافیکی، مواجه می شوید.
ریموت دسکتاپ
اگر هم اکنون یک PC ویندوز در اختیار دارید، می توانید از طریق ریموت دسکتاپ و توسط مک به تمام نرم افزارها و اطلاعات آن دسترسی داشته باشید. با وجود برنامه های واسطی مانند «LogMeIn» یا «RealVNC»، نرم افزار ویژه مایکروسافت این امکان را به رایگان در اختیارتان قرار می دهد.
مزایا:
-
کنترل کاملِ توان و منابع یک دستگاه دیگر را در اختیار خواهید داشت
-
می توانید همزمان به هر دو سیستم عامل دسترسی داشته باشید
معایب:
-
نیاز به یک PC جداگانه دارید
-
عیب یابیِ عدم کار کرد برنامه ریموت دسکتاپ می تواند مشکل ساز شود
-
فایل ها بر روی دستگاه هدف ذخیره می شوند
Wine
اگر از توزیع های لینوکس مانند «اوبونتو» استفاده کرده باشید، احتمالا با «واین» آشنا هستید، نرم افزاری که ریشه در لینوکس دارد اما روی OS X هم کار می کند. واین برنامه کاملی نیست و نمی تواند همه اپلیکیشن های ویندوز را پشتیبانی کند اما همچنان گزینه خوبی برای اجرای بخشی از نرم افزارهای ویندوز است.
خود واین استفاده در OS X را پیشنهاد نمی کند، اما نرم افزار رایگان و واسط «WineBottler» هر چیزی که از واین در مک انتظار می رود را فراهم می کند. «واین باتلر» کاملا با OS X 10.11 El Capitan سازگار است.
مزایا:
-
رایگان است
-
امکان استفاده از نرم افزارهای ویندوز را بدون نیاز به نصب خودِ ویندوز و اشغال فضای اضافی هارد تامین می کند
معایب:
-
همیشه کار نمی کند
-
به طور کامل قابل اعتماد نیست
-
هیچ ضمانتی برایش وجود ندارد
CrossOver
اگر یک نرم افزار پولی را ترجیح می دهید، برنامه «کراس اووِر» که از وبسایت های ایرانی هم قابل دانلود است، می تواند گزینه مورد نظرتان باشد. نه تنها کراس اووِر با هزاران برنامه ویندوز سازگار است، بلکه حتی می توانید برنامه های آزمایش نشده و ناشناخته را هم از طریق آن نصب کنید. این نرم افزار در بیشتر مواقع درست کار می کند و در موارد نادرِ مشکل دار، دست کم برای راه انداختن کار شما کفایت خواهد کرد.
قیمت این برنامه 40 دلار است، اما همانطور که گفته شد از سایت های ایرانی قابل دانلود است.
مزایا:
-
تعداد خیلی بیشتری نرم افزار را نسبت به واین پشتیبانی کرده و کیفیت بهتری دارد
-
در صورت بروز مشکل، دارای امکانات پشتیبانی است
معایب:
-
از این طریق همه اپلیکیشن های مخصوص ویندوز قابل استفاده نیستند
-
دارای هزینه است!