0

مرصع پلو؛ غذای اعیانیِ دوره صفویه

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

مرصع پلو؛ غذای اعیانیِ دوره صفویه

وب سایت پیمونه: تاریخچه مرصع پلو به دوره صفوی برمی گردد؛ در این دوران آشپزی ایرانی پیشرفت های شگرفی کرد و بسیاری از غذاهای مجلسی ایرانی مانند مرصع پلو متولد شدند. از آنجا که تزئین این غذا به اندازه کیفیت اجزای تشکیل دهنده اش اهمیت دارد و روی برنج با انواع مغزها و میوه های رنگارنگ پوشیده می شود، می توان آن را از نظر زیبایی به فرش ایرانی تشبیه کرد.  به دلیل زرشک و خلال پرتقال یا نارنج، از جمله غذاهایی است که مردم استان های فارس و خراسان آن را بیش از سایر استان های ایران می پزند و به آن علاقه دارند.

البته در استان خراسان به این غذا رنگینک پلو می گویند بنابراین اگر روزی مهمانی از این ۲ استان داشتید، بهتر است یکی از غذاهایی که برای پذیرایی انتخاب می کنید، مرصع پلو باشد. گاهی این غذا با شیرین پلو اشتباه گرفته می شود و نکته های ریزی هنگام طبخ آن از قلم می افتد.


مرصع پلو
 

مواد لازم:

  • 4 پیمانه برنج خیس خورده
  • 1 کیلوگرم مرغ
  • 1 پیمانه کشمش
  • 1 پیمانه زرشک
  • 1 پیمانه خلال بادام  خلال پسته
  • 1 پیمانه خلال هویج
  • 1 پیمانه مربای پوست پرتقال یا نارنج
  • 1 پیمانه پیاز
  • 1 عدد زعفران
  • به میزان لازم نمک وفلفل
  • به میزان لازم  زردچوبه

طرز تهیه:

1. برنج را می شوریم و آبکش میکنیم و میگذاریم تا دم بکشد . مرغ را با پیاز و زردچوبه و نمک و فلفل و زعفران فراوان و آب کم میگذاریم تا بپزد .

 2.کشمش را با کره سرخ می کنیم . زرشک را که از قبل خیس کرده ایم با کره و کمی شکر تفت میدهیم و 4/1 پیمانه ( بسته به میزان زرشک ) آب بهش اضافه میکنیم و میگذاریم تا کمی جا بیفتد و در آخر زعفران را اضافه میکنیم .

3. خلال بادام و خلال پسته را که از قبل خیسانده ایم جداگانه با کره خوب تفت میدهیم . خلال هویج را با کره و کمی شکر تفت میدهیم . خلال پوست پرتقال یا نارنج را که از قبل خیس کرده ایم و چند بار جوشانده ایم وآب آن را عوض کرده ایم تا تلخی آن گرفته شود را با شکر و کره تفت میدهیم . کلیه مواد را به صورت جداگانه آماده کرده و کنار میگذاریم .

4. در این مرحله برنج را که آب کش کرده ایم دم میکنیم و زمانی که آماده شد یک لیوان از آن را با زعفران مخلوط کرده و خط خط و تکه تکه مواد را روی برنج تزیین می کنیم . میتوانیم مرغ را کنار غذا یا لا به لای برنج سرومی کنیم یا اینکه میتوانیم مرغ را ریش ریش کرده و کمی با زعفران مخلوط کنیم و دور برنج بدهیم .

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 11 بهمن 1394  3:18 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها