مجله آشپزی مثبت - فاطمه سادات شمس: اردک، یکی از نانهای محلی شهر زنجان است. این نان ساده و خوشمزه یکی از نانهای پرطرفدار مردم این شهر به حساب میآید. اردک را میتوانید به راحتی در منزل درست کنید.
مواد لازم :
-
1 عدد چانه خمیر نان بربری
-
پیمانه شیر
-
و 1 پیمانه شکر
-
به میزان لازم آرد
-
به میزان لازم روغن
طرز تهیه:
1. در یک قابلمه مناسب شیر و شکر را بریزید و با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود. دقت کنید که شیر نباید به نقطه جوش برسد، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا شیر خنک شود.
2. وقتی شیر کاملا خنک شد، آن را روی چانه نان بربری بریزید و بهآرامی ورز دهید. حالا آرد را کمکم اضافه کرده و به ورز دادن ادامه دهید. تا جایی باید آرد را اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. خمیر را در یک جای گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر شود و بهاصطلاح استراحت کند.
3. حالا از خمیر آماده شده بهاندازه یک نارنگی بردارید، به کمک وردنه آن را باز کنیدو با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.
4. در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. حال دو طرف خمیرها را داخل آن سرخ کنید.
5. بعدازاینکه نانها را از تابه درآوردید، در صورت تمایل مقداری شکر روی آنها بپاشیدو سپس سرو کنید.
یه جور دیگه
در صورت تمایل مقداری زعفران محلول در آب هم میتوانید به خمیر اضافه کنید تا نان زعفرانی داشته باشید.