0

رویدادهای روز پانزدهم

hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 1113

پاسخ به:رویدادهای روز پانزدهم

عده ای از نمایندگان مجلس مخفی شدند

دل تنگی بخشی از وجودم شده است...

دوشنبه 19 بهمن 1394  2:38 PM
تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3

کارکنان نخست وزیری اعتصاب کردند

تشکرات از این پست
hedie_ze
hedie_ze
کاربر طلایی3

پرسنل سازمان جغرافیای کشور به دیدار امام رفتند.

تشکرات از این پست
abofazl
abofazl
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 222

حضرت امام (ره) طي حکمي، به پيشنهاد شوراي انقلاب، مهندس مهدي بازرگان را مأمور تشکيل دولت موقت کردند.
به گزارش سرويس سياسي خبرگزاري آريا، پس از ورود امام خميني (ره ) به ايران، مبارزات مردم با رژيم شاه با سرعت بيشتري به هدف خود نزديک مي شد، شاپور بختيار نخست وزير اين رژيم در مصاحبه اي تلاش کرد مردم را آرام کند. وي که با تظاهر به دموکراسي و آزاديخواهي مي کوشيد مردم را از ادامه انقلاب منصرف کند، در اين مصاحبه اعلام کرد که به امام خميني (ره) اجازه نمي دهد دولت موقت تشکيل دهد. اين در حالي بود که به خاطر تشديد تظاهرات و اعتصابهاي مردم در شهرهاي مختلف، تمرد و فرار نظاميان از پادگانها و همچنين استعفاي پي درپي مقام هاي دولتي و نمايندگان مجلس، کنترل کشور عملا از دست حکومت خارج شده بود.

مهم ترين حوادث و وقايع روز 15 بهمن سال 1357
* حضرت امام خميني طي يک سخنراني جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند.
* به دنبال جلسه شب گذشته شوراي انقلاب ـ پيشنهاد نخست وزيري دولت موقت به مهندس بازرگان ـ اين شورا براي گرفتن جواب قطعي و ساير مذاکراک تشکيل جلسه داد.
* درجلسه شوراي انقلاب مقرر گرديد مراسم معارفه مهندس بازرگان در بعد از ظهر شانزدهم بهمن ماه در آمفي تئاتر مدرسه رفاه برگزار گردد.
* حضرت امام طي حکمي، به پيشنهاد شوراي انقلاب، مهندس مهدي بازرگان را مأمور تشکيل دولت موقت کردند.
* شاپور بختياردر مصاحبه مطبوعاتي گفت: درهاي مذاکره با آيت الله خميني همچنان باز است ... جمهوري اسلامي براي من مجهول است. وي افزود که من نه با شاه و نه با [امام] خميني سازش نمي کنم و اجازه تشکيل دولت موقت را به او [امام خميني] نمي دهم. کساني را که جنگ داخلي راه بيندازند،تيرباران مي کنم.
* امام خميني در پاسخ تبريک آيت الله سيدکاظم شريعتمداري به ايشان به مناسبت ورود به ايران، در نامه اي از ايشان تشکر کردند.
* روحانيون خواستار آزادي همافران زنداني شدند.
* خبرگزاري پارس: دويست نفر از وزراي سابق،معاونين وزارتخانه ها،بعضي از مديران بخش خصوصي، استانداران و حتي مديران کل از طرف دولت ممنوع الخروج شدند.
* کارکنان نخست وزيري به منظور پشتيباني از مبارزات ملت مبارز ايران،اعتصاب کردند.
* ارتشبد جم در لندن اظهار کرد : فقط تفاهم رهبران مذهبي با ارتش مي تواند بحران را حل کند.

سه شنبه 20 بهمن 1394  9:04 AM
تشکرات از این پست
mahdiarcd
mahdiarcd
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 208

حوادث و وقایع

* حضرت امام خمینی طی یک سخنرانی جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند.

* به دنبال جلسه شب گذشته شورای انقلاب ـ پیشنهاد نخست وزیری دولت موقت به مهندس بازرگان ـ این شورا برای گرفتن جواب قطعی و سایر مذاکراک تشکیل جلسه داد.

* درجلسه شورای انقلاب مقرر گردید مراسم معارفه مهندس بازرگان در بعد از ظهر شانزدهم بهمن ماه در آمفی تئاتر مدرسه رفاه برگزار گردد.

* حضرت امام طی حکمی ، به پیشنهاد شورای انقلاب ، مهندس مهدی بازرگان رامأمور تشکیل دولت موقت کردند.

* شاپور بختیاردر مصاحبه مطبوعاتی گفت: درهای مذاکره با آیت الله خمینی همچنان باز است ... جمهوری اسلامی برای من مجهول است. وی افزود که من نه با شاه و نه با [امام] خمینی سازش نمی کنم و اجازه تشکیل دولت موقت را به او [امام خمینی] نمی دهم. کسانی را که جنگ داخلی راه بیندازند،تیرباران می کنم.

* امام خمینی در پاسخ تبریک آیت الله سیدکاظم شریعتمداری به ایشان به مناسبت ورود به ایران، در نامه ای از ایشان تشکر کردند.

* روحانیون خواستار آزادی همافران زندانی شدند.

* خبرگزاری پارس: دویست نفر از وزرای سابق،معاونین وزارتخانه ها،بعضی از مدیران بخش خصوصی، استانداران و حتی مدیران کل از طرف دولت ممنوع الخروج شدند.

* کارکنان نخست وزیری به منظور پشتیبانی از مبارزات ملت مبارز ایران،اعتصاب کردند.

* ارتشبد جم در لندن اظهار کرد : فقط تفاهم رهبران مذهبی با ارتش می تواند بحران را حل کند.

سه شنبه 20 بهمن 1394  9:09 AM
تشکرات از این پست
mahdiarcd
mahdiarcd
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 208

15 بهمن از تشکیل دولت موقت تا پیروزی انقلاب
یکی از مهم ترین اهداف نهضت اسلامی استقرار دولت اسلامی در کشور بود. این هدف به ویژه پس از سالهای 1356 و 57 به صورت جدی توسط حضرت امام و فعالان مذهبی ـ سیاسی تعقیب می شد. تشکیل شورای انقلاب اسلامی اولین گام در این زمینه بود و یکی از اهداف شورای انقلاب انتخاب افراد مناسب برای اداره ی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود. امام همواره در این زمینه با اعضای شورای انقلاب رایزنی می نمود.حضرت امام که از پاریس انقلاب اسلامی را هدایت می کرد بلافاصله بعد از خروج شاه ضمن تبریک آن به مردم در پیامی خطاب ملت تاکید کرد:« دولت موقت برای تهیه ی مقدمات انتخاب مجلس موسسان به زودی معرفی می شود و به کار مشغول خواهد شد. وزاتخانه ها موظف اند که آنان را پذیرفته و با آن همکاری صمیمانه کنند.»
پس از آن رایزنی های گسترده درباره تشکیل دولت موقت آغاز شد محافل سیاسی در گزارش هایی از کریم سنجابی و مهدی بازرگان به عنوان روسای دولت موقت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یاد می کردند ولی همه این گمانه زنی ها در حد یک خبر غیر موثق بود. امام پس از بازگشت به کشور در سخنرانی پرشوری که در بهشت زهرا ایراد کرد به صورت علنی و در میان اجتماع صدها هزار نفر که در بهشت زهرا تجمع کرده بود تشکیل دولت را اعلام کردند:«من دولت تعیین می کنم من تو دهن این دولت می زنم من دولت تشکیل می دهم...» تعیین نخست وزیر دولت موقت بر عهده ی شورای انقلاب بود. بنابراین شورای انقلاب در جلسه ی چهاردهم بهمن ماه 1357 پس از بحث و بررسی مهندس مهدی بازرگان را به عنوان نخست وزیر معرفی نمود. این پیشنهاد در جلسه شب چهاردهم به اطلاع امام رسانده شد و جلسه ای با حضورامام و نیز اعضای شورای انقلاب در این باره تشکیل شد. اکبر هاشمی رفسنجانی درباره انتخاب بازرگان به نخست وزیری در شورای انقلاب می گوید:« ما به عنوان اعضای شورای انقلاب پس از بحث و بررسی موضوع در جلسه ی چهاردهم بهمن ماه 1357 مهندس بازرگان را پیشنهاد دادیم»

سه شنبه 20 بهمن 1394  9:10 AM
تشکرات از این پست
afshinbia2
afshinbia2
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 1397

* حضرت امام خمینی طی یك سخنرانی جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند. *

...اللهم عجل لولیک الفرج...

سه شنبه 20 بهمن 1394  12:19 PM
تشکرات از این پست
afshinbia2
afshinbia2
کاربر طلایی2

به دنبال جلسه روز گذشته شورای انقلاب ـ كه نخست وزیری دولت موقت به مهندس بازرگان پیشنهاد شده بود ـ این شورا برای گرفتن جواب از وی تشكیل جلسه داد. بازرگان درباره این جلسه می‌گوید: ابتدا پس از تشكراز حسن ظن آقایان، گفتم «اگر بنده را نامزد نخست وزیری نمایید با علم و اطلاع از افكار و اخلاق و سوابقم خواهد بود... همه می‌دانید كه من معتقد به دمكراسی و مشورت و اعتقاد به دیگران هستم و از تندی و تعجیل احتراز دارم و علاقمند به مطالعه و علم تدریجی هستم. حال اگر با این سوابق و شرایط قبولم دارید، پیشنهاد فرمایید.» عكس‌العمل مثبت یا منفی در مجلس ندیدم. سكوت و قبولی و اصرار مجدد آقایان روحانی عضو شورا و امام در برابر شرایط و اتمام حجت من باعث تعجبم شد و انتظار آن را نداشتم.

سه شنبه 20 بهمن 1394  12:20 PM
تشکرات از این پست
afshinbia2
afshinbia2
کاربر طلایی2

* شاپور بختیار گفت: درهای مذاكره با آیت‌الله خمینی همچنان باز است ... جمهوری اسلامی برای من مجهول است. وی افزود كه من نه با شاه و نه با (امام) خمینی سازش نمی‌كنم و اجازه تشكیل دولت موقت را به او (امام خمینی) نمی‌دهم. *

تشکرات از این پست
afshinbia2
afshinbia2
کاربر طلایی2

رادیو عدن: عده زیادی از افسران پایگاه هوایی همدان، در پایگاه بازداشت و زندانی شدند. *

تشکرات از این پست
afshinbia2
afshinbia2
کاربر طلایی2

وزرای خارجه آمریكا و انگلیس طی دیدار دیوید اوئن از آمریكا، در مورد اوضاع ایران به گفتگو نشستند. بغداد نیز با اعزام هیأتی به عربستان، به بررسی اوضاع ایران و منطقه پرداخت.

تشکرات از این پست
afshinbia2
afshinbia2
کاربر طلایی2

* ژنرال هایزر، فرستاده ویژه آمریكا به ایران، با اتمام مأموریت حساس خود و مذاكرات مكرر با مقامات ایرانی، عازم آمریكا شد. سخنگوی وزرات خارجه آمریكا گفت: هایزر سعی كرد تا نظامیان ایران از بختیار حمایت كنند. وی به این علت ایران را ترك كرد كه اقامت وی به احساسات ضد آمریكایی در ایران دامن می‌زد. *

سه شنبه 20 بهمن 1394  12:21 PM
تشکرات از این پست
afshinbia2
afshinbia2
کاربر طلایی2

بنا به گزارش دولت آمریكا، ایران به علت كمبود مالی در اثر از دست دادن فروش نفت، قرارداد ده میلیارد دلاری خرید اسلحه از آمریكا را لغو كرد. گفتنی است چون امریكا نظام سلطنتی ایران را در خطر می‌دید، فروش این سلاح‌ها، از جمله چندین فروند آواكس را به مصلحت خویش نمی‌دید. لذا یكی از مأموریت‌های هایزر، بر هم زدن این قرارداد به نحوی بود كه آمریكا متضرر نشود.

تشکرات از این پست
afshinbia2
afshinbia2
کاربر طلایی2

* خانواده‌های همافران و درجه‌داران بازداشتی و نیروی هوایی، با تجمع در دادگستری به عنوان اعتراض به دستگیری آنها،‌ خواهان آزادی این همافران شدند.

تشکرات از این پست
afshinbia2
afshinbia2
کاربر طلایی2

* همافران نیروی هوایی در بهبهان به عنوان طرفداری از امام خمینی، دست به راهپیمایی زدند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها