وبسایت پارسه گرد: تهیه چلوی ساده در کنار انواع خوراک ها و خورش ها غذای شما را تکمیل و مزه غذا را بهتر و پربارتر می کند. برای آنکه تهدیگ به سادگی جدا شود میتوانیم پس از آماده شدن چلو، کف قابلمه را در آب سرد فرو ببرید. این کار باعث میشود کف قابلمه سرد شود و تهدیگ به آسانی جدا شود. این مقدار برنج برای 6 تا 8 نفر مناسباست.
مواد لازم:
-
برنج 1 کیلو گرم
-
روغن 150 گرم
-
ماست (در صورت دلخواه برای ته دیگ) نصف لیوان
طرز تهیه:
1- برنج را خوب تمیز کرده و چندبار میشوییم، تا آب برنج کامل زلال شود. سپس با آب و نمک برای چند ساعتی میگذاریم خیسبخورد. قابلمه مناسبی را تا نیمه آب میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم. آب و نمک برنج را خالی میکنیم و برنج را در قابلمه آب جوش ریخته و با کفگیر به آرامی هم میزنیم و اجازه میدهیم برنج بپزد تا مغز آن نرم شود، به طوری که اگر دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهیم مغز آن سفت و خشک نباشد. هر از گاهی کف برنج را میگیریم.
2- 1 تا 2 قاشق روغن درون برنج در حال جوشیدن میریزیم تا برنج سفیدتر شود، سپس برنج را آبکش میکنیم و مقداری آب ولرم روی آن میریزیم تا شوری و لیزی آن گرفته شود.
3- بعد به نسبت هر یککیلو برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن ته قابلمه میریزیم، نصف لیوان آب نیز اضافه میکنیم. قابلمه را میگذاریم روی آتش تا آب و روغن داغ شود بعد برنج را درقابلمه میریزیم (اگر بخواهیم از ماست برای ته دیگ استفاده کنیم، 3 تا 4 قاشق ماست را با کمی برنج مخلوط میکنیم و کف قابلمه را با روغن چرب میکنیم و مخلوط برنج و ماست را در قابلمه میریزیم و اضافی برنج را هم میریزیم روی آن و دیگر آب اضافه نمیکنیم چون ماست وقتی گرم شود آبمیاندازد و به آب اضافی نیاز نداریم).
4- اطراف برنج را به شکل مخروط بالا میآوریم و حرارت زیر ظرف را کم مینماییم. در ظرف را دمکنی میگذاریم، نیم ساعت دیگر میگذاریم برنج دم بکشد.
5- در صورتی که به تهدیگ احتیاج نباشد یک ساعت زمان کافی است تا چلوی ما دم بکشد و در صورتی که بخواهیم پلو ته دیگ ببندد یک ساعت و نیم زمان لازم است.