0

نویسنده برجسته افغانستانی: شاهنامه سند همگرایی ایران، افغانستان و تاجیکستان است

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

نویسنده برجسته افغانستانی: شاهنامه سند همگرایی ایران، افغانستان و تاجیکستان است

 
گردهمایی شاعران ایران و افغانستان در مشهد برگزار شد
 
نویسنده برجسته افغانستانی: شاهنامه سند همگرایی ایران، افغانستان و تاجیکستان است سی و چهارمین گردهمایی میان فصلی موسسه فرهنگی سرای فردوسی،  شامگاه جمعه شانزدهم بهمن  یکی از متفاوت ترین برنامه های خود را در فرهنگسرای مصلی نژاد مشهد برگزار کرد. در این برنامه اهالی شعر و ادب از دو کشور ایران و افغانستان زیر شعار«هرکجا مرز کشیدند، شما پل بزنید» جمع شدند تا میراث مشترک خود را مرور کنند و دیگر بار به یاد آورند که دو ملت ایران و افغانستان ، در کالبدی واحد در کنار هم زبانان خود در تاجیکستان سه ضلع مثلث فرهنگی  یک ملتند.
 
این نکته را استاد رهنورد زریاب  در سخنرانی خود بر آن انگشت تاکید نهاد و با اشاره به اشتراکات فرهنگی و این که شاهنامه سند همگرایی ایران، افغانستان و تاجیکستان است زبان به گلایه گشود و گفت: میراث ادبی و علمی ایران و افغانستان و تاجیکستان میراث مشترک همه فارسی زبانان است و نباید هیچ کدام از این بزرگان را به انحصار درآوریم. استاد رهنورد که از بزرگ ترین نویسندگان  امروز افغانستان است در ادامه با یادآوری خاطره ای از دکتر ناتل خانلری افزود: شاعران و نویسندگان فارسی زبان چه مولانا و ناصر خسرو باشد و چه رودکی، فردوسی و حافظ همانند یک قالی زیباست که تکه تکه کردن آن فقط به زیبایی این قالی آسیب می زند بنابراین ما سه ملت فارسی زبان باید بزرگان ادبی خود را متعلق به هر سه کشور بدانیم و به آنان ببالیم.
 
استاد رهنورد زریاب که در سخنان خود از سفر به مشهد کنونی و کهن دیار توس اظهار شادمانی می کرد در مراسمی  با حضور استادان دانشگاه فردوسی ، نماینده مرکز آفرینش های آستان قدس رضوی و سرکنسول افغانستان در مشهد تجلیل شد.
 
در این مراسم دکتر یاحقی برگزاری این برنامه را حرکتی در جهت تحکیم مشترکات فرهنگی و ادبی ایران و افغانستان دانست و در ادامه مهدی سیدی در سخنانی به نام «جای های شاهنامه در افغانستان» پرداخت. «یعقوب یسنا» استاد دانشگاه بیرونی افغانستان نیز در سخنانی جامع شاهنامه پژوهی در افغانستان را موضوع بحث خود قرار داد. این برنامه با سخنرانی دکتر قیامتی باعنوان«فرهنگ شاهنامه از هرات تا جام» ادامه یافت .
 
 در بخش دوم برنامه جلسه شعرخوانی با مدیریت محمد کاظم کاظمی  برگزار شد که تعدادی از شاعران ایرانی و افغانستانی سروده های خود را خواندند. نجیب بارور، رامین مظهر، وحید بکتاش، باران سجادی، محمد باقر کلاهی اهری، علیرضا سپاهی لایین، جواد گنجعلی، ابوطالب مظفری، محمد گرامی و محمد کاظم کاظمی شاعرانی بودند که به شعر خوانی پرداختند.

 

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

یک شنبه 18 بهمن 1394  8:11 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها