0

اطلاعاتی درمورد ویندوز 8

 
salamat595
salamat595
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 19536
محل سکونت : مازندران

اطلاعاتی درمورد ویندوز 8


 

ویندوز8,Windows 8,نسخه ویندوز8

طراحی ویندوز8 (Windows 8) قبل از عرضه ویندوز 7 شروع شده بود

 

 ویندوز8 (Windows 8) دارای نسخه‌های مختلفی است که برای اهداف متنوع و بر اساس نیازهای کاربر طراحی و ساخته شده است. نسخه‌ ویندوز 8 عبارت اند از: عادی، حرفه‌ای، سازمانی و RT. ویندوز 8 نسخه‌ای از سیستم عامل ویندوز (Windows OS) است که توسط مایکروسافت به عنوان عضوی از ویندوز ان تی (Windows NT) طراحی و توسعه داده شده است. این نسخه از ویندوز در 5 آبان ماه سال 1391 (16 اکتبر 2012) به بازار عرضه شد. البته طراحی ویندوز8 (Windows 8) حتی قبل از عرضه ویندوز 7 شروع شده بود.

 

نسخه‌های مختلف ویندوز 8:

ویندوز 8 (Windows 8) دارای نسخه‌های مختلفی است که برای اهداف متنوع و بر اساس نیازهای کاربر طراحی و ساخته شده است. این ویندوز دارای چهار نسخه است که عبارت اند از:

 

نسخه ویندوز 8 ( Windows 8):

نسخه ویندوز 8، ابتدایی ترین نسخه ویندوز 8 است که برای کاربران خانگی که به صورت ساده و ابتدایی از ویندوز استفاده می‌کنند طراحی شده است. نسخه ویندوز8 ، دارای تمام قابلیت‌ها و ویژگی‌های جدید و پایه‌ای ویندوز هشت مانند کاشی‌های لایو، ویندوز استور، اینترنت اکسپلورر 10، ویندوز دسکتاپ و ... است. نسخه ویندوز8 برای معماری‌های 32 و 64 بیتی قابل دسترسی است. البته با دریافت پکیج Pro Pack امکان ارتقاء (Upgrade) نسخه Windows 8 به نسخه Windows 8 Pro وجود دارد. قیمت نسخه از ویندوز 119.99 دلار است.

 

نسخه Windows 8 Pro:

این نسخه از ویندوز 8 به معنای "ویندوز 8 حرفه‌ای"، تمامی قابلیت‌های ویندوز 8 به غیر از تعداد محدودی که برای نسخه سازمانی ویندوز8 در نظر گرفته شده است و همچنین عدم داشتن Windows Media Center به صورت تعبیه شده، را دارد که آن را برای کاربران حرفه‌ای و شرکت‌ها مناسب کرده است. نسخه Windows 8 Pro را به عنوان یک نسخه حرفه‌ای می‌توان با Windows 7 Ultimate مقایسه کرد. از قابلیت‌هایی که در این نسخه قرار داده شده است می‌توان به این موارد اشاره کرد: قابلیت ایجاد و یا اتصال به یک ویندوز دامین، قابلیت میزبانی نشست ریموت دسکتاپ، Group Policy، امکان رمزگذاری اطلاعات و... .

 

نسخه Windows 8 Enterprise:

این نسخه از ویندوز8 به معنای "ویندوز8 سازمانی"، علاوه بر داشتن تمامی قابلیت‌های ویندوز8 (به غیر از توانایی نصب Windows Media Center)، قابلیت‌هایی نیز برای افزایش امنیت، توانایی های بیزینسی و ... را دارد. از جمله قابلیت‌های کلیدی ویندوز 8 سازمانی می‌تواند به این موارد اشاره کرد: قابلیت برنچ کش (نگه داشتن منابع از سرور مرکزی بر روی حافظه نهان)، DirectAccess (دسترسی مستقیم به ویندوز از طریق راه دور)، Windows To Go، AppLocker و ... .

 

نسخه Windows 8 RT:

این نسخه از ویندوز 8 تنها برای کاربرانی طراحی شده است که کامپیوتر، تبلت و ... آن‌ها از پردازنده‌های ARM (و تنها 32 بیت) بهره می‌برند. این نسخه ویندوز 8 درواقع میان دو نسخه ساده و حرفه‌ای ویندوز 8 قرار دارد؛ این نسخه محدودیت‌های نسبتاً زیادی در مقایسه با نسخه حرفه‌ای ویندوز8 دارد درحالی که از نسخه ساده آن بسیار بهتر است. نسخه آر تی ویندوز8 فاقد قابلیت‌هایی از جمله: اتصال به ویندوز دامین، Group Policy و ... است. این نسخه تنها قابلیت اجرای برنامه‌هایی را دارد که توسط Windows Runtime پشتیبانی می‌شوند. شاید تنها نقطه قوت نسخه ویندوز 8 آر تی در این باشد که مایکروسافت همراه با نسخه آر تی ویندوز، پکیج پایه‌ای Microsoft Office را به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

 

مایکروسافت پس از مدتی نسخه ارتقائی (Upgrade) برای ویندوز8 با نام ویندوز 8.1 منتشر کرد که شامل همه نسخه‌های عادی، حرفه‌ای، سازمانی و RT است. برای مثال کاربران می‌توانند از ویندوز8 حرفه‌ای با پرداخت هزینه کمی به ویندوز 8.1 حرفه‌ای ارتقاء پیدا کنند.

 

کدام نسخه ویندوز8 بهتر است؟

نسخه Windows 8,ویندوز 8,ویندوز8 پرو

نصب ویندوز8 دارای تعداد مراحل کمتر و ساده تری است

 
برای بسیاری از کاربرانی که قصد استفاده از ویندوز8 را دارند مهمترین سوال این است که "کدام یک از نسخه‌های ویندوز 8 برایشان بهتر است؟" یا "کدام ویندوز مناسب است؟". شما گزینه‌های مختلفی برعکس ویندوز 7 در اختیار ندارید و مجبور هستید یکی از چهار نسخه را انتخاب کرده و استفاده کنید.

 

اگر کامپیوتر، تبلت، لپ تاپ یا در کل دستگاه شما از پردازنده‌های ARM استفاده می‌کند تنها نسخه‌ای که می‌توانید از آن استفاده کنید Windows 8 RT است. سه گزینه دیگر برای پردازنده‌های اینتل در دسترس هستند. اگر شما کاربری هستید که آشنایی نسبی با ویندوز دارید گزینه Windows 8 (نسخه ساده) را خط بزنید. برای شما نسخه حرفه‌ای ویندوز8 بهترین گزینه است.

 

اما اگر یک کاربر حرفه‌ای هستید، ممکن است نسخه حرفه‌ای ویندوز 8 برایتان کفایت نکرده و نیاز به نسخه اینترپرایز آن داشته باشید البته در نسخه بالاتر یعنی نسخه سازمانی ویندوز، قابلیت‌هایی وجود دارد که به درد بسیاری از کاربران نمی‌خورد. این یعنی فقط با نصب ویندوز سازمانی (درصورتی که از قابلیت‌های آن استفاده نکنید)، فضای حافظه جانبی خود را پرکرده اید. پس برای بیشتر کاربران نسخه حرفه‌ای ویندوز8 (Windows 8 Pro) مناسب است.


حداقل سخت افزارایی که برای نصب ویندوز ۸ نیاز دارید:
•  پردازشگر (CPU): حداقل ۱ گیگاهرتز


• RAM:برای ویندوز های ۳۲ بیت ۱ گیگابایت رم،برای ویندوزهای ۶۴ بیت ۲ گیگابایت رم

 

• فضای ذخیره سازی (Hard Drive Free Space):برای ویندوز های ۳۲ بیت ۱۶ گیگابایت،برای ویندوزهای ۶۴ بیت ۲۰ گیگابایت

 

• گرافیک (Graphics device):کارت گرافیک هایی با قابلیت اجرای DirectX 9 و درایورهای WDDM 1.0 به بالا


نصب ویندوز8

همانطور که قبلا نیز به آن اشاره کرده بودیم نصب ویندوز8 دارای تعداد مراحل کمتر و ساده تری است و با نصب ویندوز 7 چندان تفاوتی ندارد و شما باید مرحله به مرحله اطلاعاتی درخواستی را وارد نموده و بر روی دکمه Next کلیک کنید. در صورتی که بخواهید این ویندوز را بر روی ماشینهای مجازی نصب کنید توجه داشته باشید که حتما باید از نسخه های جدید این برنامه ها استفاده کنید. به طور مثال برای نصب ویندوز ۸ بر روی ماشین مجازی VMware حتما باید از نسخه ۸ به بالا استفاده کنید در غیر اینصورت با پیغام hal_initialization_failed مواجه می شوید.
 

قابلیتی که ویندوز 8 را از ویندوز 7 ایمن تر می کند

ویندوز هشت,برنامه های جدید ویندوز8,ویندوز ۸

آنتی ویروس داخلی ویندوز8 نیز آنتی ویروس بسیار خوب و قدرتمندی است

 
برخی افراد فکر می کنند که ویندوز 8 تنها یک تغییر ظاهری در ویندوز 7 است . اما باید این را بدانیم که ویندوز8 از لحاظ قابلیت ها و یه تغییر اساسی در سیستم عامل های شرکت مایکروسافت است . مهمترین پیشرفت در ویندوز 8 ، بهبودهای امنیتی چشمگیری آن است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.


1- آنتی ویروس یکپارچه

بالاخره ویندوز8 به یک آنتی ویروس یکپارچه و درونی مجهز شد. نام این آنتی ویروس Windows Defender است که در نسخه های قبلی ویندوز هم وجود داشت. اما کارایی که در ویندوز 8 دارد را نداشته است. برای کاربرانی که قبلا با آنتی ویروس شرکت مایکروسافت کار کرده اند ، رابط این آنتی ویروس بسیار آشناست. بله، حدس شما درست است. در واقع این همان آنتی ویروس Microsoft Security Essential است که در ویندوز8 با یک نام دیگر ارائه شده است. البته شما امکان نصب هر آنتی ویروسی که مایل باشید را دارید. پس از نصب یک آنتی ویروس دیگر، Windows Defender به صورت اتوماتیک غیر فعال خواهد شد تا با آنتی ویروس نصب شده توسط شما تداخلی عملکردی نداشته باشد. اما آنتی ویروس داخلی ویندوز8 نیز آنتی ویروس بسیار خوبی و قدرتمندی است. بهتر از همه اینکه می توان اطمینان داشت که همه کاربران سیستم از حفاظت همه جانبه آنتی ویروس داخلی ویندوز بهره می برند.

 

2- قابلیت Early Anti-Malware
این مورد یکی از جدیدترین قابلیت های امنیتی ویندوز8 می باشد. اگر مطالب قبلی گویا آی تی که در زمینه امنیت نوشته شده اند را مطالعه کرده باشید، بارها در مورد بدافزارهایی که قبل از اجرای سیستم عامل کار خود را شروع می کنند، توضیحاتی را ارائه داده ایم. تا قبل از عرضه ویندوز8 ، اگر کامپیوتر شما به یکی از انواع این بدافزارها آلوده می شد، تنها راه استفاده از دیسک های نجات شرکت های امنیتی بود. مثل دیسک نجات کسپرسکی یا ESET و موارد دیگر.

 

اما با عرضه ویندوز 8 (Windows 8)دیگر نیازی به استفاده از دیسک های نجات نیست. در ویندوز8 قابلیتی به نام Early Anti-Malware وجود دارد که به آنتی ویروس های موجود در سیستم شما این اجازه را می دهد تا قبل از بارگزاری ویندوز، فعالیت خود را شروع کرده و اسکن بخش بوت سیستم را آغاز نمایند. با استفاده از این قابلیت حتی اگر بدافزاری در هنگام بوت سیستم بارگزاری شود، باز هم توسط آنتی ویروس شما گیر خواهد افتاد. Windows Defender به صورت پیشفرض پروسه بوت سیستم را اسکن می کند. اما اگر آنتی ویروس دیگری داشته باشید که از قابلیت ELAM یا همان Early Anti-Malware پشتیبانی کند، اسکن پروسه بوت سیستم به آن آنتی ویروس منتقل خواهد شد.

 

3- Smart Screen Filter
این قابلیت قبلا در مرورگر اینترنت اکسپلورر اجرایی شده بود. اما ظاهرا با عملکرد خوبی که از خود بروز داده، مایکروسافت را مایل به اجرایی کردن آن در جدیدترین نسخه سیستم عامل خود کرده است. در واقع فیلتر اسمارت اسکرین باعث اسکن فایل های اجرایی می شود که شما از طریق مرورگرهایی مثل اینترنت اکسپلورر، موزیلا فایرفاکس، گوگل کروم و یا برنامه های دیگر آنها را دانلود می کنید. اما روش کار این قابلیت چگونه است؟

 

