از شب آرزوها تا مبعث پیامبر(ص)
روز اول: طبق برخی از روایات، روز ولادت امام محمد باقر (ع) در سال 57 هجری.
روز سوم:روز شهادت امام علی النقی (ع) در سال 254 هجری.
روز دهم: روز ولادت امام محمد تقی (ع) طبق بعضی از روایات.
روز سیزدهم:روز ولادت امیرمومنان علی بن ابی طالب (ع) در داخل کعبه؛ 12 سال پیش از بعثت رسول خدا (ص).
روز پانزدهم:مطابق بعضی از روایات، روز وفات حضرت زینب کبری (س) در سال 63 هجری.
روز هجدهم: روز وفات جناب ابراهیم، فرزند رسول خدا (ص).
روز بیست و پنجم: روز شهادت امام موسی بن جعفر (ع) در سال 183 هجری.
روز بیست و ششم: مطابق روایتی، روز وفات حضرت ابوطالب (ع).
روز بیست و هفتم: بعثت پیامبر گرامی اسلام (ص).
روز اول ماه رجب: روز اول رجب روز شریفی است و برای آن چند عمل ذکر شده است. یک) روزه: روایت شده است که حضرت نوح (ع) در این روز به کشتی سوار شد و به کسانی که همراه او بودند امر فرمود روزه بگیرند و هر فردی این روز را روزه بگیرد، آتش جهنم یک سال از او دور شود. ب) غسل. ج) زیارت امام حسین (ع): از امام جعفر صادق(ع) روایت شده است که هر فردی امام حسین (ع) را در روز اول رجب زیارت کند، خداوند او را می آمرزد. در ضمن با توجه به میلاد پنجمین اختر تابناک امامت و ولایت، حضور در مراسم مولودی هم توصیه می شود.
شب آرزوها: یکی از شب های با عظمت ماه رجب، شب جمعه اول این ماه است که معروف به لیلة الرغائب است و اعمال مخصوصی در این شب ذکر شده است که به واسطه آن اعمال، برکات و پاداش فراوان بر انسان سرازیر می شود. در کتاب های دعا نمازی با کیفیتی مخصوص در این شب ذکر شده و آمده است که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «هر فردی این نماز را در این شب انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او می گوید: ای دوست من مژده می دهم تو را که از هر شدّت و سختی نجات یافتی. نمازگزار می گوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه ای ندیدم و سخنی شیرین تر از کلام تو نشنیده ام و بویی بهتر از بوی تو نبوییدم. در پاسخ می گوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که شما انجام دادی. امشب آمده ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود، من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد. در خور ذکر است که کیفیت این نماز در مفاتیح الجنان ذکر شده است و می توانید به آن مراجعه کنید.
روز سیزدهم ماه رجب: از جمله فضیلت ماه رجب آن است که ایام البیض (اعتکاف) در آن واقع شده است؛ یعنی روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم ماه رجب اختصاص داده شده است به اعتکاف برای ذکر خدا و روزه داری. در آموزه های دینی بر اعتکاف در این ایام تأکید و سفارش ویژه ای شده است و مساجد زیادی در این مدت در خدمت معتکفان هستند.
بیست و هفتم ماه رجب: 27 رجب روز مبعوث شدن پیامبر اسلام(ص) به رسالت و پیامبری است و روزه گرفتن در این روز مستحب است و ثواب ویژه دارد. روزه در این روز یکی از چهار روزی است که در تمام سال امتیاز دارد برای روزه گرفتن و برابر است با روزه هفتاد سال. در ضمن بسیار صلوات فرستادن و غسل هم از اعمال دیگر این روز است.