0

آش گوجه فرنگی!

 
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

آش گوجه فرنگی!


من مواد اولیه و نوع پخت رو به سلیقه ی خودم تغییر دادم که براتون میگم:
برنج 1 فنجان
لوبیا چیتی 1 فنجان
لوبیا قرمز 1 فنجان
عدس 1 فنجان
جو پرک 1 فنجان
گوجه فرنگی حدودا 9 عدد متوسط و رنده شده
رب گوجه 2 قاشق غذا خوری
کره 50 گرم
روغن به میزان 2 قاشق چایخوری
زردچوبه, نمک و فلفل به میزان لازم
آب قلم به میزان لازم
آبغوره به میزان لازم
گوجه سبز ترش ( من از قبل فریز کرده اش رو دارم ) 10 عدد
سبزی آش نیم کیلو
سیر و پیاز و نعنا به میزان لازم
پودر لیمو امانی برای سرخ کردن پیاز (من پودر نداشتم و پوست لیمو رو کندم و ریختم داخل پیازم)

چند نکته رو باید قبل از طرز تهیه بگم
لوبیا چیتی, لوبیا قرمز, عدس و برنج روبعد اینکه پاک کردین و شستین, از شب قبل توی آب ولرم خیس کنین.
برای رنده کردن گوجه ها نیاز نیست اونها رو پوست بکنین. با پوست رنده شون کنین بعد پوست نازکش میاد تو دستتون و بندازینش!
کره و مقداره روغن (برای اینکه کره نسوزه) رو با زردچوبه و رب گوجه سرخ کنین تا حسابی خوش رنگ بشه و بذارین کنار تا طی مراحل پخت بگم که چه زمانی به مواد آش اضافه کنین.
برای سیر و پیاز میزان نذاشتم چون همه میدونیم هرچی بیشتر باشه آش خوشمزه تر میشه.
من آش رو با طعم ترش خیلی دوست دارم برای همین آشم رو ترش مزه درست کردم که الحمدلله فوق العاده شد!

برای این کار نباید از ترشی هایی استفاده کنین که رنگ آش رو تیره کنه چون رنگ آش باید حالت قرمز خودش رو حفظ کنه. من از رب آلوچه ترش هم که مامانم زحمت کشید و قبلا درست کرده بود استفاده کردم چون رنگش مثل رب انار سیاه نیست و سبز مایل به قهوه ایه!
چون ترشی های مختلف استفاده کردم حدود 1 قاشق غذا خوری سرپُر به موادم شکر اضافه کردم تا طعم ترشی دلنشین بشه!

خوب حالا میریم سراغ طرز تهیه:
لوبیا چیتی و لوبیا قرمز رو به همراه سبزی آش میذاریم تا بپزه ( سبزی نباید زیر دندون صدا بده و باید خوب نرم بشه)چون سبزی رو قاطی لوبیا میکنین مراقب باشین ته نگیره و هر چند وقت مواد رو هم بزنین.اگه قلم نپخته دارین بذارین با لوبیا ها بپزه.داخل یک دیگ جدا عدس رو با آب میپزیم.بعد اینکه لوبیا هامون حسابی پخت عدس پخته و برنج خام رو بهش اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا برنج خوب بپزه.نمک و فلفل رو هم در این مرحله اضافه میکنیم. من چون آب قلم پخته و فریز شده داشتم همراه برنج داخل دیگ ریختم.تا برنج بپزه رب گوجه مون که با زردچوبه گفته بودم چطور سرخ کنین رو دیگ بریزین و بعد جو پرک که نیم ساعت خیس خورده از قبل رو اضافه کنین به همراه گوجه های رنده شده.توی دیگ جدا سیر رو سرخ میکنیم و به موادمون اضافه میکنیم.یه مقدار رو هم نگه میداریم و با نعنا سرخ میکنیم برای تزیین.حالا هر مدل ترشی ای که خواستین با توجه به نکته ای که راجع به رنگش گفتم رو اضافه کنین و مزه کنین غذاتون رو.بهتره شکر هم اضافه کنین.صبر میکنیم تا آش جا بیوفته تو این مدت هم پیاز رو نازک ورقه میکنیم و با پودر لیمو امانی و نمک توی روغن فراوون اول با شعله ی متوسط و بعد با شعله کم سرخ میکنیم تا قهوه ای خوشرنگ بشه!

من ساعت 7.30 امروز صبح گاز رو روشن کردم و زمانی که آشم جا افتاد و گاز رو خاموش کردم ساعت 11.30 قبل ظهر بود!


جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	IMG_3289.jpg
بازدید:	0
اندازه:	96.8 کیلوبایت
شناسه:	35907

شنبه 8 اسفند 1394  11:58 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها