رئيس دانشگاه مجازي المصطفي:
خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه مجازي المصطفي گفت: رفع مشكلات و آسيبها در جامعه با اجرايي شدن پژوهشها و تحقيقات محقق ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم به نقل از ستاد خبري هفته پژوهش قم، حجتالاسلام علي اصغر عطاران طوسي اظهار داشت: پژوهش به عنوان زيرساخت و جانمايه حركتهاي اجرايي و ابداعكننده حركتها در حوزههاي مختلف در كشور است.
وي با بيان اينكه پژوهش از جايگاه ويژه و ممتازي برخوردار است، ادامه داد: پژوهش پيشمقدمه تمام حركتها و رفتارهاي مديريتي است و در واقع بدون پژوهش حركت و چرخش چرخدندههاي كشور با كندي و ناكارآمدي همراه است.
وي با بيان اينكه بنيانهاي حركتهاي سياسي، برنامهريزيها و مديريتهاي كلان كشور بر پايه پژوهش است، خاطرنشان كرد: در هر زمان كه تصميمات و اقدامات به پژوهش متصل بوده است، موفق عمل كردهايم و هر زمان بدون پژوهش كار را جلو بردهايم با ناكامي مواجه شديم.
رئيس دانشگاه مجازي المصطفي با بيان اينكه به پژوهشهاي راهبردي و كاربردي نياز داريم، عنوان كرد: هر دو نياز كشور است و هر دو در چشمانداز آينده كشور و تمام برنامهريزيها به صورت جدي نقش دارد و بايد با يك مطالعه جامع و دقيق به اين دو حوزه توجه شود.
عطاران طوسي يادآور شد: ما به پيشينه پژوهشهاي كاربردي نيز نياز داريم و براي تقويت مطالعات بنيادي بايد از آن بهرهمند شويم.
وي با بيان اينكه بايد در كشور به زيرساختهاي بنيادي مشخص و اينكه چه برنامه و حركتي را رصد ميكنيم توجه شود، گفت: گاهي اوقات در برنامههاي خود چشمانداز هم تعريف ميكنيم اما در عرصه عمل با مشكل روبهرو ميشويم.
رئيس دانشگاه مجازي المصطفي تصريح كرد: از درون پژوهشهاي كاربردي راهكارهاي لازم براي رفع مشكلات استخراج ميشود.
عطاران طوسي يادآور شد: عرصه پژوهش با عرصه اجرا بايد با هم ارتباط داشته باشند،گاهي شاهد هستيم در عرصه پژوهش، پژوهشي جامع و متقن انجام شده اما در عمل اتفاق خاصي صورت نگرفته است و اين بحث به عكس نيز رخ ميدهد.
وي اظهار داشت: اگر ما نتوانيم پژوهشگاه، پژوهشكده و پژوهشگران را به مجريان و دستگاههاي اجرايي و تصميمگيري متصل كنيم بايد شاهد شكست و ناكامي باشيم و هر زمان كه توانستيم بين پژوهش و حوزه اجرا آشتي برقرار كنيم آسيبها كمتر است.
رئيس دانشگاه مجازي المصطفي گفت: در برخي دانشگاهها پژوهشگران جوان پژوهش انجام ميدهند اما وارد مرحله عمل و اجرا نميشوند، اين حلقه از همگسسته و غيرمرتبط است و اين در حالي است كه پژوهش و اجرا بايد همافزايي داشته باشند تا نتيجه پژوهش نمايان شود.
عطاران طوسي با بيان اينكه بايد به پژوهش بها دهيم، اضافه كرد: پژوهش بايد زيرساخت تمام حركتها، برنامهريزي و فعاليت ما باشد.
وي اظهار داشت: با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبري مبني بر توجه به امر پژوهش و تحقيق در حوزه اجرا، بايد سعي شود بين اين دو بخش ارتباط سيستماتيك برقرار شود و زماني كه اين امر عملياتي شود روز توفيق و جشن كشور است.
رئيس دانشگاه مجازي المصطفي خاطرنشان كرد: در گوشه و كنار كشور حركتهاي اصولي با برنامهريزي جلو ميرود، اما همواره كاستيهايي ديده ميشود.
عطاران طوسي در ارتباط با پژوهش و توليد علم بيان داشت: اگر پژوهش نباشد توليد علم صورت نميگيرد و در واقع توليد علم سرريز پژوهش است.
وي با بيان اينكه پژوهش چراغ راه علم و دانش است، يادآور شد: اگر امر پژوهش محقق شود به دنبال آن توليد علم صورت ميگيرد.
رئيس دانشگاه مجازي المصطفي بيان داشت: ارتباط پژوهش و توليد علم تنگاتنگ و متقابل است و پژوهش دقيق ما را به توليد علم ميرساند.