نوع درمان ورم معده بسته به علت بروز بیماری ممکن است متفاوت باشد. برای مثال اگر داروهایی ضدالتهابی غیر استروئیدی – که در بالا در خصوص آنها توضیح داده شد – یا داروهای دیگری، سبب تورم معده و گاستریت شده اند، ممکن است برای درمان ورم معده و رفع علائم آن ترک مصرف این داروها به تنهایی کفایت کند. در سوی دیگر اگر گاستریت بر اثر باکتری هلیکوباکتر پیلوری ایجاد شده باشد معمولا با مصرف داروهای آنتی باکتریال قابل درمان است. علاوه بر صرف داروهای آنتی باکتریال برخی انواع دیگر داروها هم برای درمان ورم معده استفاده می شود.
مهارکننده های پروتون پمپ
داروهای موسوم به مهارکننده های پروتون پمپ از عملکرد سلول های تولید کننده اسید معده جلوگیری می نمایند. داروهای متداول مهارکننده پروتون پمپ عبارتند از:
- آپمپرازول (پریلوسک)
- لانزوپرازول (پریواسید)
- اسموپرازول (نکسیوم)
با این حال مصرف طولانی مدت از این داروها، به خصوص اگر به میزان زیاد استفاده شود، می تواند سبب شکستی ستون فقرات، لگن و مچ دست شود.
داروهای کاهش اسید
داروهایی که میزان اسید معده را کاهش می دهند شامل رانیتیدین (زانتک) و فاموتیدین (پپسید) می باشد. این داروها با کاهش میزان اسیدی که وارد دستگاه گوارش می شود، سبب تسکین درد ناشی از ورم معده شده و این امکان را فراهم می آورد تا دیواره معده التیام یابد.
آنتی اسیدها
ممکن است پزشک داروهای ضد اسید را برای تسکین سریع درد ناشی از التهاب معده برایتان تجویز کند. این داروها اسید معده را خنثی می کنند، البته مصرف برخی از داروهای ضد اسید می تواند باعث اسهال یا یبوست گردد.