هنگامی که شما یک فایل اجرایی با پسوند EXE را از اینترنت دانلود کرده و سعی در باز کردن آن دارید، فیلتر اسمارت اسکرین وارد عمل می شود. این قابلیت امضای فایل مذکور را گرفته و برای سرورهای شرکت مایکروسافت ارسال می کند. اگر فایل مذکور بی خطر تشخیص داده شود (مثل فایل نصاب برنامه هایی نظیر فتوشاپ، آیتونز و سایر برنامه های شناخته شده ی دیگر)، ویندوز با اجرای آن فایل موافقت خواهد کرد. اما اگر پاسخی که از سرورهای مایکروسافت به ویندوز بازگشت داده می شود حاکی از خطرناک بودن فایل داشته باشد، ویندوز مانع از اجرای آن فایل خواهد شد. در صورتی که ویندوز8 متوجه ماهیت فایل شما نشود نیز با نمایش یک پیغام هشدار، از شما درخواست اجازه برای اجرای فایل را خواهد کرد.

 

4- بوت امن یا Secure Boot
به روش شماره 2 باز گردید. در آنجا گفتیم که بعضی بدافزارها این قابلیت را دارند که قبل از بوت شدن سیستم عامل ، فعالیت خود را شروع کرده و بدین ترتیب از دید آنتی ویروس ها و روتین های امنیتی سیستم عامل پنهان بمانند . در این صورت پاکسازی آنها بسیار مشکل خواهد بود . اما حالا بوت امن یا همان Secure Boot چه کمکی به ما می کند ؟

 

در کامپیوترهای جدید ویندوز8 که از UEFI به جای حالت قدیمی بایوس استفاده می کنند، Secure Boot این اطمینان را به شما خواهد داد که تنها نرم افزارهای معتبر می توانند در پروسه بوت سیستم اجرا شوند ( مثل همان آنتی ویروس ها که با قابلیت ELAM می توانند در پروسه بوت سیستم اجرا شوند ) .

 

در کامپیوترهای فعلی، بدافزارها می توانند بوت لودر مخرب خود را روی سیستم نصب کنند. به نحوی که این بوت لودر مخرب قبل از بوت لودر ویندوز بارگزاری خواهد شد. پس از آن پروسه بوت بدافزار که با عنوان Bootkit هم شناخته می شود شروع خواهد شد. پس از طی شدن این فرآیند، بدافزار مذکور می تواند خود از دید ویندوز و سایر نرم افزارهای امنیتی پنهان شده و همچنان در پس زمینه سیستم به اعمال خراب کارانه خود ادامه دهد. در پی سی های اینتل x86، شما قادر خواهید بود که کلید امنیتی خودتان را به UEFI اضافه کنید. در صورتی که شما اجازه بدهید، قابلیت بوت امن مانع از اجرای بوت لودر لینوکس نخواهد شد.

 

5- بهبودهای مدیریت حافظه

مایکروسافت در زمینه مدیریت حافظه در ویندوز8 ، عملکرد بسیار خوبی داشته است و مدیریت حافظه در این نسخه از ویندوز به طرز چشمگیری بهبود یافته است. هنگامی که یک حفره امنتی پیدا شود، این بهبودها باعث سخت تر شدن دسترسی به حفره مذکور خواهند شد و امکان اکسپلویتنیگ آن را کاهش می هند. برخی از اکسپلویت هایی که در نسخه های قبلی ویندوز کار می کردند، در هیچ یک از نسخه های ویندوز هشت امکان اجرایی شدن ندارند. البته شرکت مایکروسافت اشاره زیادی به این موارد نکرده است، اما توضیحات کوتاهی در مورد این بهبودها را می توانید در ادامه مطالعه کنید:

 

* ASLR یا همان Address Space Layout Randomization به بخش های دیگر ویندوز نیز گسترش یافته است و به صورت تصادفی داده ها و کدها را در حافظه سیستم انتقال می دهد تا اکسپلویتینگ حفره ها را مشکل تر کند.

 

* سیستم کاهش خطر که قبلا در مقابل برنامه های ویندوزی از آنها استفاده میشد، حالا در هسته ویندوز8 نیز به کار گرفته شده است تا باروتکیت های سطح کرنل مقابله کند.

 

* در ویندوز8 بخشی به نام Windows Heap قرار دارد که برنامه های اجرا شده در سیستم، حافظه ی مورد نظرشان را از آنجا دریافت می کنند. در ویندوز ایت این بخش مجهز به چک های امنیتی اضافه ای شده است تا با تکنینک های اکسپلویتینگ مقابله کند.

 

* مرورگر اینترنت اکسپلورر 10 بهبودهای زیادی یافته است. به نحوی که در مقابل 75 % از آسیب پذیری های امنیتی که در دو سال گذشته گزارش شده اند، مقاومت کرده و اکسپلویتینگ آنها را مشکل تر می کند.

 

6- اجرای اپلیکیشن های جدید در حالت Sandbox

ممکن است زیاد در مورد Sandbox یا ” جعبه شنی ” چیزی نشنیده باشید. ما در اینجا به صورت مختصر به این مورد اشاره خواهیم کرد.

 

در واقع سند باکس یک سیستم حفاظتی قدرتمند است که این روزها در اکثر برنامه ها به کار گرفته می شود. به عنوان مثال مرورگرها. اما این سیستم حفاظتی به صورت دقیق چکار می کند؟ سند باکس در واقع یک محیط بسته ایجاد می کند تا اگر یک برنامه مخرب بود و یا محتوایی که از طریق آن به کامپیوتر شما راه پیدا کرده است مخرب باشد، مشکلی متوجه سیستم شما نشود. به عنوان مثال برنامه ای را از اینترنت دانلود می کنید. اما به سالم یا مخرب بودن آن شک دارید. در این حالت چکار می کنید؟ آن برنامه را اجرا می کنید یا بی خیالش می شوید؟ بهترین کار این است که آن را در محیط سند باکس اجرا کنید. با این کار حتی اگر آن برنامه مخرب هم باشد، مشکلی پیش نخواهد آمد. از معروف ترین برنامه ها برای پیاده سازی حالت سند باکس می توان به Sandboixe اشاره کرد.

 

اما باز گردیم به ویندوز 8 (Windows 8) و تکنولوژی سند باکس به کار گرفته شده در آن. برنامه هایی که از رابط کاربری مترو استفاده می کنند، در محیط سند باکس اجرا خواهند شد و دسترسی های شان به بخش های مختلف سیستم شما محدودتر می شود. البته نه اینکه فکر کنید عملکرد آنها نیز کاهش می یابد. به هیچ وجه. در عین حال که عملکرد آنها کاهش پیدا نمی کند، امنیت آنها نیز بالاتر خواهد رفت. اما در حالت دسکتاپ، برنامه ها دسترسی کاملی به بخش های مختلف سیستم شما خواهند داشت.

 

اگر شما یک بازی را از اینترنت دانلود کرده و نصب کنید، ممکن است که یک درایور روی سیستم شما نصب شود. یا اینکه فایل های شما از هر جای هارد دیسک خوانده شوند و یا حتی یک بدافزار روی سیستم شما نصب شود. حتی اگر برنامه ها توسط User Account Control اجرا شده و اعتبار محدودی به آنها تعلق بگیرد، آنها معمولا با سطوح دسترسی مدیر سیستم اجرا شده و در هنگام نصب، هر کاری که بخواهند را انجام می هند. البته وجود یک آنتی ویروس می تواند تا حدودی جلوی این مشکلات را بگیرد.

 

اما برنامه های ویندوز 8 ( منظور برنامه های جدید و سازگار با اینترفیس مترو است ) که از طریق فروشگاه ویندوز نصب می شوند ، دسترسی محدودی به سیستم خواهند داشت. آنها نمی توانند در حالت پس زمینه اجرا شده و یا کلیدهای فشرده شده توسط شما را ذخیره کنند. مانند کاری که برنامه های تحت دسکتاپ می توانند انجام داده و شماره کارت اعتباری و کلمه عبور آن را ذخیره کنند . همچنین این برنامه ها به همه فایل های شما دسترسی نخواهند داشت. برنامه های جدید ویندوز8 نیز فقط از طریق فروشگاه ویندوز قابل نصب می باشند که همین مورد کار را برای بدافزارها سخت تر می کند. چون بدافزارهایی که قصد داشته باشند با ظاهر جدید به استقبال کاربران بروند، باید ابتدا در فروشگاه ویندوز تحت بررسی کارشناسان و سیستم های امنیتی مایکروسافت قرار بگیرند.

 
در پایان باید گفت که قطعا ویندوز8 از ویندوز 7 امن تر است. وجود آنتی ویروس یکپارچه با سیستم عامل، بوت امن، سیستم بررسی فایل ها با استفاده از بازخوردهای کاربران سراسر جهان و موارد دیگر مهر تاییدی بر این مدعاست. بهبودهای بوجود آمده در سطوح پایین سیستمی نیز به سود همه کاربران خواهد بود حتی حرفه ای ها.

دوشنبه 30 فروردین 1395  7:09 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها