0

چاقی کودکان | کابوس رو به گسترش در کشورهای در حال توسعه

 
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

چاقی کودکان | کابوس رو به گسترش در کشورهای در حال توسعه

 

 
چاقی کودکان | کابوس رو به گسترش در کشورهای در حال توسعه
   
 
 
 
چاقی کودکان | کابوس رو به گسترش در کشورهای در حال توسعه
 
همشهری آنلاین:یک کمیسیون سازمان جهانی بهداشت می‌گوید میزان جهانی چاقی کودکان به حد هشداردهنده‌ای رسیده و به «کابوس روبه‌گسترشی» ‌در کشورهای در حال توسعه بدل شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه اعضاي «کمیسیون پایان بخشیدن به چاقی کودکان» كه اين گزارش را نوشته‌اند، تاكيد دارند كه تا به حال با همه‌گيري چاقي كودكان به عنوان يك مسئله جدي بهداشت عمومي توجه نشده و صرف آن را به سبك زندگي انتخابي بوسيله افراد و خانواده‌ها نسبت داده‌اند.

اما نویسندگان اين گزارش پس از پژوهشي دو ساله در بیش از 100 کشور تاكيد مي‌كنند كه دولت‌ها و سازمان‌های جهانی بهداشت عمومی براي مقابله با اين روند نقشي مركزي دارند.

به گفته پیتر گلوکمن، یکی روساي اين كميسيون، كودكان در ايجاد روند مقصر نيستند.

بر اساس اين گزارش، عوامل زیستي، در اختيار نداشتن غذاهای مناسب در حد كافي، کم شدن فعاليت‌هاي بدني در مدارس، و عدم نظارت بر بازار غذاهای چاق‌کننده عوامل برانگيزاننده این همه‌گیری در حال تشديد هستند و بايد پاسخ جهانی هماهنگي به آنها داده شود.

بر اساس این گزارش که به سفارش سازمان جهانی بهداشت تهيه شده است، اگر از  این روند جلوگيري نشود، «همه‌گیری چاقی بالقوه می‌تواند باعث شود كه بسیاری از موفقيت‌هاي بهداشتی كه به افزایش طول عمر انسان‌ها انجاميده‌اند، از دست بروند.»

به گفته گلوكمن توصیه‌های این کمیسیون درباره خط مشي‌هاي بهداشتی از ترغيب سبک‌های زندگی سالم تا وضع مالیات‌های بيشتر بر روی نوشابه‌های شیرين- ممکن است توصيه‌هايي بديهي به نظر رسند.

اما این کمیسيون یادآور مي‌شودكه این راهبردهای بر اساس عقل سلیم در هیچ جاي جهان به‌ قدر كافي به اجرا درنیامده‌اند، به‌طوری‌که شمار کودکان زیر پنج سال چاق و دارای اضافه‌وزن در فاصله سال‌های 1990 تا 2014 از 31 میلیون نفر به 41 میلیون نفر رسیده است.

گلوکمن مي‌گويد: «چاقی کودکان «کابوسی در حال گسترش در کشورهای درحال‌توسعه است.»

شمار موارد چاقی کودکان در آفریقا به‌شدت بالا رفته است، به‌طوری‌که شمار کودکان زیر پنج سال دچار اضافه‌وزن یا چاقی زير پنج سال در فاصله سال‌های 1990 تا 2014 در اين قاره تقریباً دو برابر شده و از 5.4 میلیون نفر به 10.3 میلیون نفر رسیده است.

به گفته او، آسیا نيز در حال حاضر محل زندگی 48 درصد کودکان کم‌سن دچار اضافه وزن يا چاقي در جهان است.

بر اساس اين گزارش در کشورهای ثروتمندتر، کودکان فقیرتر ممکن است با احتمال بیشتری چاق شوند که تا حدی به خاطر قیمت نسبي پایین‌تر و فراوانی فست‌ فودهای چاق‌کننده و اسنک‌های پر از قند است.

برعکس، در کشورهای فقیرتر کودکان خانواده‌های ثروتمندتر چاق‌تر از كودكان بقيه كودكان هستند، به خصوص در فرهنگ‌هایی که اضافه وزن كودك نشانه‌اي از سلامت او شمرده مي‌شود.

توصیه این گزارش فراخواني جهاني براي واكنش هماهنگ دولت‌ها، سازمان‌هاي جهانی بهداشت و افراد است.

به گفته گلوكمن، ترغيب افراد برای خوردن غذای سالم و حفظ تناسب بدنی براي حل اين مشكل کافی نیست، بلكه نياز به مسئوليت‌پذيري جهاني در اين مورد وجود دارد.

                              

 

 

یک شنبه 25 بهمن 1394  2:09 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

عوارض اجتماعی چاقی کودکان

 

 
عوارض اجتماعی چاقی کودکان
   
 
 
 
عوارض اجتماعی چاقی کودکان
 

هنوز هم در فرهنگ خیلی از خانواده ها، برای کودک چاق اسپند دود می‌کنند و آن را نشانه سلامت و شادابی کودک می‌دانند، اما هم از منظر سلامت و هم از نگاه اجتماعی، کودک چاق را باید مستعد ابتلا به هرگونه آسیب جسمی و اجتماعی به حساب آورد.

 
 

بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، حدود یک سوم کودکان ایرانی به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند. داشتن اضافه وزن، یک مرحله قبل تر از چاقی است و در واقع چاقی، شکل مزمن تری از اضافه وزن است.

این که از هر سه کودک ایرانی، یک کودک دارای وزن استاندارد نباشد، آمار قابل تاملی است که می تواند هم برای کودک و هم برای جامعه، زنگ هشدار جدی باشد.

کودکی که سال به سال چاق تر می شود شاید مسخره شدن از طرف بچه های مدرسه برایش نمونه عینی عوارض اجتماعی چاقی باشد، اما عوارض چاقی کودکان، فقط به این سنین ختم نمی شود و خیلی از عوارض اجتماعی چاقی کودک در سنین بزرگسالی او، خودش را نشان خواهد داد.

تعاملات اجتماعی کودک چاق عادی نیست

فقط نوع غذا خوردن نیست، خیلی از مسائل باعث می شود که کودکی از وزن طبیعی اش خارج شود و به عنوان کودک چاق شناخته شود.

سبک زندگی که کودک را به خوردن غذاهای آماده و مشکل دار سوق می دهد و مزاج او را از غذاهای سنتی و سالم دور می کند یا سبک زندگی که نشستن پای رایانه و تبلت را جایگزین ورزش و بازی بچه ها کرده است، همه در فرآیند چاق شدن کودکان تاثیر دارد.

حامد برکاتی، رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در گفت وگو با جام جم به آمارهای هشداردهنده دیگری اشاره می کند و می گوید: بر اساس تحقیقی که اخیرا انجام داده ایم و هنوز نتایج نهایی آن را منتشر نکرده ایم، حدود 6 تا 7 درصد کودکان زیر پنج سال هم دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

به گفته این مقام مسئول، چاقی هم نوعی سوء تغذیه است که این معضل در کودکان باعث خواهد شد که کودکان چاق در بسیاری از فعالیت های اجتماعی دوران کودکی که نیاز به تحرک دارد، نتوانند شرکت کنند. در نتیجه سطح تعاملات اجتماعی بسیاری از کودکان چاق از مسیر طبیعی خارج خواهد شد و آنها نمی توانند در خیلی از جمع های دوستانه شرکت کنند.

برکاتی معتقد است بیشترین پیامدهای اجتماعی کودکان چاق در سنین بزرگسالی رخ خواهد داد، جایی که فرد بزرگسال با همان چاقی که از کودکی حفظ کرده است قادر نخواهد بود در بسیاری از فعالیت های اجتماعی که نیاز به تحرک بدنی دارد شرکت کند. در نتیجه همین موضوع هم می تواند به جمع گریزی و انزوای فرد بزرگسال چاق ختم شود.

اوج تبعات اجتماعی چاقی در کودکان وقتی است که به گفته برکاتی، کودک چاق به سن بزرگسالی می رسد، اما بر اثر ابتلا به انواع بیماری های مزمن ناشی از چاقی مثل سرطان، فشار خون و دیابت از دنیا می رود.

به باور او وقتی یک فرد چاق در سن 45 سالگی بر اثر سکته قلبی می میرد، ناخودآگاه جامعه هم از این موضوع ضرر خواهد کرد. زیرا برای این که این فرد بزرگسال به این سن برسد، جامعه دچار هزینه های اقتصادی و غیراقتصادی زیادی شده است، ولی با فوت زودهنگام این فرد بزرگسال، جامعه حداقل از 30 تا 40 سال خدمات اجتماعی و اقتصادی این فرد هم محروم خواهد ماند.

به قول این مقام مسئول، اگر فردی تا قبل از سن بلوغ، عادت غذایی و سبک زندگی اش را عوض نکند، به احتمال قوی همان فرد در سن بزرگسالی نیز همان رویه را ادامه می دهد. به همین دلیل است که نقش آموزش و فرهنگ سازی خانواده ها برای جلوگیری از چاقی فرزندانشان در سنین کودکی، بسیار حائز اهمیت است.

استعدادهای کودک چاق هدر می رود

باید در نظر داشت که یکی از عمده راه های اجتماعی شدن کودک، بازی و ورزش با همنوعان است، اما کودک چاق قادر نخواهد بود حضور چشمگیری در این فعالیت ها داشته باشد. مثلا بدیهی است کودکی 10 ساله با وزن 70 کیلوگرم، بیشتر تمایل دارد در اتاقش حبس شود و با رایانه و گوشی اش بازی کند، تا این که بخواهد با بقیه دوستانش، ورزش کند و پا به پای آنها بدود.

احمد آریایی نژاد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت وگو با جام جم از زاویه دیگری به موضوع نگاه می کند و می گوید: کودک چاق به احتمال زیاد در آینده هم نمی تواند نقش شگرفی در بازار اشتغال داشته باشد و نیروی کار خوبی نخواهد شد.

آریایی نژاد تاکید می کند که یکی از مهم ترین پیامدهای اجتماعی چاقی برای کودکان، انزوا و گوشه گیری آنهاست. به گفته او، وقتی کودک چاق از ترس مسخره شدن در جامعه حضور پررنگی نداشته باشد، در نتیجه همین کودک به انزوا و گوشه گیری روی می آورد و نمی تواند مراحل رشد عاطفی و اجتماعی را به طور کامل طی کند. از بعد تحصیلی و مهارتی نیز کودک چاق در معرض سوخت شدن استعدادها قرار دارد، زیرا وقتی کودک چاق، حضورش در جمع هم سالان کمتر شود و خودش را با کم تحرکی وفق بدهد همین کودک خیلی از زمینه های بروز استعدادهایش را از دست می دهد، چون بروز خیلی از استعدادها، منوط به حضور در جامعه و دیده شدن توانایی های بالقوه است.

گروه جامعه - امین جلالوند

                              

 

 

یک شنبه 25 بهمن 1394  2:10 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

استرس والدین علت چاقی کودکان

 

 
استرس والدین علت چاقی کودکان
   
 
 
 
استرس والدین علت چاقی کودکان
 

محققان آمریکایی اظهار داشتند که استرس والدین علتی برای چاقی کودکان تلقی می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر الیزابت پروت – پارک کارشناس تغذیه بیمارستان کودکان فیلادلفیا که محقق اصلی این تحقیقات بوده است طی بیانیه ای اظهار داشت: استرس در والدین ممکن است یک عامل خطر مهمی برای چاقی کودکان و رفتارهای وابسته به آن باشد.

وی افزود: شدت و تعداد عوامل استرس زا بر والدین در این میان نقش مهمی برعهده دارد.

در میان عوامل استرس زا برای کودکانی که به چاقی کودکان ارتباط دارد می تواند سلامت ذهنی و فیزیک ضعیف، فشار مالی و داشتن تنها یکی از والدین موثر است.

محققان با بررسی اطلاعات 2119 نفر از پدرها و مادرها و درمانگرانی که در یک نظرسنجی تلفنی در سال 2006 شرکت کرده بودند، نتایج تحقیقات کنونی را ارائه کردند.

در خانواده هایی که کودکان بین 3 تا 17 سال داشتند، 25 درصد چاقی میان کودکان مشاهده شد.

درمیان متغیرهایی که دربرگیرنده عوامل استرس زا برای والدین است، سن، نژاد، کیفیت سلامتی، جنسیت کودک، سطح سواد والدین، شاخص توده بدنی و کیفیت خواب تأثیرگذار است.

این تحقیق که قرار است در شماره مجله پزشکی کودکان در ماه نوامبر منتشر شود نشان می دهد که داشتن تنها یکی از والدین یا پدر و یا مادر در چاقی کودک تأثیر چشم گیری دارد. این درحالی است که فشار مالی نیز در عدم داشتن تحرک فیزیکی برای کودک موثر است.

این درحالی است که هیچ کدام از نتایج این تحقیق کاهش مصرف میوه ها و سبزیها توسط کودکان را به عنوان عاملی برای چاقی نمی داند، اما استرسی که والدین متحمل می شوند و مصرف غذاهای سریع توسط کودکان با چاقی این کودکان ارتباط دارد. 

 

 

یک شنبه 25 بهمن 1394  2:12 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

یک ماده شیمیایی در پلاستیک‌ها با چاقی کودکان ارتباط دارد

 

 
یک ماده شیمیایی در پلاستیک‌ها با چاقی کودکان ارتباط دارد
   
 
 
 
یک ماده شیمیایی در پلاستیک‌ها با چاقی کودکان ارتباط دارد
 

شاید تصورش مشکل باشد که پستانک یا یک اردک اسباب‌بازی لاستیکی با چاقی کودک شما ارتباط داشته باشد. اما یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که مواد شیمیایی به نام فتالات‌ها که در پلاستیک‌های مورد استفاده در ساخت پستانک‌ها و اسباب‌بازی‌ها به کار می‌روند، ممکن است با میزان بالاتر چاقی در کودکان ارتباط داشته باشند.

به گزارش هلث‌دی نیوز تصور می‌رود که یک ماده شیمیایی از گروه فتالات‌ها به نام علمی "دی‌- اتیل هگزیل فتالات" (DEHP) بتواند کارکردهای زیستی دخیل در سوخت و ساز چربی تغییر دهد. این بررسی نشان داد که کودکان دارای بالاترین میزان خونی DHEP تقریبا با احتمال حدود پنج برابر بیشتر نسبت به کودکان با کمترین میزان خونی DHEP احتمال دارد چاق شوند.

پژوهشگران اهل کره جنوبی که این بررسی را انجام داده‌اند می‌گویند این ماده شیمیایی ممکن است بر عوامل تنظیم‌کننده ایجاد چربی و سوخت و ساز آن در بدن اثر بگذارد.

به گفته این پژوهشگران DHEP ممکن است از دو طریق متفاوت تولید چربی را در بدن افزایش دهد. ممکن است این ماده شیمیایی میزان آندروژن‌ها- هورمون جنسی مردانه- را کاهش دهد؛ آندروژن‌ها "شاخص توده بدنی" (BMI) را پایین می‌آورند. (شاخص توده بدنی بالا نشانه اضافه وزن و چاقی است). آنان می‌گویند این ماده همچنین ممکن است کارکرد تیروئید را مختل کند و کم‌کاری تیروئید در افزایش وزن نقش دارد. تداخل با آندروژن یا هورمون‌های تیروئیدی ممکن است بر اشتهای فرد یا سرعت سوخت و ساز غذاها تاثیر بگذارد.

سایر بررسی‌ها فتالات‌ها را با رشد پستان در پسران، مشکلات تناسلی در پسران و کمبود وزن هنگام تولد ارتباط داده‌اند.
پژوهشگران کره‌ای در این بررسی میزان DEHP را در 204 کودک از 6 تا 13 سال اندازه گرفتند؛ 105 نفر از این کودکان چاق بودند و 99 نفر آنان وزن طبیعی داشتند.

کودکان با میزان بالاتر BMI که شاخص بیشتر بودن میزان چربی بدن است، میزان بالاتری از DEHP داشتند. و این ارتباط میان افزایش خطر چاقی با افزایش میزان DHEPکه در این بررسی مشاهده شد با میزان فعالیت جسمی یا میزان دریافت روزانه کالری این کودکان ارتباطی نداشت.

البته پژوهشگران می‌گویند یافته‌های این بررسی مقدماتی است و لزوما ثابت نمی‌کند که رابطه‌ای سببی میان میزان خونی DHEP و چاقی وجود دارد.

به گفته این پژوهشگران فتالات‌ها را می‌توان تقریبا در هر جایی - غذا، آب، کیسه‌های پلاستیکی، وسائل بسته‌بندی، مواد آرایشی، لوسیون‌ها، شامپوها و اسباب‌بازی‌ها یافت. آنان می‌گویند زنان باردار، نوزادان نارس و کودکان کم‌سن ممکن است به خصوص این ماده شیمایی حساس باشند و قرار دادن آب یا غذای داغ درون ظروف پلاستیکی ممکن است خطرآفرین باشد. 

 

 

یک شنبه 25 بهمن 1394  2:14 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

تأثیر والدین سیگاری بر پرخاشگری و چاقی کودکان

 

 
تأثیر والدین سیگاری بر پرخاشگری و چاقی کودکان
   
 
 
 
تأثیر والدین سیگاری بر پرخاشگری و چاقی کودکان
 

به گفته كارشناسان، اين موضوع كه سيگار باعث لاغري مي شود، حقيقت ندارد، بلكه باعث پدید آمدن بافت هاي چربي شكم شده و فرضيه ديگري بيان مي دارد كه انتقال از راه ژنتيك مانند قرار گرفتن كودكان در معرض دود سيگار است. بدن مادران سيگاري نمي توانند مواد مضر سيگار را در بدن فيلتر كند و زهر سيگار تأثير خود را بر جنين مي گذارد.
برخی پژوهش های جدید نشان دهنده رابطه بين والدين سيگاري و اضافه وزن يا سوء رفتار كودكان است.
به گزارش خبرنگار تابناک اجتماعی، البته پژوهشگران به طور قطع اثبات نكرده اند كه سيگار كودكان را در معرض خطر اضافه وزن و چاقي قرار مي دهد، چرا که اثبات چنين رابطه اي، به نظر غيرممكن می رسد، زیرا استفاده از والدين و درخواست از آنها براي استعمال سيگار براي بررسي عوارض آن بر فرزندان، اصولاً كاري غيراخلاقي است.
به گفته «جاناتان وينيكاف»، پرفسور و پزشك كودكان از بيمارستان مركزي ماساچوست، با اين حال، تا همين جاي كار هم تحقيقات نشان دهنده وجود رابطه ميان سيگار كشيدن والدين و مشكلات روحي و جسمي در فرزندان است.
بنا بر این گزارش، حدود يك دهه است پزشكان درباره خطرات استعمال سيگار در دوران بارداري به مادران باردار هشدار داده و تحقيقات نشان داده است که ارتباطي بين مادران سيگاري و نوزادان كم وزن وجود دارد. به این معنا که اگر مادر در دوره سه ماهه اول بارداري، سيگار مصرف كند، خطر آن بيشتر از دوره پس از سه ماهگي است.
این در حالی است که تا كنون رابطه اي بين مادران سيگاري و نوزادان و يا پدران سيگاري و تأثير آن _ احتمالا _ بر نطفه آنها مشخص و اثبات شده نبوده است.
در يكي از مطالعات جديد، محققان روي نوزاداني آزمايش كردند كه دارای پدرانی سيگاري با مادرانی سالم و پاک بودند. اين تحقيقات از دانشگاه هنگ كنگ روي 7924 نوزادي كه در يك منطقه در سال 1997 به دنيا آمدند، انجام شد كه نشان داد كودكاني كه پدران سيگاري داشتند، در سن هفت یا یازده سالگي اضافه وزن داشته اند.
بنا بر این گزارش، 509 كودك در برزيل و 6735 كودك در بريتانيا مورد تحقيق قرار گرفتند كه مشخص شد، ميزان كودكان پرخاشگر در ميان مادراني كه سيگاري بوده اند، بيشتر است.
به گفته كارشناسان، اين موضوع كه سيگار باعث لاغري مي شود، حقيقت ندارد؛ بلكه باعث پدید آمدن بافت هاي چربي شكم شده و فرضيه ديگري بيان مي دارد كه انتقال از راه ژنتيك مانند قرار گرفتن كودكان در معرض دود سيگار است. در این باره باید افزود که بدن مادران سيگاري، نمي تواند مواد مضر سيگار را در بدن فيلتر كند و برای همین، زهر سيگار تأثير خود را بر جنين مي گذارد.
وي افزود: هر كسي كه در زمان زايمان يك مادر سيگاري در اتاق زايمان باشد، مي تواند به اين امر شهادت دهد؛ به طور كل، نوزاد پژمرده و رنگ پريده بوده و روشن است كه خون رساني به جنين نامناسب انجام گرفته است. 

 

 

یک شنبه 25 بهمن 1394  2:15 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

آلودگی هوا یک عامل چاقی کودکان

 

 
آلودگی هوا یک عامل چاقی کودکان
   
 
 
 
آلودگی هوا یک عامل چاقی کودکان
 

شواهد بالینی در تحقیقات انجام شده روی زنان باردار و فرزندان آنها در نیویورک نشان می‌ دهد که چاقی دوران کودکی و آلودگی هوا بایکدیگر مرتبط هستند.
به گزارش خبرگزاری مهر، اکثر آمارهای به روز نشان می دهد که 17 درصد از کودکان آمریکا به چاقی مبتلا هستند و این ارقام در برخی مناطق به 25 درصد نیز می رسد.

درحالی که رژیم غذایی نامناسب و فقدان تحرک کافی عاملان اصلی چاقی به عنوان یک بیماری همه گیر در آمریکا محسوب می شود اما این شواهد جدید نشان می دهند که آلودگی هوا نیز می تواند در این میان نقشی برعهده داشته باشد.

تحقیقات انجام شده از سوی دانشکده میلمن دانشگاه کلمبیا نشان می دهد که مادران باردار در نیویورک نشان می دهد که افرادی که بیشتر در معرض مواد شیمیایی موجود در هوا بوده دو برابر بیشتر فرزندانی متولد کرده اند که تا هفت سالگی چاق بودند.

براساس گزارش دیلی میل، سوختن زغال، نفت و بنزین و موادی از جمله تنباکو مواد شیمیایی تولید می کند که هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقه ای (PAH) نامیده می شوند.

این گزارش در مجله آمریکایی بیماریهای مسری منتشر شده است. دکتر اندرو روندل نویسنده اصلی این تحقق اظهار داشت: چاقی بیماری پیچیده با عامل ریسک مضاعف است که تنها در نتیجه انتخابهای فردی چون رژیم غذایی و ورزش اتفاق نمی افتد.

براساس گزارش دیلی میل، دکتر روندل استاد دانشگاه در رشته بیماریهای مسری اضافه کرد: بسیاری از افراد که از توانایی کافی برای خرید مواد غذایی بهداشتی برخوردار نیستند یا وقتی برای تحرک ندارد و در معرض آلودگی هوا هستند نیز در این چرخه تأثیرگذار هستند و بیشتر از سایرین در معرض بیماری چاقی و فربهی هستند.

محققان با انجام بررسی روی 702 زن باردار از طریق آزمایشهای بالینی در بیمارستان پریسبیترین و بیمارستان هارلم به این نتایج دست یافته اند.

فرزندان این زنان در زمان بارداری مادران در معرض سطوح بالایی از PAH قرار داشتند که دوبرابر سایرین در سن 5 سال چاق بودند که این امر در سن هفت سالگی نیز در مقایسه با فرزندان مادران دیگر چاق بوده اند. 

 

 

یک شنبه 25 بهمن 1394  2:16 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

چگونه از چاقی کودکان جلوگیری کنیم؟

 

 
چگونه از چاقی کودکان جلوگیری کنیم؟
   
 
 
 
چگونه از چاقی کودکان جلوگیری کنیم؟
 

کارشناسان توصیه‌هایی برای جلوگیری از ابتلای کودکان به اضافه وزن دارند.

پایگاه اینترنتی فرانسوی «مجله سلامت» نوشت: اضافه وزن کودکان، همچون بزرگسالان، با شاخص توده بدنی، بی ام آی (که سنجشی آماری برای مقایسه وزن و قد یک فرد است) اندازه گیری می‌شود.



با این محاسبه به صورت منظم، می توان منحنی جسمی کودک را ترسیم و آن را با منحنی‌های مرجعی که در کارت سلامت ثبت شده است مقایسه کرد. معمولا، شاخص توده بدنی تا یک سالگی افزایش می‌یابد و بین یک تا شش سالگی روند نزولی پیدا می‌کند. در ادامه، این شاخص تا پایان دوره رشد روند صعودی می‌یابد.



زمانی که این شاخص قبل از شش سالگی افزایش یابد، احتمال ابتلا به اضافه وزن وجود دارد. از دهه هشتاد میلادی تا دهه اول دو هزار، نسبت کودکان چاق فرانسوی از شش درصد به شانزده درصد افزایش یافت. به عبارت دیگر شمار کودکان دارای اضافه وزن در فرانسه تقریبا سه برابر شد. با این حال، این رقم به نظر می رسد از ده سال پیش ثابت مانده است.



در کودکان کمتر از سه سال، دریافت بیش از حد پروتئین ها احتمال دارد زمینه را برای چاقی مهیا کند. به همین علت است که متخصصان توصیه می کنند پس از پنج تا شش شش ماهگی سبد غذایی کودکانتان را متنوع کنید. علاوه بر این، توصیه می شود تا سه سالگی، سهم گوشت یا ماهی را در این سبد غذایی به بیست گرم در روز محدود کنید.



در کودکان بزرگتر، تغذیه بیش از حد چرب و بیش از حد شیرین است که احتمال دارد باعث چاقی شود. برخی تحقیقات حاکی از وجود رابطه بین اضافه وزن کودکان و مصرف نوشیدنی های قندی است که حداکثر کالری را بدون احساس سیری وارد بدن می کنند. اما کارشناسان چاقی را به کم تحرکی کودکان نیز نسبت می دهند زیرا تفریحات کودکان امروزی دیگر هیچ شباهتی به تفریحات نسل گذشته ندارد.



کودکان برای اینکه به خوبی رشد کنند بدون اینکه بیش از حد چاق شوند باید به صورت متعادل و متنوع غذا بخورند، مواد غذایی صنعتی پرکالری همچون سوخاری، چیپس و شیرینی جات کمتر و میوه و سبزی و ماهی بیشتری مصرف کنند. به این ترتیب، به طور ناخواسته، تمایل کودکان به سمت غذاهای پر انرژی که به راحتی احساس گرسنگی آنها را فرو می نشاند سوق پیدا خواهد کرد. کودکان هر چه سریعتر با غذاهای متنوع آشنا شوند، تغییر ذائقه شان راحت تر خواهد بود.



به عقیده روانشناسان، به این علت که کودکان به صورت تقلیدی عمل می کنند، کافیست که والدینشان سبزیجات مصرف کنند و نشان دهند که از آن لذت می برند برای اینکه کودکان برای چشیدن طعم آن رغبت پیدا کنند. اگر کودکان برخی غذاها را در دوره های خاصی دوست نداشته باشند احتمال دارد چند ماه بعد به آن تمایل پیدا کنند. اما اشتباه سرنوشت ساز چیست؟ اینکه به کودک گفته شود: «اگر اسفناجت را بخوری بعدش بهت خامه شکلاتی می دهم.» به این ترتیب فرزند شما بیشتر از اسفناج زده خواهد شد و در مقابل به سمت خامه شکلاتی خواهد رفت.

 

 

یک شنبه 25 بهمن 1394  2:17 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها