احياي مجدد هنر نقالي در گرو توجه و حمايت مسئولان است
گروه استانها / حوزه اصفهان
89/10/10 - 13:58
شماره:8910100051
پردهخوان پيشكسوت اصفهاني:
احياي مجدد هنر نقالي در گرو توجه و حمايت مسئولان است
خبرگزاري فارس: يك پردهخوان با تجربه اصفهاني گفت: مسئولان اصفهاني درصدد احياي مجدد هنر نقالي در اصفهان هستند اما هيچ حمايتي از هنرمندان فعال در اين عرصه نميكنند.
غلامرضا خوشحالپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان در خصوص احياي سمبل ادبيات شفاهي در اصفهان اظهار داشت: هنر نقالي جزو هنرهاي ديرينه اين مرز و بوم است كه متاسفانه به فراموشي سپرده شده اما مسئولان اصفهاني با رويكردي نو به اين هنر در جهت احياي آن هستند.
وي افزود: رويكرد تازه به هنر نقالي و زنده كردن اين هنر بدون توجه به اصول اصلي آن يعني پرده و پردهخوان امكانپذير نيست.
خوشحالپور با اشاره به قدمت آيين پردهخواني بيان داشت: هنر نقالي توسط هيچ ارگاني حمايت نميشود و هنرمنداني كه در اين رشته فعاليت ميكنند به تعداد انگشتان دست هم نميرسند.
وي در بيان سابقه فعاليتهاي خود در اين عرصه تصريح كرد: 24 سال است كه به اين كار مشغول هستم، در ابتداي كار پردهخواني مورد تمسخر ديگران قرار ميگرفتم اما با توجه به علاقهاي كه به اين هنر داشتم اين هنر را دنبال كردم.
اين مرشد اصفهاني در ارتباط با لزوم احياي اين هنر در اصفهان افزود: در قديم نقالهخوانان پردهها را در گذرها نصب ميكردند و به بيان وقايع مذهبي ميپرداختند.
وي نقالهخوانان را معلمان و استادان گذشته معرفي كرد و گفت: در گذشته نقالهخوانان رهبري و آموزش مردم را بر عهده ميگرفتند، پردهخواني هنري از هنرهاي نمايشي عامه است كه به نقل واقعههاي مذهبي به ويژه واقعه عاشورا ميپردازد.
خوشحالپور در خصوص كمبود پردههاي اصل نقالهخواني بيان داشت: از مشهورترين پردههاي مذهبي، پردههاي درويشي است كه معمولاً از جنس كرباس و همچون طومار است و در حدود سه يا چهار متر طول و 1.5 تا دو متر عرض دارد.
اين نقالخوان اصفهاني در پايان گفت: پردههاي نقالي هنرمندان بزرگ ايران در موزه لوور فرانسه نگهداري ميشود و پردههاي كنوني كه هنرمندان از آنها استفاده ميكنند در واقع كپي اين پردههاي ارزشمند است كه متاسفانه اصل آنها در ايران وجود ندارد.
تشکرات از این پست