همگرايي دانشگاه بخش خصوصي و دولت پژوهش را ارتقا ميدهد
گروه استانها / حوزه مازندران
89/10/10 - 15:46
شماره:8910100089
گزارش كامل فارس از مراسم تجليل از پژوهشگران پيام نور؛
همگرايي دانشگاه بخش خصوصي و دولت پژوهش را ارتقا ميدهد
خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه پيام نور مازندران گفت: همگرايي دانشگاه، بخش خصوصي و دولت پژوهش را ارتقا ميدهد.
به گزارش خبرگزاري فارس از ساري، صادقعلي موحدمنش در مراسم تجليل از پژوهشگران نمونه دانشگاه پيام نور استان مازندران با تاكيد بر اينكه هنوز پژوهش جايگاه خودش را در سطوح شهرستاني و ملي پيدا نكرده است، گفت: با وجود اين با توجه ويژه دولت و پشتوانه قانوني مازندران همپاي ساير استانهاي كشور تحقيقات خوبي را در زمينههاي مختلف آغاز كرده است.
موحدمنش اضافه كرد: كشورهاي پيشرفته هشت درصد توليد ناخالص خود را به پژوهش اختصاص ميدهند كه اين ميزان در ايران 9 دهم درصد است.
وي خاطرنشان كرد: اگر تا پنج سال آينده سهم اعتبارات پژوهشي از توليد ناخالص ملي به 2.5 درصد برسد فاصله ايران با كشورهاي منطقه و دنيا كاهش مييابد.
موحدمنش رشد 15 درصدي چاپ مقالات در مجلات بينالمللي را روندي نويدبخش دانست و افزود: چاپ يك هزار و 400 مقاله در سالهاي گذشته در سال 2009 اين تعداد مقاله به 60 هزار عنوان رسيد.
وي يادآور شد: در شش سال اخير دولت به پژوهش توجه ويژهاي كرده كه براي ايران نويد بخش است.
موحدمنش با اشاره به اينكه مقام معظم رهبري مولفه اصلي توسعه كشور را با تكيه بر پژوهش و تحقيق ميداند، بيان داشت: براي كم شدن فاصله در دنيا به ايران امر بايد به افزايش اعتبارات پژوهشي توجه ويژه كرد.
وي با اعلام اينكه هر 100 ميليون دلار كار پژوهشي توليد ناخالص ملي را افزايش ميدهد، گفت: همگرايي بين بخشهاي اصلي عرضه كننده تحقيقات و متقاضي تحقيقات شامل صنعت و بخش خصوصي ضروري است.
رئيس دانشگاه پيام نور مازندران مثلت دانشگاه، بخش خصوصي و دولت را از مولفههاي رشد پژوهش در كشور برشمرد و اظهار داشت: كشور در اين سمت بايد بيش از گذشته رقابتي شود.
وي با تاكيد بر اينكه ناچاريم تا چند سال آينده به سازمان تجارت جهاني بپيونديم، خاطرنشان كرد: فعاليت 95درصد از نخبگان تجاري دنيا در اين سازمان انجام ميشود.
موحدمنش توجه به اي تي نانو و بيوتكنولوژي را از راههاي رسيدن به توسعه در دنيا دانست و افزود: اگر استراتژي توسعه در مازندران بر روي اين مثلث قرار گيرد به توسعه همه جانبه خواهيم رسيد.
وي افزود: پيام نور مازندران با 18 واحد و مركز و 50 هزار دانشجو و 3 هزار و 500 عضو هيئت علمي تمام وقت و مدعو به فعاليت آموزشي مشغول است.
* چاپ مقاله در اي اس اي اسم ايران را در دنيا پرآوازه كرد
معاون پژوهشي دانشگاه پيامنور مازندران با تاكيد بر اينكه در سالهاي گذشته در دانشگاههاي مادر كشورمان نيز توجهي به پژوهش نميشد، بيان داشت: پژوهش در ايران در دانشگاهها با تحصيلات تكميلي آغاز شده است.
سيامك فيروزيان با اشاره به اينكه ملاك قراردادن چاپ مقاله در اي اس اي اسم ايران را در دنيا پرآوازه كرده است، گفت: كيفيت اين مقالهها نيز بايد ارتقا يابد.
فيروزيان با اشاره به اينكه چاپ مقاله در اي اس اي نشان دهنده همه چيز براي پژوهش نيست، افزود: پژوهش بايد به سمتي حركت كرده كه ارتباط خود را با صنعت تقويت كند.
وي تاكيد كرد: صنايع نيز بايد تحقيقاتي عمل كنند تا تئوري و كار در كنار همديگر قرار گيرند.
* ابلاغ سند توسعه راهبردي مازندران به دستگاههاي اجرايي
مديركل دفتر آموزش و پژوهش استانداري مازندران نيز در اين مراسم با اشاره به اينكه پژوهش چيز تازهاي نيست از كاربردي كردن پژوهش و تحقيقات كاربردي در مازندران خبر داد.
سيد مجتبي شريفزاده اضافه كرد: در كارگروه پژوهش به دنيا اين مسئله هستيم كه پيوند صنعت و دانشگاه تقويت شود.
وي گفت: در كارگروه پژوهش استاندار مازندران تاكيد كرد كه يك كارگروه فرعي با دبيري رئيس سازمان صنايع و معادن استان مازندران براي پيوند دانشگاه و صنعت تشكيل شود.
شريفزاده از ابلاغ سند توسعه راهبردي مازندران به دستگاههاي اجرايي خبر داد و تصريح كرد: براي ثبت دستاوردهاي پژوهشي سامانه اطلاعاتي پژوهش مازندران نيز راهاندازي شده است.
شريفزاده اضافه كرد: در حال حاضر همكاري صنعت با دانشگاه در مازندران فراهم شده است و مديران اجرايي و روساي دانشگاهها بايد از اين ظرفيت استفاده كنند تا علم به ثروت و ايده به پديده تبديل شود.
* در استفاده از فناوري نوين در برخي از رشتهها جزو 10 كشور برتر دنيا هستيم
نماينده مردم ساري در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين نشست با اشاره به اينكه مباني پژوهشي كشورمان صرفا با اعتبارات مالي نبايد گره بخورد، افزود: اوج و توسعه علم بعد از بعثت پيامبر گرامي اسلام نمايان شده است.
سيد رمضان شجاعي با اشاره به اينكه در مكتب اسلام بزرگاني مانند جابر ابن حيان، خواجه نصير طوسي و... بروز و ظهور كردند، خاطرنشان كرد: بعثت اسلام زمينه بروز خلاقيتها را فراهم كرد.
شجاعي اظهار داشت: در عرصههاي علمي حضور جوانان المپيادي با تكيه بر پژوهش افزايش يافته است.
نماينده مردم ساري در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه در استفاده از فناوري نوين در برخي از رشتهها جزء 10 كشور برتر دنيا هستيم، گفت: در فناوري هستهاي نيز كشورمان در ليست هشت كشور نخست دنيا قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه با توصيه مقام معظم رهبري از دهه دوم انقلاب كشور به سمت توليد علم رفته است، تصريح كرد: علوم در كشور بايد از مرحله ترجمه خارج تا به فناوريهاي نوينتر برسد.
* ارتباط صنعت با دانشگاه بايد در كشور تقويت شود
ديگر نماينده مردم ساري در مجلس شوراي اسلامي نيز با اشاره به اينكه شاخصه مهم مقايسه در كشورها به درصد اعتبارات پژوهشي در توليد ناخالص ملي است، گفت: در كنار توجه به اعتبارات پژوهشي بايد به مالكيت معنوي آثار پژوهشي توجه كرد.
علي اصغر يوسفنژاد با تاكيد بر اينكه ارتباط صنعت با دانشگاه بايد در كشور تقويت شود، تصريح كرد: بسياري از تحقيقات ما تكراري است.
عضو كميسيون صنايع مجلس برخي از تحقيقات را در كشور را كتابخانهاي دانست و افزود: در حال حاضر حمايت مالي، قانوني و سازماني از پژوهشها نميشود.
وي با اشاره به اينكه در مازندران بايد پارك فناوري شكل بگيرد به واحدهاي تحقيقاتي توصيه كرد جلسات تخصصي خود را تداوم ببخشند.
يوسفنژاد دنياي امروز را رقابت در عرصه كالاو خدمات دانست و گفت: فروش انتقال تكنولوژي يكي از شاخصهاي تجارت در دنيا محسوب ميشود.
در پايان اين مراسم از اعضاي هيئت علمي، دانشجويان و فعالان نمونه پژوهش در دانشگاههاي پيام نور شهرهاي مازندران تجليل شد.
تشکرات از این پست