سفر همیشه میتواند خاص و غیر مننظره باشد. گاهی در سفر مناطق و انسانهایی را ملاقات میکنیم که روی ما اثری جاویدان میگذارند. برخی از افراد و مخصوصا هنرمندان عاشق سفر و البته انتشار تصاویر سفرشان با ما هستند.
یکی از این مکانهایی که مناظر فرازمینی و انسانهای فراموش نشدنی در یک جا جمع شدهاند، در اتیوپی است. منطقهای به نام آفار در میان زمینهای پست داناکیل وجود دارد که بهعنوان گرمترین مکان روی زمین شناخته میشود. این مردم و مکانهای خاص نیاز به یک زاویه دید یکتا داشتند، پس بهعنوان یک قصهگوی مشتاق و پس از تهیهی عکسهایی مستند از اتیوپی که برای اولین بار در ژانویهی ۲۰۱۵ اتفاق افتاد، چند هفته پیش تصمیم گرفتم دوباره به این منطقه بازگردم. اینبار علاوه بر دوربین عکاسی مطمئن، یک پهپاد مجهر به دوربین هم با خود بردم.
آتشفشان ارتا آله، فرورفتگیهای داناکیل، اتیوپی
منطقهی پست داناکیل که ارتفاعی کمتر از سطح دریا دارد، به خاطر حضور سه صفحهی تکتونیک در شاخ آفریقا نزدیک به مرز اریتره به وجود آمده است. در آنجا میتوانید آتشفشان ارتا آله را با ۶۱۳ متر ارتفاع بیابید که دارای ۱ و گاهی ۲ دریاچهی لاوا در قلهاش است که گاهی سرریز میشود. این آتشفشان به خاطر داشتن پیرترین دریاچهی لاوای فعال جهان مشهور است که از سال ۱۹۰۶ تا کنون خاموش نشده است. دریاچههای لاوا بسیار کمیاب هستند و در جهان فقط ۶ تا از آنها داریم.
کاروان شتر و معدنچی نمک
در کنار آتشفشان و دریاچهی لاوای ارتا آله، منطقهی آفار یکی از بزرگترین صحراهای نمکین جهان را نیز در خود جای داده است. تصاویر هوایی نمایی دیده نشده از الگوهای نمک و کاروان معدنچیان نمک را نمایان میکند که به سمت محل استخراج میروند. جایی که معدنچیان نمک را به صورت تکههای موزاییک بریده و بار شتر میکنند. این کارگران از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر در دمایی که گاهی به بالای ۴۵ درجهی سانتیگراد میرسد فعالاند.
پانورامای هوایی از دریاچهی لاوای ارتا آله و سرازیری اخیرش
پرواز روی این منطقه بسیار چالشبرانگیز بود، چرا که باد، دود و فرای آنها موجهای گرما باعث عدم ثبات و کارکرد صحیح پهپاد میشد. به همین دلیل انتخاب یک مسیر پرواز هوشمندانه اجباری بود.
الگوهای فوقالعادهی نمک و کاروان شتر در حال رفتن به سوی منطقهی استخراج معدن
خوشبختانه با کمک کمی ارتباطات اجتماعی، هم معدنچی و هم شترها نسبت به پرواز پهپاد بالای سرشان بسیار آرام بودند و مثل روتین هر روز خود، رام و صبور به طرف مقصد خود حرکت میکردند.
نمای خاص و برتر ۱۸۰ درجه از دهانههای دوقلو و دریاچههای لاوای آتشفشان ارتا آله
تصویر هوایی از چشمههای رنگارنگ سولفور آغشته شده با الگوهای نمک در دالول
در فاصلهی نه چندان زیادی با معدن، گاز سولفور با آب و نمک مخلوط شده و مناظری رنگارنگ و فراواقعی خلق میکنند که به نام دالول شناخته میشود؛ از طیفهای مختلف رنگی قرمز، نارنجی و زرد گرفته تا سبز و سفید. آهن موجود در زیر خاک منطقه باعث شده بود که قطبنمای پهپاد کمی گیج شود و این موضوع ما را محبور به پذیرش چالش پرواز کاملا دستی کرده بود.
الگوهای فوقالعادهی نمک و کاروان شتر در حال حرکت به سوی منطقهی استخراج معدن
الگوهای بیپایان و لایهی نمک، عکس هوایی از ارتفاع ۳۵۰ متری
نکتهی جالب اینکه این نمکها زمانی به وجود آمدهاند که سیلاب دریای سرخ به صورت دورهای به مناطق پست سرازیر و سپس تبخیر شده است. آخرین باری که چنین سیلی اینجا اتفاق افتاده به ۳۰.۰۰۰ سال پیش باز میگردد و پیشبینی شده برای سیل بعدی باید حدود ۱۰ میلیون سال منتظر شویم. پس نیازی نیست نگران سیل باشیم. این منطقه همچنان بهعنوان گرمترین منطقهی کرهی زمین و شاید یکی از فرازمینیترین مناظری که میتوان در طول عمر دید باقی خواهد ماند.