لوبیا پلو (لوبیا سبز)
لوبیا پلو (لوبیا سبز)
برنج ۲ لیوان (خیس کرده)
لوبیا سبز ریز خورد شده ۳۰۰ گرم
گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
یک عدد پیاز متوسط
۱ ق س روغن زیتون
۱/۲ لیوان آب
۲ ق س رب گوجه
۲ ق س آب لیمو
زردچوبه ۱/۴ ق چ
نمک و فلفل
ادویه پلویی (بدون کاری)
دارچین
گٔل محمدی خشک
زعفران دم کرده
۶۰ گرم کره یا مارگارین آب شده
سیبزمینی رنده شده دو عدد بزرگ
طرز تهیه:
لوبیاها رو که ریز خورد کردید آب پزه کنین. پیاز رو نگینی خورد کرده، روغن را در تابه ریخته و پیاز داغ کنید، زیاد قهوه ایطلائی نشوند. بعد حرارت را کم کرده گوشت رو اضافه کنید. و مراتب هم بزنین تا گوشت از هم جدا بشه. میتونین خیلی کم آب اضافه کنین تا گوشت دون دون بشه. وقتی گوشتها تغییر رنگ دادن، لوبیاها پخته رو اضافه کنید. بعد آب، رب، آبلیمو، نمک و فلفل (اگه دوست دارین) اضافه کنین. و بذارین بجوشه تا جا بیفته. وقتی آبشو کشید، مرتب هم بزنین تا هر چی آب اضافی هست بخار بشه. لوبیا همیشه آب تو خودش نگاه میداره. یعنی اصلا و اصلا آبکی نباشه مایه.
(هر کس یه روشی واسه پخت برنج داره، من اینجا روش خودم رو مینویسم. شما هر جور دوست دارین اون طوری آماده کنین.) ۳/۴ قابلمه برنجتون آب بریزین، بذارین رو حرارت. اگه برنجتون رو تو آب نمک خیس نکردین، که من نمیکنم، ۳ ق س آب بریزین تو آب و بذارین بجوشه. بعد برنج رو اضافه کنین. تا وقتی بپزین که برنج ۳ بنده بشه. یعنی وقتی زیر انگشت شصت و سبابه فشار میدین به سه قسمت تقسیم بشه. برنج رو خالی کنین تو آبکش، آب سرد بریزین روش. یه جور شک وارد میشه به برنج و قد میکشه و تا عمده کردن ته چین و غیره به هم نمیچسبن.
قابلمه رو برگردونین رو حرارت خیلی کم. تهش رو یه کم روغن زیتون بمالین. بعد سیبزمینی رنده شده و شسته شده (حتما بشورین، وگرنه بوی نشاسته میده کّل برنج) مشت مشت بردارین قشنگ فشار بدین، تا آبش بره و بریزین ته قابلمه. و با دست صافش کنین. کمی از برنج رو بریزین روش، صاف کنین، کمی دارچین ادویه پلویی، و گٔل رو بپاشین روش و از مایه گوشتی (که به ۴ قسمت تقسیم کردین) یه قسمش رو بریزین روی برنج و صاف کنین. به همین تریب ادامه بدین. توجه کنین که بالاترین ردیف باید گوشت باشه.
بعد زعفران و کره آب شده رو بدین روش، دمکن رو بذارین روش، با حرارت ملایم بذارین دم بکشه.
زمان دقیقش رو طبق اجاق من ۱۵ دقیقه اولیه که دارم برنج اینا رو لایه لایه میریزم و ۳۰ دقیقه با دم کن هست. از شعله پخشکن هم استفاده نمیکنم. کللن وقتی دمکنم خیس شد و به قول خواهرم، برنجا دستاشونو بالا کردن که ما حاضریم، یعنی غذا آمادست.
معمولاً با گوجه مکبی خورد شده میخوریم ما. شما با هر چی دوست دارین.
نوش جان
چهارشنبه 28 بهمن 1394 5:55 PM
تشکرات از این پست
nargesza