لـوبـیا گـیاهی اسـت کـه در سـال 1533 مـیلادی بـه نـام مکـزیکی اولیه اش ایاکوک از آمریکا به اروپا آورده شـد و از آنـجـا به سایر نقاط راه یافـت.
لـوبـیا انـواع مـختـلـفـی دارد و شـامـل: لوبـیا سـفـید، لوبیا سـیاه، لوبیا قرمز، لوبیا چیتـی، لوبیا چشـم بلبلی می شود.
لوبیا ادرار آور است. در درمان بیماری های دستگـاه ادراری مفید است و سنـگ کـلیه را بر طرف می کـند.
در درمان عـقب افتادگی دوران قاعدگی استفاده می شود.
لوبیا چیتی
لوبیا چیتی یا لوبیای رومی یکی از محبوب ترین لوبیاها در کشورهایی مانند پرتغال و ترکیه و ایتالیا است.
لوبیاها سرشار از پروتئین اند اما میزان پروتئین در لوبیا چیتی از انواع دیگر آن بیشتر است.
خوردن لوبیا چیتی باعث ترشح حداقل میزان لپتین در خون می شود و از ابتلا به چاقی ناشی از افزایش اشتها پیشگیری می کند.
لوبیا چیتی فاقد کلسترول بوده و قند موجـود در آن از سایر لوبیاها کمتر است.
این نوع لوبیا از لحاظ فیبر هم بر سایر لوبیاها برتری دارد.
لوبیا قرمز
لوبیا قرمز یا لوبیای کلیوی بومی نواحی شمالی کشور هند است و در آمریکا طرفداران زیادی دارد. لوبیای قرمز مانند برخی از لوبیاهای دیگر دارای ماده ای سمی به نام فیتوهائماگلوتینین است که برای از بین بردن این سم لازم است آن را ده دقیقه بجـوشانید.
لوبیا قرمز انرژی بیشتر نسبت به سایر لوبیاها در بدن تولید می کند.
لوبیا چشم بلبلی
یکی از قدیمی ترین لوبیاهایی که بسیاری از مردم اعتقاد دارند خوردن آن در شب سال نو برای آن ها خوش شانسی می آورد لوبیا چشم بلبلی است.
این نوع لوبیا به دلیل این که از شر آفات در امان است سم پاشی نمی شود و از این نظر سالم است.
این لوبیا بیشترین میزان پروتئین را در بین همسانان خود دارد.
لوبیا سفید
مصرف لوبیا سفید برای دارندگان تمام گروه های خونی مناسب است. از نظر طب قدیم معتدل است. این نوع لوبیا یک ماده ضد باکتری محسوب می شود و مصرف منظم آن کلسترول خون را کاهش می دهد.
لوبیا سفید به روند نوسازی سلول ها کمک می کند و در پیشگیری از یبوست موثر است.
لوبیای سفید منبع مناسبی از دو ماده معدنی مهم، منگنز و مس به شمار می رود که نقش مهمی در تجزیه رادیکالهای آزاد بدن و پیشگیری از ابتلا به سرطان ایفا می کند.
بهترین منبع دریافت اسید فولیک است.
این نوع لوبیا نسبت به سایر لوبیاها بیشترین میزان سدیم را دارد.
لوبیا سفید دارای مس است که در بازسازی کلاژن و الاستین پوست نقش دارد. این ترکیب از افتادگی پوست و چین و چروک جلوگیری می کند.
لوبیا سیاه
این نوع لوبیا طعمی بین گوشت قرمز و قارچ خوراکی دارد و در کشورهای برزیل و مکزیک محبوب است.
این نوع لوبیا یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان های مختلف است و یک ماده ضد سرطان محسوب می شود. اسید فولیک این نوع لوبیا نسبت به لوبیاهای دیگر بیشتر است.
منبع : گردآوری وب گرد ی