سامانه نمایش درخواستی VOD (سند) صبح دیروز با حضور وزیر ارشاد ، وزیر ارتباطات و فناوری، حسامالدین آشنا مشاور رییسجمهور، فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و جمعی از هنرمندان، با نمایش فیلم سینمایی «مادر» ساخته زنده یاد علی حاتمی رونمایی شد.
به گزارش فارس وزیر ارشاد در این آیین گفت: ما با گنجینه عظیمی از فیلم های سینمایی، مستند و موسیقایی مواجه هستیم که همه در این بستر قابل بهرهبرداری است. این سامانه این امکان را فراهم می کند که افراد در سراسر جهان به راحتی بتوانند به همه فیلم های سینمایی و آثار موسیقایی ما دسترسی داشته باشند خیلی از آثار بزرگ سینمای ما به بایگانی رفته و سینماگران ما نگران این موضوع هستند. با VOD فضایی فراهم شده که اهالی سینما بتوانند در حوزه اقتصادی شاهد رونق خوبی باشند.
جنتی عنوان داشت: ما در حوزه محتوا و وزارت ارتباطات در حوزه فناوری همکاری می کند و اصلا به دنبال سودی برای دولت نیستیم. من خوشبین هستم که در آینده ای نه چندان دور مجموعه ای از فیلم های ساخته شده پیش وپس از انقلاب میتواند مورد استفاده قرار گیرد و آن ها رادر اختیار مخاطبان سراسر دنیا قرار دهیم. به گزارش ایسنا وزیر ارشاد اظهار کرد:یکی از راه های جلوگیری از همکاری هنرمندان با شبکه های ماهواره ای راه اندازی همین سامانه است، چون با این شیوه هنرمندان ما در داخل کشور آثار خود را تهیه می کنند و میدانند آثارشان مخاطب و درآمد دارد. علی جنتی یکی از راه های مقابله با همکاری هنرمندان با شبکه های خارجی را سروسامان دادن به اقتصاد فرهنگ و هنر دانست و گفت: وقتی سینماگران در داخل کشور کار نداشته باشند و بازیگران دعوت به کار نشوند طبیعتا به دنبال جایی میروند که بتوانند فعالیت کنند و درآمد داشته باشند.
وزیر ارشاد :برای حضور در این برنامه محدودیت وقت داشتم
وزیر ارشاد که پیش از این گفته بود اکران عمومی بعضی فیلم ها به صلاح نیست ، در حاشیه این مراسم درباره این که این اظهار نظر مربوط به فیلم های جشنواره فجر امسال هم میشود تاکید کرد: فیلم های جشنواره فجر امسال این مشکل را ندارند. به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: نگفتم اکران بعضی فیلم ها به صلاح نیست بلکه منظورم این است بعضی فیلم ها اشکالاتی دارند که باید آنها را اصلاح کنیم تا بتوانیم آنها را به نمایش عمومی بگذاریم . جنتی ادامه داد: گاهی فیلم ها مغایر با فیلم نامه ای که مجوز گرفته اندساخته میشود. بنابراین باید این مشکل برطرف شود تا بتوانیم آنها را اکران کنیم. وزیر ارشاد درباره حضورش در برنامه معرفی کتاب توسط هنرمندان پیشکسوت و این که همزمان با معرفی کتاب توسط داریوش ارجمند این برنامه را ترک کرده است تصریح کرد: برگزار کنندگان این برنامه از من درخواست حضور داشتند اما به دلیل کمبود وقت عذرخواهی کردم تا این که سرانجام با اصرار مسئولان نهاد کتابخانه ملی قرار شد مدت کوتاهی در برنامه بمانم چون پس از آن قرار دیگری داشتم و باید برنامه را ترک میکردم، در 40 دقیقه ای که در برنامه حضور داشتم چند نفر از هنرمندان کتاب معرفی کردند تا این که نوبت به آقای داریوش ارجمند رسید و ناچار شدم برنامه را ترک کنم تا به قرار دیگرم برسم. بنده هیچ نظری نسبت به ایشان ندارم و همان طور که از پیش اعلام کرده بودم فقط میتوانستم مدت محدودی در این برنامه حضور داشته باشم.
ایوبی: دیگر صحبت نمیکنم تا حاشیه ها تمام شود
رئیس سازمان سینمایی نیز در این آیین درباره وضعیت بلاتکلیف قانون کپی رایت و تاثیر آن بر اجرای طرح سامانه نمایش درخواستی مطرح کرد:متاسفانه کپی رایت هنوز در کشور ما جدی گرفته نشده است اما با راه اندازی سامانه نمایش درخواستی ناچاریم این قانون را جدی بگیریم و آن را از مباحث نظری خارج کنیم و به صورت کاربردی اجرا کنیم چون اگر کپی رایت درست نشود ، VOD هم نمیتواند به فعالیتش ادامه دهد. ما بر این باوریم که فرهنگ و هنر میتواند روی پای خودش بایستد و سینما، هنر پیشتاز در این زمینه است.وی با اشاره به بحث تهاجم فرهنگی و اقتصاد مقاومتی گفت: اگر نگران تهاجم فرهنگی هستیم پاسخ آن VOD است که تولیدات خوب را در اختیار مردم قرار میدهد. اگر به فکر اقتصاد مقاومتی هستیم و به آن باور داریم راهش همین اقدامات است. VOD به نیاز مخاطبان برای دسترسی به آثار سینمای ایران پاسخ خواهد داد . به گزارش ایسنا ایوبی در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه نمایش درخواستی ( VOD) درباره حاشیه های ادامهدار جشنواره فیلم فجر و اظهار نظرهای پیاپی برخی هنرمندان همچون ابراهیم حاتمی کیا ، پرویز پرستویی و پژمان لشکریپور تاکید کرد: دیگر درباره مسائل جشنواره فیلم فجر صحبتی نمیکنم تا حاشیه های آن تمام شود.