خورش قیمه
خورش قیمه
این غذا جدید نیست اما دیدم بعضی دوستان از خوب نشدن قیمه هاشون شاکی اند
من خودم همیشه از قیمه هام راضیم و درست کردنش هم واسم راحته
دستور قیمه خودمو میذارم دوستان هم ریز نکات خودشونو زیرش اضافه کنند تا یک دستو بی نقص فراهم بشه
مواد لازم برای دونفر
پیاز متوسط یک عدد
گوشت بدون استخوان قیمه ای خرد شده 150 گرم
لپه یک استکان ترجیحا خیس کرده از نیم ساعت قبل
رب یک قاشق مربا خوری پر
چوب دارچین یک تکه
لیمو عمانی یک یا دو عدد
زرد چوبه نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری (یک سر قاشق خشک)
روغن به میزان لازم
سیب زمینی متوسط یک عدد
طرز تهیه
پیاز را خلالی خرد می کنیم و در 2 قاشق روغن سرخ می کنیم برخلاف خورش سبزی که کافی است کمی سبک شود پیاز قیمه هرچه طلایی تر شود بهتر می شود
در همه غذاها پیاز که کاملا طلایی شد نمک غذا را به آن اضافه کنید این کار باعث می شود پیاز در خورش حل شود و در پایان کار پیاز داغتان در غذا به چشم نیاید ( من در خانه مصرف نمک ندارم بنابراین مقدار نمک لازم را واقعا نمی دانم!!!)
حالا گوشت را به پیاز اضافه کنید کمی تف دهید و درب قابلمه را 10 دقیقه ببندید و حرارت را ملایم کنید تا کمی به روغن بنشیند (من برای میهمانی های بزرگ گوشت را از روز قبل تا این مرحله آماده می کنم و بعد در یخچال می گذارم, عمده بویی که از پخت غذا ایجاد می شود در این مرحله است و اینکار باعث می شود هنگام حضور مهمانها خانه بوی پیاز داغ ندهد!!! بعلاوه کلی هم از کارم در روز مهمانی کم می شود)
سپس لپه را اضافه کنید و 3 تا4 دقیقه کاملا تف بدهید بعد رب و زردچوبه را اضافه کنید و بازهم 2-3 دقیقه تف دهید
حالا یک کاسه پر آب داخل خورش بریزید ( اضافه کردن آب در نیمه های پخت به قیمه باعث می شود قیمه شما به اصطلاح ببرد و از مزه بیفتد)
چوب دارچین و لیمو عمانی را هم در خورش بیندازید ( پودر دارچین هم ممکن است اما خورش شما را تیره می کند)
اگر اسرار خورش استفاده می کنید به پیاز داغ نمک نزنید و در این مرحله اسرار خورش را در چند قاشق آب سرد حل کنید و به خورش اضافه کنید
زیر قابلمه را زیاد کنید تا جوش بیاید و بعد کم کنید و بگذارید 2 تا 2.5 ساعت با حرارت کم بجوشد و جا بیفتد
زعفران را در یک ربع آخر پخت اضافه کنید
در خورش خانگی سیب زمینی خلال شده را با همین زعفران اضافه کنید
در خورش مجلسی سیب زمینی را سرخ کنید و هنگام سرو روی خورش بریزید
شنبه 24 بهمن 1394 7:07 PM
تشکرات از این پست
nargesza