0

رویدادهای روز چهاردهم

 
loga13th
loga13th
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 526
محل سکونت : یزد

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

پیشنهاد نخست وزیری مهندس مهدی بازرگان درجلسه شب چهاردهم به اطلاع امام رسانیده شد . جلسه این شورا با حضور حضرت امام و اعضای شورای انقلاب برگذار گردید.پس از بحث و بررسی مجدد، به پیشنهاد اعضای شورای انقلاب و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.

من ار درمان نمی گیرم ز طب جان جدا باشد

چه زیبا باشد آن دردی که درمانش خدا باشد

سه شنبه 13 بهمن 1394  3:40 PM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
shadmehr6161
shadmehr6161
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1391 
تعداد پست ها : 84
محل سکونت : قم

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

14 بهمن 1357

نسخه چاپی ارسال به دوستان
 
 
 

 

                                             حوادث و وقایع

 

* روز چهاردهم بهمن سیل مشتاقان زیارت حضرت امام از ابتدای صبح،کوچه ها و خیابانهای اطراف مدرسه علوی را پرکرده بودند.حضرت امام نیز با حضور در سرسرای مدرسه ، به ابراز احساسات آنان پاسخ می دادند.

* حضرت امام طی یک مصاحبه مطبوعاتی در مدرسه علوی ، به وظیفه خطیر مطبوعات و اهل قلم‏ در عرصه جدید انقلاب اسلامی ایران اشاره نمودند.

* حضرت امام درسخنرانی پرشور بهشت زهرا صراحتاً دولت بختیار را غیر قانونی خوانده بودند و اعلام کردند که دولتی اسلامی متکی به حکم خدا وآرای ملت تشکیل خواهند داد.این مهم بر عهده ی شورای انقلاب بود.صبح روز چهاردهم جلسه شورای انقلاب ، برای تعیین نخست وزیر دولت موقت ،تشکیل شد.دراین جلسه پس از بحث و بررسی ، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.

* امام خمینی در جمع روحانیون درباره تز استعماری جدایی دین از سیاست و کنار زدن روحانیت از سیاست و پیامدهای آن صحبت کردند.

* امام خمینی در جمع اعضای کمیته استقبال شعار "ملیت" را نیرنگ آمریکا خواندند.

* بختیار در مصاحبه با لوماتن گفت: بعضی اوقات صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیت الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تأسیس کند.

* اولین کتاب درباره بحران ایران تحت عنوان " ایران بر ضد شاه " در پاریس منتشر شد . نویسنده کتاب، احمد ناروقی ، از نویسندگان روزنامه لوموند و از طرفی نوه احمد شاه قاجار می باشد.

* تااین روز سی وپنج هزار آمریکایی ایران را ترک کرده بودند. به گزارش رسانه های گروهی دولت آمریکا تماس خودرا با شاه قطع کرده است.

* روسای سازمان انرژی اتمی تحت تعقیب دیوان کیفر قرار گرفتند.

* بختیار اعلام کرد نقش آیت الله خمینی را در حل و فصل مسائل اجتماعی و مذهبی می پذیرد. 

* مردم در تمام کشور به اعتصاب عمومی دست زده اند. کارکنان ادارات و وزارتخانه های مختلف، وزیران و مدیران دولت را به محل کار خود راه نمی دهند.

* اعلام آمادگی 40 تن از نمایندگان مجلس برای استعفا.

* اعلام همبستگی کارکنان نخست وزیری با شورای انقلاب.

* همافران در شهرستان بهبهان تظاهرات کردند و علیه رژیم پهلوی ودر حمایت از امام خمینی شعار دادند.

* خانواده های گروهی از همافران دستگیر شده مجدداً در کاخ دادگستری تحصن کردند.

* جواد شهرستانی، شهردار وقت تهران، به دیدار امام رفته  و استعفانامه اش را به ایشان تسلیم می کند .حضرت امام مجدداً ایشان را به سمت شهردار تهران منصوب فرمودند. بختیار پس از انتشار این خبر و احتمال تکرار آن از سوی سایرمسئولین ، طی یک مصاحبه سایر کارمندان و مسئولان دولت را تهدید می کند.

* یاسر عرفات طی پیامی برای امام اظهار داشت: نتایج پیروزی ملت ایران در مرزهای آن کشور متوقف نخواهد شد.

* پیشنهاد نخست وزیری مهندس مهدی بازرگان درجلسه شب چهاردهم به اطلاع امام رسانیده شد . جلسه این شورا با حضور حضرت امام و اعضای شورای انقلاب برگذار گردید.پس از بحث و بررسی مجدد، به پیشنهاد اعضای شورای انقلاب و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.

 

سه شنبه 13 بهمن 1394  5:24 PM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
ezedinrostami
ezedinrostami
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1394 
تعداد پست ها : 157
محل سکونت : کرمانشاه

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

وقایع ۱۴ بهمن از ایام‌الله دهه فجر

روز شنبه ۱۴ بهمن از ایام‌الله دهه فجر در محل مدرسه شماره ۲ علوی یک مصاحبه مطبوعاتی با حضور قریب به سیصد خبرنگار ایرانی و خارجی برگزار شد که در آن ابتدا خلاصه‌ای از نظریات آیت‌الله خمینی خوانده شد؛ سپس سوالات خبرنگاران آغاز گردید که خلاصه‌ای از پاسخ خمینی به این شرح بود:

 

«کاری نکنند که مردم را به جهاد دعوت کنم، اگر موقع جهاد شد می‌توانیم اسلحه تهیه کنیم. دولت را بزودی معرفی خواهیم کرد. اعضای شورای انقلاب تعیین شده‌اند. از ارتش می‌خواهم هرچه زودتر به ما متصل شود. ارتشیان فرزندان ما هستند، ما به آنها محبت داریم باید به دامان ملت بیایند. قانون اساسی که تدوین شده به آراء عمومی گذاشته می‌شود تمام اتباع خارجی بطور آزاد در ایران زندگی خواهند کرد.     »

سه شنبه 13 بهمن 1394  6:33 PM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
hmnoor
hmnoor
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1390 
تعداد پست ها : 167
محل سکونت : اذربایجان شرقی

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

14 بهمن 1357

امام خميني در يک گفت و گوي مطبوعاتي که نزديک به 300 خبرنگار ايراني و خارجي از کشورهاي آمريکاي لاتين، آفريقا، اروپا و کشورهاي عربي و آسيا حضور داشتند، به تشريح اهداف آينده نظام اسلامي ايران پرداخت و اعلام کرد که به زودي دولت موقت انقلاب را تشکيل خواهد داد. ايشان بيان کردند که دولت موقت موظف است مقدمات همه‏پرسي را فراهم کند تا پس از تدوين قانون اساسي، آن را به همه‏پرسي بگذارد. امام خميني همچنين به دولت بختيار، نخست‏وزير دست نشانده ي شاه، هشدار داد که در صورت ادامه سرکوب مردم، ايشان حکم جهاد خواهد داد.

سه شنبه 13 بهمن 1394  7:57 PM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
hmnoor
hmnoor
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1390 
تعداد پست ها : 167
محل سکونت : اذربایجان شرقی

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

14 بهمن 1357

رسانه هاي جمعي اعلام کردند که دولت آمريکا تماس با محمدرضا پهلوي را قطع کرده و اردشير زاهدي سفير او که خود را به آمريکا نزديک مي دانست نيز نپذيرفته است.

سه شنبه 13 بهمن 1394  7:58 PM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
hmnoor
hmnoor
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1390 
تعداد پست ها : 167
محل سکونت : اذربایجان شرقی

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

ياسر عرفات رييس وقت سازمان آزادي بخش فلسطين، در پيامي که به امام خميني ارسال کرد، بيان داشت: نتايج پيروزي ملت ايران در مرزهاي آن کشور متوقف نخواهد شد.

-

ارتشبد فريدون جم پيشنهاد بختيار را مبني بر پذيرفتن وزارت جنگ رد کرد و گفت: بدون تفاهم ارتش با رهبران مذهبي، امکان ندارد بتوان بر بحران جاري در ايران غلبه کرد.

-

امام خميني در سخناني فرمودند: دولت فعلي غاصب و غيرقانوني است و بايد کنار رود. افراد ارتش، فرزندان ما هستند و بايد به دامان ملت باز گردند.

-

ژنرال هايزر آمريکايي که يک ماه پيش براي واداشتن ارتش به حمايت از بختيار و بررسي زمينه هاي کودتا در ايران پس از خروج محمدرضا پهلوي به ايران آمده بود، پس از ورود امام خميني به تهران، از کشور خارج شد.

 

سه شنبه 13 بهمن 1394  7:59 PM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
hmnoor
hmnoor
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1390 
تعداد پست ها : 167
محل سکونت : اذربایجان شرقی

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

14 بهمن 1357
اعلام همدلی نیروهای حکومت پهلوی با انقلاب اسلامی
پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو ایران، دکتر محمدصادق کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در برنامه سلام ایران کاری از گروه ایران و جامعه رادیو ایران به مناسبت 14 بهمن سال1357 گفت: یکی از حوادث مهمی که 35 سال پیش در چنین روزی اتفاق افتاد، راهپیمایی بخش های مختلف نیروهای مسلح و وزارت دفاع بود. و مشخصاً کارکنان سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح که آن زمان وابسته به ارتش و وزارت دفاع بودند، امروز در چنین روزی، ساعت 11 راهپیمایی کردند.
وی افزود: همچنین کسانی که نزدیکترین ارتباط را با حکومت پهلوی داشتند و مورد اعتمادترین نیروهای حکومت پهلوی آن زمان بودند، همدلی خود را با انقلاب اسلامی اعلام کردند.
دکتر محمدصادق کوشکی اضافه کرد: در تبریز نیز این اتفاق رخ داد و نیروهای فرمانداری نظامی که قرار بود تا مردم را سرکوب کنند، به انقلابیون ملحق شدند. این مسائل نکاتی است که در گزارش محرمانه فرماندهی ارتش در آن روز منعکس شده و در حاشیه گزارش ها نوشته شده است که این حرکت ها در واقع روحیه ارتش را کاملاً ضعیف و روحیه مخالفین حکومت پهلوی را قوی کرده بود.
 

 

سه شنبه 13 بهمن 1394  8:14 PM
تشکرات از این پست
mashhadiboy nargesza fsmuosavi
maman1589332
maman1589332
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1393 
تعداد پست ها : 60
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

http://statics.imam-khomeini.ir/UserFiles/fa/Images/News/2014/30_4.jpg

 

روز پرحادثه/چهارده بهمن 57

 

1- سخنرانی امام خمینی در جمع تعدادی از روحانیون در باره تز استعماری جدایی دین از سیاست و کنار زدن روحانیت از سیاست و پیامد های آن.( صحیفه امام، ج6، ص40-49)


2-سخنرانی امام خمینی درجمع اعضای کمیته استقبال (صحیفه امام، ج6، ص50-52)


3-اولین دیدار امام خمینی با اعضای  روزنامه اطلاعات وظایف مطبوعات و اهل قلم را مهم برشمردند. (صحیفه امام، ج6، ص39)


4-  اجتماع مشتاقان زیارت امام خمینی در مقابل محل اقامت ایشان در مدرسه رفاه ؛ یونایتد پرس خبر می دهد که جمعیت مشتاق دیدار کننده، در این روز بالغ بر چهار و نیم میلیون تن تخمین زده می شود. 
5-جواد شهرستانی شهردار تهران استعفای خود را به امام تقدیم و امام مجددا وی را به سمت شهردار تهران منصوب فرمودند. (روزشمار زندگی امام، ص 195)


6-امام خمینی در جمع اعضای کمیته استقبال نیرنگ آمریکا در پوشش ملیت-حکومت اسلامی  را گوشزد کرد .(همان)


7- در جلسه شورای انقلاب با حضور امام خمینی، به پیشنهاد اعضا و موافقت امام، مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد. 

8- به نوشته روزنامه ها امام خمینی بار دیگر دولت بختیار را غیرقانونی خواند. روزنامه کیهان نیز در خبری از قول امام نقل کرد که کاری نکنید که مردم را به جهاد دعوت کنم.



9-موافقت نخست وزیر با ادامه اجتماعات مردمی به شرطی که با نظم و ترتیب و آرامش کامل انجام پذیرد.


10- خبرگزاری رویترز ضمن اظهار نگرانی مقامات رژیم صهیونیستی درباره ی اوج گیری انقلاب ایران از قول مسوولان این رژیم اعلام کرد: انقلاب ایران به کشورهای عرب سرایت می کند. 

11-خبرگزاری فرانسه گزارش می دهد که بختیار در گفت و گو با روزنامه لوماتن گفته است: برخی اوقات صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیت الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تاسیس کند. 

12- خبرگزاری رسمی شوروی تاس در گزارش ویژه ی خود از ورود امام به کشور اعلام کرد: مبارزه در ایران وارد مرحله سرنوشت ساز شد. 

13-انور سادات رئیس جمهور مصر، دوست نزدیک شاه و اولین میزبان او پس از گریز شاه از کشور نتوانست نگرانى خود را از تأثیرات انقلاب ایران مخفى نگاه دارد. به گزارش خبرگزارى فرانسه، بازگشت امام به ایران سادات را سخت به وحشت افکنده بود. وى در یک جلسۀ سرى به شدت با سیاسى کردن اسلام در مصر مخالفت کرده و گفته بود: «من با دخالت مذهب در سیاست مخالفم.» سادات همچنین به ـ قول خودش ـ به «آیت ‏اللّه‏»هاى احتمالى مصرى هشدار داد و گفت «به هر کس که بخواهد از مذهب به عنوان وسیلۀ خدا در زمین بهره‏بردارى کند، اخطار مى‏کنم.(روزنامه‏هاى 57/11/14)


14-دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور با تظاهرات در مقابل سفارتخانه های ایران در آمریکا، لبنان و استرالیا نسبت به رژیم سلطنتی ایران ابراز انزجار کردند. 

15-تظاهرات مردم در برخی از شهرستان ها بصورت آرام و بدون درگیری با ماموران، امروز نیز ادامه یافت. 

16-چهل تن دیگر از نمایندگان مجلس شورای ملی از سمت خود استعفا کردند. 



17-روزنامه «الوطن العربی» نوشت: یک ژنرال ارتش به ملاقات شاه در خارج از کشور رفت. 

18- بختیار اعلام کرد: اوضاع امروز نتیجه 25 سال دیکتاتوری شاه است. 
19--بر اساس دستور استانداران، اداره حفاظت استانداری ایلام، اصفهان و یزد منحل شد.

20- سی و پنج هزار آمریکایی خاک ایران را ترک کرده اند و ده ها هزار تن دیگر در تهران و سایر شهرستانها باقی مانده اند که به تدریج از کشور خارج می شوند. 
روزنامۀ لبنانى النهار نوشت که امام خمینى از قبول یک هیئت مذهبى مصرى که از سوى انور سادات مأمور شده بود امام را به قبول اصل رژیم سلطنتى در ایران ترغیب کند خوددارى کرده است (کیهان 57/11/14، ص 8)



21-رسانه های جمعی آمریکا اعلام کردند دولت آمریکا تماس خود را با محمدرضا پهلوی قطع کرده و حتی اردشیر زاهدی سفیر او را که خود را به آمریکا نزدیک می دانست، نپذیرفته است. 
22-با ورود امام خمینى به میهن که گامى مؤثر در تثبیت موقعیت انقلاب به حساب مى‏آمد، موضوع صدور پیام انقلاب اسلامى به خارج از مرزها نیز ـ که به شدت مورد توجه و نگرانى جهان غرب بود ـ ابعاد گسترده‏ترى مى‏یافت. به موجب گزارش خبرگزاریها بازگشت امام خمینى در لیبى جشن گرفته شد و رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین اظهار داشت که اثرات پیروزیهاى ملت ایران در مرزهاى این کشور متوقف نخواهد شد (کیهان 57/11/14، ص 8 و 4)



23-بختیار اعلام کرده است حاضر به همکاری با طرفداران آیت الله خمینی است و روشن ساخت که او نه تنها وزرای طرفدار ایشان را در یک دولت ملی خواهد پذیرفت بلکه نقش آیت الله را در رابطه با حل و فصل مسایل اجتماعی و مذهبی نیز می پذیرد. 

24-کمیته اعتصابات به کارکنان گمرک بازرگان اعلام کرد که باید هرچه زودتر هزار کامیون مواد غذایی و احتیاجات ضروری مردم را تخلیه کنند. 
گروههاى مختلف مردم، چه در اجتماعات خویش و چه در اطلاعیه‏ها، خواستار خروج هایزر از ایران شده‏اند و این در حالى است که سخنگوى وزارت خارجۀ امریکا رسماً اعلام داشته است که دولت امریکا به پشتیبانى از دولت بختیار همچنان ادامه مى‏دهد (روزنامه‏هاى 12 و 14 بهمن ماه 1357)



25-خانواده گروهی از همافران دستگیر شده دوباره در مقابل کاخ دادگستری تحصن کردند.

 

سه شنبه 13 بهمن 1394  8:34 PM
تشکرات از این پست
mashhadiboy nargesza fsmuosavi
mashhadiboy
mashhadiboy
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مهر 1390 
تعداد پست ها : 152
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم


روزشمار دهه فجر، 14 بهمن

* حضرت امام طي يك مصاحبه مطبوعاتي در مدرسه رفاه اعلام كردند: شوراي انقلاب حكومت موقت تعيين خواهد شد و حكومت موقت، موظف خواهد بود كه مقدمات رفراندم را تهيه كند. همچنين قانون اساسي كه تدوين شد، به آراء عمومي گذاشته مي‌شود. ايشان دولت بختيار را غيرقانوني اعلام كردند و گفتند: كاري نكنيد كه مردم را به جهاد دعوت كنم.

* در پي جلسه اعضاي شوراي انقلاب با حضور امام خميني، به پيشنهاد اعضا و موافقت امام، مهندس مهدي بازرگان براي نخست وزيري دولت موقت انتخاب شد.

* مهندس بازرگان درباره انتخابش به نخست وزيري دولت موقت اظهار داشت در پي تشكيل جلسه شوراي انقلاب در روز 14/11/57، آقاي (امام) خميني ما را مخاطب قرار داده پرسيدند براي نخست وزيري چه كسي را تعيين كنيم؟ ... نمي‌دانم آقاي مطهري بود يا يكي ديگر از روحانيون شوراي انقلاب كه مرا پيشنهاد كرد. در هر حال نظر عموم روي من رفت و اگر كسي موافقت نداشت، حرفي نزد. آيت‌الله خميني تبسم و اظهار خوشوقتي كرده، گفتند به اين ترتيب خيالم از دو طرف راحت شد. ظاهرا منظور ايشان از دو طرف، مليون و روحانيون بود.
تذكر: حضرت امام مدت‌ها پس از استعفاي بازرگان چندين بار در سخنراني‌هاي خود گفتند: كه انتخاب بازرگان اشتباه بود و من قلبا به اين امر راضي نبودم.

* مشتاقان زيارت امام خميني در مقابل محل اقامت ايشان تجمع كردند. يونايتد پرس جمعيت مشتاق را بالغ بر چهار و نيم ميليون برآورد كرد.

* خبرگزاري فرانسه: بختيار در مصاحبه با لوماتن گفت: بعضي اوقات صبر بهترين تاكتيك است و اگر آيت‌الله خميني بخواهد در شهر مقدس قم دولت پيشنهادي خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتي شبيه به واتيكان تأسيس كند.

* دستور آزادي سيصد و پنجاه زنداني محاكم نظامي صادر شد.

* تظاهرات مردم در برخي از شهرستان‌ها بدون درگيري با مأموران انجام شد. 

* دانشجويان ايراني با حمله به سفارتخانه‌هاي ايران در آمريكا، لبنان و استراليا، نسبت به رژيم سلطنتي ايران ابراز انزجار كردند.

* چهل تن ديگر از نمايندگان مجلس از مقام خود استعفا دادند.

* روزنامه الوطن العربي نوشت: يك ژنرال ارتش به ملاقات شاه در خارج از كشور رفت.

* از سوي ياسر عرفات، پيام تبريكي خطاب به حضرت امام ارسال شد.

* آسوشيتد پرس گزارش داد: واكنش كشورهاي اسلامي در مقابل بازگشت آيت‌الله خميني متفاوت بوده است. سادات در مصر گفت: او هيچ آيت‌اللهي در مصر نخواهد داشت. مطبوعات سعودي در اين مورد سكوت اختيار كرده‌اند و رژيم بغداد نيز تاكنون موضعي اتخاذ نكرده است تنها قذافي گفت:به محض درخواست كمك از بذل آنچه در امكان دارد، دريغ نخواهد كرد.

* به مناسبت ورود حضرت امام به ايران، مراسم جشني در كشور ليبي بر پا شد.


سه شنبه 13 بهمن 1394  9:06 PM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
aliada
aliada
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 635
محل سکونت : زنجان

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

چهاردهم بهمن 1357

 

در تمام كشور مردم به اعتصاب عمومي دست زده‌اند. كاركنان ادارات و وزارتخانه‌های مختلف، وزيران و مديران دولت را به محل كار خود راه نمی‌دهند. جواد شهرستانی، شهردار وقت تهران، به ديدار امام مي‌رود و استعفانامه‌اش را به ايشان تسليم مي‌كند و البته دوباره از سوی امام شهردار مي‌شود. بختيار از انتشار اين خبر و احتمال اين‌كه سرمشق ديگر زير دستانش قرار گيرد به شدت مي‌ترسد و طي يك مصاحبه شروع به ناسزاگويی به جواد شهرستانی مي‌كند و ساير كارمندان و مسئولان دولت خويش را تهديد مي‌كند. با همه‌ی اين‌ها شهردار تهران، تنها كسي نبود كه به مدرسه‌ی علوی(محل سكونت امام) روی آورد.

 

سه شنبه 13 بهمن 1394  9:13 PM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
tanhafarhad
tanhafarhad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 637
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

در این روز اقدامات خوبی از جمله استفاء جمی از نمایندگان و سخنان امام در مدرسه رفاه و اعلام انزجار دانشجویان خارج کشور انجام شد.
چهارشنبه 14 بهمن 1394  8:39 AM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

14 بهمن 1357


 

                                             حوادث و وقایع

 

* روز چهاردهم بهمن سیل مشتاقان زیارت حضرت امام از ابتدای صبح،کوچه ها و خیابانهای اطراف مدرسه علوی را پرکرده بودند.حضرت امام نیز با حضور در سرسرای مدرسه ، به ابراز احساسات آنان پاسخ می دادند.

* حضرت امام طی یک مصاحبه مطبوعاتی در مدرسه علوی ، به وظیفه خطیر مطبوعات و اهل قلم‏ در عرصه جدید انقلاب اسلامی ایران اشاره نمودند.

* حضرت امام درسخنرانی پرشور بهشت زهرا صراحتاً دولت بختیار را غیر قانونی خوانده بودند و اعلام کردند که دولتی اسلامی متکی به حکم خدا وآرای ملت تشکیل خواهند داد.این مهم بر عهده ی شورای انقلاب بود.صبح روز چهاردهم جلسه شورای انقلاب ، برای تعیین نخست وزیر دولت موقت ،تشکیل شد.دراین جلسه پس از بحث و بررسی ، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.

* امام خمینی در جمع روحانیون درباره تز استعماری جدایی دین از سیاست و کنار زدن روحانیت از سیاست و پیامدهای آن صحبت کردند.

* امام خمینی در جمع اعضای کمیته استقبال شعار "ملیت" را نیرنگ آمریکا خواندند.

* بختیار در مصاحبه با لوماتن گفت: بعضی اوقات صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیت الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تأسیس کند.

* اولین کتاب درباره بحران ایران تحت عنوان " ایران بر ضد شاه " در پاریس منتشر شد . نویسنده کتاب، احمد ناروقی ، از نویسندگان روزنامه لوموند و از طرفی نوه احمد شاه قاجار می باشد.

* تااین روز سی وپنج هزار آمریکایی ایران را ترک کرده بودند. به گزارش رسانه های گروهی دولت آمریکا تماس خودرا با شاه قطع کرده است.

* روسای سازمان انرژی اتمی تحت تعقیب دیوان کیفر قرار گرفتند.

* بختیار اعلام کرد نقش آیت الله خمینی را در حل و فصل مسائل اجتماعی و مذهبی می پذیرد. 

* مردم در تمام کشور به اعتصاب عمومی دست زده اند. کارکنان ادارات و وزارتخانه های مختلف، وزیران و مدیران دولت را به محل کار خود راه نمی دهند.

* اعلام آمادگی 40 تن از نمایندگان مجلس برای استعفا.

* اعلام همبستگی کارکنان نخست وزیری با شورای انقلاب.

* همافران در شهرستان بهبهان تظاهرات کردند و علیه رژیم پهلوی ودر حمایت از امام خمینی شعار دادند.

* خانواده های گروهی از همافران دستگیر شده مجدداً در کاخ دادگستری تحصن کردند.

* جواد شهرستانی، شهردار وقت تهران، به دیدار امام رفته  و استعفانامه اش را به ایشان تسلیم می کند .حضرت امام مجدداً ایشان را به سمت شهردار تهران منصوب فرمودند. بختیار پس از انتشار این خبر و احتمال تکرار آن از سوی سایرمسئولین ، طی یک مصاحبه سایر کارمندان و مسئولان دولت را تهدید می کند.

* یاسر عرفات طی پیامی برای امام اظهار داشت: نتایج پیروزی ملت ایران در مرزهای آن کشور متوقف نخواهد شد.

* پیشنهاد نخست وزیری مهندس مهدی بازرگان درجلسه شب چهاردهم به اطلاع امام رسانیده شد . جلسه این شورا با حضور حضرت امام و اعضای شورای انقلاب برگذار گردید.پس از بحث و بررسی مجدد، به پیشنهاد اعضای شورای انقلاب و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

چهارشنبه 14 بهمن 1394  8:42 AM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

حضرت امام طی یك مصاحبه مطبوعاتی در مدرسه رفاه اعلام كردند: شورای انقلاب حكومت موقت تعیین خواهد شد و حكومت موقت، موظف خواهد بود كه مقدمات رفراندم را تهیه كند. همچنین قانون اساسی كه تدوین شد، به آراء عمومی گذاشته می‌شود. ایشان دولت بختیار را غیرقانونی اعلام كردند و گفتند: كاری نكنید كه مردم را به جهاد دعوت كنم. * در پی جلسه اعضای شورای انقلاب با حضور امام خمینی، به پیشنهاد اعضا و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد. * مهندس بازرگان درباره انتخابش به نخست وزیری دولت موقت اظهار داشت در پی تشكیل جلسه شورای انقلاب در روز 14/11/57، آقای (امام) خمینی ما را مخاطب قرار داده پرسیدند برای نخست وزیری چه كسی را تعیین كنیم؟ ... نمی‌دانم آقای مطهری بود یا یكی دیگر از روحانیون شورای انقلاب كه مرا پیشنهاد كرد. در هر حال نظر عموم روی من رفت و اگر كسی موافقت نداشت، حرفی نزد. آیت‌الله خمینی تبسم و اظهار خوشوقتی كرده، گفتند به این ترتیب خیالم از دو طرف راحت شد. ظاهرا منظور ایشان از دو طرف، ملیون و روحانیون بود. تذكر: حضرت امام مدت‌ها پس از استعفای بازرگان چندین بار در سخنرانی‌های خود گفتند: كه انتخاب بازرگان اشتباه بود و من قلبا به این امر راضی نبودم. * مشتاقان زیارت امام خمینی در مقابل محل اقامت ایشان تجمع كردند. یونایتد پرس جمعیت مشتاق را بالغ بر چهار و نیم میلیون برآورد كرد. * خبرگزاری فرانسه: بختیار در مصاحبه با لوماتن گفت: بعضی اوقات صبر بهترین تاكتیك است و اگر آیت‌الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیكان تأسیس كند. * دستور آزادی سیصد و پنجاه زندانی محاكم نظامی صادر شد. * تظاهرات مردم در برخی از شهرستان‌ها بدون درگیری با مأموران انجام شد. * دانشجویان ایرانی با حمله به سفارتخانه‌های ایران در آمریكا، لبنان و استرالیا، نسبت به رژیم سلطنتی ایران ابراز انزجار كردند. * چهل تن دیگر از نمایندگان مجلس از مقام خود استعفا دادند. * روزنامه الوطن العربی نوشت: یك ژنرال ارتش به ملاقات شاه در خارج از كشور رفت. * از سوی یاسر عرفات، پیام تبریكی خطاب به حضرت امام ارسال شد. * آسوشیتد پرس گزارش داد: واكنش كشورهای اسلامی در مقابل بازگشت آیت‌الله خمینی متفاوت بوده است. سادات در مصر گفت: او هیچ آیت‌اللهی در مصر نخواهد داشت. مطبوعات سعودی در این مورد سكوت اختیار كرده‌اند و رژیم بغداد نیز تاكنون موضعی اتخاذ نكرده است تنها قذافی گفت:به محض درخواست كمك از بذل آنچه در امكان دارد، دریغ نخواهد كرد. * به مناسبت ورود حضرت امام به ایران، مراسم جشنی در كشور لیبی بر پا شد.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

چهارشنبه 14 بهمن 1394  8:43 AM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

وقایع نگاری 14 بهمن 57: انتصاب مهدی بازرگان به نخست وزیری و اظهارات بختیار مبنی بر تشکیل دولت مذهبی در قم

سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - 34 سال پیش در چنین روزی باز هم علی‌رغم بارش باران جمعیت به سوی محل اقامت امام سرازیر بود و این بازدید تا پاسی از شب ادامه داشت.
پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم
 امام خمینی در یک مصاحبه مطبوعاتی با حضور 300 خبرنگار ایرانی و خارجی شرکت کردند و فرمودند: «... رژیم سلطنتی از اول غیرقانونی بود. مجلس مؤسسان به زور تأسیس شد. به این ترتیب رژیم شاه از اول جنبه قانونی نداشت. ما این دولت را نمی‌توانیم بپذیریم. ملت ایران رأی به سقوط سلطنت داده است....»
امام اعلام کردند: شورای انقلاب حکومت موقت تعیین خواهد شد و حکومت موقت، موظف خواهد بود که مقدمات رفراندم را تهیه کند. همچنین قانون اساسی که تدوین شد، به آراء عمومی گذاشته می‌شود. ایشان دولت بختیار را غیرقانونی اعلام کردند و گفتند: کاری نکنید که مردم را به جهاد دعوت کنم.
برخی از وقایع روز 14 بهمن 1357 در ادامه می‌آید:
  • شهردار تهران استعفا و به ملاقات با امام رفت که بازتاب گسترده در میان مردم داشت. جواد شهرستانی پس از مصاحبه مطبوعاتی به اتاقی که امام در آن بود وارد شد و پس از بوسیدن دست امام، اجازه خواست تا استعفای خود را به ایشان تسلیم کند.
  • انور سادات رئیس‌جمهور مصر که پس از ماجرای کمپ دیوید و سازش با اسرائیل، منفور ملت ایران شده بود در سخنانی علیه امتزاج و عدم جدایی دین از سیاست به آن صورت که در ایران رخ داده بود به مردم مصر هشدار داد. سادات خطاب به گروه دینی اخوان‌المسلمین گفت: هیچ آیت‌اللهی را در مصر تحمل نخواهد کرد.
  • حزب توده که رهبرانش پس از خیانت‌های آشکار در ماجرای ملی شدن نفت در شوروی می‌زیستند با صدور بیانیه‌ای بعد از خروج شاه از ایران خواستار مبارزه‌ مسلحانه برای براندازی دولت بختیار شد. این بیانیه موجب تعجب بسیاری شد چون از روزی که شاه پای خود را از کشور بیرون گذاشته بود نیروهای مارکسیست در برابر انقلاب صف‌بندی کرده بودند. این بیانیه بوی توطئه می‌داد.
  • دولت اسرائیل ابراز نگرانی نمود که بازگشت آیت‌الله خمینی به ایران ممکن است باعث بروز تندروی‌های خشن گردد و کوشش‌های جاری صلح خاورمیانه را به خطر اندازد.
  •  کارکنان سازمان بنادر با صدور بیانیه‌ای به اخلال دولت در امر تخلیه‌ کالا اعتراض کردند.
  • در پی جلسه اعضای شورای انقلاب با حضور امام خمینی، به پیشنهاد اعضا و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد. او درباره انتخابش به نخست وزیری دولت موقت اظهار داشت در پی تشکیل جلسه شورای انقلاب در روز 14/11/57، آقای {امام} خمینی ما را مخاطب قرار داده پرسیدند برای نخست وزیری چه کسی را تعیین کنیم؟ ... نمی‌دانم آقای مطهری بود یا یکی دیگر از روحانیون شورای انقلاب که مرا پیشنهاد کرد. در هر حال نظر عموم روی من رفت و اگر کسی موافقت نداشت، حرفی نزد. آیت‌الله {امام}خمینی تبسم و اظهار خوشوقتی کرده، گفتند به این ترتیب خیالم از دو طرف راحت شد. ظاهرا منظور ایشان از دو طرف، ملیون و روحانیون بود.
  • مشتاقان زیارت امام خمینی در مقابل محل اقامت ایشان تجمع کردند. یونایتد پرس جمعیت مشتاق را بالغ بر چهار و نیم میلیون برآورد کرد.
  • خبرگزاری فرانسه: بختیار در مصاحبه با لوماتن گفت: بعضی اوقات صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیت‌الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تأسیس کند.
  • دستور آزادی سیصد و پنجاه زندانی محاکم نظامی صادر شد.
  • تظاهرات مردم در برخی از شهرستان‌ها بدون درگیری با مأموران برپا شد.
  • دانشجویان ایرانی با حمله به سفارتخانه‌های ایران در آمریکا، لبنان و استرالیا، نسبت به رژیم سلطنتی ایران ابراز انزجار کردند.
  • چهل تن دیگر از نمایندگان مجلس از مقام خود استعفا دادند.
  • روزنامه الوطن العربی نوشت: یک ژنرال ارتش به ملاقات شاه در خارج از کشور رفت.
  • از سوی یاسر عرفات، پیام تبریکی خطاب به حضرت امام(ره) ارسال شد.
  • به مناسبت ورود حضرت امام به ایران، مراسم جشنی در کشور لیبی بر پا شد.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

چهارشنبه 14 بهمن 1394  8:44 AM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:رویدادهای روز چهاردهم

حوادث روز شنبه 14 بهمن

1357

امروز نیز علی‌رغم بارش باران جمعیت به سوی محل اقامت امام سرازیر بود و این بازدید تا پاسی از شب ادامه داشت.انور سادات رئیس‌جمهور مصر که پس از ماجرای کمپ دیوید و سازش با اسرائیل، منفور ملت ایران شده بود در سخنانی علیه امتزاج و عدم جدایی دین از سیاست به آن صورت که در ایران رخ داده بود به مردم مصر هشدار داد. سادات خطاب به اخوان‌المسلمین گفت: هیچ آیت‌اللهی را در مصر تحمل نخواهد کرد

امروز نیز علی‌رغم بارش باران جمعیت به سوی محل اقامت امام سرازیر بود و این بازدید تا پاسی از شب ادامه داشت.

 امام خمینی در یک مصاحبه مطبوعاتی با حضور 300 خبرنگار ایرانی و خارجی شرکت کردند و فرمودند: «... رژیم سلطنتی از اول غیرقانونی بود. مجلس مؤسسان به زور تأسیس شد. به این ترتیب رژیم شاه از اول جنبه قانونی نداشت. ما این دولت را نمی‌توانیم بپذیریم. ملت ایران رأی به سقوط سلطنت داده است... (کیهان، 14 بهمن 1357، ص 1 و 2).

 در این روز شهردار تهران استعفا و به ملاقات با امام رفت که بازتاب گسترده در میان مردم داشت. جواد شهرستانی شهردار تهران پس از مصاحبه مطبوعاتی به اتاقی که امام در آن بود وارد شد و پس از بوسیدن دست امام، اجازه خواست تا استعفای خود را به ایشان تسلیم کند (اطلاعات، 14 بهمن 1357، ص 2).

 انور سادات رئیس‌جمهور مصر که پس از ماجرای کمپ دیوید و سازش با اسرائیل، منفور ملت ایران شده بود در سخنانی علیه امتزاج و عدم جدایی دین از سیاست به آن صورت که در ایران رخ داده بود به مردم مصر هشدار داد. سادات خطاب به گروه دینی اخوان‌المسلمین گفت: هیچ آیت‌اللهی را در مصر تحمل نخواهد کرد (اطلاعات، 14/11/1357، ص 2).

 حزب توده که رهبرانش پس از خیانت‌های آشکار در ماجرای ملی شدن نفت در شوروی می‌زیستند با صدور بیانیه‌ای بعد از خروج شاه از ایران خواستار مبارزه‌ی مسلحانه برای براندازی دولت بختیار شدند. این بیانیه موجب تعجب بسیاری شد چون از روزی که شاه پای خود را از کشور بیرون گذاشته بود نیروهای مارکسیست در برابر انقلاب صف‌بندی کرده بودند. این بیانیه بوی توطئه می‌داد. (همان، ص 8)

 امام در این روز با سخنرانی در جمع عده‌ای از روحانیون سخنانی بیان کرد: «... پیروزی ملت مرهون اقدامات علما اولاً و سایر طبقات ثانیاً بوده است. شما علما همان‌طور که وظیفه‌ی شرعی‌تان است که امام امت باشید و در مسائل امت پیش‌قدم باشید و مفاسد را از ملت دفع کنید بحمدالله قیام به امر فرمودید و من از جانب ملت ایران از شماها تشکر می‌کنم. خداوند ان‌شاءالله روحانیت را حفظ کند...» (صحیفه نور، جلد 5، ص 19).

 دولت اسرائیل ابراز نگرانی نمود که بازگشت آیت‌الله خمینی به ایران ممکن است باعث بروز تندروی‌های خشن گردد و کوشش‌های جاری صلح خاورمیانه را به خطر اندازد (کیهان، 14/11/57، ص 2).

 کارکنان سازمان بنادر با صدور بیانیه‌ای به اخلال دولت در امر تخلیه‌ی کالا اعتراض کردند.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

چهارشنبه 14 بهمن 1394  8:45 AM
تشکرات از این پست
nargesza fsmuosavi
دسترسی سریع به انجمن ها