0

شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

 
farashbandzare
farashbandzare
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 3535
محل سکونت : فارس

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

برای "شهید محمود کرمی"؛ اولین شهید انقلاب اسلامی در فراشبند

 

به روایت

 

باز سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بهانه ای شد که یاد شهدای انقلاب زنده شود و در دیار من؛ فراشبند؛ نیز یاد شهید محمود کرمی؛ اولین شهید انقلاب شهرستان... جمعی با تهیه بنر و پلاکارد و پوستر یادش را زنده نگه می دارند، جمعی بر مزارش میروند و فاتحه ای نثار روحش می کنند و جمعی اگر یادشان باشد، برای دیدار با خانواده شهید می روند.

 

سی و سومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و یادش بخیر سال پیش که با جمعی از دوستان برای دیدار با مادر شهید محمود رفته بودیم. همین روزها و بهانه ایام الله دهه مبارک فجر بود و پس از این دیدار، دستنوشته ای از آنچه گذشت برای خودم نوشتم. همین دیروز، در حالیکه دفترچه یادداشتم را ورق می زدم به صفحه ای رسیدم با عنوان "برای شهید محمود کرمی"...

 

بهانه سالروز فجر انقلاب در سال89 بود که مرا به شوق آورد تا برای اولین بار در دیدار صمیمی با مادر شهید محمود کرمی با جمعی از دوستانم همراه شوم. از کوچه پس کوچه های کاه گلی بافت قدیم شهر که رد شدیم، به حیاطی با همان هیبت سالهای پیش تر از این رسیدیم، دیوار های کاه گلی و یک دست خانه با نمای قدیمی و کاه گلی!

 

پیرزنی با قامت خمیده به استقبالمان آمد و شوقی که از نگاهش می شد فهمید. گفتند؛ مادر شهید است. یکی یکی مان با سلام و دست بوسی وارد اتاقک کاه گلی شدیم و دورتادور اتاقک نشستیم و به دیوار تکیه زدیم. قبل از هرچیز؛ قاب عکس شهید محمود توجه ام را به خود جلب کرد که حضورش را با همان قاب عکس می شد حس کرد و مادری پیر که دلخوش به همان قاب عکس روی دیوار بود. با تمام عشقی که پس از سالهای رفته، هنوز درونش بود و در حالیکه عکس محمود را در دست داشت، برایمان از او گفت. از آن روزها و از روزی که با شوق برای شهادت رفت...

 

و اشکهایش که آرام آرام بر گونه هایش بوسه می زد و گوشه ی چارقد مشکی پیرزن که بی شک مرهمی بر زخمهای سالهای همیشه اش بود. بی شک در تمامی این سالها که پیرزن؛ حساب ثانیه ثانیه اش را داشت؛ همین چارقد، تنها محرم اسرار وقتهای تنهایی و خلوتش بوده. لحظه هایی که گوشه ای از اتاق کاه گلی با قاب عکس محمود جوانش خلوت می کرده و با نگاه پر اندوه، برایش درد و دل می کرده و چشمان خمار و کم سوی مادر شهید که حاصل سالهای سخت بی محمود بودنش هست.

 

درونم شوقی از حضور بود. عجیب تر از هر وقت دیگر. در پوست خود نمی گنجیدم. دلم می خواست کنار تمام سالهای گذشته پیرزن بنشینم تا برایم از تمام نگفته هایش بگوید که می گفت روی دلش سنگینی می کند!

 

خواستم بیشتراز شهید محمود برایمان بگوید...

 

خوب یادش بود که محمودش 5 محرم سال 57 پس از یک سفر 4 ماهه کاری از شیراز به فراشبند آمد. 23 سال داشت. محرم که بود؛ برای مادر و خیلی از نزدیکان پیراهن مشکی سوغات آورده بود. شاید از سفر همیشگی خودش خبر داشت که کار همه را آسان کرده بود و با یک تیر دو نشان می زد؛ هم لباس عزای محرمی و هم خودش که داشت می رفت! برای همیشه!... آخر آن وقت ها رسم بر این بود که اگر کسی فوت می شد یا از آن بهتر، شهید؛ فامیل های نزدیک برایش مشکی می پوشیدند!

 

مادر شهید با تمام خستگی های سالهای رفته اش با عشق برایمان از پسرش می گفت که انگار خودش می دانست مسافر است؛ خوار و بار و مواد مصرفی مجلس عزایش را از شهر آورده بود. همه چیز را آماده کرده بود تا کسی را به زحمت نیندازد!

 

پیرزن می گفت و با گوشه چارقدش اشکهایش را پاک می کرد. شاید می خواست اشکهایش را از ما پنهان کند و آرام آرام همچنان از محمودش می گفت؛ از شیراز که رسید، جویا شد که «مادر؛ اینجا هم تظاهرات هست؟» . دل توی دلش نبود که صبح علی الطلوع به جمع انقلابی ها بپیوندد.

 

و شب قبل از شهادتش؛ خواست کنار مادر باشد و به مادر می گوید؛ «مادر؛ من فقط همین امشب را توی این خانه، مهمان توام. امشب می خواهم کنار تو بخوابم.» و سرش را آرام روی بالش مادر می گذارد و می خوابد. مثل کودکی که انگار کودکانه کنار مادر به آرامش می رسد! و مادر را وعده می دهد که؛ «به امید خدا و امام زمان(عج)؛ فردا، اولین شهید فراشبند، منم!»...

 

و این عین عبارتی است که شهید به مادر می گوید!...

 

تمام درونمان شکست وقتی مادرشهید؛ مادرانه حرفهای واپسین ساعات عمر پسرش را برایمان تکرار می کرد و با اشک، گونه هایش را جلا می داد.

 

و باز از پسر شهیدش می گوید که همزمان با چهلمین روز شهادت محمود، "شاه رفت". پیرزن این بیان را با شوق گفت که معتقد بود، خون پسرش و بسیاری چون جوان رفته اش در راه اسلام و انقلاب اسلامی داشت ثمر می داد تا نسلهای پس از او، آرام تر و زیباتر از همیشه نفس بکشند و زندگی کنند.

 

گفته های مادر شهید محمود کرمی را همیشه به خاطر می سپارم وقتی تمام زندگی اش را در یاد و نام فرزند شهیدش خلاصه کرده است. وقتی تمام یادش؛ همان فشنگی است که قلب پسرش را نشانه رفته است و این را برای ما بازگو می کرد و خوب یادش بود که «گلوله بر قلب محمود بوسه زده»!

 

و آخرین و شاید تنهاترین آرزوی مادر شهید؛ "سفر کربلاست". می گفت؛ آرزو دارم یکبار دیگر به پابوس آقا امام حسین (ع) بروم و کسی باشد که در این سفر همراه و دست گیرش باشد.

 

تمام دلم برای مادر شهید شکست که تمام جوانی اش در غم فرزند شهیدش گذشته بود. چنان خمیده و خسته از روزگار رفته که برای پابوسی مولایش در توان خود نمی دید که بدون همراه و دست گیری راهی شود . و سفر کربلا برایش یک آرزو بود. آنجا بود که با خودم گفتم؛ کاشکی از خودم، از خود خودم هزینه یه سفر کربلا داشتم که...

 

پیرزن خوب میداند؛ فرزند شهیدش؛ سربازی از سربازان مولایش حسین (ع) بود و سپهسالار زمانش؛ خمینی کبیر که با عشق به پیشواز آمدنش به میهن اسلامی ایران رفت.

 

لذت این دیدار صمیمی برای همیشه در خاطرم خواهد ماند و سال به سال بهانه دهه فجر و فجرهای پس از این؛ یاد و خاطر شهید محمود و محمودها را برایم زنده تر از همیشه می کند و یاد مادران شهداء که با عشق فرزندان شهیدشان را بدرقه کردند و حالا با شوق از آن سالها می گویند...

 

یادشان همیشه جاویدان...

سیــر و ســلــوک عــارفــانــه

http://bayanbox.ir/view/279314356572007390/solook.gif

"خــــدا"

یار همیشه همراه

سه شنبه 20 بهمن 1394  1:04 PM
تشکرات از این پست
ghadirzadeh
ghadirzadeh
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1394 
تعداد پست ها : 95
محل سکونت : البرز

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

تعداد کل شهدای‌ انقلاب‌ از سال‌ 42(که 15 خرداد آن مبدا نهضت اسلامی و آغاز کشتار وسیع مردم تلقی می شود) تا سال 57 بالغ‌ بر 3164 تن‌ می‌گردد.

حدودا 9 سال پیش روزنامه ایران - شاید برای اولین بار- در ویژه نامه هفته دفاع مقدس خود، آمار کل شهدای جنگ ایران و عراق و شمار شهدای انقلاب اسلامی را به نقل از بنیاد شهید انقلاب اسلامی منتشر کرد و مشخص شد در جنگ تحمیلی ۱۷۲۰۵۶ نفردر درگیری با دشمن و ۱۵۹۵۹ نفر در بمباران شهرها به شهادت رسیده اند که در مجموع شهدای گلگون کفن جنگ به ۱۸۸۰۱۵ نفر بالغ می گردد و شمار شهدای انقلاب در سال ۱۳۵۷(سال پیروزی انقلاب اسلامی) ۲۸۳۸ نفر اعلام شد.
با این حساب تعداد کل شهدای‌ انقلاب‌ از سال‌ 42(که 15 خرداد آن مبدا نهضت اسلامی و آغاز کشتار وسیع مردم تلقی می شود) تا سال 57 بالغ‌ بر 3164 تن‌ می‌گردد.
البته‌ این‌ رقم‌ فقط‌ شامل‌ آنهایی‌ است‌ که‌ در بنیاد شهید پرونده‌ دارند و با توجه‌ به‌ گستره‌ جغرافیایی‌ این‌ بنیاد و نیز گذشت‌ بیش‌ از دو دهه‌ از انقلاب‌ در آن مقطع، ممکن‌ است‌ فقط‌ نام‌ تعداد‌ بسیار کمی از شهدا‌ ضبط‌ نشده‌ باشد.
این در حالی است که برخی آمارهای اغراق آمیز نظیر آمار70 هزار شهید توسط کمیسیون ویژه دوره اول مجلس شورای اسلامی بیان شد که بر اساس‌ شایعات‌ بوده‌ و بیان‌ چنان‌ ارقام‌ غلوآمیزی‌ در بحبوحه‌ انقلابها‌ امری‌ ط‌بیعی‌ و معمول‌ است‌.
آمار شهدای تهران
از مجموع‌ شهدای‌ انقلاب‌ در دوره‌ پانزده‌ ساله‌ یعنی‌ 3164 تن‌ بیشترین‌ آنها مربوط‌ به‌ تهران‌ بزرگ‌(شامل‌ شهر ری‌، تهران‌ و شمیران‌) برابر با 731 شهید می‌باشد که‌ حدود 14 درصد کل‌ کشور است‌. ولی‌ عمده‌ شهدای‌ تهران‌ بزرگ‌ در تهران‌ مرکزی‌ و جنوب‌ شهر که‌ منط‌قه‌ محروم‌ است‌ بوده‌اند.
تعداد شهدای 15 خرداد
از این‌ تعداد 32 شهید متعلق‌ به‌ روز 15 خرداد 1342 در 19 نقطه مختلف‌ تهران‌ است‌ که‌ همگی‌ مذکر بودند و عمده‌ آنها در جنوب‌ شهر واقع‌ می‌شد. گرچه‌ شایعات‌ و روایات‌ برخی‌ کتب‌ تا 15 هزار شهید را در این‌ روز مط‌رح‌ کرده‌اند. حمید روحانی در کتاب‌ نهضت‌ امام‌خمینی‌ می‌نویسد: «در روز 15 خرداد در قم‌ صدها کشته‌ و زخمی‌ بر جای‌ مانده‌» و درباره‌ 15 خرداد تهران‌ آورده‌ است‌: «رگبار گلوله‌ تانک‌ها و توپ‌ها از کشته‌ها پشته‌ ساخته‌ و در خیابان‌ها و کوچه‌های‌ تهران‌ جوی‌ خون‌ جاری‌ شد» و در مورد صدها تن‌ از دهقانان‌ ورامین‌ که‌ به‌ سوی‌ تهران‌ می‌آمدند می‌گوید که‌ این‌ صدها «تن‌ به‌ خاک‌ و خون‌ کشیده‌ شدند» و «قتل‌ عام‌ شدند» نه‌ تنها در کتاب‌ها و نشریات‌ داخلی‌ حتی‌ در گزارش‌ برخی‌ فرستادگان‌ نهادهای‌ بین‌المللی‌ حقوق‌ بشر مانند خانم.‌ لافو ورون‌ تعداد 15000 کشته‌ در تظ‌اهرات‌ سرکوب‌ شده‌ سال‌ 42 مط‌رح‌ گردیده‌ است‌.
آمار شهدای 17 شهریور
 64 تن‌ از مجموع‌ شهدا نیز متعلق‌ به‌ حادثه‌ میدان‌ ژاله‌ تهران‌ «میدان‌ شهدا» در روز 17 شهریور 57 معروف‌ به‌ جمعه‌ سیاه‌ می‌باشند که‌ از این‌ تعداد دو نفر مونث‌ «یک‌ زن‌ و یک‌ دختربچه‌» هستند. البته‌ در همان‌ روز 17 شهریور در 15 نقطه دیگر تهران‌ نیز مجموعاًً 24 نفر در درگیری‌ها کشته‌ شدند که‌ یک‌ نفر آنها زن‌ بود. بنابراین‌ تعداد کل‌ شهدای‌ 17 شهریور سال‌ 57 در سراسر تهران‌ 88 نفر است‌ که‌ فقط‌ 64 تن‌ متعلق‌ به‌ واقعه‌ میدان‌ ژاله‌ هستند.
جالب اینجاست که این‌ آمار بنیاد شهید با آمار اعلام‌ شده‌ رژیم پهلوی تاحدودی‌ مطابقت دارد و همدیگر را تأیید می‌کنند. وزیر کشور وقت‌ اعلام‌ کرده‌ است‌ 86 نفر کشته‌ و 205 نفر زخمی‌ شده‌اند. اما هیچکس‌ آمار کشته‌های‌ 17 شهریور را از زبان‌ حکومت‌ باور نکرد و شایعات‌ وسیع‌ در همان‌ روزها حاکی‌ از رقم‌ بیش‌ از سه‌ هزار شهید بود و حتی‌ برخی‌ رقم‌ بیش‌ از چهارهزار و یا ده‌ هزار شهید را هم‌ ذکر کرده‌ و گفته‌اند فقط‌ یکصد کودک‌ کمتر از دوسال‌ کشته‌ شده‌اند. میشل‌ فوکو نیز که‌ یک‌ هفته‌ پس‌ از واقعه‌ 17 شهریور به‌ منظ‌ور تهیه‌ گزارشی‌ درباره‌ اوضاع‌ ایران‌ به‌ این‌ کشور سفر کرده‌ بود از کشته‌ شدن‌ 2 تا 3 هزار نفر سخن‌ گفته‌ است‌. و در نوشته‌ دیگری‌ هم‌ می‌گوید: «در 17 شهریور چهارهزار نفر کشته‌ شدند ولی‌ از ترس‌ در مردم‌ خبری‌ نبود».
شهدای راهپیمایی، شکنجه و عملیات چریکی
در فاصله‌ سال‌های‌ میان‌ واقعه‌ سیاهکل «در بهمن‌ 1349» تا مهرماه‌ 1356 که‌ راهپیمایی‌های‌ خیابانی‌ آغاز شد 341 چریک‌ و اعضای‌ مسلح‌ گروه‌های‌ سیاسی‌ جان‌ خود را از دست‌ دادند. از این‌ شمار 177 تن‌ در درگیری‌ها کشته‌ شدند. 91 نفربرخی‌ بدون‌ محاکمه‌ و برخی‌ دیگر هم‌ پس‌ از محاکمه‌ پنهانی‌» در دادگاه‌های‌ نظ‌امی‌ اعدام‌ شدند. 42 نفر زیر شکنجه جان‌ باختند 15 نفر دستگیر شدند و هرگز دیده‌ نشدند 7 نفر دیگر خودکشی‌ کردند تا به‌ چنگ‌ ماموران‌ امنیتی‌ نیفتند 9 نفر هم‌ هنگام‌ فرار از پای‌ درآمدند. البته‌ رژیم‌ شاه‌ برای‌ جلوگیری‌ از اعتراض‌ جهانی‌ و محکومیت‌ از سوی‌ نهادهای‌ حقوق‌ بشر به‌ اعدام‌ زندانیان‌ سیاسی‌، اعلام‌ کرد این‌ نه‌ نفر که‌ به‌ گروه‌ بیژن‌ جزنی معروف‌ بودند هنگام‌ فرار روی‌ تپه‌های‌ اوین‌‌ تیرباران‌ شده‌اند ولی‌ این‌ ادعا دروغ‌ بود.
در بین‌ 341 چریک‌ کشته‌ شده‌، 172 نفر از فدائیان (50 درصد)، 73 نفر از مجاهدین‌ خلق (21 درصد پیش‌ از تغییر دادن‌ ایدئولوژی)‌ و 38 نفر (11 درصد) از گروه‌های‌ کوچک‌ مارکسیست‌، 30 نفر (9 درصد از مجاهدین‌ مارکسیست‌ بعد از تغییر ایدئولوژی)‌ و 28 نفر دیگر (8 درصد) از گروه‌های‌ کوچک‌ اسلامی‌ بودند. آمار گفته‌ شده‌ را می‌توان‌ بسط‌ داد و تکمیل‌ کرد. پیش‌ از واقعه‌ سیاهکل‌ چهارتن‌ به‌ نام‌های‌ صادق‌ امانی‌‌، رضا صفار هرندی‌، محمد بخارایی و مرتضی‌ نیک‌نژاد به‌ جرم‌ ترور حسنعلی‌ منصور، نخست‌وزیر پس‌ از محاکمه‌ در تاریخ‌ 26 خرداد 1344 اعدام‌ شدند. در 21 فروردین‌ 1344 (10 آوریل‌ 1965) نیز رضا شمس‌آبادی‌ از افراد گارد سلط‌نتی‌ که‌ جزو محافظان کاخ‌ مرمر بود شاه‌ را در هنگام‌ پیاده‌ شدن‌ از اتومبیل‌ و ورود به‌ کاخ‌ به‌ مسلسل‌ بست‌. شاه‌ جان‌ سالم‌ بدربرد ولی‌ شمس‌آبادی‌ با تیراندازی‌ محافظان شاه‌ کشته‌ شد، اگر رقم‌ این‌5 نفر را هم‌ به‌ 341 تن‌ بیفزاییم‌ می‌توان‌ گفت‌ که‌ از زمان‌ تبعید امام‌ خمینی‌ در آبان‌ 1343 که‌ فعالیت‌های‌ چریکی‌ شروع‌ شد تا مهر ماه‌ 1356 که‌ راهپیمایی‌های‌ عمومی‌ آغاز گردید جمعاًً 346 تن‌ در تمام‌ دوره‌ مبارزات‌ چریکی‌ جنبش‌ مسلحانه‌ اعم‌ از مسلمان‌ و مارکسیست‌، در جریان‌ مبارزه‌، اعدام‌ یا در درگیری‌های‌ مسلحانه‌ کشته‌ شدند.
با توجه‌ به‌ اینکه‌ در قیام‌ پانزده‌ خرداد سال‌ 42 نیز 32 نفر کشته‌ شدند. روز 16 خرداد 42 یک‌ تن‌ در مقابل‌ پامنار و روز 17 خرداد نیز یک‌ تن‌ در نقط‌ه‌ای‌ نامعلوم‌ و در 11 آبان‌ 42 فردی‌ به‌ نام‌ محمد اسماعیل‌ رضایی در زندان‌ کشته‌ شدند و در همان‌ روز تاج‌ محمدرضا طیب در پادگان‌ حشمتیه‌ تیرباران‌ شد و غلامرضا تختی‌قهرمان‌ کشتی‌ ایران در 16 فروردین‌ 1346 به‌ قتل‌ رسید.
البته نباید فراموش‌ کرد که‌ کمی‌ و بیشی‌ آمار قربانیان‌ هیچ‌ تغییری‌ در این‌ اصل‌ به‌ وجود نمی‌آورد که‌ "کشتن‌ یک‌ بیگناه‌ نیز برابر کشتن‌ همه‌ مردم‌ است‌ چنانکه‌ اگر هرکه‌ نفسی‌ را حیات‌ بخشد مانند آن‌ است‌ که‌ همه‌ مردم‌ را حیات‌ بخشیده‌ است‌"
سه شنبه 20 بهمن 1394  2:30 PM
تشکرات از این پست
ghadirzadeh
ghadirzadeh
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1394 
تعداد پست ها : 95
محل سکونت : البرز
چهارشنبه 21 بهمن 1394  11:06 AM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام : ايوب

نام خانوادگي: معادی

تحصیلات: دانشجو

محل تولد: اردبيل

محل شهادت: بابلسر

تاريخ شهادت: 9/10/57

 

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:32 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام: سید رضا

نام خانوادگی: دیباج

تولد: همدان 1/2/1327   

تحصیلات : دانشجوی سال چهارم رشته روانشناسی دانشگاه شیراز

متاهل و دارای یک فرزند دختر

دستگیری : 17/4/51    

 شهادت : 4/5/51 

نحوه شهادت: تحت شکنجه در زندان عادل آباد (شیراز)

محل دفن : بهشت زهرا قطعه 33 ردیف3

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:33 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

آمار شهدای انقلاب از سال 42 تا 57

تعداد کل شهدای‌ انقلاب‌ از سال‌ 42(که 15 خرداد آن مبدا نهضت اسلامی و آغاز کشتار وسیع مردم تلقی می شود) تا سال 57 بالغ‌ بر 3164 تن‌ می‌گردد.
حدودا 9 سال پیش روزنامه ایران - شاید برای اولین بار- در ویژه نامه هفته دفاع مقدس خود، آمار کل شهدای جنگ ایران و عراق و شمار شهدای انقلاب اسلامی را به نقل از بنیاد شهید انقلاب اسلامی منتشر کرد و مشخص شد در جنگ تحمیلی ۱۷۲۰۵۶ نفردر درگیری با دشمن و ۱۵۹۵۹ نفر در بمباران شهرها به شهادت رسیده اند که در مجموع شهدای گلگون کفن جنگ به ۱۸۸۰۱۵ نفر بالغ می گردد و شمار شهدای انقلاب در سال ۱۳۵۷(سال پیروزی انقلاب اسلامی) ۲۸۳۸ نفر اعلام شد.

با این حساب تعداد کل شهدای‌ انقلاب‌ از سال‌ 42(که 15 خرداد آن مبدا نهضت اسلامی و آغاز کشتار وسیع مردم تلقی می شود) تا سال 57 بالغ‌ بر 3164 تن‌ می‌گردد.
البته‌ این‌ رقم‌ فقط‌ شامل‌ آنهایی‌ است‌ که‌ در بنیاد شهید پرونده‌ دارند و با توجه‌ به‌ گستره‌ جغرافیایی‌ این‌ بنیاد و نیز گذشت‌ بیش‌ از دو دهه‌ از انقلاب‌ در آن مقطع، ممکن‌ است‌ فقط‌ نام‌ تعداد‌ بسیار کمی از شهدا‌ ضبط‌ نشده‌ باشد.

این در حالی است که برخی آمارهای اغراق آمیز نظیر آمار70 هزار شهید توسط کمیسیون ویژه دوره اول مجلس شورای اسلامی بیان شد که بر اساس‌ شایعات‌ بوده‌ و بیان‌ چنان‌ ارقام‌ غلوآمیزی‌ در بحبوحه‌ انقلابها‌ امری‌ ط‌بیعی‌ و معمول‌ است

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:33 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

آمار شهدای تهران
از مجموع‌ شهدای‌ انقلاب‌ در دوره‌ پانزده‌ ساله‌ یعنی‌ 3164 تن‌ بیشترین‌ آنها مربوط‌ به‌ تهران‌ بزرگ‌(شامل‌ شهر ری‌، تهران‌ و شمیران‌) برابر با 731 شهید می‌باشد که‌ حدود 14 درصد کل‌ کشور است‌. ولی‌ عمده‌ شهدای‌ تهران‌ بزرگ‌ در تهران‌ مرکزی‌ و جنوب‌ شهر که‌ منط‌قه‌ محروم‌ است‌ بوده‌اند.
 

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:33 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

تعداد شهدای 15 خرداد
از این‌ تعداد 32 شهید متعلق‌ به‌ روز 15 خرداد 1342 در 19 نقطه مختلف‌ تهران‌ است‌ که‌ همگی‌ مذکر بودند و عمده‌ آنها در جنوب‌ شهر واقع‌ می‌شد. گرچه‌ شایعات‌ و روایات‌ برخی‌ کتب‌ تا 15 هزار شهید را در این‌ روز مط‌رح‌ کرده‌اند. حمید روحانی در کتاب‌ نهضت‌ امام‌خمینی‌ می‌نویسد: «در روز 15 خرداد در قم‌ صدها کشته‌ و زخمی‌ بر جای‌ مانده‌» و درباره‌ 15 خرداد تهران‌ آورده‌ است‌: «رگبار گلوله‌ تانک‌ها و توپ‌ها از کشته‌ها پشته‌ ساخته‌ و در خیابان‌ها و کوچه‌های‌ تهران‌ جوی‌ خون‌ جاری‌ شد» و در مورد صدها تن‌ از دهقانان‌ ورامین‌ که‌ به‌ سوی‌ تهران‌ می‌آمدند می‌گوید که‌ این‌ صدها «تن‌ به‌ خاک‌ و خون‌ کشیده‌ شدند» و «قتل‌ عام‌ شدند» نه‌ تنها در کتاب‌ها و نشریات‌ داخلی‌ حتی‌ در گزارش‌ برخی‌ فرستادگان‌ نهادهای‌ بین‌المللی‌ حقوق‌ بشر مانند خانم.‌ لافو ورون‌ تعداد 15000 کشته‌ در تظ‌اهرات‌ سرکوب‌ شده‌ سال‌ 42 مط‌رح‌ گردیده‌ است

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:33 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

آمار شهدای 17 شهریور
 64 تن‌ از مجموع‌ شهدا نیز متعلق‌ به‌ حادثه‌ میدان‌ ژاله‌ تهران‌ «میدان‌ شهدا» در روز 17 شهریور 57 معروف‌ به‌ جمعه‌ سیاه‌ می‌باشند که‌ از این‌ تعداد دو نفر مونث‌ «یک‌ زن‌ و یک‌ دختربچه‌» هستند. البته‌ در همان‌ روز 17 شهریور در 15 نقطه دیگر تهران‌ نیز مجموعاًً 24 نفر در درگیری‌ها کشته‌ شدند که‌ یک‌ نفر آنها زن‌ بود. بنابراین‌ تعداد کل‌ شهدای‌ 17 شهریور سال‌ 57 در سراسر تهران‌ 88 نفر است‌ که‌ فقط‌ 64 تن‌ متعلق‌ به‌ واقعه‌ میدان‌ ژاله‌ هستند.
جالب اینجاست که این‌ آمار بنیاد شهید با آمار اعلام‌ شده‌ رژیم پهلوی تاحدودی‌ مطابقت دارد و همدیگر را تأیید می‌کنند. وزیر کشور وقت‌ اعلام‌ کرده‌ است‌ 86 نفر کشته‌ و 205 نفر زخمی‌ شده‌اند. اما هیچکس‌ آمار کشته‌های‌ 17 شهریور را از زبان‌ حکومت‌ باور نکرد و شایعات‌ وسیع‌ در همان‌ روزها حاکی‌ از رقم‌ بیش‌ از سه‌ هزار شهید بود و حتی‌ برخی‌ رقم‌ بیش‌ از چهارهزار و یا ده‌ هزار شهید را هم‌ ذکر کرده‌ و گفته‌اند فقط‌ یکصد کودک‌ کمتر از دوسال‌ کشته‌ شده‌اند. میشل‌ فوکو نیز که‌ یک‌ هفته‌ پس‌ از واقعه‌ 17 شهریور به‌ منظ‌ور تهیه‌ گزارشی‌ درباره‌ اوضاع‌ ایران‌ به‌ این‌ کشور سفر کرده‌ بود از کشته‌ شدن‌ 2 تا 3 هزار نفر سخن‌ گفته‌ است‌. و در نوشته‌ دیگری‌ هم‌ می‌گوید: «در 17 شهریور چهارهزار نفر کشته‌ شدند ولی‌ از ترس‌ در مردم‌ خبری‌ نبود.»

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:33 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

شهدای راهپیمایی، شکنجه و عملیات چریکی
در فاصله‌ سال‌های‌ میان‌ واقعه‌ سیاهکل «در بهمن‌ 1349» تا مهرماه‌ 1356 که‌ راهپیمایی‌های‌ خیابانی‌ آغاز شد 341 چریک‌ و اعضای‌ مسلح‌ گروه‌های‌ سیاسی‌ جان‌ خود را از دست‌ دادند. از این‌ شمار 177 تن‌ در درگیری‌ها کشته‌ شدند. 91 نفربرخی‌ بدون‌ محاکمه‌ و برخی‌ دیگر هم‌ پس‌ از محاکمه‌ پنهانی‌» در دادگاه‌های‌ نظ‌امی‌ اعدام‌ شدند. 42 نفر زیر شکنجه جان‌ باختند 15 نفر دستگیر شدند و هرگز دیده‌ نشدند 7 نفر دیگر خودکشی‌ کردند تا به‌ چنگ‌ ماموران‌ امنیتی‌ نیفتند 9 نفر هم‌ هنگام‌ فرار از پای‌ درآمدند. البته‌ رژیم‌ شاه‌ برای‌ جلوگیری‌ از اعتراض‌ جهانی‌ و محکومیت‌ از سوی‌ نهادهای‌ حقوق‌ بشر به‌ اعدام‌ زندانیان‌ سیاسی‌، اعلام‌ کرد این‌ نه‌ نفر که‌ به‌ گروه‌ بیژن‌ جزنی معروف‌ بودند هنگام‌ فرار روی‌ تپه‌های‌ اوین‌‌ تیرباران‌ شده‌اند ولی‌ این‌ ادعا دروغ‌ بود.
در بین‌ 341 چریک‌ کشته‌ شده‌، 172 نفر از فدائیان (50 درصد)، 73 نفر از مجاهدین‌ خلق (21 درصد پیش‌ از تغییر دادن‌ ایدئولوژی)‌ و 38 نفر (11 درصد) از گروه‌های‌ کوچک‌ مارکسیست‌، 30 نفر (9 درصد از مجاهدین‌ مارکسیست‌ بعد از تغییر ایدئولوژی)‌ و 28 نفر دیگر (8 درصد) از گروه‌های‌ کوچک‌ اسلامی‌ بودند. آمار گفته‌ شده‌ را می‌توان‌ بسط‌ داد و تکمیل‌ کرد. پیش‌ از واقعه‌ سیاهکل‌ چهارتن‌ به‌ نام‌های‌ صادق‌ امانی‌‌، رضا صفار هرندی‌، محمد بخارایی و مرتضی‌ نیک‌نژاد به‌ جرم‌ ترور حسنعلی‌ منصور، نخست‌وزیر پس‌ از محاکمه‌ در تاریخ‌ 26 خرداد 1344 اعدام‌ شدند. در 21 فروردین‌ 1344 (10 آوریل‌ 1965) نیز رضا شمس‌آبادی‌ از افراد گارد سلط‌نتی‌ که‌ جزو محافظان کاخ‌ مرمر بود شاه‌ را در هنگام‌ پیاده‌ شدن‌ از اتومبیل‌ و ورود به‌ کاخ‌ به‌ مسلسل‌ بست‌. شاه‌ جان‌ سالم‌ بدربرد ولی‌ شمس‌آبادی‌ با تیراندازی‌ محافظان شاه‌ کشته‌ شد، اگر رقم‌ این‌5 نفر را هم‌ به‌ 341 تن‌ بیفزاییم‌ می‌توان‌ گفت‌ که‌ از زمان‌ تبعید امام‌ خمینی‌ در آبان‌ 1343 که‌ فعالیت‌های‌ چریکی‌ شروع‌ شد تا مهر ماه‌ 1356 که‌ راهپیمایی‌های‌ عمومی‌ آغاز گردید جمعاًً 346 تن‌ در تمام‌ دوره‌ مبارزات‌ چریکی‌ جنبش‌ مسلحانه‌ اعم‌ از مسلمان‌ و مارکسیست‌، در جریان‌ مبارزه‌، اعدام‌ یا در درگیری‌های‌ مسلحانه‌ کشته‌ شدند.
با توجه‌ به‌ اینکه‌ در قیام‌ پانزده‌ خرداد سال‌ 42 نیز 32 نفر کشته‌ شدند. روز 16 خرداد 42 یک‌ تن‌ در مقابل‌ پامنار و روز 17 خرداد نیز یک‌ تن‌ در نقط‌ه‌ای‌ نامعلوم‌ و در 11 آبان‌ 42 فردی‌ به‌ نام‌ محمد اسماعیل‌ رضایی در زندان‌ کشته‌ شدند و در همان‌ روز تاج‌ محمدرضا طیب در پادگان‌ حشمتیه‌ تیرباران‌ شد و غلامرضا تختی‌قهرمان‌ کشتی‌ ایران در 16 فروردین‌ 1346 به‌ قتل‌ رسید.
البته نباید فراموش‌ کرد که‌ کمی‌ و بیشی‌ آمار قربانیان‌ هیچ‌ تغییری‌ در این‌ اصل‌ به‌ وجود نمی‌آورد که‌ "کشتن‌ یک‌ بیگناه‌ نیز برابر کشتن‌ همه‌ مردم‌ است‌ چنانکه‌ اگر هرکه‌ نفسی‌ را حیات‌ بخشد مانند آن‌ است‌ که‌ همه‌ مردم‌ را حیات‌ بخشیده‌ است‌"

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:34 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

یك نتیجه گیری سودمند
بررسی این آمارها نشان می زمانی كه زمانیكه اعتمادی به رسانه ها و مسوولان رژیم شاه وجود نداشت، حتی آمار درست وزارت كشور و دادگستری آن رژیم كه با آمار بنیاد شهید برخاسته از انقلاب اسلامی مطابقت دارد، توسط مردم باور نمی شده و آمار 40 برابری  نقل می شده است.
به نظر می رسد در حوادث اخیر نیز اگر مسوولان رسانه ملی و نهادهای ذیربط به جای تكذیب انفعالی زیر سوال بردن آمار منتشره از سوی معترضان ورسانه های بیگانه كه ممكن است مخدوش نیز باشد ، خود پیگیر و دنبال كننده اصلی تعداد قربانیان اعم از كشته، مجروح و زندانی شوند و با توجه به توصیه رهبر انقلاب با هیچ گروهی مسامحه نكنند، می توان به بازگشت اعتماد مردم امیدوار بود.

 

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:34 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام: صادق میگی نژاد

تحصیلات: دبیرستان

تاریخ تولد: 1338

تاریخ شهادت: 1357/08/17

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:34 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام: معصومه

نام خانوادگی: زارععیان

تحصیلات: دبیرستان

تاریخ تولد: 1339/04/14

تاریخ شهادت: 1357/01/10

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:34 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام: عبدالرسول

نام خانوادگی: مصلی نژاد

تحصیلات: ابتدایی

تاریخ تولد: 1337/04/17

تاریخ شهدات: 1357/05/11

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:35 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1394 
تعداد پست ها : 1113
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

 نام: جهانگیر

نام خانوادگی: کارگر

تحصیلات: دبیرستان

تاریخ تولد: 1341/02/19

تاریخ شهادت: 1357/05/29

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

چهارشنبه 21 بهمن 1394  2:35 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها