0

بررسی لپ‌تاپ ایسوس N552VW: مشک آن است که خود ببوید!

 
maya2015
maya2015
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1394 
تعداد پست ها : 595

بررسی لپ‌تاپ ایسوس N552VW: مشک آن است که خود ببوید!

 

 

 

ایسوس را می‌توان یکی از کمپانی‌های بی‌حاشیه بازار دانست، چرا که خیلی بی سروصدا محصولات خودش را راهی بازار کرده و همچون سایر کمپانی‌های مطرح، قابلیت‌های محصولش را در بوق و کرنا نمی‌کند و همیشه با محصولات با کیفیت خود سعی داشته تا دل خریداران را بدست آورد!

 

بالاخره مشک آن است که خود ببوید، نه آنکه عطار بگوید! با این که ایسوس نگاهی به دنیای سخت‌افزار‌های کامپیوتری، اسمارت فون‌ها و تبلت‌ها داشته اما بدون شک در هیچکدام از آن‌ها همچون دنیای لپ‌تاپ‌ها قدرتمند ظاهر نشده است.

لپ‌تاپ‌های ایسوس به چند دسته متفاوت تقسیم می‌شوند تا بتوانند نظر افراد با سلایق متفاوت را به خود جلب کنند. سری X با لپ‌تاپ‌های مقرون به‌صرفه به دنیا معرفی می‌شوند و سری G‌ را همه مخصوص گیم می‌دانند. در این بین، ایسوس گل سر سبد محصولاتش را همیشه در سری N می‌گنجاند و سعی می‌کند تا آخرین حرفش را با لپ‌تاپ‌های مالتی مدیای این رده بزند.

 به‌تازگی یکی از قدرتمندترین محصولات ایسوس از سری N وارد آزمایشگاه آی‌تی‌رسان شده و ما نیز تصمیم گرفتیم تا یک بررسی کامل از این محصول داشته باشیم.

Asus N552VW (18)

 

 

 

 اگر می‌خواهید بدانید که ایسوس N552VW چه چیزی در چنته دارد، با ما همراه باشید.

 

طراحی و کیفیت ساخت

 

کیفیت لپ‌تاپ‌های ایسوس زبان زد خاص و عام است و N552VW نیز از این قاعده مستثنی نیست. هنگامی که برای نخستین بار این مدل را از نزدیک لمس می‌کنید، حیرت‌زده خواهید شد! استفاده هوشمندانه از فلز و پلاستیک موجب شده تا علاوه بر حفظ کیفیت، از وزن کلی دستگاه نیز کاسته شود. برای یک لپ‌تاپ 15.6 اینچی وزنی در حدود 2.5 کیلوگرم ایده‌آل به‌ نظر می‌رسد؛ حال اگر بدانید که N552VW با چنین وزنی از بدنه تمام فلزی بهره می‌برد و تنها بخش‌ زیرینش پلاستیکی است، قطعا به احترام ایسوس بر می‌خیزید و کلاه‌تان را بر می‌دارید.

 

 

پشت لپ‌تاپ (در واقع پشت نمایشگر) از فلز ساخته شده و در مرکز آن شاهد لوگوی ایسوس هستیم که هنگام روشن بودن دستگاه همچون نگینی زیبا می‌درخشد. این قسمت صاف و یک‌دست نیست و شاهد خطوطی دایره‌ای شکل در آن هستیم که در واقع مرکز آن‌ها همان لوگوی ایسوس است. البته این قسمت با تمام زیبایی‌اش مستعد جذب اثر انگشت است و همین امر موجب شده تا پس از چند بار باز و بسته کردن لپ‌تاپ، شاهد برجای ماندن چربی انگشتان‌تان بر روی آن باشید که مسلما از زیبایی دستگاه می‌کاهد.

 

Asus N552VW (9)

 

 

 

بیایید تا سری به نمای داخلی بزنیم. وقتی لپ‌تاپ را باز می‌کنید، با یک بدنه تمام فلزی رو به رو می‌شوید که رنگش با نمای پشتی متفاوت است. بر خلاف محصولات پیشین ایسوس، گوشه‌های این لپ‌تاپ بیش از حد گرد طراحی شده و ممکن است به مذاق برخی‌ خریداران خوش نیاید. درست در مرکز بدنه، کیبورد جای خوش کرده و در زیر آن نیز شاهد تاچ‌پد دستگاه هستیم. این بخش آنقدر‌ها هم ساده طراحی نشده و شاهد برخی نقاط ریز در آن هستیم که زیبایی دستگاه را دو چندان کرده‌اند.

 این طرح دایره‌ای شکل در دو سمت کیبورد و به مرکزیت دکمه‌های pgdn و F1 جلوه خاصی به دستگاه داده‌اند. در نگاه نخست گمان می‌کنید که همه این‌ها برای زیبایی دستگاه است اما با کمی دقت، متوجه می‌شوید که در میان همین نقاط اسپیکرهای دستگاه به طرز فوق‌العاده ماهرانه‌ای قرار گرفته‌اند که باز هم نشان از زیرکی ایسوس دارد.

 

 

در زیر نمایشگر ایسوس N552VW باز هم لوگوی ایسوس به چشم می‌خورد و در بالای نمایشگر نیز میکروفون و وب‌کم لپ‌تاپ جای خوش کرده‌اند.

 

 

حاشیه‌های اطراف نمایشگر نه آنقدر کم است که برایش دست بزنیم و نه آنقدر زیاد که بشود به آن خرده گرفت.

 

 

برای گشودن لپ‌تاپ نیازی به بازکردن قفل و یا کار خاصی نیست و تنها با بلند کردن نمایشگر خیلی راحت می‌توانید از آن استفاده کنید.

 

البته ایسوس بر خلاف سایر لپ‌تاپ‌هایش دکمه پاور را خارج از دکمه‌های اصلی کیبورد قرار نداده و جایی برای آن در گوشه بالا و سمت راست کیبورد برگزیده تا او نیز گوشه گیر نباشد و به جمع دوستانه کلیدها بپیوندد.

 

به طور کلی از لحاظ طراحی این مدل با نسل قبلی خود یعنی N551 تفاوتی ندارد و اگر پیش‌‌تر این محصول را دیده‌اید، انتظار طراحی متفاوتی نداشته باشید.

 

کیبورد و تاچ‌پد

 

یکی از مزایای لپ‌تاپ‌های ایسوس برای ما ایرانی‌ها، کیبوردهای آن‌هاست که حروف پارسی را بر روی خود جای داده‌اند و نیازی نیست که برای این‌کار برچسب تهیه کنید. کیبورد دستگاه در دل بدنه قرار گرفته و همچون برخی محصولات بخشی جدا از بدنه اصلی نیست. کلیدها خیلی قرص و محکم در جای خود قرار گرفته‌اند و تایپ‌ با آن‌ها لذت بخش است. البته بدنه دستگاه کاملا تخت طراحی شده و بر خلاف سایر محصولات بازار دارای یک بخش بلندتر نسبت به کیبورد نیست و این موضوع شاید در دراز مدت موجب خستگی شما شود. اما به شخصه حتی پس از چندین ساعت تایپ نیز مشکلی با آن نداشتم.

 

 

 

 

Asus N552VW (8)

 

 

کلیدها کاملا تخت طراحی شده‌اند و خبری از کلید‌های با طرح لبخندی نیست. ایسوس همچون سایر محصولاتش از کلید‌های ویژه اعداد (اصطلاحا کلیدهای ماشین حسابی) در سمت راست کیبورد استفاده کرده تا لذت تایپ با محصولش را دوچندان کند. این کیبورد دارای نور پس زمینه نیز هست که به رنگ سفید بوده و در 3 حالت مختلف قابل تنظیم است.

 

 

در زیر کیبورد، تاچ‌پد دستگاه قرار گرفته که در حد چند میلی‌متر پایین‌تر از بدنه اصلی است. این تاچ‌پد که دکمه‌هایش را در دل خود گنجانده مقاومت بسیار خوبی در برابر چربی انگشتان دارد و پس از ساعت‌ها کار با آن نیز شاهد برجای ماندن اثر انگشت خود نیستید. علاوه بر این‌ها به خوبی با دستورات حرکتی ویندوز 10 نیز هماهنگ شده و می‌توانید کارهای متفاوتی را با آن انجام دهید. به‌عنوان مثال با کشیدن دو انگشت خود از بالا به‌ پایین در صفحه اسکرول کنید و یا با نزدیک کردن دو انگشت خود به یکدیگر بر روی تصاویر زوم کنید.

 

 

پورت‌ها و اتصالات

 

از آنجایی که مهم‌ترین مزیت لپ‌تاپ‌ها توانایی حمل و نقل آن‌هاست در نتیجه حداقل انتظارمان این است که با مجموعه کاملی از پورت‌ها مواجه باشیم تا هنگام جا به جایی آن، دست به دامان لوازم جانبی جهت تکمیل پورت‌ها نشویم. خوش‌بختانه این محصول مالتی مدیا ایسوس تمامی انتظارات ما را برآورده کرد. در سمت راست علاوه بر درایو نوری (که این روزها در برخی مدل‌ها حذف شده است!) شاهد دو پورت USB 3.0 و جک استاندارد هدفون نیز هستیم.

 

در سمت چپ و در بالاترین قسمت محل اتصال کابل شارژر به چشم می‌خورد و در زیر آن به ترتیب دریچه‌ای برای خروج هوای گرم، mini-Display Port، پورت HDMI، یک پورت شبکه، یک پورت USB 3.0 و در نهایت پورت  USB Type-C قرار گرفته است. مسلما با دیدن چنین مجموعه کاملی، جای هیچ حرف و حدیثی باقی نمی‌ماند.

 

 

بر روی لبه جلویی دستگاه درگاه کارت حافظه به چشم می‌خورد و در زیر تاچ‌پد نیز LEDهایی قرار گرفته‌اند که نشان دهنده وضعیت لپ‌تاپ هستند. دیگر نیازی هم به گفتن نیست که ایسوس N552VW از  WiFi با استاندارد 802.11b/g/n پشتیبانی می‌کند و دارای بلوتوث نیز هست.

 

نمایشگر

 

اگر از علاقه‌مندان به تماشای ویدیو با لپ‌تاپ هستید، بدانید که این محصول برای شما ساخته شده است. در N552VW شاهد یک نمایشگر 15.6 اینچی 4K هستیم که از نوع IPS LCD است و روشنایی و کیفیت فوق‌العاده‌ای دارد. در نگاه از زوایا به هیچ‌وجه شاهد افت کیفیت تصویر نخواهید بود و از هر زاویه‌ای که به آن بنگرید، همان چیزی را می‌بینید که در نگاه از رو به رو دیده بودید. رنگ‌ها بسیار گرم به نمایش در می‌آیند و توصیه می‌کنیم از والپیپرهایی با زمینه سفید برای آن بهره بگیرید چرا که یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این مدل، به نمایش در آوردن رنگ سفید به صورت درخشان است.

 

 

 

 

بر روی صفحه یک روکش مات کشیده شده و بنابراین میزان رفلکس آن به حداقل رسیده و دیگر در محیط‌های باز آن سوی خیابان را در صفحه نخواهید دید.

 

یکی از نکات جالب در رابطه با این محصول، استفاده از سنسور تشخیص نور محیط است. بنابراین در صورتی که آن را در تنظیمات فعال کرده باشید، دستگاه به صورت خودکار میزان نور نمایشگر را با نور محیط تنظیم خواهد کرد.

 

سخت افزار

 

ایسوس برای N552VW به سراغ آخرین نسل پردازنده‌های اینتل و همچنین رم‌های DDR4 رفته است. پردازنده Core i7 6200HQ به عنوان قلب تپنده گل سرسبد لپ‌تاپ‌های ایسوس در نظر گرفته شده. این پردازنده از نسل ششم سری SkyLake است و هسته‌هایش بر روی 2.6 گیگاهرتز تنظیم شده‌اند، گرچه در صورت لزوم و با بهره‌گیری از قابلیت Turbo Boost تا 3.5 گیگاهرتز نیز افزایش فرکانس خواهند داشت. پردازش‌های گرافیکی دستگاه نیز بر عهده انویدیا Geforce GTX 960m گذاشته شده تا با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی از نوع GDDR5 بتواند بازی‌های روز دنیا را به‌راحتی اجرا کند. در کنار این مجموعه سخت افزاری قدرتمند شاهد 12 گیگابایت رم از نوع DDR4 نیز هستیم که در نوع خود فوق‌العاده است.

 

 

اگر بخواهید سرعت بالایی در انتقال اطلاعات و یا اجرای برنامه‌ها داشته باشید، می‌بایست از SSD استفاده‌ کنید و قید هاردهای با ظرفیت بالا را بزنید. اما خب یکی از مهم‌ترین مشکلات SSD‌‌ها به قیمتشان باز می‌گردد و معمولا کسی به سراغ SSD‌های با ظرفیت بالا نمی‌رود. پس اگر بخواهید هنگام کار با دستگاه سرعت بالایی را تجربه کنید و در کنار آن نیز بتوانید فایل‌های حجیم‌تان را ذخیره کنید، چاره چیست؟! ایسوس برای این مشکل شما ایده‌ای هوشمندانه داشته و لپ‌تاپ جدیدش را با یک حافظه هیبریدی روانه بازار کرده است. این حافظه از یک هارد دیسک 2 ترابایتی و 128 گیگابایت SSD تشکیل شده است. بنابراین شما می‌توانید برنامه‌های سیستمی و ویندوز خود را بر روی SSD بریزید و از سرعت آن لذت ببرید و در کنارش فایل‌های حجیم‌ خود را در هارد دیسک 2 ترابایتی بگنجانید.

 

برای آنکه عیار N552VW را بسنجیم از NovaBench و 3D Mark استفاده کردیم که اولی عملکرد پردازشی را بسنجد و دومی گرافیک را مورد ارزیابی قرار دهد. نتایج را در زیر مشاهده می‌کنید.

 

 

پس از این آزمایشات سفت و سخت، تصمیم گرفتیم تا در یک حرکت منحصر به فرد سرعت بوت این مدل را بسنجیم. بدین منظور تمامی برنامه‌های لازم و ضروری برای کار با لپ‌تاپ نظیر IDM و مرورگر محبوب Chrome را بر روی آن نصب کردیم و با استفاده از نرم افزار BootRacer  سرعت بوت را اندازه گرفتیم که در زیر شاهد آن هستید.

 

 

توانایی اجرای بازی‌ها

 

بسیاری از افراد لپ‌تاپ را با کنسول‌های بازی اشتباه می‌گیرند و با خرید هر مدل، انتظار دارند که تمامی بازی‌های روز را به راحتی به اجرا در آورد. برخلاف سایر لپ‌تاپ‌های امروزی، N552VW  قصه ما اتفاقا یکی از آن دسته مدل‌هایی است که با تکیه بر کارت گرافیکی قدرتمند خود، به هر گیمری چشمک می‌زند! ما نیز برای آنکه بدانیم این چشمک‌های پی در پی از سوی لپ‌تاپ ایسوس آیا به معنی رفاقت با گیمرهاست یا خیر، تصمیم گرفتیم تا چند بازی مطرح را بر روی آن به اجرا درآوریم. ابتدا به سراغ علاقه‌مندان به بازی‌های ورزشی و مخصوصا فوتبال رفتیم و Fifa 2016 را بر روی آن به‌اجرا در آوردیم. مطابق انتظارمان کوچک‌ترین مشکلی در اجرای این بازی به وجود نیامد و حتی پس از به پایان رساندن یک جام جهانی جذاب، دستگاه گرم هم نشد چه رسد به داغ کردن!

 

سپس عنوان محبوبی همچون GTA V را بر روی آن نصب کردیم و پس از گذراندن هفت خان رستم توانستیم اجرایش کنیم. راستش را بخواهید هنگام بازی و سرقت و بزن بزن آنقدر لذت بردیم که ترجیح دادیم کنسول را بفروشیم و یک N552VW بخریم! البته پس از نیم ساعت بازی در مرکز کیبورد بالاخره زجر کشیدن و داغ شدن لپ‌تاپ را احساس خواهید کرد اما میزان گرمای آن اصلا آزار دهنده نیست. البته از همین جا یک خسته نباشید جانانه هم به سیستم خنک کننده دستگاه می‌گوییم که توانسته خیلی خوب گرما را از قطعات سخت افزاری دور کند و از لبه سمت چپ دستگاه به بیرون بفرستد. خسته نباشی دلاور، خداقوت پهلوان!

 

با این تفاسیر اگر قصد دارید با لپ‌تاپ خود بازی کنید، N552VW یکی از بهترین گزینه‌های روی میز است. البته هنگام بازی کردن نمایشگر 4K آن چندان خودنمایی نمی‌کند و برای تماشای نهایت قدرت این نمایشگر، بهتر است که به‌جای بازی کردن، فیلم‌های روز دنیا را با کیفیت بالا تهیه کنید و در این نمایشگر ببینید، آن وقت است که انگشت به دهان خواهید ماند.

 

سایر قابلیت‌ها

 

از لحاظ صدا هیچ عیبی به این مدل وارد نیست. N552VW با تکیه بر دو اسپیکر تحت لیسانس Bang & Olufsen و تقویت کننده صوتی ICEpower به‌راحتی می‌تواند کل خانه‌تان را به لزره بیندازد. پس وقتی که یک نمایشگر فوق‌العاده با دو اسپیکر قدرتمند در اختیارتان است، بروید و یک کاسه تخمه بیاورید و فیلم‌تان را ببینید تا رو‌حتان به پرواز درآید! با توجه به تست‌هایی که ما از باتری 4 سلولی  لیتیوم-یونی 3200 میلی‌آمپری این مدل گرفتیم، شما می‌توانید تا ۴ ساعت از دستگاه‌تان استفاده مفید داشته باشید و بیش از آن، این مدل همراه‌تان نخواهد بود. همراه با دستگاه علاوه بر دفترچه راهنما، یک کیف برای حمل لپ‌تاپ، DVD مربوط به درایورهای آن و یک ماوس بی‌سیم ساخت ایسوس نیز عرضه می‌شود که از کیفیت بالایی برخوردار بوده و استفاده از آن نیز لذت بخش است.

 

 

کلام آخر

 

ایسوس N552VW یک لپ‌تاپ همه چیز تمام است! اگر از علاقه‌مندان به دنیای گیم هستید و یا علاقه زیادی به تماشای محتوای چندرسانه‌ای با لپ‌تاپ‌ها دارید، می‌توانید بر روی این فرزند خَلَف ایسوس حساب ویژه‌ای باز کنید. حتی این مدل با همه توانایی‌های خودش،‌ طراحی زیبا و چشم نوازی دارد و باتوجه به سایز 15.6 اینچی نمایشگر، وزن 2.5 کیلوگرمی آن می‌تواند حمل و نقلش را ساده‌تر کند؛ هرچند که به پای خیلی از مدل‌های سبک وزن نخواهد رسید! هم اکنون می‌توانید این مدل را با قیمتی در حدود ۴ میلیون تومان و با گارانتی معیار از بازار خریداری کنید.

 

    بدنه با کیفیت فلزی

    نمایشگر خیره‌کننده 4K

    سخت افزار بسیار قدرتمند و به‌روز

    استفاده از 2 ترابایت حافظه ذخیره سازی در کنار 128 گیگابایت SSD

    مجهز به پورت USB Type-C

    اسپیکرهای قدرتمند

    مجهز به سنسور تشخیص نور محیط

    در کل پرفکت!

 

 
سه شنبه 11 اسفند 1394  7:21 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها