کیک آجیلی
کانال بزرگ دسر و شیرینی
موادلازم :
آرد قنادي 250 گرم يا دو پيمانه
بكينگ پودر 2 قاشق چايخوري سرصاف
نمك يك چهارم قاشق چايخوري
شير 100 گرم
ماست معمولي 50 گرم
تخم مرغ 2 عدد
شكر 200 گرم يا يك دوم پيمانه
آب پرتقال تازه يا شير 2 قاشق سوپخوري
رنده پوست پرتقال يك عدد پرتقال كوچك
وانيل يك هشتم قاشق چايخوري
روغن مايع 100 گرم يا يك دوم پيمانه
مواد رويه :
كره 50 گرم
عسل 5 قاشق سوپخوري
پودر قند 50 گرم
آب يا گلاب 2 قاشق سوپخوري
محلول زعفران يك چهرام قاشق چايخوري در صورت تمايل
آجيل دلخواه بدون نمك حدود 100 تا 200 گرم
پودر پسته و نارگيل كمي برای تزئين
@deser_h
طرز تهيه :
بكينگ پودر و آرد را مخلوط و با هم الك كنيد و نمك را به مخلوط اضافه كنيد . شير را كم كم به ماست اضافه كرده و كمي هم بزنيد و كنار بگذاريد.
تخم مرغها را كمي با همزن هم زده تا باز شوند سپس شكر و آب پرتقال وانيل و رنده پوست پرتقال را اضفه و مواد را با درجه متوسط همزن هم زده تا رنگ انها روشن و حجيم شود
سپس روغن را افزوده بدون همزدن آرد را اضافه و با مفتول سيمي يا با دور كند همزن به مدت بسيار كوتاه در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنيد سپس مخلوط شير و ماست را اضافه و با مفتول سيمي يا دور كند همزن هم بزنيد ،كيك را به مدت تقريبي 30 تا 40 دقيقه در فر ١٨٠درجه بپزيد بگذاري كاملا خنك شود ،براي تهيه مواد رويه مي توانيد .كره و عسل و پودر قند و آب رامخلوط و روي حرارت ملايم قراردهيد تا حدو 5 تا هفت دقيقه جوشيده و غليظ شود ولى اگر بيش از حد غليظ شود بعد از سرد شدن سفت خواهد شد.چند قاشق از شيره را روى سطح كيك چيده و سس عسلي اماده شده را روي انها بدهيد و با پودر نارگيل و پسته تزئين كنيد.اگر در حين كار سس عسلي آماده شده سرد و سفت شده بود روي حرارت ملايم قرار داده تا روان و گرم گردد.
نوش جان