0

مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

 
در ۷ ماهگی، می تواند بدون کمک به راحتی بنشیند. البته شاید به کمی کمک نیاز داشته باشد.

•    پس از تولد، نوزاد می تواند سینه مادر را بمکد.

•    در دو ماهگی، می تواند دست ها و پاهای خود را به آرامی تکان دهد، برای چند دقیقه سرش را در زاویه ۴۵ درجه نگه دارد و اشیا را برای زمان کوتاهی در دست خود نگه دارد.

•    در سه ماهگی، می تواند با کمک اطرافیان و حمایت آنها بنشیند البته نمی تواند سرش را خوب نگه دارد.

•    در چهار ماهگی، می تواند به مدت ده دقیقه بنشیند و سر خود را به خوبی کنترل کند.

•    در پنج ماهگی، پاهای خود را به طرف دهانش می برد و انگشتان پای خود را می مکد.

•    در شش ماهگی، کودک می تواند از شکم به کمر چرخ بزند.

•    در ۷ ماهگی، می تواند بدون کمک به راحتی بنشیند. البته شاید به کمی کمک نیاز داشته باشد. می تواند دو وسیله رابه هم بکوبد.

•    در ۸ ماهگی، کودک می تواند سینه خیر حرکت کند و با کمک روی پاهایش بایستد. او همچنین می تواند وسایل را از روی زمین بردارد و در دست بگیرد.

•    در ۹ ماهگی، کودک می تواند به خوبی اشیا مختلف را با انگشت های شست و اشاره خود بردارد و همچنین می تواند در حالیکه که اسباب بازی در دست دارد روی زمین سینه خیز برود.

•    در ۱۰ ماهگی، وقتی هر دو دوست کودک را در دست بگیرید، می تواند روی پاهای خود راه برود. همچنین می تواند دستش را به دیوار یا مبلمان بگیرد و راه برود. اصولا کودکان بین ۱۰ تا ۱۴ ماهگی می توانند بدون کمک راه بروند.

•    در ۱۱ ماهگی، کودکان می توانند دست تکان دهند، از وسایل بالا بروند، بنشینند، دولا شوند و به تنهایی روی پاهای خود بایستند. شاید حتی بتوانند قاشقی در دست بگیرند و آن را به سمت دهان خود ببرند.

•    در ۱۲ ماهگی، نوزاد می تواند راه برود اما ترجیح می دهد چهاردست و پا به اطراف حرکت کند. او می تواند با انگشت سبابه خود اشاره کند.

•    اصولا کودکان از هفت ماهگی صداهای نامفهوم از خود در می آورند و از نخستین سال تولدشان می توانند کلمات کوتاهی را بیان کنند.

سه شنبه 20 بهمن 1394  5:21 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

دو ماهگی کودک

 

 

یک ماه از زمانی که او به دنیا آمده می‌گذرد، با هم بیشتر اخت شده‌اید، با آنکه ممکن است گریه‌های شبانه‌اش همچنان ادامه داشته باشد، اما این گریه‌ها دیگر شما را آشفته نمی‌کند. شما در این ماه توانستید به طور کامل خودتان را جمع و جور کنید و از جا بلند شوید. حالا با احساس بهتری با او برخورد می‌کنید.

 یک ماه از زمانی که او به دنیا آمده می‌گذرد، با هم بیشتر اخت شده‌اید، با آنکه ممکن است گریه‌های شبانه‌اش همچنان ادامه داشته باشد، اما این گریه‌ها دیگر شما را آشفته نمی‌کند. شما در این ماه توانستید به طور کامل خودتان را جمع و جور کنید و از جا بلند شوید. حالا با احساس بهتری با او برخورد می‌کنید.

 دو ماهگی کودک

دو ماهگی کودکهفته اول

او باهوش است همان‌طور که در شکم شما همه چیز را زیر نظر داشت، حالا حواسش به همه چیز جمع است. می‌دانید شاید کمی زود به نظر برسد، اما این کوچولو باید بتواند سرش را به اندازه چند ثانیه نگه دارد یا اینکه بتواند به سمت چپ و راست خود نگاه کند. اما اگر نوزاد شما در این هفته این کارها را انجام نمی‌دهد درباره او قضاوت نکنید. حتما می‌دانید توانایی‌های هر کودکی با کودک دیگر متفاوت است و شما باید از همین حالا یاد بگیرد که اگر کودکتان براساس منحنی رشد عمل نکرد به معنای کند ذهنی او نیست. پس بگذارید براساس آنچه می‌تواند توانایی‌هایش را به نمایش بگذارید. این بازیگر غرغرو از این ماه صدایش کلفت‌تر می‌شود و صدای گریه‌هایش بیشتر اعصاب شما را به هم می‌ریزد، اما به این توجه کنید که این گریه‌ها یا از روی گرسنگی است یا تشنگی یا آنکه پوشکش را خیس کرده است.

 دو ماهگی کودک

دو ماهگی کودکهفته دوم

بهتر است از این به بعد به او شیرخوار بگویید او دیگر از آب و گل درآمده و نوزاد نیست. این پسر یا دختر بلا مدام شیر می‌خواهد و گاهی فکر می‌کنید او به هیچ عنوان قصد سیر شدن را ندارد. به هر حال اگر کودکان از سینه شما شیر می‌خورد باید حواستان به غذاهایی که می‌خورید باشد چرا که این غذاهای تاثیر مستقیم بر روی شیر شما دارد.  اگر دوست دارید که به همسرتان یا مادرتان یا حتی پرستار بچه به او شیر بدهد، شیردادن با شیشه شیر را از همین حالا شروع کنید.  این شیرخوار کوچک از این هفته می‌تواند به راحتی به دیگران خیره شود و آنها را نگاه کند. او طی چند این چند ماه خانه را روی سرش می‌گذارد و آنقدر اشک می‌ریزد که گاهی دلتان می‌خواهد همراه با او گریه کنید. اما به هر حال بیشتر بچه‌ها در ۲۴ ساعت زندگی خود حسابی گریه می‌کنند کافی است دراین زمان تحملتان را کمی بالا ببرید و از صدای ناهنجار این بچه چند کیلویی ناراحت نشوید. او در این هفته هوش بیشتری از خودش نشان می‌دهد و به پاس همه تلاش‌های شما دراین ۱۰ ماه اخیر یک لبخند نصیبتان می‌کند که می‌توانید این لبخند را واقعی بدانید. او کم‌کم با محیطش سازگارتر می‌شود.

 دو ماهگی کودک

دو ماهگی کودکهفته سوم

خوب! اون در این هفته آنچنان با هوش می‌شود که باور کردنش سخت است. شاید به این دلیل است که مغزش ۵ سانتی‌متر رشد می‌کند. او در این هفته دکمه فضولی‌اش را می‌زند و علاوه بر دقیق شدن بر اتفاقات مختلف می‌تواند رنگ‌های متضاد مثل سیاه و سفید را ببیند. اما مهمترین اتفاقی که این ماه منتظر دیدنش باشد تلاش برای غلت خوردن کودکان است. او در این هفته با این کار از خودش یک قهرمان بزرگ می‌سازد. بهتر است چند کار را انجام دهید یکی اینکه هر حرکت جدیدی از خودش نشان داد یک هورا بلند بکشید تا بداند که به فکر هستید و دیگر اینکه هر چیزی را که در اطرافش را نگاه می‌کند برایش توضیح دهید. اگرچه ممکن است به ظاهر هیچ واکنشی نشان ندهد، اما مسلما آن تصاویر در پس ذهنش باقی می‌ماند. از این هفته خواب شب‌هایش بیشتر می‌شود و احتمالش وجود دارد که حتی تا چند ساعت از خواب بیدار نشود.

 دو ماهگی کودک

دو ماهگی کودکهفته چهارم

فکر نکنید او هیچ چیز را نمی‌فهمد در واقع یک نوزاد طبیعی که براساس جدول رشد حرکت می کند باید در این هفته به اطرافیان واکنش نشان دهد و هنگامی که آنها با او بازی یا صحبت می‌کنید به شما لبخند بزند. شیرخوار شما اکنون می‌تواند بازوها و دست‌هایش را تکان دهد. فکر نکنید بچه توانایی تمرکز را از ۶ یا ۷ ماهگی بدست می‌آورند، او همین حالا هم خوب می‌تواند اشیا را با دستش محکم بگیرد و احتمالا شما مجبور می‌شوید که مشت‌های گره کرده‌اش را از هم باز کنید.

این ماه باید دوباره به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت او را  در ماه دوم بررسی کند. این بار هم همانند بار قبلی پزشک دور سر ، قدر و وزن او را اندازه می‌گیرد تا ببیند که چقدر رشد کرده است. فقط یادتان باشد که قبلا از مراجعه به پزشک حتما مواردی که قصد دارید از پزشک بپرسید  را یادداشت کنید و آن را درون کیف‌تان قرار دهید. چون مسلم بدانید اگر این کار را نکنید همه آنچه می‌خواستید از پزشک بپرسید را فراموش می‌کنید.

 دو ماهگی کودک

دو ماهگی کودک نکته ماه:

در این ماه باید واکسن‌های سه‌گانه۱، فلج اطفال۱ و هپاتیت ب۲ را بزنید.

جدول وزن نوزادان در دوماهگی (برحسب کیلوگرم)

دختر

پسر

حداکثر

حد متوسط

حداقل

حداکثر

حد متوسط

حداقل

۶/۱۵۰

۴/۶۰۰

۳/۳۰۰

۶/۶۰۰

۴/۸۵۰

۳/۲۵۰

 

 

جدول وزن قد نوزادان در دوماهگی (برحسب کیلوگرم)

دختر

پسر

حداکثر

حد متوسط

حداقل

حداکثر

حد متوسط

حداقل

۶۱/۷

۵۵/۹

۵۰

۶۱/۵

 ۵۷

۴۹/۸

 

 

چهارشنبه 21 بهمن 1394  1:49 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

سه ماهگی کودک

 

 

منتظر اتفاقات جدیدی باشید. او هر ماه یک شیرین کاری جدید از خودش به نمایش می‌گذارد که شما را شگفت زده می‌کند. پس همیشه دوربین به همراه داشته باشید تا در لحظه بتوانید حرکات او را شکار کنید.

 منتظر اتفاقات جدیدی باشید. او هر ماه یک شیرین کاری جدید از خودش به نمایش می‌گذارد که شما را شگفت زده می‌کند. پس همیشه دوربین به همراه داشته باشید تا در لحظه بتوانید حرکات او را شکار کنید.

 سه ماهگی کودک

سه ماهگی کودکهفته اول

 در این ماه خیالتان راحت باشد، او شب‌ها ۶ ساعت یا بیشتر می‌خوابد و شما هم فرصت پیدا می‌کنید که کمی استراحت کنید. اما یادتان باشد که او ۹ ماه در رحم شما ساعت خوابش را خودش تنظیم می‌کرده و حالا باید براساس روز و شب بخوابد. این وضعیت کار را برای او سخت خواهد کرد. بنابراین اگر او از این شیوه پیروی نمی‌کند عصبانی نشوید. او در حال تلاش است تا خودش را با ساعات خواب در شبانه روز تطبیق دهد.

 

گاهی در نیمه‌های شب اگر صدای نق‌های او را شنیدید سراسیمه از خواب بیدار نشوید. بگذارید خودش به خواب رود. یادتان باشد برنامه منظم خواب را فراموش نکنید. کودکان از نوزادی عادات مختلف را یاد می‌گیرند بنابراین اگر نوزادتان بخواهد زمان منظم برای خواب نداشته باشد در آینده دردساز می‌شود.

 

 این کوچولو حالا به کارهای شما درست و حسابی واکنش نشان می‌دهد و اگر با او بازی کنید و اشیا را در مقابلش بگذارید حتما می‌خندند. از این هفته ممکن است صدای خنده‌اش را بشنوید.   

 سه ماهگی کودک

سه ماهگی کودکهفته دوم

کودک شما سعی می‌کند که در این دوران حرکاتش را نظم بیشتری بدهد. اگر او قبلا غیرارادی دست‌هایش را تکان می‌داد،اکنون می‌تواند تناسب بیشتری به حرکات دست و پایش بدهد. البته شاید شما هیچ کدام از این موارد را درک نکنید، اما او به هر حال به کارش ادامه می‌دهد و تلاش می‌کند تا بهتر جهان اطرافش را درک کند، با اینکه هنوز این مسئله کمی زود به نظر می‌رسد.

 

بهتر است برای اینکه روند این حرکات تناسب بیشتری به خود بگیرد شما هم دست به کار شوید و به او کمک کنید. او را  بر روی زمین بخوابانید و دست و پاهایش را همزمان با هم بالا یا پایین ببرید. این بازی بگونه‌ای باشد که دست و پا را با هم هماهنگ می‌کند. اگر کودک را روی شکم بخوابید او شروع می‌کند به دست و پا زدن و این تمرین خوبی است که او بتواند تا چند ماه آینده چهاردست و پا برود.

 سه ماهگی کودک

سه ماهگی کودکهفته سوم

قرار نیست نوزاد شما وقتی به سن درس و مدرسه رسید تازه کتاب خواندن را برایش آغاز کنید. همین حالا زمان خوبی برای این کار است. او با این کار هم به خواندن کتاب عادت پیدا می‌کند و هم اینکه می‌تواند حس شنوایی خود را با کلام شما و آهنگی که با آن داستان را می‌خوانید بهبود ببخشد.

 

او به طرز چشم‌گیری به حرکات شما واکنش نشان می‌دهد ممکن است گاهی اخم کند و گاهی لبخند بزند.  همان‌قدر که شما در پی ارتباط با او هستید، او هم تلاش می‌کند که با شما ارتباط بهتری برقرار کند. برای آنکه مهارت‌های اجتماعی او را تقویت کنید چند راه وجود دارد. یکی همین کتاب خواندن است که برایتان گفتیم. اگر کتاب‌هایی با تصاویر رنگی بزرگ را انتخاب کنید که او بتواند تصاویرش را ببیند بهتر است. دوم اینکه می‌توانید بغلش کنید و او را در خانه راه ببرید و اشیا خانه را برایش نام ببرید و حتی درباره آنها توضیح دهید. سومین راه برای بهبود بخشیدن به مهارت‌های او این است که شیئی که رنگ‌های تند و شادی دارد مثل عروسک یا کتاب یا .... را به سمتش ببرید تا او تلاش کند این شیئی را بگیرد.  

 سه ماهگی کودک

سه ماهگی کودکهفته چهارم

خوب قرار نیست هر هفته کار جدیدی انجام بدهید یا فکر نکنید باید هر هفته یک کتاب جدید بخرید. حتما بچه‌های بزرگتر را دیده‌اید که یک کارتون یا فیلم کودکانه را چندین بار تماشا می‌کنند این درباره شیرخوار شما هم صدق می‌کنند، آنها کارهای تکراری را دوست دارند و می‌خواهند یک کتاب، داستان یا فیلم را چندین بار تماشا کنند. مهم نیست این تکرار چند بار طول می‌کشد مهم آن است که این تکرارها برای کودک شما لذت بخش است.

 

 او در این هفته باید بتواند سرش را ۹۰ درجه بچرخند. ممکن است او به صدای شما سرش را برگرداند. طی این هفته‌ها توجه بیشتری به حرف‌های شما نشان می‌دهند و ممکن است طی شیرخوردن نیم نگاهی هم به صورتتان بیاندازد و به دهان شما نگاه کند ببینید که چه می‌گویید.

 

او هنوز هم خواب منظمی ندارد. نباید این مسئله شما را نگران کند. برای اینکه بتوانید به خوابش نظم بهتری بدهید می‌توانید چند کار را انجام دهید مثلا تعداد دفعات چرت‌ها و میزانش را در روز کم کنید و آخرین وعده شیر شب را  زیاد به او بخورانید تا طی در نیمه‌های شب احساس گرسنگی نکند و شما هم مجبور نشوید او را بیدار کنید.

 سه ماهگی کودک

سه ماهگی کودک نکته ماه:

جدول وزن نوزادان در ۳ماهگی (برحسب کیلوگرم)

دختر

پسر

حداکثر

حد متوسط

حداقل

حداکثر

حد متوسط

حداقل

۷/۱۰۰

۵/۳۵۰

۳/۶۵۰

۷/۵۰۰

۵/۷۵۰

۳/۹۵۰

 

 

جدول قد نوزادان در ۳ماهگی (برحسب سانتی‌متر)

دختر

پسر

حداکثر

حد متوسط

حداقل

حداکثر

حد متوسط

حداقل

۶۴/۵

۶۱

۶۴/۹

۶۷/۱

۶۲/۲

۵۵

 

 

 

چهارشنبه 21 بهمن 1394  1:51 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

چهار ماهگی کودک

 

او مدام در حال گسترش حواس خود است. او همان حسی را دارد که کاشفان جهان برای اولین بار قاره‌های مختلف را روی زمین کشف کردند. بهتر است از این ماه کمک کنید تا اکتشافات بیشتر داشته باشد.

 او مدام در حال گسترش حواس خود است. او همان حسی را دارد که کاشفان جهان برای اولین بار قاره‌های مختلف را روی زمین کشف کردند.

بهتر است از این ماه کمک کنید تا اکتشافات بیشتر داشته باشد.

