خورشت زرشک
مواد لازم برای 2 نفر(عشقولانه)
گوشت مرغ نیم کیلو(یک ران کوچک+یک سوم سینه مرغ)
زرشک 2 پیمانه ی سر پر
روغن زیتون مقداری
کره یک قاشق سوپخوری
شکر 3 قاشق غذا خوری
زعفران و نمک و ادویه مقداری
پیاز کوچک یک عدد
طرز تهیه
مرغ ها را در یک قاشق روغن زیتون تفت میدیم.
یک پیازکوچک+کمی زعفران+2لیوان آب را به مرغ ها اضافه کرده و میگذاریم تا بپزد. به حدی که نصف لیوان آب داشته باشد.
زرشک ها را شسته و در یک قاشق کره،به همراه شکر تفت میدهیم.
2 قاشق از زرشک ها را کنار گذاشته و مابقی زرشک های سرخ شده را به همراه کمی زعفران به مواد بالا اضافه کرده و حدود 10 دقیقه تا یک ربع اجازه دهید با درجه ی کم بپزد تا آب خورشت غلیظ شده و عطرش بلند شود.
موقع کشیدن در ظرف، 2 قاشق زرشکی را که کنار گذاشته بودیم، روی خورشت میریزیم و سرو میکنیم.
چند نکته:
- زرشک تازه در این غذا خوب در نمیآید چون رنگش را به آب پس میدهد و خود زرشک بی رنگ میشود.ترجیحا از زرشک هایی استفاده کنید که خشک شده اند.
- زرشک غذا را در آخرین مرحله ی پخت بریزید تا رنگ و روی خودش را از دست ندهد.
- این غذا عطر خیلی خوبی دارد و از روی بویش، میشود تشخیص داد که جا افتاده یا نه.
- راز خوشمزگی این غذا، زعفران و زرشک فراوان است.
این غذا را اقوام مازندرانی ما می پزن. و وقتی میخوان مجلسی درش بیارن، مرغشو آی سرخ میکنن،آی سرخ میکنن تا حسابی طلایی بشه، که من این کارو معمولا نمیکنم.