نفخ شکم معمولا موقعی اتفاق می افتد که غذا به خوبی هضم شود، به همین دلیل است که خوردن غذاهایی که فیبر زیادی دارند (مانند لوبیا) باعث بروز نفخ شکم می گردد. هضم غذا برای دستگاه گوارش انسان دشوار است و بدون اینکه تجزیه شود، از بخش های مختلف دستگاه گوارش عبور می کند. وقتی غذا در روده کوچک تجزیه نشود، وارد روده بزرگ می شود. در روده بزرگ به صورت طبعی باکتری هایی وجود دارد که باعث هضم غذا می شوند. در طی فرایند هضم غذا توسط این باکتری ها، گاز نیز تولید می شود. اما خوردن کدو تنبل باعث کاهش تولید این گازها می شود، به همین دلیل خوردن کدو تنبل به همراه غذا را می توان درمانی برای نفخ شکم دانست.
برای این منظور به حدود یک فنجان کدو تنبل نیاز داریم، کدو را می توان به صورت پخته شده، بخار پز، کبابی و تقریبا هر روشی استفاده نمود. همراه با وعده غذایی کدو تنبل را میل کنید تا از تولید گاز و نفخ جلوگیری شود.