 چهار ماهگی کودک

چهار ماهگی کودکهفته اول

کودک فقط به شما تعلق ندارد پدرش هم سهمی بزرگی در رشد او دارد. بنابراین سعی کنید طی این هفته‌ها کودک بیشتر با پدرش ارتباط برقرار کند. اگر می‌توانید شیرتان را بدوشید و شیر دادن را به همسرتان بسپارید یا اینکه اجازه دهید او پوشک بچه را عوض کند تا در این میان پدر و کودک بتوانند بیشتر با هم کلنجار بروند. به هر حال کودک، شما و همسرتان را بیش از هر کسی می‌شناسد و اگر در میان افراد فامیل شما یا همسرتان در اتاق نباشید او به دنبالتان می‌گردد. حواس او اکنون به کار افتاده و به اندازه یک بزرگسال کار می‌کند. او به صداها توجه می‌کند، بوها را می‌شنود و حس بینایی‌اش هم به مرور زمان پیشرفت می‌کند و بهتر می‌تواند اشیا را از هم تمیز دهید. خوب! طی این هفته‌ها توجه او به دست‌هایش جلب می‌شود. نگاه کنجکاونه‌اش را مدام به دست‌های خودش و شما می‌اندازد. این کوچولو از این به بعد سعی می‌کند که صدای‌های مختلفی از خودش در بیاورد. البته این صداها ضعیف و گاهی در حد چند قان و قون هستند، اما او خوب می‌داند که با این کار می‌تواند شما را به طرف خودش بکشاند بنابراین به این صداهای که گاهی با خنده همراه هستند، ادامه می‌دهد.

 چهار ماهگی کودک

چهار ماهگی کودکهفته دوم

او کمی عاقل‌تر شده و می‌تواند روابط علت و معلولی را درک کند و درباره محیط اطراف خود نتیجه‌گیری‌هایی را انجام دهد. بد نیست کمی او را تنها بگذارید تا در دنیا خودش سیر کند. اگر  او را درون تخت خودش بگذارید، او می‌تواند خودش را با اسباب‌بازی که دارد سرگرم کند یا با خودش حرف بزند و کمی هم شیطنت کند. او اینگونه تلاش می‌کند تا دنیا اطرافش را بدون حضور شما بشناسد. او از این هفته به رنگ‌ها هم واکنش بیشتری نشان خواهد داد چرا که می‌تواند دنیا را با همه رنگ‌هایی که دارد درک کند. این بزرگترین موفقیت در این هفته است. حس لامسه بچه‌ها هم خیلی خوب به کار افتاده و آنها دوست دارند که لمس شوند و با پدر و مادر خود تماس پوستی داشته باشند. تماس‌های پوستی به رشد کودک شما کمک می‌کند. قرار نیست این تماس پوستی فقط در آغوش گرفتن کودک نیست می‌توان کودک را با پارچه‌های مختلف امتحان کنید. در واقع جنس‌های مختلف پارچه را بر روی پوست او بکشید تا با حس لامسه اش بتواند این تفاوت‌ها را درک کند.

 

 او کنجکاو است و این کنجکاوی را با گذاشتن هر چیزی در دهانش برطرف می‌کند بنابراین باید حواستان به این باشد که وسایل خانه‌یتان و اسباب بازی‌هایی که در اختیارش می‌گذارید آنقدر کوچک نباشد که به راحتی در دهانش جای بگیرید.  

 چهار ماهگی کودک

چهار ماهگی کودکهفته سوم

به فکر آن باشید که از همین حالا دست و پاهایش را قوی کنید. فکر می‌کنید روش این کار چیست؟ خوب خیلی ساده است می‌توانید با بازی این کار را شروع کنید. اگر او را روی شکم بلند کنید او تلاش می‌کند که بازوهایش را حایل کند و این کار به قوی‌تر شدن عضلات او کمک می‌کند. خوب از این هفته می‌توانید نشستن را به او آموزش دهید یعنی پشت او را با گذاشتن بالشت پر کنید و به تدریج او را به این حالت عادت دهید.

 چهار ماهگی کودک

چهار ماهگی کودکهفته چهارم

خوب! شاید در این ماه بهتر باشد منتظر اصواتی باشید که شبیه مامان یا باباست. البته نه به این واضحی بلکه کمی غیرقابل فهم‌تر. او به هر حال تمرین حرف زدن را شروع کرده، اما شاید چندان در این زمینه موفق نباشد.البته این تلاش تا ۶ ماهگی ادامه می‌یابد و شاید برای برخی از بچه‌ها حتی این اتفاق خیلی دیرتر بیفتد. او این روزها بیشتر شبیه یک مهندس مبتکر عمل می‌کند و تلاش دارد تا خودش را مثل دستگاه‌های مختلف به روزرسانی کند تا بتواند از کلیه سیستم‌های بدنش استفاده کند. سر و گردنش را به کمک دستانش بالا می‌گیرد و توجه بیشتری به اشیا پیرامونش دارد.

 

 او در این ماه از قضای اطرافش درک بیشتری دارد و می‌تواند حرف‌های شما را درک کند بنابراین مراقب اعمال و حرکات خود باشید. کودکان در این سن زمانی می‌توانند اشیا را تشخیص دهند که بتوانند حرکت آن را دنبال کنند و اینگونه یاد می‌گیرند که اندازه، رنگ و شکل آن شی در دور و نزدیک تغییر نمی‌کند. برای اینکه او بتواند این اشیا را بشناسد، توپ یا هر چیزی را غلت دهید و نامش را بگویید تا اینگونه او بتواند اشیا را یاد بگیرد و بفهمد.

 چهار ماهگی کودک

چهار ماهگی کودک نکته ماه:

حواستان باشد که شما  در این ماه واکسن‌های او که شامل سه‌گانه۲،فلج اطفال۲ فراموش نشود.

 

 

جدول وزن نوزادان در ۴ماهگی (برحسب کیلوگرم)

دختر

پسر

حداکثر

حد متوسط

حداقل

حداکثر

حد متوسط

حداقل

۸

۶

۴./۵۰

۸/۴۰۰

۶/۴۵۰

۴/۵۰۰

 

 

جدول قد نوزادان در ۴ماهگی (برحسب سانتی‌متر)

دختر

پسر

حداکثر

حد متوسط

حداقل

حداکثر

حد متوسط

حداقل

۶۷/۴

۶۱/۰

۶۴/۹

۶۷/۱

۶۲/۲

۵۵

 

 

 

چهارشنبه 21 بهمن 1394  1:54 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

پنج ماهگی کودک

 

فکر نکنید از دست کج خلقی‌هایش رها شده‌اید، او از این هفته بداخلاق‌تر و دردسرهای شما هم شروع می‌شود. دندان‌هایش برای بیرون آمدن از لثه‌ها ثانیه شماری می‌کنند و علت بداخلاقی‌های او هم همین است.

فکر نکنید از دست کج خلقی‌هایش رها شده‌اید، او از این هفته بداخلاق‌تر و دردسرهای شما هم شروع می‌شود. دندان‌هایش برای بیرون آمدن از لثه‌ها ثانیه شماری می‌کنند و علت بداخلاقی‌های او هم همین است.

پنج ماهگی کودک

پنج ماهگی کودکهفته اول

ممکن است او دانش‌آموز خوبی نباشید. نباید از این بابت ناراحت و نگران باشید که چرا هیچ کدام از کارهایی را که تا به حال گفته‌ایم او انجام نداده است. به هر حال استعداد و توانایی افراد با هم متفاوت است. اگر تا به حال تنها به تر و خشک کردن او اکتفا کرده‌اید بهتر است بدانید که هیچ چیز بیشتر از بازی برای کودکتان آموزنده نیست، بنابراین آموزش را همین حالا آغاز کنید. این آموزش می‌تواند بازکردن زبان او باشد. بیشتر کودکان مدت‌هاست که تلاش می‌کند صداهایی را از خودشان تولید کنند و فکر می‌کنند که این صداها همان چیزهایی است که شما با آن سخن می‌گویید، اما بعد از مدتی این اصوات را رها خواهند کرد چرا که این صداها از سوی شما تکرار نمی‌شوند با تکرار نام هر چیزی به او کمک کنید تا سخن بگوید.

 

او را آزمایش کنید و ببینید که آیا متوجه تغییرات اطرافش می‌شود یا نه مثلا جای اسباب‌بازی‌هایش را تغییر دهید یا آنکه خودتان لباس‌های مختلف بپوشید یا گردنبندی بر گردنتان بیاندازید. او باید توجه این تغییرات شود.   

پنج ماهگی کودک

پنج ماهگی کودکهفته دوم

این هفته‌ها بیشتر حواستان به کودک باشد. سعی کند او را روی تخت تنها نگذارید. او به تازگی یاد گرفته که غلت بزند و دلش می‌خواهد این کار را مدام تکرار کند. برخی از کودکان در این زمان ممکن است که بتوانند بدون تکیه‌گاه بنشیند می‌توانید برای اینکه راه رفتن را تمرین کند دست‌هایش را بگیرد تا او روی پایش بایستد. حتما بعد از این کار تشویقش کنید. او دوست دارد خودی نشان دهد.

 

خوب! از این هفته آب دهانش بیشتر می‌شود و مدام باید باید با یک دستمال دهانش را پا کنید و گاهی ممکن است از این کار خسته شوید. او بدخلق هم می‌شود و مدام دست‌هایش را توی دهانش می‌کند ممکن است شب‌ها تب کند و حتی گوش‌هایش عفوت ‌کند. اینها همه علائم یک چیز هستند. دندان‌های او عملیات را شروع کرده‌اند. قرار است همین روزها از توی لثه‌هایش پیدا شوند. پس منتظر بدخلقی‌های بیشتری از این کوچولو باشید.  

پنج ماهگی کودک

پنج ماهگی کودکهفته سوم

در این دوره نوزاد بسیار حریص است و با ولع شیرش را می‌خورد و حتی یک قطره از شیر مادرش را هدر نمی‌دهد. به نظر می‌رسد که دوست دارد وزن زیادی در این ماه بگیرد این وضعیت تا ماه ششم ادامه می‌بابد. یادتان باشد شروع غذای کمکی قبل از چهارماهگی ممنوع است.

 

پزشکان گاهی به دلیل کمبود مواد مغذی در بدن شیرخوار و در شرایط خاص برای به مادران توصیه غذای کمکی می‌کند. این را هم یادتان باشد کودکان تا پایان ۹ ماهگی هم نمی‌توانند شیر گاو بخورند. بنابراین به این بهانه که کودک غذای سالم تری بخورد به او شیر گاو ندهید.

پنج ماهگی کودک

پنج ماهگی کودکهفته چهارم

او در این ماه یاد می‌گیرد که از دست‌هایش استفاده کند. این کار در زندگی طفل اثر بزرگی دارد. او با استفاده از دست‌هایش خود را سرگرم میکند. همه چیز را لمس می‌کند، می‌آزماید، می‌کشد و پرتاب می‌کند. این دست‌ها این امکان را برای او فراهم می‌آورد تا همه چیزش را به دهان ببرد و بمکد. بنابراین او به وسیله دست‌ها روابط بین اشیا را کشف می‌کند.

 

او در این ماه معنای رو، زیر، داخل و کنار را تشخیص می‌دهد. در این زمان اگر جوراب‌هایش را در بیاورید پاهایش را به دهانش می برد چون عاشق مکیدن است. اینکه چیزه تازه‌ای برای مکیدن پیدا کرده خوشحال است و می خندد. او به تدریج موها، گوش‌ها و تمام بدنش را کشف می‌کند.

پنج ماهگی کودک

پنج ماهگی کودک نکته ماه:

جدول وزن نوزادان در ۵ماهگی (برحسب کیلوگرم)

دختر

پسر

حداکثر

حد متوسط

حداقل

حداکثر

حد متوسط

حداقل

۹/۵۰۰

۷/۱۵۰

۴/۶۵۰

۹/۸۵۰

۷/۶۰۰

۵/۲۵۰

 

 

 

جدول قد نوزادان در ۵ماهگی (برحسب سانتی‌متر)

دختر

پسر

حداکثر

حد متوسط

حداقل

حداکثر

حد متوسط

حداقل

۶۹/۸

۶۳/۱

۵۶/۷

۷۱/۵

۶۴/۵

۵۷/۳

 
چهارشنبه 21 بهمن 1394  1:55 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

شش ماهگی کودک

 

شروع این ماه یعنی شروع طعم‌های جدید در زندگی کودک. او از این ماه به بعد دنیای پیرامون خود را با طعم شگفت انگیزش خواهد شناخت.

شروع این ماه یعنی شروع طعم‌های جدید در زندگی کودک. او از این ماه به بعد دنیای پیرامون خود را با طعم شگفت انگیزش خواهد شناخت.

 شش ماهگی کودک

شش ماهگی کودکهفته اول

او دیگر می‌تواند با شنیدن نام خودش عکس‌العمل نشان دهد و به سمت صدایی برگردد که نام او را صدا می‌زند. با این حال بسیار حساس شده و با دیدن غریبه‌ها ممکن است اشک چشمانش جاری شود. او در این دوران با دیدن افراد غریبه چنان رفتارهایی از خودش بروز می‌دهد که شما فکر می‌کنید حشره‌ای او را گزیده است. در واقع وقتی یک غریبه ناگهانی به او نزدیک می‌شود ترس او را بر می‌دارد. بهتر است به فامیل یا دوستانی که برای اولین بار است کودک را می‌بینند توضیح دهید که غریبگی می‌کند و لازم است که آنها کمی نرم و آرام به سمت کودک نزدیک شوند یا بگذارند مدتی کودک با آن فرد آشنا شود بعد او را در آغوش بگیرند.

 

بچه‌ها علاوه بر اینکه ممکن است از غریبه‌ها بترسند،  گاهی آنقدر به شما وابسته می‌شوند که نبود شما را حتی برای یک ثانیه هم تحمل نمی‌کنند. البته این مسئله در همه کودکان یکسان نیست. ممکن است کودک شما حس وابستگی را در سنین بالاتر حتی ۴ یا ۵ سالگی تجربه کند. او این روزها در حال یک تمرین شگفت‌انگیز است. او حرکات اجسام را با صدای آنها تطبیق می‌دهد تا بهتر بتواند جهان اطراف خود را درک کند.    

 شش ماهگی کودک

شش ماهگی کودکهفته دوم

از این ماه می‌توانید غذای کمکی او را شروع کنید. او دیگر رسما ۶ ماه شده و باید کنار شیری که می‌خورد، غذاهای کمکی را هم تجربه کنند. او مدت‌هاست وقتی سر سفره می‌نشیند چشمهایش توی سفره است و مدام به غذاهایی نگاه می‌کند که شما می‌خورید. به نظر می‌رسد وقتش باشد که بشقابی هم برای او در سفره بگذارید.

 

غذاخور شدن کودک ۶ ماه شما به این معنی نیست که از فردا می‌توانید به او آبگوشت یا کله پاچه بدهید. بلکه باید با غذاهای سبک و آبکی آن‌هم به صورت پوره و له شده شروع کنید. اما یادتان باشد که تا قبل از یک سالگی غذاهایی مثل شیرگاو، کاکائو، عسل را به کودک ندهید. او فرصت کافی برای خوردن این غذاها خواهد داشت.

 

یادتان باشد که غذاهای کودک را بدون ادویه جات بپزید. هنوز زود است که برای او غذاهایی با نمک و ادویه درست کنید. سعی کنید غذاهای آبکی خودتان را هم به او ندهید. این غذاهای با ادویه درست شده و او دیگر به غذاهای خودش لب نخواهد زد.

 شش ماهگی کودک

شش ماهگی کودکهفته سوم

توانایی دید او و قدرت درک او از مسائل بیشتر شده است. او حالا می‌تواند با دیدن قسمتی از یک شی آن را تشخیص دهد. این درست زمانی است که شما می‌توانید بازی قایم باشک یا دالی را با او بازی کنید. در واقع وقتی شما پشت میز یا کمدی پنهان می‌شوید. او با دیدن بخشی از بدنتان، حضور شما را در اتاق تشخیص می‌دهد.

 

او این ماه شما را بیشتر شگفت‌زده می‌کند تا به حال روی شکمش می‌خوابید و دست و پا می‌زند، اما این هفته می‌تواند روی چهار دست و پایش راه برود. بهتر است این روزها دوربین را در دسترس بگذارید تا وقتی او شروع می‌کند به شیطنت از او عکس یا فیلم بگیرید. اما این را بدانید که شما با یک دغدغه جدید رو به رو می‌شوید با شروع چهار دست و پا رفتن او سختی‌های شما تازه شروع می‌شود، او می‌داند که حالا می‌تواند به هر کجای خانه که بخواهد برسد و هیچ چیزی هم مانع او نیست. بنابراین باید حواستان را بیشتر جمع کنید و اسباب و وسایل خطرناک مثل گلدان‌ها، میزهای شیشه‌ای و... را بردارید.

 شش ماهگی کودک

شش ماهگی کودکهفته چهارم

وای ! می‌توانید یک عکس درست و حسابی از لبخند او بگیرید. او این هفته دو تا دندان سفید در دهان درخواهد آورد. البته فکر نکنید که با در آمدن آنها در دهانش بدعنقی‌های او تمام می‌شود نه او همچنان ممکن است با مشکلاتی مثل تب، ریزش آب دهان و ... دست و پنجه نرم کند.

باید بدانید که بهتر است این ماه او را پیش پزشک ببرید. آخرین بار پزشک او را در ۴ ماهگی معاینه کرده است. در معاینه این بار هم پزشک علاوه بر قد و وزن او  درباره واکسن‌هایش با شما صحبت خواهد کرد.

 

دندان‌های کودک را به او نشان دهید تا همه چیز را بررسی کند. حتما در این معاینه درباره غذاهای کودک با پزشک صحبت کنید. یادتان باشد توجه کنید که آیا در خانواده خودتان یا همسرتان کسی به بیماری مثل آلرژی دچار است یا نه؟ و در این باره با پزشک مشورت کنید چرا که این بیماری‌ها ارثی است و ممکن است پزشک به شما توصیه کند برخی از مواد غذایی را از رژیم او حذف کنید. شما رژیم غذایی او را تغییر داده‌اید و همین تغییر مدفوع او را نیز تغییر خواهد داد. بنابراین نگران تغییر رنگ و شکل مدفوع او نباشید که کاملا طبیعی است.

 شش ماهگی کودک

شش ماهگی کودک نکته ماه:

جدول وزن نوزادان در ۶ ماهگی (برحسب کیلوگرم)

دختر

پسر

حداکثر

حد متوسط

حداقل

حداکثر

حد متوسط

حداقل

۹/۵۰۰

۷/۱۵۰

۴/۶۵۰

۹/۸۵۰

۷/۶۰۰

۵/۲۵۰

 

 

جدول قد نوزادان در ۶ ماهگی (برحسب سانتی‌متر)

دختر

پسر

حداکثر

حد متوسط

حداقل

حداکثر

حد متوسط

حداقل

۷۱/۵

۶۵

۵۸/۳

۷۳/۳

۶۶/۴

۵۹/۶

 
چهارشنبه 21 بهمن 1394  1:56 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

هفت ماهگی کودک

 

کودک شما در آستانه هفت ماهگی قرار دارد، ممکن است شما انتظار داشته باشید که او کارهای خارق العاده‌تری انجام دهد. اما انتظار شما بی‌جاست. او تنها می‌تواند به اندازه یک بچه ۶ یا ۷ ماهه رفتار کند. فرزندتان را با هیچ کودک شیرخوار دیگری مقایسه نکنید او به تنهایی کودکی منحصر به فردی است که ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری ویژه خود را دارد.

نی نی بان: کودک شما در آستانه هفت ماهگی قرار دارد، ممکن است شما انتظار داشته باشید که او کارهای خارق العاده‌تری انجام دهد. اما انتظار شما بی‌جاست. او تنها می‌تواند به اندازه یک بچه ۶ یا ۷ ماهه رفتار کند. فرزندتان را با هیچ کودک شیرخوار دیگری مقایسه نکنید او به تنهایی کودکی منحصر به فردی است که ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری ویژه خود را دارد. 

 هفت ماهگی کودک

هفت ماهگی کودکهفته اول

او هنوز هم وقتی روی شکم می‌خوابد تلاش می‌کند تا خودش را به سمت جلو بکشاند. در واقع این حرکت آغازی برای سینه خیز رفتن بچه‌هاست. قبل از چهاردست و پا راه رفتن بیشتر کودکان خردسال از شش تا هفت ماهگی می‌توانند بخزند و با شکم حرکت کنند و در همان هنگام که شروع به چهاردست و پا راه رفتن می‌کنند قادرند خود را به وضع ایستاده نگه دارند. او دیگر می‌داند که چگونه باید با شما بازی کند. او در این ماه می‌فهمد که اشیا ثابت، اشیا متحرک را جا به جا می‌کنند و او آنقدر درک پیدا کرده که بداند در بازی باید اسباب‌بازی‌ها را هل بدهد. بد نیست این تصویری که او از اشیای متحرک و ثابت دارند را تقویت کنید تا آنها بهتر بتوانند این مسئله را درک کنند. برای این منظور با توپ یا وسیله مدور با کودک بازی کنید. با استفاده از توپ اسباب وسایل را هدف قرار بدهید تا کودک فرق بین اشیا مترک و ثابت را بهتر درک کند.      

        هفت ماهگی کودک

هفت ماهگی کودکهفته دوم

او هنوز هم صداهای نامفهمومی از خودش در می‌آورد. با این حال این صداها طولانی‌تر و به صورت جملات ادا می‌شوند. هر چند که شما هیچ  کدام از آن را درک نخواهید کرد، اما او فکر می‌کند که جملات عالی و بی‌نقصی را ادا می‌کند. بهتر است توی حالش نزنید و حرف‌هایش را تایید کنید.

 

گاهی به جای ادای جملات فقط سوزنش روی کلمات گیر می‌کند و مدام اصوات را پشت سر هم تکرار می‌کند. او از این کار لذت می‌برد. او هنوز هم وابسته شماست و اگر او را تنها بگذارید حتما گریه خواهد کرد بنابراین بهتر است همیشه در تیررس دید او باشید. او دوست دارد که اشیا را بگیرد و پرت کند و این کار احساس خوبی می‌گیرد.

 

یک کار جالبی که این روزها علاقه عجیبی به آن دارد این است که کفش‌هایش را در بیاورد و با آن بازی کند. کودک شما از سه ماهگی تا ۹ ماهگی باید شب‌ها ۱۴ ساعت بخوابد.

 هفت ماهگی کودک

هفت ماهگی کودکهفته سوم

احتمالا از اینکه به او غذاهای جامد می‌دهید حس خوبی دارد، اما گاهی نخوردن غذا از طرف کوچولویتان شما را ناراحت می‌کند و دچار این حس می شوید که او هیچی نخورده. البته این حس بیشتر مادران جهان است و شما در این قضیه تنها نیستید. به هر حال از این هفته می‌توانید به جای آبکی غذاهای سفت‌تر مثل فرنی به او بدهید. اما یادتان باشد این غذاها باید به گونه‌ای باشد که شیرخوار شما بتواند آن را قورت دهد. او از این ماه به بعد تمایل بیشتری پیدا می‌کند تا خودش هم در غذاخوردن شریک شود، اما هنوز برای این کار زود است. خریدن یک صندلی غذا در این مواقع به مادران کمک می‌کند تا راحت‌تر و بی دردسرتر به بچه غذا بدهند.

 هفت ماهگی کودک

هفت ماهگی کودکهفته چهارم

در این هفته او باز هم با کمک شما به یک پشتی تکیه می‌دهد با این حال این احتمال وجود دارد که او بتواند به بدون کمک شما بنشیند، اما باز هم باید حواستان به او باشد که ناگهان از پشت به زمین نیفتد. همزمان با تلاش برای نشستن تلاش برای سینه‌خیز شدن هم آغاز می‌شود.

سینه‌خیز راه رفتن او تازه آغاز مشکلات شماست چرا که به هر طرفی سرکشی می‌کند و شما باید مواضبش باشید. برای آنکه کودک سینه‌خیز  برود می‌توانید کف پاهایش را به جلو هل دهید یا اسباب‌بازی جلویش بگذارید و او را تشویق کنید که به سمت آن حرکت کند. البته یادتان باشد که ممکن است برخی از کودکان اصلا این مراحل را طی نکنند و ناگهان بدون آنکه چهاردست و پا راه بروند بایستند یا حتی برخی از آنها بدون آنکه بنشینند می‌توانند راه بروند.  

 هفت ماهگی کودک

هفت ماهگی کودک نکته ماه:

شیرخوار شما در  این ماه باید در حدود ۷ کیلو و ۵۰۰ گرم وزن داشته باشد. البته به شرطی که وزن نوزاد در بدو تولد در حدود ۳ کیلو و ۲۵۰ گرم بوده است. یادتان باشد او باید در این هفته روزانه ۱۵ گرم بر وزنش اضافه شود.

 

چهارشنبه 21 بهمن 1394  1:57 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

هشت ماهگی کودک

 

او توجه بیشتری به اشیا دارد، دلش می‌خواد جهان هر شیئ را کشف کند. برای او هر وسیله‌ای که در دست می‌گیرد مثل نقشه کره زمین پیجیده و اسرارامیز است. دست او را بگیرد تا این دنیای اسرارامیز را بشناسد.

او توجه بیشتری به اشیا دارد، دلش می‌خواد جهان هر شیئ را کشف کند. برای او هر وسیله‌ای که در دست می‌گیرد مثل نقشه کره زمین پیجیده و اسرارامیز است. دست او را بگیرد تا این دنیای اسرارامیز را بشناسد.

 هشت ماهگی کودک

هشت ماهگی کودکهفته اول

او در این زمان ترجیح می‌دهد که کنجکاوی کند و هر شیئی را که به نظرش جالب رسید برای بازی در نظر بگیرد نه اینکه هر چه دم دستش بود را به عنوان وسیله‌ای برای بازی بردارد. نوزاد نه تنها به شما وابسته شده که حتی اگر کنارش باشید در شرایطی که احساس ترس کند به آغوش شما پناه می‌آورد.

 

سن نوزاد هر چقدر بیشتر شود درک او از محیط اطرافش بیشتر می‌شود و در نتیجه بیشتر ممکن است خطرات محیط اطرافش را درک کند. بنابراین بهتر است بدانید که حساسیت‌های او نسبت به صداها بیشتر شده و احتمالا واکنش شدیدتری از خودش به نمایش می‌گذارد. با آنکه نوزاد شب‌ها را به راحتی می‌خوابد با این حال ممکن است چرت‌های روزانه او کمتر شده باشد، برنامه روزانه او را برای خوابیدن تنظیم کنید تا در طول روز یک یا دو بار چرب بزند.

 هشت ماهگی کودک

هشت ماهگی کودکهفته دوم

او در این ماه به طور کامل می‌تواند بنشیند و تعادلش را با دست و پاهایش حفظ کند. در واقع این اتفاق درست از زمانی می‌افتد که او کنترل اندام‌های بدنش را داشته باشد.خوب! برخی از بچه‌ها تازه در این ماه سینه‌خیز حرکت کردن را آغاز می‌کنند. البته این را بدانید که بد نیست به کودکان فامیل هم نگاهی بیندازید و ببینید که آیا آنها هم مثل کودک شما هستند یا نه؟ گاهی می‌بینید در یک خانواده کودکان دیر زبان باز می‌کنند یا اصلا دیر راه می‌افتند. به مسائل توجه کنید ممکن است کودک شما هم از خانواده شما یا همسرتان اینگونه مسائل در زمینه رشد را به ارث برده باشد. اما خیلی از نوزادان در این زمان علاوه بر سینه خیز حرکت می‌کنند و با کمک دست‌های مبل و وسایل دیگر می‌ایستند. در این ماه بهتر است که وسایل روی میز را بردارید چرا که کنجکاوی زیادی درباره اشیا دارند.

 هشت ماهگی کودک

هشت ماهگی کودکهفته سوم

بهتر است حواستان به کارهایی که می‌کنید باشد. این را بدانید که از این ماه به بعد اگر با همسرتان دعوا کنید او می‌فهمد و ناراحت می‌شود. برخی از کودکان در این سن می‌توانند از چهره آدم‌ها غم یا شادی را تشخیص دهند. او به خوبی می‌فهمد که روابط بین شما و همسرتان چگونه است و آیا این روابط براساس محبت است یا خشم و دشمنی.

 

فکر نکنید استرس فقط برای بزرگترهاست. سخت در اشتباه هستید حتی نوزادان هم دچار استرس می‌شوند. این حالت وقتی بروز پیدا می‌کند که درگیری و دعوایی شکل بگیرد. در این حال ممکن است مضطرب شود و گریه کند یا ضربان قلبش افزایش پیدا کند و رنگ پریده شود حتی گاهی استرس روی رشد مغز او تاثیر می‌گذارد.

 هشت ماهگی کودک

هشت ماهگی کودکهفته چهارم

با او حرف بزنید. این کار مهارت‌های کلامی او را افزایش می‌دهد. وقتی او به چیزی اشاره می‌کند یا یک شیئی را می‌خواهد شما جمله‌ای در این باره بگویید مثل اینکه:"عروسکت را می‌خوای یا برنامه تلویزیون نگاه می‌کنی؟" این جمله‌ها به کودک کمک می‌کند تا جملات بیشتری را بشنود و زودتر با کلمات آشنا شود و بتواند آنها را تلفظ کند. اگر چیزی می‌گوید حرف‌هایش را تکمیل کنید و با این کار یک مکالمه طولانی به راه بیاندازید.

 

درباره غذایش هم به شما توصیه می‌کنیم که می‌توانید از این ماه برنج کاملا پخته و نرم شده را امتحان کنید. انواع پنیرها هم به صورت رنده شده چندان بد نیست. می‌توانید پنیر را با زرده تخم‌مرغ مخلوط کرده و به او بدهید. یادتان باشد که فقط زرده را به او بدهید و فعلا برای دادن سفیده تخم‌مرغ زود است. سوپ‌هایی که به کودک می‌دهید احتمالا حسابی تکراری شده می‌توانید با اضافه کردن جو، بلغور و گندم یا رشته فرهنگی ریز شده تنوع بیشتری به غذای کودکتان بدهید.

 هشت ماهگی کودک

هشت ماهگی کودک نکته ماه

 کودک شما در این ماه باید در حدود ۷ کیلو و ۸۰۰ گرم باشد و روزانه حدود ۱۳ گرم وزن اضافه کند. البته این وزن ویژه کودکانی است که در بدو تولد وزنی معادل ۳ کیلو و ۲۵۰ گرم داشته‌اند.

چهارشنبه 21 بهمن 1394  1:58 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

نه ماهگی کودک

 

غذا هیجان انگیزترین چیزی است که او بعد از کشف اشیا از خوردن آن لذت می‌برد. او طعم‌های مختلف را دوست دارد و مثل یک آشپز ماهر دلش می‌خواهد طعم غذاهای شما را بچشد.

 غذا هیجان انگیزترین چیزی است که او بعد از کشف اشیا از خوردن آن لذت می‌برد. او طعم‌های مختلف را دوست دارد و مثل یک آشپز ماهر دلش می‌خواهد طعم غذاهای شما را بچشد.

نه ماهگی کودک

نه ماهگی کودکهفته اول

او جنب و جوش بیشتری از خودش نشان می‌دهد. برخی بچه‌ها در این سن یا در حال سینه خیر هستند یا چهاردست و پا راه می‌روند یا اینکه برخی دیگر راه افتاده‌اند. اما در این میان بچه‌هایی هم هستند که تنبل هستند و هنوز هم هیچ کدام از این کارها را نمی‌کنند. جای نگرانی نیست در نهایت همه بچه‌ها را می‌افتند. به هر حال اگر مشکلی بود پزشک اطفال حتما به شما توصیه‌های لازم را می‌داد، بنابراین بیخودی نگران این مسائل نباشید.

 

اما در این زمان کودک شما ممکن است بعضی از غذاها را سخت بخورد. وقتی طعم غذاها زیر دندانش بیاید دیگر حاضر نیست هر غذایی را بخورد به هر حال بچه‌ها در این سن پوره سیب زمینی را خیلی دوست دارند این غذا تامین کننده کربوهیدارت‌های لازم برای بدن اوست. اما آنها هنوز شیرمادر را با ولع می‌خورند و از آن لذت می‌برند. شیر مادر حکم همان چایی را دارد که شما بعد از غذا میل می‌کنید. او اگر شیر نخورد بد‌اخلاق و بدعنق می‌شود. اما یادتان باشد که کودک شما آب زیادی می‌نوشد و حجم این مایعات نباید از ۷۰۰ میلی‌لیتر در روز بیشتر باشد.

 نه ماهگی کودک

 

نه ماهگی کودکهفته دوم

کودک شما شیطان شده و عملا گاهی از کنترل شما خارج می‌شود. مواظب او در تخت خوابش باشید. او به یک کوهنورد تبدیل شده و می‌خواهد از تخت بالا برود. یادتان باشدکه تشک او را پایین‌تر قرار دهید تا نتواند از میله‌ها تخت بالا برود.

 

از آنجایی دندان‌های کودک شما در حال بیرون آمدن از لثه‌ها هستند او هر چیزی را توی دهانش می‌گذارد تا با آن لثه‌هایش را بخاراند و دردش را آرام کند. سعی کنید بیشتر حواستان باشد چرا که ممکن است از دسته‌های مبل و صندلی برای این کار استفاده کند یا حتی به میله‌های تختش هم رحم نکند. بنابراین دندانی‌اش را همیشه در کنار دستش بگذارید تا به این وسایل که ممکن است آلوده باشد دهن نزند.

  نه ماهگی کودک

نه ماهگی کودکهفته سوم

در این ماه می‌توانید حبوبات را به غذای کودک اضافه کنید. در این ماه می‌توانید هم آش و هم سوپ‌هایی را درست کنید که محتوی حبوبات هستند. از عدس و ماش استفاده کنید. این حبوبات راحت‌تر هضم می‌شوند. فقط یادتان باشد که هر حبوباتی را از شب قبل خیس کنید و آب این حبوباب را ۳ بار عوض کنید تا کودکتان دچار نفخ معده نشود. چرا که آن وقت دردسرهای بیشتری گریبان شما را می‌گیرد و مجبور می‌شوید به او نعنا و گیریب میچر بدهید.

 

هر سه روز یک‌بار می‌توان یکی از انواع حبوبات را در برنامه غذایی او قرار دهید. اگر به پوره یا فرنی ماش یا عدس جوانه زده اضافه کنید خاصیت بیشتری به غذای کودکتان اضافه کرده‌اید.

 نه ماهگی کودک

نه ماهگی کودکهفته چهارم

والدین الگوی کودکان هستند. آنها معمولا در یک سن خاص تقلید را از پدر و مادرشان شروع می‌کنند. او از این به بعد از کارهای شما تقلید می‌کند. بنابراین این بهترین فرصت است از همین حالا کارهای خوب را به او آموزش دهید. اگر دوست دارید او کتاب خوان شود، خودتان کتاب در دست بگیرد و بخوانید، بگذارید او شما را در این موقعیت ببیند. در بازی‌هایتان آموزش را بگنجانید. محبت کردن را در همین شرایط به او آموزش دهید. آموزش گذشت و فداکاری بهتر است از سنین کودکی آغاز شود.

 نه ماهگی کودک

نه ماهگی کودک نکته ماه

کودک شما در ان هفته باید وزن معادل ۸ کیلو و ۱۰۰ گرم داشته باشد و روزانه ۱۱ گرم وزن اضافه می‌کند. اگر کودکی با وزنی حدود ۳ کیلو ۲۵۰ گرم دارید.

 

چهارشنبه 21 بهمن 1394  1:59 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

ده ماهگی کودک

 

۱۰ ماهگی شروع اتفاقات تازه‌ای برای کودک شماست. معمولا نیمی از کودکان در این ماه می‌توانند اولین قدم‌‌هایش را بردارند. بنابراین منتظر حوادث هیجان انگیزی در زندگی کودکتان باشید.  هفته اول

 

 ده ماهگی کودک

ده ماهگی کودکهفته اول

اگر کودکتان راه افتاده، باید شاهد زمین خوردن‌های مکرر او باشید. اما یک نکته را فراموش نکنید. سعی کنید در هنگامی که کودکتان اولین قدم‌هایش را تجربه می‌کند فقط از نزدیک مراقبش باشید، اما بلند شدن را به خودش واگذار کنید. اینگونه او معنای استقلال را می‌فهمد. اگر قرار باشد با هر زمین خوردن شما بلندش کنید. او بیش از بیش به شما وابسته می‌شود و ممکن است نتواند در امور دیگر به استقلال برسد. برای قدم‌هایی که بر می‌دارد تشویق کنید و دست بلندی برایش بزنید.

 

می‌توانید خودتان و همسرتان در یک فاصله کوتاه بایستید و او را تشویق کنید که به از آغوش شما با قدم‌هایش به سمت همسرتان برود یا اینکه می‌توانید اسباب بازی یا خوراکی را به او نشان دهید که به سمت شما باید. با این کار هم راه رفتن را برای او جذاب کرده‌اید هم اینکه او محبت شما را بیش از بیش دریافت کرده است.    

 ده ماهگی کودک

ده ماهگی کودکهفته دوم

او دراین ماه‌ها فهمیده که وقتی شیئی را دنبال می‌کند و آن پشت چیزی پنهان می‌شود به معنای از بین رفتن آن شیئی نیست. این اتفاق بزرگی در زندگی کودک شما محسوب می‌شود. او می‌فهمد که باید دنبال آن بگردد. بنابراین می‌توانید اشیا را به او نشان دهید و بعد هم آن را زیر پارچه‌ای پنهان کنید تا او اسباب‌بازی‌اش را پیداکند. این تمرین خوبی برای تقویت مغز کودک شماست.

 

 اگر حتی کودکان این مسائل را درک نمی‌کند نگران نباشید. کودکان بسیار انعطاف پذیرند و با کمی تلاش می‌توانید همه این کار را به او آموزش دهید. در این زمان کودک به تدریج اطلاعات را در ذهن خودش ذخیره می‌کند و اسباب بازی‌ها، تخت و فضای خانه را به درستی می‌شناسد. بنابراین ممکن است به وسایلش وابسته شود مثلا وقتی قرار است بخوابد فقط و فقط با پتوی خودش به خواب می‌رود یا اینکه موقع بازی گریه می‌کند و اسباب‌بازی مورد علاقه‌اش را از شما طلبد کند. اگر کودک شما  این شرایط را ندارد. انگ کند ذهن بودن به او نزنید.

 ده ماهگی کودک

ده ماهگی کودکهفته سوم

خوب ! او موسیقی را دوست دارد و واکنش‌های جالبی را از خودش نشان می‌دهد. او حتی با شنیدن پیام بازرگانی ویژه کودکان ممکن است شروع به دست زدن کند و کمی برقصد. البته او نمی‌تواند رقصی همانند بزرگسالان داشته باشد. فقط شروع می‌کند به تکان دادن خودش و خنده روی صورتش نقش می‌بندد. بنابراین کودکان را از شنیدن موسیقی منع نکنید.

 

سعی کنید برای او موسیقی‌های کودکانه بگذارید تا متناسب با سنش موسیقی گوش دهد. کودکان در این سنین از شنیدن موسیقی‌های تند و بلند خسته می‌شوند. حتی می‌توانید خودتان برایش آهنگ بخوانید. کودکان از شنیدن ترانه‌هایی که مادر برایشان می‌خوانند لذت می‌برند.

 ده ماهگی کودک

ده ماهگی کودکهفته چهارم

از این ماه به بعد کودک شما مهارت بیشتر در جویدن پیدا می‌کند و می‌توانید غذای سفت‌تری به او بدهید. کودک شما در این دوران دوست دارد دور و اطرافش شلوغ باشد، او از این شلوغی لذت می‌برد. او دوست دارد در زندگی خانوادگی مشارکت داشته باشد و غش غش بخندند و در صورتی که خانواده او را تشویق کنند خنده را دوباره از سر می‌گیرد.

 

او از کوبیدن وسایل به ویژه اسباب‌بازهایش به میز و صندلی و صدایی که از آنها در می‌آید لذت می‌برد و گاهی برای اینکه واکنش شما را ببیند این کار را چندین بار تکرار می‌کند. او حتی از پرت کردن اشیا هم خوشش می‌آید و این کار را جلوی شما انجام می‌دهد تا جلب توجه کند و  شما او را تشویق کنید.

 ده ماهگی کودک

ده ماهگی کودک نکته ماه

کودک شما در این هفته باید وزنی معادل ۸ کیلو ۴۰۰ گرم داشته باشد. در واقع روزانه باید ۱۰ گرم بر وزنش اضافه شود. البته ابن ارقام برای کودکانی است که با وزنی معادل ۲ کیلو ۲۵۰ گرم به دنیا آمده‌اند.

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:00 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

یازده ماهگی کودک

 

کودک شما ماه دیگر یک ساله می‌شود. او در این ماه دید تازه‌ای نسبت به اشیا پیرامون خود پیدا میکند، او در این ماه می‌فهمد که می‌تواند اشیا را به هم ربط دهد.

یازده ماهگی کودک

یازده ماهگی کودکهفته اول

کودکتان به تدریج ابزار را می‌شناسد و نحوه استفاده از آن را فرا می‌گیرد. او طی دو یا سه ماه آینده خوب می‌فهمد که باید مداد را در دست بگیرد و روی کاغذ بکشد. او طی هفته‌ها آینده حتی تفاوت بین ابزار را هم فرا خواهد گرفت. بنابراین در  هنگام غذاخوردن با بشقاب و لیوانش بازی می‌کند و همه چیز را به هم می‌کوبید.

 

سعی کنید برایش بشقاب و لیوان پلاستیکی در سفره بگذارید تا خبری از خطر شکسته شدن لیوان و بشقاب چینی در کار نباشد. او بعضی چیزها را دوست ندارد مثلا اینکه دلش نمی‌خواد وقتی گرسنه است برای غذایش منتظر بماند یا اینکه شما او را در کنار یک مهمان غریبه تنها بگذارید. گاهی هم از سر و صدای وسایلی مثل جاروبرقی و مخلوط کن دستپاچه می‌شود و نق‌نق‌هایش را شروع می‌کند.

یازده ماهگی کودک

یازده ماهگی کودکهفته دوم

او دیگر از رفتار و اعمال شما تقلید می‌کند. دراین زمان می‌توانید به او کارهایی مثل خداحافظی کردن و بوسه فرستادن را یاد بدهید. او در برابر این کارهای شما پاسخ می‌دهد و می‌خواهد که ارتباط متفاوت‌تری با شما برقرار کند. همان ارتباطی که شما با بزرگترها برقرار می‌کنید. او اکنون می‌فهمد که اشیا چه ارتباطی با هم دارند. مثلا آنکه می‌داند کلید به درمنزل مربوط می‌شود و خودکار به کاغذ و.. .

 

 اگر او به راه افتاده باید برایش کفش بخرید. او دوست دارد نه تنها در خانه که در بیرون از منزل هم با کفش‌های خودش راه برود و احتمالا این میل را با زورگویی تمام نشان خواهد داد. با وجود اینکه از راه رفتن لذت زیادی می‌برد با این حال در نهایت یا مجبورید او را بغل کنید یا اینکه او را در کالسکه بگذارید.

 یازده ماهگی کودک

یازده ماهگی کودکهفته سوم

در همین ماه می‌توان به تدریج از غذاهای خانواده بیش از آنکه به آن نمک و ادویه زده باشید به او بدهید. البته یادتان باشد که این غذاها ارزش غذایی داشته باشد و با قاشق له و نرم شده باشند. اضافه کردن نعنا، جعفری، کرفس و چاشنی‌هایی مثل اّب لیموترش،آب نارنج یا گرد لیمو عمانی هنگام پختن غذا، آن را خوشمزه‌تر می‌کند.

 

از دادن غذاهایی مثل سوسیس، کالباس، ذرت و... خودداری کنید. چون ممکن است کودک دیگر لب به غذاهای خودش نزند. به هر حال او احتمالا می‌خواهد استقلال پیدا کند و هوس می‌کند که خودش غذا بخورد. بگذارید این  کار را انجام دهد. مدام سعی نکنید قاشق را از دستش بگذرید و دست‌هایش را تمیز کنید. او غذا خوردن با دست‌هاش را دوست دارد احتمالا چیزی هم نصیبش نمی‌شود چون بیشتر غذا تا به دهانش برسد یا له شده یا روی زمین ریخته، اما برایش دستمالی پهن کنید و بگذارید تا دلش می‌خواهد جولان دهد. شنیده‌اید که قدیمی‌ها گفته‌اند غذاهایی که کودک با لذت بخورد، گوشت تنش می‌شود.

 یازده ماهگی کودک

یازده ماهگی کودکهفته چهارم

از همین حالا به فکر دندان‌هایش باشید. می‌توانید دندان‌هایش را با یک دستمال تمیز بعد از خوردن آب و غذا مسواک بزنید. این کار هم مانع از تجمع غذا روی لثه‌ها و دندان‌های جدیدش می‌شود و همین که او به دلیل خارشی که بر اثر درآوردن دندان دارد از این کار لذت می‌برد.

 

همچنین حواستان باشد که به دستش کیسه پلاستیک ندهید چرا که ممکن است آن را روی سرش بکشد و احتمال خفگی وجود دارد.

 یازده ماهگی کودک

یازده ماهگی کودک نکته ماه:

 کودک شما در این ماه باید وزنی در حدود ۸ کیلو و ۶۰۰ باشد. او باید روزی ۸ گرم اضافه کند. البته این وزن متوسط برای یک کودک است.

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:01 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: مراحل رشد نوزاد تا یک سالگی

دوازده ماهگی

 

او اگر این ماه را پشت سر بگذارد، یک سالگی‌اش پر می‌شود. شما و کودکتان در این مدت چنان شیفته و دلبسته هم شده‌اید که دوری هم را برای یک لحظه هم نمی‌توانید تحمل کنید. باورکردنی نیست این بچه نحیف و غرغرو حالا آنقدر بزرگ شده که می‌خواهد خیلی از مسائل را به شما تفهمیم کند او از حالا به دنبال استقلال است.

 

دوازده ماهگی

دوازده ماهگیهفته اول

حال و اوضاع او این روزها مثل ضرب المثل «با دست پس می‌زنه و با پا پیش می‌کشه» شده است.خوب او هم می‌خواهد مستقل شود و هم اینکه توجه شما را از دست ندهد. بنابراین راه‌های مختلفی را امتحان می‌کند تا شما به او توجه کنید در عین حال ممکن است خودش‌ را بی‌تفاوت هم نشان دهد. او تلاش می‌کند تا کلمات را ادا کند. برخی از کودکان ممکن است در این سن حدود ۱۰ کلمه بگویند و برخی دیگر همچنان اصوات نامفهوم را تکرار کنند.

 

او اکنون شما را مرجع بزرگی برای انجام دادن یا ندادن کارها می‌داند. بنابراین گاهی برای دست زدن به برخی از اشیا ابتدا به شما نگاه می‌کند تا واکنش شما را در این باره بداند. حتی گاهی وقتی دیگران به او چیزی تعارف می‌کنند یا از او چیزی می‌خواهند ممکن است او باز به شما نگاه کند و منتظر عکس العمل شما بماند. او پیش از این به شما اعتماد کرده و در این زمینه هم کار را به شما واگذار می‌کند، اما در این میان کودکانی هم هستند که معمولا می‌خواهند استقلال خود را به رخ شما بکشند بنابراین از شما اجازه نمی‌گیرند.

دوازده ماهگی

دوازده ماهگیهفته دوم

فکر نکنید او توانایی به خاطر سپردن ندارد یا اینکه نمی‌تواند برخی از وقایع را به ذهنش انبار کند. کاملا در اشتباه هستید. برخی از کودکان خیلی از جزئیات یک سالگی خود را به یاد می‌آوردند و برای دیگران تعریف می‌کنند این مسئله به ویژه برای بچه‌های باهوش بیشتر اتفاق می‌افتد او طی ماه‌ها جزئیات بیشتری از مسائل را در ذهن به خاطر می‌سپارد. بنابراین حواستان باشد که ممکن است کودکان حوادث تلخ را در حافظه خود ذخیره کنند و همین در آینده مشکلات روحی را برای آنها ایجاد کند.

 دوازده ماهگی

دوازده ماهگیهفته سوم

احتمالا می‌خواهید اولین سالگرد حضور او را در زندگی‌تان جشن بگیرید. او شادی و شور شما را برای این کار درک می‌کند، اما ممکن است برخی از کودکان واکنش خاصی از خود نشان ندهد یا برخی از آنها در روز تولدشان بدقلقی کند و بخواهد کارهایی را که دوست دارد انجام دهد. از این وضعیت ناراحت نشوید. حتما بداخلاقی‌های او دلیل خاصی دارد.

 

کودک شما از ۸ تا ۱۲ ماهگی از پرتاب کردن اشیا لذت می‌برد او این کار را انجام می‌دهد تا بفهمد اسباب بازی یا شیئی که در دست دارد کجا می‌افتند. بنابراین در این سن باید وسایل نشکن را در اختیار او قرار دهید. اما طی همین ماه‌ها دوست دارد اسباب بازی‌هایش را هول بدهد و این کار احساس ایمنی به او می‌دهد. بنابراین احتمالا به اسباب‌بازی چرخدار علاقه نشان می‌دهد.

 

او قبلا از هر دو دستش برای گرفتن اشیا کمک می‌گرفت، اما حالا از هر یک از دست‌هایش برای گرفتن اشیا مختلف استفاده می‌کند.

 دوازده ماهگی

دوازده ماهگیهفته چهارم

فاصله بین ۱۲ تا ۱۸ ماهگی برای بیشتر کودکان سن راه افتادن است و این دوره را متخصصان دوره حساس می‌نامند. دوره حساس به سنینی اطلاق می‌شود که کودک برای فراگیری چیزهای تازه آمادگی بیشتری دارد. برای فراگیری هرچیزی از جمله رنگ‌ها، زبان، راه رفتن دوره حساسی وجود دارد.

 

در این دوران حساس تشویق کودک حیاتی است زیرا ممکن است او ناامید و دلسرد شود. کودک در یک سالگی اولین کلماتش را می‌گوید منتها تا ۶ ماه آینده ممکن است پیشرفت چندانی نداشته باشد. چرا که همه تمرکزش را روی راه رفتن گذاشته است. او برای آنکه مفاهیم را به دیگران بفهماند از همان چند کلمه‌ای که یاد گرفته با کمک زبان اشاره بهره می گیرد.

 دوازده ماهگی

دوازده ماهگی نکته ماه

  1. کودک شما در این ماه باید وزنی معادل ۸ کیلو و ۸۰۰ گرم باشد. او روزانه باید در حدود ۶ گرم وزن اضافه کند.
  2.  این را باید بدانید که در این ماه باید واکسن ام.ام.آر(MMR) را به کودک بزنید. این واکسن مخلوطی از واکسن سرخک، سرخچه و اریون است. تزریق آن در ۱۲ ماهگی و قبل از ورود به مدرسه است. تزرق این واکسن اغلب بدون درد و ناراحتی است و استحمام پس از آن آزاد بوده و پرهیز غذایی ندارد.
  3. او از ۶ تا ۸ ماهگی در حدود ۶ تا ۸ دندان خواهد داشت و از ۱۲ تا ۱۸ ماهگی ۱۲ دندان دارد.  

 

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:04 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها